چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تاثیر تغییر دکوراسیون بر روحیه و رفتار


تاثیر تغییر دکوراسیون بر روحیه و رفتار

تغییر دکوراسیون مثل هر تغییر دیگری اگر به صورت افراط و تفریطی انجام نشود چون در پی خود تغییر و تنوع را به همراه دارد، می‌تواند نشانه خلاقیت باشد و در روحیه ساکنان خانه تاثیر …

تغییر دکوراسیون مثل هر تغییر دیگری اگر به صورت افراط و تفریطی انجام نشود چون در پی خود تغییر و تنوع را به همراه دارد، می‌تواند نشانه خلاقیت باشد و در روحیه ساکنان خانه تاثیر بگذارد، مخصوصا اگر تغییر دکوراسیون به صورت یک سنت درآید. به‌عنوان مثال خانه تکانی در عید، جنبه‌های مثبت بی‌شماری دارد زیرا در زمان مخصوصی انجام می‌شود و تغییر به سمت نوسازی و پاک‌سازی است و در روحیه افراد تاثیر مثبت زیادی می‌گذارد. وقتی تغییر و تنوع از حالت عادی خارج می‌شود و به صورت تعصب یا تکلف درمی‌آید، نه تنها تاثیر مثبت ندارد بلکه می‌تواند به اعضای خانواده مثلا با فشار آوردن از نظر مالی در پی چشم و هم‌چشمی صدمه بزند...

به همین دلیل توصیه می‌شود خانواده‌ها همیشه حد وسط را رعایت کنند و با تغییرات ساده موجب بهتر شدن روحیه افراد، خلق و خو، شناخت و... شوند.تغییر دکوراسیون این احساس را در اعضای یک خانواده القا می‌کند که خانه و خانواده‌ای هست و در آن خلاقیت وجود دارد.

در رابطه با تغییر دکوراسیون‌های فصلی باید گفت انجام این نوع تغییرات در فصل بهار و زمستان و به ویژه در پاییز، با آغاز فصل گشایش مدارس می‌تواند بسیار مفید و مثمرثمر باشد.

انجام تغییراتی در منزل با فرا رسیدن زمان بازگشایی مدارس سبب می‌شود خاطرات جالبی از مدرسه و بازگشایی آن در ذهن دانش‌آموزان نقش ببندد.

همچنین خانواده‌ها با انجام تغییر دکوراسیون‌هایی که مانع از اتلاف انرژی گرمایی می‌شود، می‌توانند در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده و با انتخاب رنگ مناسب سبب شادی افراد در خانه شوند. به هر حال باز هم توصیه می‌کنم از هرگونه افراط و تفریط که می‌تواند آسیب‌رسان به خانواده باشد، باید خودداری کرد.

دکتر محمدرضا خدایی/ روان‌پزشک