پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
غذای محبوب
![غذای محبوب](/web/imgs/16/11/xtdhr1.jpeg)
برنج پس از گندم، دومین غله مهم در دنیا به حساب میآید. دانه برنج و فرآوردههای بهدست آمده از آن تقریبا ۴۰ درصد غذای مورد نیاز نصف مردم دنیا را تشکیل میدهند و غذای محبوب در کشور ما محسوب میشود. برنج از خانواده گندمیان بوده و دارای انواع یک ساله و چند ساله است. رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوهای است و به نام برنج قهوهای نامیده میشود. برای بهدست آوردن برنج سفید، دانههای برنج را در دستگاههای مخصوصی میریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود و برنج به رنگ سفید و شفاف به دست میآید.
درون برنج
بیرونیترین لایه برنج غلاف یا همان شلتوک است که بسیار سخت و شفاف است. پوست دانه زیر این بخش قرار گرفته که از لحاظ پروتئین و چربی غنی، ولی از نظر نشاستهای فقیر است. پس از پوست، دانه برنج هست.
ترکیب اصلی برنج، نشاسته است که عمدتا در دانه قرار گرفته است. برنجهایی که نشاسته بیشتری دارند لعاب بیشتری داده و انبساط آنها موقع پخت کم است. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوسته قهوهای آنرا میگیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست میدهد. مقدار ویتامین ۱ B در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین ۲ B نصف و ویتامین ۳ B به مقدار یک سوم برنج قهوهای است و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش مییابد. در ۱۰۰گرم برنج سفید۳۶۲ کالری انرژی ۱۲ گرم آب، ۶/۶گرم پروتئین،۸۰ گرم نشاسته،۲۵ میلی گرم کلسیم و۹۵ میلیگرم فسفروجود دارد. در برنج مادهای به نام اوریدین وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج گلوتن ندارد.
انواع برنج
در دنیا حدود ۷۰۰۰ نوع مختلف برنج وجود دارد. دو نوع عمده برنج براساس ظاهر مشخص میشوند. نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است به نام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد است و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد. آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف میکنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است.
۱۰ خاصیت برنج
۱) برنج فاقد چربی، کلسترول،گلوتن وسدیمبوده و هضم آن بسیار آسان است.
۲) برنج قهوهای خاصیت ضدالتهاب عصبی را دارد.
۳) برنج خواب را زیاد میکند.
۴) مصرف برنج تشنگی را برطرف میکند.
۵) رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است.
۶) خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم میکند.
۷) برنج منبع غنیای از پروتئین نیست اما کیفیت پروتئین آن از سایر غلات بالاتر است.
۸) مصرف برنج قهوهای در کاهش بیماریهای قلبی بسیار مفید است.
۹) مصرف برنج (بدون نمک و روغن) موجب کاهش چربی خون و کاهش فشار خون میشود.
۱۰) سبوس برنج برای افزایش حرکات معده و روده و رفع یبوست بسیار مفید است.
سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی دولت ریاست جمهوری
تهران آتش سوزی سلامت هواشناسی تب دنگی قتل وزارت بهداشت پلیس قوه قضاییه خانواده شهرداری تهران آموزش و پرورش
تورم تحریم خودرو مسکن قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو قیمت خودرو قیمت سکه دولت سیزدهم بازار سرمایه دلار
زنان تلویزیون سینما تئاتر سینمای ایران بازیگر تخت جمشید علیرضا قربانی رسانه ملی کنسرت
دانش بنیان ماهواره کنکور ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی جو بایدن روسیه فلسطین ترکیه دونالد ترامپ غزه جنگ غزه آمریکا اسرائیل فرانسه چین
فوتبال پرسپولیس یورو 2024 استقلال سپاهان علیرضا بیرانوند کریستیانو رونالدو باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال جام ملت های اروپا لیگ برتر لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ گوگل اینستاگرام سامسونگ اپل ایرانسل چشم فیبرنوری
کاهش وزن خواب مو قهوه سرطان مغز دیابت فشار خون گلابی