دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

شاه توت; موثر در درمان بیماری قند


شاه توت; موثر در درمان بیماری قند

هر کدام از میوه های فصل تابستان خواص منحصر به خود را دارند که ترکیب آنها را در کنار یکدیگر جذابیت قابل توجهی را به این فصل می دهد و شاه توت نیز یکی از میوه های خوش طعم این فصل است …

هر کدام از میوه های فصل تابستان خواص منحصر به خود را دارند که ترکیب آنها را در کنار یکدیگر جذابیت قابل توجهی را به این فصل می دهد و شاه توت نیز یکی از میوه های خوش طعم این فصل است که مصرف آن خالی از فایده نبوده و از آن در درمان بیماری قند استفاده می شود.

به گزارش ایسنا شاه توت (توت سیاه) میوه ای لذیذ، خوش طعم و قبل از رسیدن کامل، کمی قابض است از این جهت از شاه توت قبل از رسیدن کامل به عنوان قابض و بعد از رسیدن، به عنوان ملین استفاده می شود. از شیره شاه توت قبل از رسیدن کامل، شربتی با طعم ترش و قابض تهیه می کنند که به صورت غرغره می تواند در رفع درد گلو و التهاب مخاط دهان و آفت اثرات مفید داشته باشد.

مصرف پوست ریشه شاه توت که طعمی تلخ، تند و ناپسند دارد از قدیم الایام به عنوان دفع کرم و حتی کرم کدو، بین مردم معمول بوده است، هر چند اثر دفع کرم کدو، در تمام موارد چندان مورد تایید قرار نمی گرفته است. برگ درخت شاه توت، کربنات کلسیم فراوان دارد و برای آن اثر کم کننده قندخون قائلند که از این جهت می توان از آن در موقع وجود قند در ادرار و معالج بیماری قند استفاده کرد.

شاه توت، درختی زیبا دارد که به حالت طبیعی به ارتفاع ۴ تا ۱۰ متر می رسد و از مشخصات آن این است که شاخه هایی کوتاه و متعدد پیدا می کند و ظاهر مشخصی را به این درخت می دهد. برگ های درخت شاه توت به رنگ سبز تیره دیده می شوند و پهنکی قلبی شکل با تقسیمات نامنظم و منتهی به دندانه دارند.

میوه درخت شاه توت کمی بزرگتر از توت سفید است و بعد از رسیدن کامل به رنگ ارغوانی سیاه و دارای طعم ترش و شیرین و مطبوع است. پوست، ریشه، برگ و میوه نارس و رسیده قسمتهای مورد استفاده درخت شاه توت هستند. شواهد تاریخی نشان می دهد که منشا اولیه درخت شاه توت، در ایران بوده و از آنجا به دیگر نواحی انتقال یافته است.