دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

همزمان با مصرف لبنیات قرص آهن نخورید


قرص آهن را با همزمان با لبنیات مصرف نکنید

قرص آهن که برای درمان کم خونی تجویز میشود با برخی از داروها و مواد غذایی تداخل دارویی دارد و باید از مصرف همزمان آن اجتناب کنیم . قرص آهن همراه با غذا یا بلافاصله قبل و بعد از غذا نباید مصرف شود، زیرا در این صورت با دیگر عناصر غذایی تداخل پیدا کرده و از میزان جذب آن کاسته می شود.

اگر بلافاصله بعد از مصرف ماست، شیر یا فرآورده های لبنی، مکمل آهن استفاده شود، آهن در دستگاه گوارش با کلسیم موجود در لبنیات تداخل جذب پیدا کرده و به طور کلی از جذب آهن کاسته می شود. فقر آهن در بین کم خونی ها شایع ترین نوع کم خونی است که نه تنها در ایران بلکه در جهان هم اینگونه است و از آنجایی که آهن در بدن وظایف مهم و متعددی را بر عهده دارد تلاش برای رفع کمبود آهن اهمیت بسزایی دارد. به همین دلیل استفاده از منابع آهن از قبیل گوشت و تخم مرغ، غلات، سبزیجات و میوه ها توصیه می شود.

کم خونی های تغذیه ای کم خونی هایی است که در اثر دریافت ناکافی مواد مغذی ایجاد می شوند و از مهم ترین مواد مغذی که برای خون سازی مفید است می توان آهن، ویتامین ب 12 و اسیدفولیک را نام برد. همچنین مصرف قرص آهن نیز توصیه می شود که بهتر است در آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابد.

یک متخصص فراماکوتراپی گفت:مصرف قرص های فروس سولفات به همراه لبنیات، مانع جذب آهن می شود و درمان کم خونی را دچار اختلال می کند.

این متخصص اظهار کرد:تداخلات دارویی طیف گسترده ای از مشکلات را به دنبال دارد.

همزمان با مصرف لبنیات قرص آهن نخورید
مصرف قرص آهن به همراه لبنیات، مانع جذب آهن می شود
وی با بیان اینکه تداخل دارویی شامل تداخل دارو با غذا یا مواد دیگر و دارو با داروست، اضافه کرد:دارو به عنوان ماده ای شیمیایی برای تشخیص و درمان در نظر گرفته می شود و غلظت آن در خون و محل مورد نظر مشخص است. دارو در جذب، توزیع، متابولیسم و دفع در بدن روند مشخصی دارد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه برخی داروها باید در محیط اسیدی معده باز و جذب شوند، افزود:چنانچه این داروها همزمان با داروهایی که اسید معده یا PH معده را کاهش می دهند، استفاده شوند، منجر به تداخل می شوند.

وی گفت:چنانچه داروی سلیکوفلوکساسین که برای عفونت مجاری ادراری و تنفسی استفاده می شود، همزمان با مکمل های کلسیم دار یا مواد غذایی حاوی کلسیم باشد، سبب می شود میزان جذب کلسیم کاهش یابد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد:قرص های فروس سولفات برای کم خونی تجویز می شود و چنانچه همراه با لبنیات مصرف شود به خاطر تداخل کلسیم با آهن مانع جذب آهن شده و درمان کم خونی را دچار اختلال می کند.

با توجه به اینکه کبد مسئول متابولیسم و سوخت و ساز بدن است، مصرف یک سری از داروها روی عملکرد کبد تاثیر می گذارد.
همزمان با مصرف لبنیات قرص آهن نخورید