پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سرچشمه های IT


سرچشمه های IT
رود جاری تكنولوژی اطلاعاتی از كدام سرچشمه‌ها سیراب می‌شود. كدام بارش برف وباران این رود را تبدیل به سیل خروشانی می‌كند، بی‌تردید این پدیده موجودی خود بسنده نیست كه از خود تغذیه كند وتوسط ساز و كار درونی سیراب شود. پاسخ دادن به این پرسش نیاز به تبارشناسی دارد.
همه می‌دانند جوهره برساخته‌ای به اسم اینترنت پاسخ دادن به نیازهای ارتباطی در یك برخورد هسته‌ای است، طراحان این پدیده هرگز نمی دانستند پدیده‌ای را اختراع می‌كنند كه تمام جهان را شروط به خودكرده است و از این به بعد خواهد كرد.
زایش اینترنت به عنوان یكی از پایه‌های اساسی فن‌آوری اطلاعاتی از منطق خاصی سود می‌جست ولی در روند تكاملی‌اش این منطقه را پشت سر گذاشت و برای اینكه جوان برنایی شود، چون سلسله اعصاب قوی و كارآمد به گردش جهانی سرمایه وكالا خون و جان بخشید و برای بقایش از امكانات آن بهره برد. از این منظر می‌توان گفت بدون سرمایه داری فرامرزی اینترنت این نمی‌شد كه امروز هست و بدون اینترنت هم جریان غول آسای سرمایه نمی‌توانست در یك چشم به هم زدن به حركت درآید و از این سوی زمین به آن سوی آن بخزد و مرتب سود بزاید و به گردش بیشتری نیاز پیدا كند.
بدون فهم جهانی شدن اقتصاد، فهم جامعه اطلاعاتی غیرممكن است. بدون تولید سودهای سرسام آور شبكه‌های اطلاعات رسانی حلقوی شكل نمی‌گرفت و بسط نمی‌یافت. اطلاعات از درون غول گرسنه شركت‌‌های بزرگ چندملیتی بیرون می‌زند، در فرآیندی چند وجهی سود بیشتری خلق می‌كند و دوباره به زادگاه خود برمی‌گردد. شبه متخصصان IT از نوع وطنی‌اش تنها چیزی را درك نمی‌كنند همین ارتباط و دیالكتیكی اقتصاد وتولید اطلاعات در جهان معاصر است.
آنها اگر به اقتصاد بیاندیشند به سفرهایی كه مفت و مجانی می‌روند و دستمزدهایی كه می‌روند می‌اندیشند، گنجشك روزیند و نمی‌توانند تصور كنند در بین خصلت خوش نمای فن‌آؤری اطلاعاتی چه غارت بزرگی در جریان است و چه سهل و راحت ماهیان بزرگ، ماهیان كوچك را می‌بلعند و به معده سرمایه داری جهانی می‌فرستند تا تبدیل به گوشت و پوست اقتصادی یعنی سود شوند. آنها چون این حقیقت را درنمی‌یابند تبلیغ‌گر مجانی به نظریه‌هایی می‌شوند.
منبع : مطالب ارسال شده