قیمت طلا امروز




 اصلاح نظام پرداخت

 سایت هم میهن / ۲۹ ساعت قبل

از تأخیر ۹ ماهه بیمه‌ها تا «ناصرخسرو مجازی»

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در نشست خبری خود با تشریح مهم‌ترین چالش‌های نظام سلامت، از تأخیر ۸ تا ۹ ماهه بیمه‌ها در پرداخت مطالبات پزشکان، تمرکز پزشکان در کلانشهرها، افزایش پرونده‌های قصور پزشکی، گسترش تبلیغات غیرمجاز و شکل‌گیری «ناصرخسرو مجازی» انتقاد کرد و خواستار اصلاح ساختارهای موجود در نظام سلامت شد.
 از تأخیر ۹ ماهه بیمه‌ها تا «ناصرخسرو مجازی»
به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از سلامت نیوز، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در نشست خبری خود با انتقاد از وضعیت پرداخت مطالبات پزشکان از سوی شرکت‌های بیمه گفت که بیمه‌ها مطالبات پزشکان را با تأخیر ۸ تا ۹ ماهه پرداخت می‌کنند؛ در حالی که قانون، پرداخت ۶۰ درصد مطالبات طی دو هفته و تسویه مابقی آن را حداکثر در مدت سه ماه الزامی کرده است.

محمد رئیس‌زاده با اشاره به اینکه تعرفه‌های پزشکی از یک سو به شکل دستوری تعیین می‌شوند و از سوی دیگر بیمه‌ها هزینه خدمات را با کسورات و تأخیر پرداخت می‌کنند، گفت پرداخت به‌موقع مطالبات بیمه‌ها با دو موضوع مهم یعنی کیفیت خدمات درمانی و میزان پرداخت از جیب مردم ارتباط مستقیم دارد.

او با اشاره به اینکه بیمه‌ها طی ۱۱ سال گذشته به وظیفه قانونی خود عمل نکرده‌اند، اظهار کرد اگر درباره پرداخت‌های خارج از تعرفه و افزایش پرداخت از جیب مردم نگران هستیم، باید به ریشه این مسئله نیز توجه کنیم. به گفته رئیس‌زاده، تا زمانی که «کارخانه تخلف» روشن نباشد، برخوردهای انتظامی نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، شکاف میان تعرفه واقعی خدمات پزشکی و تعرفه‌های دستوری را «کارخانه تخلف» دانست و گفت بیمه‌ها در این شکاف پنهان شده‌اند.

مشکل اصلی، کمبود پزشک نیست؛ توزیع نامتوازن است

رئیس‌زاده در ادامه نشست، با ارائه آماری از وضعیت جامعه پزشکی کشور، تأکید کرد که مسئله اصلی ایران در حال حاضر تعداد پزشکان نسبت به جمعیت نیست، بلکه توزیع نامتوازن پزشکان است.

او گفت در حال حاضر حدود ۳۹۳ هزار نفر در شش گروه مختلف عضو سازمان نظام پزشکی هستند که از این تعداد بیش از ۱۰۷ هزار نفر پزشک عمومی و بیش از ۷۰ هزار نفر پزشک متخصص هستند.

بر اساس آمار ارائه‌شده، ۵۳ درصد جامعه پزشکی کشور را مردان و ۴۷ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

رئیس‌زاده با مقایسه وضعیت امروز با سال‌های پیش از انقلاب گفت حدود ۴۰ سال قبل، زمانی که جمعیت کشور ۳۶ میلیون نفر بود، تنها حدود ۷۷۰ پزشک متخصص زن در کشور فعالیت می‌کردند، در حالی که امروز تعداد متخصصان زن از ۳۰ هزار نفر عبور کرده است. به این ترتیب، در شرایطی که جمعیت کشور حدود دو و نیم برابر شده، تعداد متخصصان زن بیش از ۴۰ برابر افزایش یافته است.

او درباره سرانه پزشک نیز گفت در حال حاضر به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت، ۱۹ پزشک وجود دارد. بیش از ۷۰ هزار دانشجوی پزشکی نیز در حال تحصیل هستند که آخرین گروه آنها در سال ۱۴۱۰ فارغ‌التحصیل خواهند شد. در صورت اضافه شدن این افراد به جمعیت پزشکان، سرانه پزشک در سال ۱۴۱۰ به ۲۷.۷ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر خواهد رسید.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با استناد به آمار سازمان جهانی بهداشت گفت میانگین سرانه پزشک به جمعیت در جهان ۱۷ نفر به ازای هر ۱۰ هزار نفر است و ایران در حال حاضر از این میانگین بالاتر قرار دارد.

او همچنین یادآور شد که بر اساس آمار رسمی سازمان جهانی بهداشت، سرانه پزشک در ایران طی ۲۰ سال از ۸.۷ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر به ۱۸.۱ پزشک رسیده است؛ آماری که به گفته او پاسخی به افرادی است که جامعه پزشکی را مخالف افزایش ظرفیت می‌دانند.

تمرکز پزشکان در پنج کلانشهر

رئیس‌زاده بخش مهم مشکل را در نحوه توزیع پزشکان دانست. به گفته او، در ۱۵ استان کشور شاخص تراکم پزشکان از استاندارد جهانی بالاتر است، اما در عین حال ۳۶ درصد پزشکان عمومی دارای پروانه و ۵۳ درصد متخصصان دارای پروانه در پنج کلانشهر متمرکز شده‌اند؛ پنج کلانشهری که تنها ۱۸ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده‌اند.

او تأکید کرد که بر همین اساس، اولویت اصلی نظام سلامت باید اصلاح توزیع پزشکان باشد، نه صرفاً افزایش تعداد آنها.

هشدار درباره «آنارشی تبلیغات» در حوزه سلامت

بخش دیگری از نشست به وضعیت تبلیغات پزشکی اختصاص داشت. رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به تبلیغ داروها، به‌ویژه داروهای لاغری، گفت بر اساس قانون، صدور مجوز تبلیغات حوزه درمان بر عهده سازمان نظام پزشکی است، اما برخی دستگاه‌ها این اختیار قانونی را نادیده گرفته‌اند.

به گفته او، نتیجه این وضعیت شکل‌گیری «آنارشی تبلیغات» در حوزه سلامت است؛ به‌گونه‌ای که افراد و مجموعه‌های مختلف بدون توجه به اختیار قانونی سازمان نظام پزشکی اقدام به نصب بیلبورد یا تبلیغ خدمات درمانی می‌کنند.

رئیس‌زاده گفت سازمان نظام پزشکی طی چهار تا پنج سال گذشته به شکل جدی‌تر وارد حوزه تبلیغات شده و شورای عالی نظام پزشکی نیز آیین‌نامه تبلیغات حوزه سلامت را تنظیم و ابلاغ کرده است.

او از تشکیل شورای تبلیغات سلامت در سازمان نظام پزشکی خبر داد و گفت این شورا بر تبلیغات حوزه سلامت نظارت می‌کند. همچنین دادیار ویژه نظارت بر تبلیغات ایجاد شده و پرونده‌های مرتبط با تبلیغات خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

«سلامت» محل تجارت نیست

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اینکه بخش عمده جامعه پزشکی قوانین تبلیغات را رعایت می‌کنند، گفت هر اقدامی که با قوانین مطابقت نداشته باشد، تخلف محسوب می‌شود.

او نسبت به روابط ناسالم میان برخی پزشکان، کلینیک‌ها و داروخانه‌ها هشدار داد و گفت چنین روابطی علاوه بر آسیب زدن به اعتبار علم پزشکی، اعتماد مردم به جامعه پزشکی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس‌زاده تأکید کرد: «حوزه سلامت محل تجارت نیست» و افزود حفظ حوزه سلامت به معنای حفظ آبروی کشور است و نباید اعتبار علم پزشکی به تجارت تبدیل شود.

او درباره اقدامات انجام‌شده برای شناسایی متخلفان گفت بیش از ۱۲ هزار سایت و صفحه شبکه‌های اجتماعی فعال در حوزه سلامت رصد شده و بیش از ۷۰۰ مورد تخلف در آنها شناسایی شده است. از میان این موارد، ۳۱۰ صفحه متخلف که وضعیت ادمین آنها مشخص بوده، بسته یا اصلاح شده‌اند.

به گفته رئیس‌زاده، وضعیت بخش دیگری از صفحات متخلف مشخص نبوده و برای نمونه، هویت یا وضعیت ادمین آنها معلوم نبوده است. او گستردگی تبلیغات و مداخلات درمانی در فضای مجازی را به حدی دانست که عملاً مقابله با تمام این موارد دشوار شده است.

رئیس‌زاده تأکید کرد پرونده‌هایی که به هیأت‌های انتظامی سازمان نظام پزشکی ارجاع شوند با شدیدترین برخوردها مواجه خواهند شد. او تخلف پزشکی را صرفاً تخلف یک فرد ندانست و گفت چنین تخلفی «ظلم به مردم» است و سکوت سازمان نظام پزشکی در این زمینه نیز خلاف فلسفه وجودی این سازمان خواهد بود.

بیش از ۵۰ مورد محرومیت از مطب

رئیس‌زاده گفت در برخورد با متخلفان مماشات نمی‌شود و احکام می‌تواند شامل تذکر شفاهی، توبیخ کتبی و محرومیت از مطب باشد.

به گفته او، طی سال گذشته بیش از ۵۰ مورد محرومیت از مطب در ارتباط با تمامی موارد قصور پزشکی صادر شده است. مدت محرومیت نیز می‌تواند از سه ماه تا محرومیت دائمی متغیر باشد.

درخواست برخورد جدی با مداخله‌گران درمانی

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در ادامه درباره استقلال نظام سلامت گفت این استقلال یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای کشور است.

او با اشاره به آمار اعزام بیماران به خارج از کشور گفت طی سال‌های گذشته سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر برای دریافت خدمات درمانی به خارج از کشور اعزام می‌شدند و هزینه درمانی این افراد حدود ۱۵ همت بود.

رئیس‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود درباره مداخلات افراد غیرمجاز در امر درمان گفت چنین اقداماتی صرفاً یک تخلف محسوب نمی‌شود، بلکه مستقیماً سلامت مردم را تهدید می‌کند.

او با اشاره به دستگیری اخیر یکی از مداخله‌گران درمانی گفت این فرد پس از دستگیری با قرار کفالت آزاد شده و پرونده همچنان در حال رسیدگی است.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی از رئیس قوه قضاییه خواست برای مقابله با مداخله‌گران درمانی تدبیر جدی‌تری اتخاذ شود و گفت ادامه این وضعیت می‌تواند به آینده نظام سلامت، سلامت مردم و اعتماد عمومی به جامعه پزشکی آسیب بزند.

او هشدار داد مداخلات غیرمجاز علاوه بر ایجاد اختلال در نظام سلامت، می‌تواند هزینه‌های درمان را نیز افزایش دهد؛ چرا که ممکن است بیماری‌ای که در ابتدا با درمانی ساده و کم‌هزینه قابل کنترل است، در اثر مداخله غیرمجاز به درمان‌های پیشرفته و پرهزینه نیاز پیدا کند.

آخرین وضعیت پرونده خیراندیش

رئیس‌زاده در ادامه درباره پرونده خیراندیش گفت سازمان نظام پزشکی این پرونده را پیگیری کرده و حکم جلب سیار برای او صادر شده است.

به گفته او، با وجود پیگیری چندماهه، محل حضور خیراندیش مشخص نبوده و پس از صدور حکم قضایی، او متواری شده است. رئیس‌زاده افزود خیراندیش در نهایت بازداشت شد، اما گفته می‌شود با قرار قانونی آزاد شده و پرونده همچنان در جریان است.

اصلاح قانون نظام پزشکی در دست بررسی

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی درباره اصلاح قانون این سازمان نیز گفت این موضوع در حال بررسی است و جلساتی با مرکز پژوهش‌های مجلس و نمایندگان مجری طرح برگزار شده است.

او از نمایندگان مجلس درخواست کرد طرح اصلاح قانون نظام پزشکی پیش از مطرح شدن در کمیسیون بهداشت و درمان، نظر جامعه پزشکی و صاحب‌نظران این حوزه را نیز دریافت کند.

به گفته رئیس‌زاده، هدف این است که قانونی در مجلس بررسی شود که بتواند پاسخگوی نیازهای فعلی جامعه پزشکی و نظام سلامت باشد. او یادآور شد حدود ۲۲ سال از تصویب قانون فعلی نظام پزشکی گذشته و این قانون دیگر پاسخگوی نیازهای امروز نیست.

مالیات پزشکان و حذف پرداخت علی‌الحساب ۱۰ درصدی

رئیس‌زاده درباره مالیات پزشکان نیز توضیح داد که بر اساس ماده ۱۶۳ قانون مالیات، مراکز درمانی ۱۰ درصد مالیات پزشکان را به صورت علی‌الحساب پرداخت می‌کردند، اما این موضوع در قانون بودجه امسال حذف شده است.

او گفت پزشکان خواهان بازگشت سازمان امور مالیاتی به روال گذشته هستند. به گفته رئیس‌زاده، پرداخت ۱۰ درصدی علی‌الحساب از سوی مراکز برای حدود ۷۰ درصد جامعه پزشکی شرایط مناسبی ایجاد می‌کرد، هرچند ۳۰ درصد نیز از این روش متضرر می‌شدند.

او تأکید کرد سازمان نظام پزشکی با پرداخت مالیات از سوی مراکز مشکلی ندارد، اما اگر قرار باشد مؤدی مستقیماً مالیات را پرداخت کند، این مسئله از نظر سازمان نظام پزشکی قابل قبول نیست.

نگرانی از اجرای شتاب‌زده پزشکی خانواده

در بخش دیگری از نشست، موضوع اجرای برنامه پزشکی خانواده مطرح شد.

رئیس‌زاده اجرای درست پزشکی خانواده را یکی از برنامه‌های پیشرو نظام سلامت دانست و گفت سازمان نظام پزشکی از اجرای صحیح آن حمایت می‌کند، اما نسبت به اجرای شتاب‌زده این طرح هشدار داد.

او با اشاره به علاقه رئیس‌جمهور به اجرای برنامه پزشکی خانواده گفت نگرانی سازمان نظام پزشکی این است که این علاقه باعث شود مدیران رده پایین تنها اخبار مثبت را منتقل کنند و مشکلاتی مانند کمبود پزشک گزارش نشود.

رئیس‌زاده پیشنهاد کرد یک سامانه مستقل و شفاف برای اعتباربخشی برنامه پزشکی خانواده ایجاد شود و عملکرد این طرح در ۶۴ شهری که به صورت آزمایشی در آنها اجرا شده، به شکل شفاف مورد ارزیابی قرار گیرد.

به گفته او، در این ارزیابی باید تعداد پزشکان فعال، بار جمعیتی هر پزشک، درصد ارجاعاتی که از متخصص بازخورد دریافت کرده‌اند، میزان پرونده‌های دارای اطلاعات بالینی قابل استفاده، پرداخت از جیب بیماران و میزان پرداختی به پزشکان و تیم پزشکی خانواده بررسی شود.

او همچنین پرونده الکترونیک سلامت را یکی از الزامات نظام ارجاع دانست و گفت بدون دسترسی به اطلاعات و پرونده الکترونیک، نظام ارجاع نمی‌تواند موفق باشد.

رئیس‌زاده با اشاره به اینکه بیش از دو دهه اجرای آزمایشی پزشکی خانواده در فارس و مازندران ادامه داشته است، تأکید کرد نباید تجربه‌های ناموفق گذشته تکرار شود.

۱۴ شهید از جامعه نظام پزشکی در جنگ‌های اخیر

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسشی درباره شهدای جامعه پزشکی در جنگ‌های اخیر گفت در جنگ خردادماه ۶ نفر و در جنگ رمضان ۸ نفر از اعضای سازمان نظام پزشکی به شهادت رسیده‌اند.

او افزود در مجموع ۲۶ نفر از اعضای نظام سلامت در جنگ رمضان به شهادت رسیده‌اند که ۸ نفر از آنها عضو سازمان نظام پزشکی بوده‌اند.

رئیس‌زاده تأکید کرد این آمار نشان می‌دهد درمانگران نه فقط در زمان صلح، بلکه در زمان بحران نیز در کنار مردم حضور دارند.

۸ همت خسارت جنگ به نظام سلامت

رئیس‌زاده درباره خسارت‌های واردشده به نظام سلامت در جریان جنگ رمضان گفت بر اساس اعلام مقام عالی وزارت بهداشت، میزان خسارت واردشده به حوزه سلامت حدود ۸ همت بوده است.

به گفته او، ۶۰ بیمارستان و ۲۰۰ مرکز بهداشت در جریان جنگ آسیب دیده‌اند.

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی میزان خسارت واردشده به بخش خصوصی نظام سلامت را نیز حدود ۲ همت اعلام کرد و از بیمارستان گاندی به عنوان یکی از نمونه‌های این خسارت‌ها نام برد.

او از ریاست قوه قضاییه درخواست کرد خسارت‌های واردشده به نظام سلامت از محل اموال مصادره‌شده رژیم متخاصم پرداخت شود.

خدمات زیبایی در صدر پرونده‌های قصور پزشکی

رئیس‌زاده در ادامه درباره پرونده‌های قصور پزشکی گفت بخش عمده این پرونده‌ها به حوزه خدمات زیبایی، به‌ویژه دندانپزشکی، پوست و مو مربوط می‌شود.

او اعلام کرد میزان پرونده‌های قصور پزشکی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۳ حدود ۱۲ درصد افزایش داشته است و یکی از دلایل این افزایش، رشد تقاضا برای خدمات زیبایی است.

به گفته رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، در سال ۱۴۰۴ حدود ۸۴۰۰ پرونده قصور پزشکی تشکیل شده که ۴۵ درصد آنها به صدور حکم منجر شده و ۴۰ درصد نیز به تبرئه یا توقف پرونده انجامیده است.

رئیس‌زاده افزایش آگاهی مردم از حقوق خود را نیز یکی دیگر از دلایل افزایش شکایت‌ها عنوان کرد و گفت بیشترین شکایت‌ها مربوط به اعمال زیبایی است؛ چرا که تقاضا برای این خدمات در ایران از متوسط جهانی بالاتر است.

پس از حوزه زیبایی، زنان و زایمان در رتبه بعدی پرونده‌های قصور پزشکی قرار دارند. رئیس‌زاده با اشاره به حدود یک میلیون تولد سالانه در کشور گفت افزایش شکایت در این حوزه قابل انتظار است. خدمات ارتوپدی نیز در رتبه سوم قرار دارند.

هشدار درباره «ناصرخسرو مجازی»

رئیس‌زاده در بخش دیگری از نشست درباره قاچاق دارو گفت قاچاق دارو مانند سایر کالاها وجود دارد، اما دارو کالایی استراتژیک است و مستقیماً با جان مردم ارتباط دارد.

او با مقایسه شرایط امروز با گذشته گفت اگر زمانی «خیابان ناصرخسرو» محل عرضه غیرقانونی دارو بود، امروز با پدیده «ناصرخسرو مجازی» مواجه هستیم.

رئیس‌زاده خواستار ساماندهی سریع سکوهای عرضه دیجیتال دارو شد و هشدار داد هرگونه تأخیر در ساماندهی این حوزه می‌تواند جان مردم را به خطر بیندازد.

نبود کارتخوان در مطب تخلف است

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی درباره استفاده از کارتخوان در مطب‌ها نیز گفت تعداد پزشکانی که کارتخوان ندارند اندک است، اما اگر پزشکی در مطب خود کارتخوان نداشته باشد، مرتکب تخلف شده است و در صورت دریافت گزارش، سازمان نظام پزشکی با آن برخورد خواهد کرد.

او درباره پزشکانی که با سازمان‌های بیمه‌گر قرارداد ندارند نیز گفت بیمه‌ها باید جذابیت قرارداد با پزشکان را افزایش دهند و به وظایف خود عمل کنند تا پزشکان برای عقد قرارداد انگیزه داشته باشند.

رئیس‌زاده بار دیگر تأکید کرد تعرفه‌های پزشکی دستوری هستند و بیمه‌ها مطالبات را با تأخیر ۸ تا ۹ ماهه پرداخت می‌کنند. او گفت سلامت محل مانور شرکت‌های بیمه‌ای نیست و نباید با سلامت و جان مردم شوخی کرد.

به گفته او، بیمه‌ها باید شکاف میان تعرفه‌های واقعی و دستوری را جبران کنند؛ چرا که مردم و جامعه پزشکی در مقابل یکدیگر قرار ندارند.

سهم سلامت از اقتصاد نصف میزان مورد نیاز است

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی سهم فعلی نظام سلامت از تولید ناخالص داخلی را نیز حدود نصف میزانی دانست که باید باشد.

او درباره پرداخت‌های خارج از تعرفه گفت بر اساس آخرین ارزیابی‌ها، ۵.۶ درصد افراد پرداخت‌هایی خارج از تعرفه داشته‌اند، ۷۹ درصد پرداخت‌ها در قالب تعرفه بوده و ۱۴ درصد نیز اعلام کرده‌اند مبلغ پرداختی برای آنها قابل توجه نبوده است.

رئیس‌زاده تأکید کرد پزشکان خواهان قطع ارتباط مالی مستقیم خود با بیماران هستند و دسترسی به پزشک باکیفیت را حق همه مردم دانست.

۳۰ هزار پزشک طبابت نمی‌کنند

رئیس‌زاده همچنین اعلام کرد حدود ۳۰ هزار پزشک در کشور مشغول طبابت نیستند.

او گفت این احتمال وجود دارد که با اجرای برنامه پزشکی خانواده، استقبال جامعه پزشکی از ارائه خدمات افزایش پیدا کند.

ایران در پیوند کبد و کلیه پیشتاز است

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در بخش دیگری از نشست به دستاوردهای نظام سلامت ایران اشاره کرد و گفت پوشش واکسیناسیون در کشور حدود ۱۰۰ درصد است و ایران از این نظر رتبه نخست منطقه را دارد.

او ایران را از کشورهای پیشتاز در زمینه پیوند کبد و کلیه دانست و گفت تاکنون حدود ۸ هزار پیوند کبد و ۷۰ هزار پیوند کلیه در کشور انجام شده است.

به گفته او، یک مرکز در شیراز بیشترین تعداد پیوند کبد در یک سال را در جهان به ثبت رسانده و ایران در زمینه پیوند کلیه رتبه نخست منطقه و رتبه چهارم جهان را دارد.

رئیس‌زاده همچنین ایران را در حوزه درمان ناباروری دارای رتبه سوم جهان دانست و گفت کشور در زمینه کاشت حلزون شنوایی نیز در میان پنج کشور برتر جهان قرار دارد.

او همچنین به جایگاه ایران در حوزه مراقبت‌های اولیه، ژنتیک پزشکی، جراحی‌های پیچیده قلب و عروق و تولید داروهای نوترکیب اشاره کرد و گفت ایران در تولید داروهای نوترکیب جزو پنج کشور برتر جهان است.

رئیس‌زاده با اشاره به شاخص امید به زندگی گفت این شاخص پیش از انقلاب ۵۴ سال بود و اکنون به ۸۰ سال رسیده است.

او همچنین کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار را یکی از شاخص‌های مهم نظام سلامت دانست و گفت این میزان که در گذشته بیش از ۲۰۰ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بود، اکنون به ۲۱ مورد رسیده است.

هشدار درباره «خوددرمانی دیجیتال»

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در پایان درباره تبلیغات پزشکی در شبکه‌های اجتماعی هشدار داد و از مردم خواست به تبلیغات پزشکی در فضای مجازی اعتماد نکنند.

او به‌طور ویژه درباره تبلیغ داروهای لاغری در شبکه‌های اجتماعی هشدار داد و گفت این داروها ممکن است عوارض متفاوتی برای افراد ایجاد کنند.

رئیس‌زاده تأکید کرد مردم برای دریافت مشاوره پزشکی به جامعه پزشکی مراجعه کنند و «خوددرمانی دیجیتال» را یک زنگ خطر دانست.

او همچنین درباره استقبال پزشکان از برنامه پزشکی خانواده گفت متخصصان بخش خصوصی در برخی شهرها استقبال چندانی از این برنامه نکرده‌اند؛ چرا که تجربه‌های قبلی را دیده‌اند و بازگشت اعتماد جامعه پزشکی به این برنامه نیازمند زمان است.

«تخلف عده‌ای نباید به پای همه جامعه پزشکی نوشته شود»

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی در بخش پایانی سخنان خود خواسته اصلی جامعه پزشکی از حاکمیت، رسانه‌ها و مردم را تغییر نگاه به این جامعه دانست و گفت نگاه به جامعه پزشکی باید بر مبنای آینده کشور، منافع جامعه و جایگاه تمدنی پزشکی ایران باشد.

او با انتقاد از آنچه «نگاه بیمارگونه» برخی مسئولان به جامعه پزشکی خواند، تأکید کرد تخلف گروه کوچکی از پزشکان نباید به کل جامعه پزشکی نسبت داده شود؛ چرا که تخلف در هر صنفی وجود دارد.

رئیس‌زاده همچنین خواستار حفظ حرمت جامعه پزشکی در دوران صلح، همان‌گونه که در دوران جنگ حفظ می‌شود، شد.

او در پایان با تأکید بر ضرورت پرهیز از عملکرد جزیره‌ای در نظام سلامت گفت داده‌های بزرگ (Big Data)، هوش مصنوعی و ژن‌درمانی آینده علم پزشکی را شکل می‌دهند.

به گفته رئیس‌زاده، ایران در این حوزه‌ها عملکرد خوبی داشته، اما باید از فعالیت‌های جزیره‌ای فاصله گرفت و به صورت پیوسته و هماهنگ حرکت کرد؛ به‌گونه‌ای که کشور نه‌تنها در این حوزه‌ها خودکفا باشد، بلکه به یک کشور تولیدکننده تبدیل شود و بتواند این دانش را در اختیار دیگر کشورها نیز قرار دهد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
هفت دهه پس از کودتا؛ ریشه یک بی اعتمادی تاریخی
سایت فرارو

هفت دهه پس از کودتا؛ ریشه یک بی اعتمادی تاریخی

دولت مصدق در شرایطی قدرت را در دست گرفت که مسئله نفت به نماد اصلی استقلال سیاسی و اقتصادی ایران تبدیل شده بود. ملی شدن صنعت نفت، واکنشی به قراردادی بود که سهم اندکی از درآمدهای منابع ایران را به کشور اختصاص می داد و بخش عمده کنترل فنی و مالی صنعت را در اختیار بریتانیا قرار می داد.
تجارت در تله ارز - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

تجارت در تله ارز - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / فعال اقتصادی زمانی می‌تواند برای تجارت خارجی برنامه‌ریزی کند که بداند با چه نرخی ارز مورد نیاز خود را تأمین خواهد کرد، چه زمانی ارز به دستش می‌رسد، چگونه می‌تواند پول حاصل از صادرات را بازگرداند و در نهایت چه مقدار از درآمد ارزی او پس از عبور از مسیرهای قانونی و [ ]
خبرگزاری ایسنا

«تاکسی‌سواری» سروش صحت سریال شد/ محمد نادری در کمدی جدید اطیابی

سایت رویداد‌ ۲۴

جنجال تازه صاحب ایده شغل یک میلیونی | روایت عجیب عبدالملکی از عوامل گرانی؛ تقصیر دولت است نه جنگ

وال استریت ژورنال: مقام‌های عرب می‌گویند ما بین ایران و آمریکا گیر افتاده‌ایم؛ معتقدند ایران به افزایش فشار اقتصادی، واکنش نظامی نشان خواهد داد و جنگ دوباره می‌تواند شدت بگیرد
سایت اعتماد آنلاین

وال استریت ژورنال: مقام‌های عرب می‌گویند ما بین ایران و آمریکا گیر افتاده‌ایم؛ معتقدند ایران به افزایش فشار اقتصادی، واکنش …

حملات ایران به کشتی‌ها در تنگه هرمز در حال افزایش است، بدون آنکه واکنش نظامی آمریکا را در پی داشته باشد؛ وضعیتی که خطر عبور کشتی‌ها از این آبراه راهبردی را افزایش داده و برخی متحدان عرب آمریکا را نگران کرده است. این کشورها بیم دارند که واشنگتن راهبرد مشخصی برای پایان دادن به جنگ نداشته باشد.
آیا آمریکا در حال باز کردن جبهه های جدید علیه ایران است؟
سایت اصلاحات نیوز

آیا آمریکا در حال باز کردن جبهه های جدید علیه ایران است؟

فرمانده پیشین سپاه پاسداران معتقد است: امروز عمان تبدیل به یکی از نقاط مهم در معادلات میان ایران و آمریکا شده است. عمان کشوری بوده که در سال های مختلف نقش می...
جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی
روزنامه عصر اقتصاد

جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی

راضیه حسینی «حذف تا ۱۰ سال از سوابق بیمه‌گذاران از سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی» «اختلال گسترده در سامانه‌های تأمین اجتماعی باعث نگرانی بیمه‌گذاران شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی افراد تا ۱۰ سال از سوابق‌شان از سامانه خدمات غیرحضوری کسر شده و حتی مرکز تماس این نهاد ۱۴۲۰ نیز در برخی از مناطق …
بغداد و چند مسئله حساس
روزنامه هفت صبح

بغداد و چند مسئله حساس

بررسی اهمیت سفر محمدباقر قالیباف به عراق و سه محور مهم این سفر در گفت‌وگو با علیرضا کمیلی
پوپولیست‌هایی که در «نمایش» استادند
سایت فرارو

پوپولیست‌هایی که در «نمایش» استادند

ترامپ صبر لازم برای کار طولانی، دقیق و طاقت‌فرسایی را که دیپلماسی نیاز دارد، ندارد. او هیجان لحظه‌ای یک پست در شبکه‌های اجتماعی یا یک تیتر خبری را می‌خواهد. به زبان ساده، او در سیاست‌ورزی به شکلی که امروز انجام می‌شود، استاد است، اما در حکومت‌داری ناتوان است.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اولین تصاویر از عامل حمله به دادگستری بهبهان + ویدئو | جزئیات حمله از زبان متهم

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

راز جعبه بقای خلبان آمریکایی به دست ایران افتاد + عکس |‌ سلاحی که فقط برای روز سقوط طراحی شده بود

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اعزام نیروهای زمینی آمریکا به ایران؟ + ویدئو | نماینده کنگره: ترامپ باید تصمیم بگیرد

سایت اکوایران

نسخه اقتصاددانان برای بنزین؛ اصلاح قیمت بدون اصلاحات جواب نمی‌دهد

سرمقاله آرمان ملی/ ارزیابی عملکرد دولت با بیان واقعیت‌ها | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله آرمان ملی/ ارزیابی عملکرد دولت با بیان واقعیت‌ها | آخرین خبر

آرمان ملی/ «ارزیابی عملکرد دولت با بیان واقعیت‌ها» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم شیدا آریایی پور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: هفته دولت فقط فرصتی برای ارائه گزارش عملکرد و بیان دستاوردها نیست؛ بلکه فرصتی است برای آنکه درباره نسبت میان مسئولیت دولت و واقعیت‌های موجود نیز
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای جوانی که پای چوبه دار نی نواخت و بخشیده شد | ببینید

هشدار تهران
سایت روزنامه سازندگی

هشدار تهران

تنش لفظی بین ایران و آمریکا بر سر تنگه هرمز
نگهداری سگ و گربه با هم در خانه ؛ راهنمای همزیستی آرام و ایمن - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نگهداری سگ و گربه با هم در خانه ؛ راهنمای همزیستی آرام و ایمن - مردم سالاری آنلاین

معرفی اولیه مهم‌ترین مرحله در نگهداری سگ و گربه با هم در خانه است. یک آشنایی عجولانه می‌تواند باعث ترس، پرخاشگری یا تعقیب‌وگریز شود. بهتر است این فرایند را در چند مرحله انجام دهید.
قلم‌فروشی، آغاز وطن‌فروشی
خبرگزاری مهر

قلم‌فروشی، آغاز وطن‌فروشی

مرداد ۱۳۳۲ تنها عرصه جابه‌جایی قدرت در خیابان‌ها نبود، بلکه نقطه اوج یک شبیخون تمام‌عیار به افکار عمومی بود که در آن، امواج رادیو و صفحات روزنامه‌ها نقش گلوله را ایفا می‌کردند.
«بی داد»  این همه سر و صدا برای هیچ
روزنامه هفت صبح

«بی داد» این همه سر و صدا برای هیچ

آیا این مسیر پرپیچ‌وخم، این چریک‌بازی رسانه‌ای و این هزینه‌های پرداخته‌شده، منجر به خلق یک «فیلم خوب» شده است؟
سرمقاله اعتماد/ شریعتی مساله دیروز یا پرسش امروز | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ شریعتی مساله دیروز یا پرسش امروز | آخرین خبر

اعتماد/ «شریعتی مساله دیروز یا پرسش امروز» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم حق شناس است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته، اظهارنظر موسی غنی‌نژاد درباره دکتر علی شریعتی و واکنش‌هایی که در پی آن شکل گرفت، بار دیگر نام شریعتی را به فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بازگردا
روزنامه هفت صبح

از جواد یساری تا علیرضا قربانی؛ چهره‌های سرشناس در ختم ایرج خواجه امیری

روزنامه شرق

امیر جدیدی ممنوع التصویر می شود؟ حواشی بیداد برای اسکورت

چرا همیشه مضطربیم؟ نشانه های اضطراب مزمن که جدی گرفته نمی شوند
سایت اطلاعات آنلاین

چرا همیشه مضطربیم؟ نشانه های اضطراب مزمن که جدی گرفته نمی شوند

گاهی اضطراب فقط قبل از یک امتحان، جلسه کاری یا اتفاق مهم سراغمان نمی‌آید. بعضی افراد تقریباً هر روز با نگرانی از خواب بیدار می‌شوند، اتفاقات آینده را در ذهنشان مرور می‌کنند و حتی زمانی که مشکل خاصی وجود ندارد، نمی‌توانند کاملاً آرام باشند.
کارگران ارزان و ترس پرهزینه؛ چگونه روسیه از مهاجران سود می‌برد؟
سایت جماران

کارگران ارزان و ترس پرهزینه؛ چگونه روسیه از مهاجران سود می‌برد؟

تصمیمات جدید فرصت‌های دریافت مجوز اقامت یا تابعیت روسیه را از افراد دارای سابقه کیفری سلب کرده است، علاوه بر اینکه دریافت مزایای اجتماعی و بیمه درمانی اجباری را نیز سخت‌تر کرده است.
افغانستان؛ پاره‌ای از ایران فرهنگی - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

افغانستان؛ پاره‌ای از ایران فرهنگی - دیپلماسی ایرانی

محمدجواد حق‌شناس در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: مرزهای سیاسی محترمند، اما فرهنگ مرز نمی‌شناسد. افغانستان امروز یک کشور مستقل است؛ اما افغانستان تاریخی و...
چرا ادبیات راهبردی از واقعیت میدان عقب می ماند؟ - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

چرا ادبیات راهبردی از واقعیت میدان عقب می ماند؟ - دیپلماسی ایرانی

بهرام مرادی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: هنگامی که تحلیل به جای شناخت واقعیت، برای تثبیت یک روایت سیاسی تولید شود فاصله میان ادبیات...
ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟
سایت خبرآنلاین

ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟

آتش‌گرفتن گوشی منتسب به Galaxy S۲۶ در جیب یک کاربر در هند، بار دیگر خاطره حادثه جنجالی Galaxy Note ۷ را زنده کرده است. این اتفاق پرسش مهمی را مطرح می‌کند، آیا سامسونگ بار دیگر با یک مشکل ساختاری در باتری گوشی‌های خود مواجه شده یا آنچه رخ داده صرفاً یک حادثه منفرد بوده است؟
ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟
سایت تجارت نیوز

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟

شما هم این روزها حس کرده‌اید بسته اینترنت‌تان زودتر از همیشه تمام می‌شود؟ همین حس مشترک کاربران باعث شده تا شایعه روزهای اخیر درباره محاسبه ۲.۷ برابری مصرف اینترنت بین‌الملل داغ‌تر شود.
موضع ایران ماهیتی دفاعی دارد
سایت هم میهن

موضع ایران ماهیتی دفاعی دارد

دولتی که با محاصره، محاصره اقتصادی، غارت دارایی‌های خود و تهدیدهای آشکار برای تصاحب تنگه خود مواجه است، حق دارد از منافع حیاتی خویش دفاع کند. اقداماتی که به تنگه مربوط می‌شوند، پاسخی به تجاوزند؛ آغازگر آن نیستند.
یک چهارم تجارت ایران تا اطلاع ثانوی قفل شد
سایت هم میهن

یک چهارم تجارت ایران تا اطلاع ثانوی قفل شد

ایران یا باید برای تمدید مهلت با آمریکا وارد مذاکره شود و یا برای این شریک تجاری بزرگ جایگزین پیدا کند. در غیر این صورت کمبود پول و کالا، بیش از امروز به اقتصاد فشار وارد خواهد کرد.
حال خوب، ارزان‌تر از آن است که فکر می‌کنید
خبرگزاری ایرنا

حال خوب، ارزان‌تر از آن است که فکر می‌کنید

تهران-ایرنا - یک عصر معمولی را تصور کنید؛ روز کاری تمام شده، خستگی روی تن آدم مانده و ذهن دنبال یک راه فرار از فشار روزمره می‌گردد. ساده‌ترین پیشنهادها معمولاً آشنا هستند: برویم رستوران، کافه، خرید، سینما، یک تفریح تازه، یک سفر کوتاه یا چیزی بخریم که حالمان را بهتر کند. اما یک سؤال ساده وجود دارد: آیا …
فلاحت‌پیشه: طرح مقابله با نفوذ در شأن ملت ایران نیست
سایت هم میهن

فلاحت‌پیشه: طرح مقابله با نفوذ در شأن ملت ایران نیست

یک نماینده پیشین با اشاره به تصویب کلیات طرح مقابله با نفوذ گفت: در این طرح، آنچه می‌بینیم این است که عملاً کسانی هدف قرار می‌گیرند که دلسوز کشور هستند و نقد و پیشنهادهای اصلاحی ارائه می‌دهند. من معتقدم ظاهر این طرح مقابله با نفوذ است، اما باطن آن می‌تواند محدود کردن نظام مدیریت سیاسی کشور به افرادی …
اگر با قالیباف به توافق نرسیدید، با رضایی طرف هستید / ادعای فایننشال‌تایمز: ایران، گزینه‌های حمله به اروپا را بررسی کرده است
سایت خبرآنلاین

اگر با قالیباف به توافق نرسیدید، با رضایی طرف هستید / ادعای فایننشال‌تایمز: ایران، گزینه‌های حمله به اروپا را بررسی کرده …

فایننشال‌تایمز مدعی شد ایران در صورت تشدید دوباره جنگ از سوی دونالد ترامپ، گزینه حمله به اهداف نظامی آمریکا در اروپا را بررسی کرده است. این روزنامه به نقل از دو فرد نزدیک به حکومت ایران ادعا کرد نیروهای ایرانی حمله به دارایی‌های آمریکا در کشورهای جنوب‌شرقی اروپا، از جمله بلغارستان و قبرس، را بررسی کرده‌اند؛ …
خبرگزاری ایلنا

چه کسی پاسخگوی زن و فرزندان «محمد مولایی» است؟/ بازرسان از زیر کولر گازی بیرون بیایند و به کارگاه‌ها سرکشی کنند!

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است
خبرگزاری ایلنا

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است

مشاور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از راهکارهای حقوقی حمایت از کارگران در برابر دستورهای ناایمن و ضرورت تثبیت قانون‌مند «حق امتناع از کار» گفت. حامد اکبری تاکید کرد اخراج کارگران در صورت امتناع از کار ناایمن، ناعادلانه است.
رمزگشایی از بیانیه ابوظبی؛ آیا امارات خط مبادلات اقتصادی با ایران را کور کرد؟ / باتمانقلیچ: بیانیه ابوظبی تاکید بر استمرار سیاست پیشین است
سایت خبرآنلاین

رمزگشایی از بیانیه ابوظبی؛ آیا امارات خط مبادلات اقتصادی با ایران را کور کرد؟ / باتمانقلیچ: بیانیه ابوظبی تاکید بر استمرار …

بیانیه اخیر وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در خصوص «توقف تمامی مبادلات تجاری، مالی و دادوستدهای اقتصادی با ایران تا اطلاع ثانوی» موجی از تحلیل‌ها را درباره چرخش ناگهانی سیاست منطقه‌ای ابوظبی ایجاد کرده است. با این حال، یک تحلیل‌گر حوزه اقتصاد سیاسی معتقدند این اقدام بیش از آنکه یک تغییر استراتژیک …
هیوا سیفی‌زاده به چهار سال حبس محکوم شد؛ «کدام رفتار من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده؟»
سایت خبرآنلاین

هیوا سیفی‌زاده به چهار سال حبس محکوم شد؛ «کدام رفتار من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده؟»

هیوا سیفی‌زاده، خواننده موسیقی ایرانی، پس از ماه‌ها سکوت درباره اتفاقات اجرای عمارت «روبرو»، با اعلام صدور حکم چهار سال حبس تعزیری در دادگاه بدوی، به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» نسبت به مبنای این اتهام اعتراض کرد و پرسید: «کدام رفتار مشخص من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده است؟» او تأکید کرد که پرونده …
سایت خبرآنلاین

مدونا با ۱۱ نامزدی پیشتاز شد؛ سوئیفت فقط یک جایزه تا تاریخ‌سازی فاصله دارد

حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان اعلام شد/ چند نفر ماهی ۸.۴۰۰.۰۰۰ تومان دریافت می‌کنند؟
سایت خبرآنلاین

حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان اعلام شد/ چند نفر ماهی ۸.۴۰۰.۰۰۰ تومان دریافت می‌کنند؟

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی صندوق بازنشستگی کشوری، ضریب پشتیبانی (نسبت کسورپردازان به حقوق‌بگیران) این صندوق به ۰.۴۳ رسیده این درحالیست که براساس تجربیات بین‌المللی، یک صندوق بازنشستگی پایدار دارای نسبت پشتیبانی حداقل ۳ و در سطح مطلوب ۶ تا ۷ است.
روایت باجناق رهبر شهید از زندگی ساده ایشان و فرزندانشان/ اگر می خواستیم مشکلات مردم را منعکس کنیم بیشتر با آقا مجتبی در میان می گذاشتیم/ آقا گفتند، واقعا به ظاهر اشخاص نمی شود قضاوت کرد.../اولین تصویر از باجناق رهبر شهید انقلاب
سایت اقتصادنیوز

روایت باجناق رهبر شهید از زندگی ساده ایشان و فرزندانشان/ اگر می خواستیم مشکلات مردم را منعکس کنیم بیشتر با آقا مجتبی در میان …

اقتصادنیوز: باجناق رهبر شهید در خاطراتی عنوان کرد: خاطرم هست، در دوران رهبری، دو بار با آقا یعنی یک بار در تهران و یک بار هم در مشهد به کوهنوردی رفتیم. در تهران مسیر کوهنوردی ارتفاعات کلکچال بود. تقریبا نیمه شب راه می افتادیم و نماز را در مسیر می خواندیم.
از فرانکلین تا امروز؛ انتشارات علمی و فرهنگی و میراث بدعهدی آمریکا
سایت رویداد‌ ۲۴

از فرانکلین تا امروز؛ انتشارات علمی و فرهنگی و میراث بدعهدی آمریکا

روایتی از تاریخچه انتشارات علمی و فرهنگی؛ از دوران صنعتی‌زاده تا تلاش برای احیای مجدد
         
سایت رویداد‌ ۲۴

خاتمی: احساساتم از شهادت رهبرم جریحه‌دار شده، اما مدیریت جامعه نباید براساس احساسات باشد

خانه‌تکانی بزرگ اژه‌ای در قوه قضاییه؛ پیام جابه‌جایی ۹ مدیر ارشد چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

خانه‌تکانی بزرگ اژه‌ای در قوه قضاییه؛ پیام جابه‌جایی ۹ مدیر ارشد چیست؟

قوه قضاییه در یکی از گسترده‌ترین تغییرات مدیریتی سال‌های اخیر، ۹ مدیر ارشد خود را جابه‌جا کرد؛ تغییراتی که از سازمان زندان‌ها و بازرسی کل کشور تا دادگستری تهران، حفاظت و اطلاعات، مرکز حل اختلاف و جایگاه سخنگویی را دربر می‌گیرد و قرار است در مرحله بعد به ۱۴ استان و برخی مناصب مهم دیگر نیز برسد.
بحران بعد از جنگ و فرسایش اجتماعی؛ ایران با بحران آب و برق و گرانی چه خواهد کرد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران بعد از جنگ و فرسایش اجتماعی؛ ایران با بحران آب و برق و گرانی چه خواهد کرد؟

همزمان با تمرکز افکار عمومی بر تحولات نظامی و دیپلماتیک، بحران آب و برق در ایران وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ بحرانی که ریشه آن فقط در جنگ و تحریم نیست و سال‌ها ناترازی، فرسودگی زیرساخت‌ها، کمبود سرمایه‌گذاری و خطا‌های سیاست‌گذاری را در خود جمع کرده است.
آیا موشک‌های ایران واقعا به اروپا می‌رسند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آیا موشک‌های ایران واقعا به اروپا می‌رسند؟

در پنج دهه گذشته ایران همیشه برد موشک هایش را بر اساس حساسیت اروپایی‌ها تنظیم می‌کرد به گونه‌ای که آنها احساس خطر نکنند، اما ظاهرا این دکترین نظامی جمهوری اسلامی در حال تغییر است.
خبرگزاری دانشجو

اختلال موقت در سامانه تأمین اجتماعی/سوابق بیمه شدگان حذف نشده است

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جشن تولد عجیب برای یک سگ

خبرگزاری ایسنا

۴ رئیس‌جمهور، ۲۵ سال جنگ و یک میراث پرهزینه برای آمریکا

خبرگزاری ایسنا

کیش؛ روزهای خلوت یک جزیره گردشگری

کودتای ۲۸ مرداد؛ ترسیم هندسه‌ای جدید از نگاه به قدرت غرب
خبرگزاری ایسنا

کودتای ۲۸ مرداد؛ ترسیم هندسه‌ای جدید از نگاه به قدرت غرب

از کودتای ۲۸ مرداد ماه ۱۳۳۲ نمی‌توان صرفا به عنوان یک رویداد تاریخی در میان انبوه رخدادهای سیاسی ایران یاد کرد؛ چراکه این کودتا نقطه‌ عطفی است که مرزهای ذهنیت سیاسی حکومت‌ها را در ایران برای دهه‌ها ترسیم کرد.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ لایک، استوری و الگوریتم‌های اعتیادآور زیر تیغ دادگاه

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور
سایت آفتاب نیوز

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور

طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نیرو، طی دو سال گذشته با تمرکز بر نصب کنتور‌های هوشمند، تحویل حجمی آب، انسداد چاه...
۴۴ میلیون تومان برای یک زندگی دو نفره کافی است؟
سایت اعتماد آنلاین

۴۴ میلیون تومان برای یک زندگی دو نفره کافی است؟

اگر یک خانوار دو نفره در تهران را در نظر بگیریم که هر دو نفر شاغل و کارمند باشند و حداقل دریافتی یک فرد متأهل را دریافت کنند، مجموع درآمد ماهانه آنها حدود ۴۴ میلیون تومان خواهد بود. این مبلغ ممکن است بخش مهمی از هزینه‌های ضروری مانند خوراک، قبوض و رفت‌وآمد را پوشش دهد؛ اما اگر هزینه‌هایی مثل آموزش، سفر، …
«سالمندی» فصلِ تازه زندگی؛ چگونه از کهولت، ثبات و آرامش استخراج کنیم؟
خبرگزاری ایسنا

«سالمندی» فصلِ تازه زندگی؛ چگونه از کهولت، ثبات و آرامش استخراج کنیم؟

دوران سالمندی یک گذار روانی و تکاملی پیچیده است که کیفیت آن به شدت تحت تاثیر دو عامل تاریخچه روابط فردی و نوع تعامل خانواده قرار دارد، در حالی که تصورات غلط جامعه، سالمندی را با انفعال و محدودیت پیوند می زند.
تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟
خبرگزاری ایسنا

تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟

تابلوها و بنرهای شهری فقط حامل پیام‌های تبلیغاتی نیستند؛ آنها بخشی از ویترین فرهنگی تهران نیز محسوب می‌شوند اما استفاده نامناسب از حروف و واژه‌های فارسی، طراحی‌های پیچیده و کاهش خوانایی پیام‌ها، این پرسش را مطرح کرده که آیا تبلیغات شهری پایتخت توانسته میان جذابیت بصری، صیانت از زبان فارسی و ایمنی شهروندان …
وقتی ۱۹ سال انتظار تمام می‌شود اما ...
خبرگزاری ایسنا

وقتی ۱۹ سال انتظار تمام می‌شود اما ...

پخش فیلم «صد سال به این سال‌ها» فقط پایان انتظار ۱۹ سالۀ یک فیلم برای اکران نیست؛ بلکه یادآور سرنوشت آثاری است که سال‌ها پشت سد توقیف ماندند و سرانجام بدون آنکه بحرانی ایجاد کنند، به دست مخاطب رسیدند. اما آیا این توقیف‌های طولانی‌مدت راه‌حلی مناسب برای رفع نگرانی‌ها و مشکلات بوده‌ یا تنها عمر فیلم و …
سهم ناچیز زنان از مشاغل پردرآمد
سایت تجارت نیوز

سهم ناچیز زنان از مشاغل پردرآمد

با رشد سریع مشاغل مرتبط با هوش مصنوعی و تبدیل شدن این حوزه به یکی از پردرآمدترین بخش‌های بازار کار جهان، زنان در شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی، از سمت‌های مدیریتی ارشد تا موقعیت‌های شغلی عادی، همچنان حضور کمتری دارند.
زندگی پرفراز و نشیب یک زن
خبرگزاری ایسنا

زندگی پرفراز و نشیب یک زن

«اولگا بوزنانسکا» یکی از مشهورترین نقاشان زن لهستانی بود. در این گزارش داستان اولگا بوزنانسکا و نقاشی‌های زیبایش را بخوانید.
چرا می‌خواهید تالار وحدت را به تئاترِ پول محور بسپارید؟!
خبرگزاری ایسنا

چرا می‌خواهید تالار وحدت را به تئاترِ پول محور بسپارید؟!

اجرای نمایش در تالار وحدت از جمله موضوعاتی است که در دوره‌های گوناگون گاه با مناقشاتی همراه بوده است و به تازگی کانون کارگردانان خانه تئاتر در بیانیه‌ای اعلام کرده است که «به عنوان متولی کارگردانی تئاتر در ایران، انتظار دارد اگر شورای هنری تالار وحدت معیارهای مشخصی برای انتخاب آثار دارد، این معیارها …
خبرگزاری ایسنا

ویدئویی از گذر یک جرم اسرارآمیز در طول خورشیدگرفتگی