قیمت طلا امروز




 صادرات نفت به چین

 سایت هم میهن / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

حدود 5 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات نفت، توسط تراستی‌ها به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته است

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، عنوان کرد: حدود پنج میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات نفت توسط تراستی‌ها بازگردانده نشد. رقمی که مقام قضایی عنوان می‌کند آن بخشی است که قطعی شده است؛ یعنی آن بخشی که فعلاً قابل دریافت در کوتاه‌مدت نیست. چراکه طرفین برای مذاکره حاضر نیستند و فرار کرده‌اند.
 حدود 5 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات نفت، توسط تراستی‌ها به چرخه اقتصادی کشور بازنگشته است
به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از تجارت نیوز، مساله بازنگشتن ارزهای حاصل از صادرات در ماه‌های اخیر بار دیگر به یکی از پرابهام‌ترین خبرها تبدیل شده است. در روزهایی که مردم با شرایط سخت اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، هر خبری در مورد فساد و بازنگشتن ارز حاصل از صادرات به کشور، همگان را خشمگین‌تر می‌کند.

تراستی‌ها به افراد یا شرکت‌های واسطه و مورداعتمادی گفته می‌شود که با شروع تحریم‌ها، مسئولیت فروش نفت، میعانات نفتی و انتقال درآمدهای حاصل از آن را بر عهده داشتند. با این حال، این مسیر غیررسمی که برای دور زدن تحریم‌ها طراحی شده بود، خود به بستری برای بروز فساد بدل شد. تا جایی که بسیاری از افراد با سواستفاده از این مجرا، ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگرداندند..

ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری روز 5 مرداد با موضوع اقدامات دستگاه قضا در زمینه مبارزه با مفاسد ارزی، عنوان کرد: طبق آمار، ۲۰ هزار و ۶۷۶ شخص اعم از حقیقی و حقوقی، در مجموع حدود ۹۴ میلیارد یورو عدم رفع تعهد ارزی داشته‌اند.

خدائیان با اشاره به نقش کارگزاران مالی یا «تراستی‌ها» در شرایط تحریم گفت: صادرکنندگانی که تعهد ارزی دارند، مالک ارز خود هستند، اما موظفند آن را در چرخه اقتصادی کشور عرضه کنند. در شرایط تحریمی نیز برای نقل و انتقال وجوه حاصل از صادرات، به کارگزاران مالی و شرکت‌های واسطه نیاز داریم و این شرکت‌ها تاکنون خدمات قابل توجهی ارائه کرده‌اند.

وی افزود: با این حال، برخی از این کارگزاران مالی که مورد اعتماد دستگاه‌های امنیتی، بانک‌ها و شرکت‌ها قرار گرفته بودند، در امانت خیانت کردند. به عنوان نمونه، در یک مورد حدود ۲۰۰ میلیون دلار در اختیار یک کارگزار قرار گرفته بود، اما وی این منابع را بازنگرداند و از کشور خارج شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۱۱ میلیارد دلار منابع در اختیار کارگزاران مالی قرار دارد که بخش عمده آن در جریان عملیات عادی است و سواستفاده‌ای در آن صورت نگرفته است، اما حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار توسط برخی از این افراد مورد سواستفاده قرار گرفته است.

مصائب کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و عدم بازگشت ارز

مساله بازنگشتن ارز حاصل از صادرات تنها به روند صادرات نفت و میعانات نفتی مربوط نمی‌شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ضمن انتقاد شدید از فرآیند صدور کارت‌های بازرگانی در سال‌های اخیر، از شناسایی شبکه‌های سوءاستفاده از این کارت‌ها و تشکیل پرونده قضایی برای چهار تن از معاونین وزارت صمت خبر داد.

او با تشریح چگونگی بروز مفاسد ارزی ناشی از صدور بی‌ضابطه کارت‌های بازرگانی اظهار داشت: متأسفانه در بازه زمانی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴، حدود ۹۳ هزار کارت بازرگانی صادر شد؛ این در حالی است که در ۵۶ سالِ پیش از آن، تنها ۱۴۷۳ کارت صادر شده بود. این جهش عجیب ناشی از حذف «اهلیت‌سنجی» و شرایط سخت‌گیرانه پیشین با پیشنهاد وزارت صمت و مصوبه دولت بود که باعث شد عملاً افرادی که هیچ سابقه تجاری، تولیدی یا کشاورزی ندارند، به راحتی کارت بازرگانی دریافت کنند. وقتی اهلیت‌سنجی حذف شد و نظارت پسینی نیز صورت نگرفت، شاهد پدیده کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای بودیم؛ دلالان با استفاده از کارتِ این افراد، صادرات انجام می‌دهند، اما نه مالیات پرداخت می‌کنند و نه ارز حاصل از صادرات را به کشور بازمی‌گردانند.

خداییان در ادامه از شناسایی تخلفات گسترده در این حوزه خبر داد و گفت: تاکنون ۳۰۰ شخص که حدود ۲.۴ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده داشتند، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. همچنین به دلیل بی‌توجهی به هشدارها و عدم اصلاح روند صدور کارت‌ها، برای چهار نفر از معاونین وزارت صمت در دولت‌های مختلف پرونده قضایی تشکیل شده است.

در همین زمینه، کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، در نشست خبری روز 18 مرداد در پاسخ به سوالی در مورد کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای گفت: در رسانه‌ها زیاد درباره برنگشتن ارز به کشور صحبت می‌شود. باید تأکید کرد این ذهنیت که ارز زیادی از کشور رفته و برنگشته است، درست نیست. این ارزها قطعاً به اقتصاد ایران برگشته است؛ اما نه از مسیری که مدنظر بانک مرکزی بوده است. این ارزها سرمایه فعال اقتصادی کشور بوده و برای ادامه حیات به آن نیاز دارد، بنابراین باید این سرمایه را به کشور برگرداند تا بتواند به فعالیت تجاری خود ادامه دهد.

او ادامه داد: مشکلات مربوط به بازگشت ارز از سال 1397 شروع شد. در آن زمان پیش‌بینی کردیم به دلیل خروج آمریکا از برجام ممکن است کشور دچار مشکل ارزی شود. روی اصول توافق کردیم که ارز به کشور برگردد؛ اما از همان زمان یک فرض اشتباه مطرح شد که ارز متعلق به دولت است و همین مبنای اشتباه موجب شد ارز با نرخ مدنظر دولت برگردد. موضوع اصلی، شیوه بازگشت ارز است. بانک مرکزی مسیری مشخص کرد و اعلام کرد که فعالان اقتصادی باید از مسیرهای مشخص شده ارز را به کشور برگردانند، درحالی‌که وقتی تحریم و محدودیت وجود دارد، باید مسیر تجارت بسیار آسان‌تر از قبل باشد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به اینکه در دوره‌های قبل، کارت اجاره‌ای استفاده نمی‌شد، گفت: کارت اجاره‌ای به دلیل محدودیت‌های تعریف شده در حوزه ارز مورد استفاده افراد قرار گرفته است، اما در مورد اصل کارت بازرگانی هم باید گفت که بعد از تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فرآیند صدور توسط سامانه جامع تجارت انجام می‌شود که این سامانه هم در اختیار وزارت صمت، است.

با توجه به اظهارنظرهای متعدد در مورد فرایند بازگشت ارز حاصل از صادرات و پیچیدگی‌های موجود در ارتباط با تراستی‌ها و همچنین سایر اشخاصی که به تعهدات ارزی خود پای‌بند نبوده‌اند، ضروری است که این موضوع با دقت بیشتری بررسی شود.

در همین زمینه تجارت‌نیوز با مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت‌وگویی انجام داده است که در ادامه می‌خوانید.

***

*رئیس سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد که حدود ۱۱ میلیارد دلار منابع در اختیار کارگزاران مالی قرار دارد و حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار توسط برخی از این افراد مورد سواستفاده قرار گرفته است. آیا این تنها مربوط به تراستی‌های نفتی است؟

وقتی در مورد تراستی‌ها صحبت می‌شود، باید گفت در حوزه پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی نیز تراستی‌هایی داریم، ولی آنها تعهدی به بانک مرکزی و دولت ندارند؛ آنها با شرکت‌ها مواجه و آن شرکت‌ها متعهد ارزی هستند.

آن‌چه درباره تراستی‌ها و پول‌هایی که برنگردانده‌اند صحبت می‌شود، مستقیماً مربوط به فروش نفت یا میعانات است که به نیابت از شرکت ملی نفت و نیکو این کار را انجام می‌دادند. رقم بازنگشته هم حدود ۱۲ میلیارد دلار است.

به بیان دیگر حدود ۱۱ میلیارد تا ۱۲ میلیارد دلار تعهد انجام‌نشده مربوط به پول نفت وجود دارد که طبیعتاً بخشی از آن نفت را برده‌ و فروخته‌اند و باید پول آن را برگردانند. این یک پروسه چندماهه است.

اما یک بخش دیگر آنهایی هستند که پول را برده‌اند. قوه قضاییه و دادستان محترم کشور اعلام کرده‌اند که برای ۱۵ تراستی اعلان قرمز صادر کرده‌اند و ۲۱ نفر را در داخل دستگیر کرده‌اند. یعنی ۲۱ نفری که دستگیر شده‌اند، کسانی هستند که تعهدات مثلاً بین ۱۰۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون دلار را نیاورده‌اند. حال با توجه به 21 نفری که اعلام شده دستگیر شده‌اند و به تعهدات خود ایفا نکرده‌اند، این رقم به حدود دو میلیارد دلار می‌رسد. همچنین آن 15 نفری که از کشور خارج شده‌اند نیز باید حدود دو میلیارد تا سه میلیارد دلار تعهد ارزی داشته باشند. قاعدتا رقم پنج میلیارد دلار که به طور غیررسمی و شایعه مطرح می‌شود، به نظر طبیعی است.

زمانی که مقام قضائی رقم دو میلیارد و خرده‌ای را عنوان می‌کند، حتما این رقم برای مقام قضایی قطعی شده است. قاعدتاً آن چیزی که قطعی شده، با آن چیزی که یا در حال مذاکره است یا فکر می‌کنند که می‌توانند با دستگیری آدم‌ها، آنها را موظف به برگرداندن پول کنند، متفاوت است.

ولی مجموعاً به نظر می‌آید که این قصه مربوط به نیمه دوم سال قبل است. آن‌جایی که دولت در نظر دارد سیاست تک‌نرخی کردن را اجرا کند. دولت می‌گوید ما سیاست‌گذاری کرده بودیم که ارز ترجیحی را برداریم، قیمتش را هر جا یکسان بکنیم و یارانه از سر زنجیره به ته زنجیره داده شود. این حرف نادرستی نیست و چنین سیاستی در ذهن دولت بود، اما شرایط اجرای آن مورد توافق همه نبود.

یعنی برخی فکر می‌کردند که  زمان خوبی برای اجرای آن به ویژه بعد از جنگ ۱۲ روزه خردادماه سال گذشته نیست. اما با برنگرداندن این پول‌ها به دولت، دولت در شرایطی قرار گرفت که اصلاً ارز لازم برای اینکه بتواند ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای برخی از اقلام تخصیص بدهد، نداشت.

لذا به نظر می‌آید رقم حداقل پنج میلیارد دلار، رقم سنگین‌تری است، اما به هر حال ما همه موظف هستیم که به رقمی که مقام قضایی عنوان می‌کند، احترام بگذاریم. آن‌چه مقام قضایی عنوان می‌کند آن بخشی است که قطعی شده است؛ یعنی آن بخشی که فعلاً قابل دریافت در کوتاه‌مدت نیست. چراکه طرفین برای مذاکره حاضر نیستند و فرار کرده‌اند.

*گفته می‌شود در مورد کارت‌های بازرگانی برخی از صادرکنندگان ارز را از مجاری رسمی بازنگردانده‌اند، اما این طور نیست که ارز به کشور بازنگشته باشد. آیا در مورد تراستی‌ها نیز چنین است؟

سه مدل رفع تعهد ارزی وجود دارد. یک مدل بحث تراستی‌هاست که رقم حدود ۱۱ میلیارد تا ۱۲ میلیارد دلار است. یک مدل دیگر کسانی هستند که ارز گرفته‌اند که کالا بیاورند؛ تعهد کرده‌اند ومثلاً از دولت یک میلیون دلار گرفته‌اند که در قبال آن یک کالایی را ثبت سفارش کنند و بیاورند. آنها در بازه زمانی قانونی این کالا را هنوز وارد کشور نکرده‌اند. این افراد متعهد به آن هستند که آن مقدار ارزی که دولت به آنها تخصیص داده، برگردانند. اگر هم ارز از بانک مرکزی گرفته‌اند که بروند کالا بیاورند، باید کالا را بیاورند.

مدل سوم صادرکنندگانی هستند که متعهد بودند که صادرات را انجام بدهند و ارز را به چرخه رسمی تجاری برگردانند و آنها هم انجام ندادند.

هیچ صادرکننده‌ای نمی‌تواند کالا از ایران بخرد، صادر کند و به جای آن ریالی دریافت نکند که دوباره بیاید کالا بخرد و دوباره صادر کند. باید پس از دریافت ریال و صادرات کالا، ارز حاصل از آن را در سامانه‌های رسمی که بانک مرکزی اعلام کرده است ارائه کند و بعد ریال آن را در سامانه دریافت کند. این کار قانونی است.

اما آنهایی که ارز را وارد سامانه رسمی نمی‌کنند هم حتما ارز را فروخته‌اند، اما به چه کسی؟

یک، به کسانی که خروج غیرقانونی سرمایه از کشور می‌کنند، در کشورهای مختلف ملک می‌خرند، کسانی که اختلاس ریالی کرده‌اند و می‌خواهند فرار کنند. این افراد دلار می‌گیرند تا در کانادا یا دیگر کشورها ملک بخرند و زندگی بکنند.

دو، حدود ۲۰ میلیارد تا ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارداتی داریم. بخشی از ارز موردنیاز برای آن را باید از همین صادرکنندگان تأمین کنند، چراکه بانک مرکزی به کالای قاچاق ارز تخصیص نمی‌دهد. این کالاها طیف گسترده‌ای را دربر می‌گیرد؛ از کالاهای مجاز که به دلایل قانونی، ورود یا عرضه آنها قاچاق محسوب می‌شود، تا مواد مخدر، مشروبات الکلی و …

از این رو، هر کس که متعهد ارزی است، موظف است تا ارز را در چرخه رسمی تجاری بیاورد. اگر ارز خارج از چرخه رسمی وارد شود، قاچاق ارز صورت گرفته است. طبق قانون مبارزه با قاچاق و ارز باید با آنها برخورد شود، اما مماشات صورت می‌گیرد. برای مثال، گفته می‌شود اگر ۶۰ درصد ارز حاصل از صادرات بازگردانده شود، فعلاً اقدامی علیه صادرکننده انجام نخواهد شد؛ در حالی‌که صادرکنندگان، بسته به نوع فعالیت و مقررات مربوط، متعهد به بازگرداندن ۹۰ تا ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود به چرخه تجاری کشور هستند.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ جدول
سایت خبرآنلاین

روزهای سخت پزشکیان برای حل پرونده فیلترینگ/ بی خبری دولت از مافیای فروش فیلترشکن‌ها/ دولت چگونه قفل فیلترینگ را می شکند؟+ …

اخیرا معاون اول رئیس‌جمهوری در حالی از تصمیم پزشکیان برای بسته شدن پرونده فیلترینگ خبر داده است که به نظر می‌رسد دولت برای حل و فصل این کلاف سردگم، راهی سخت و دشوار را در پیش‌روی خود داشته و به راحتی نمی‌تواند به این پرونده پایان بدهد.
سایت تابناک

آیا حباب هوش مصنوعی واقعاً شبیه حباب دات‌کام است؟

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟
سایت تجارت نیوز

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل چیست؟ / چرا بسته‌ها زود تمام می‌شوند؟

شما هم این روزها حس کرده‌اید بسته اینترنت‌تان زودتر از همیشه تمام می‌شود؟ همین حس مشترک کاربران باعث شده تا شایعه روزهای اخیر درباره محاسبه ۲.۷ برابری مصرف اینترنت بین‌الملل داغ‌تر شود.
ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟
سایت خبرآنلاین

ماجرای انفجار گوشی‌های سامسونگ چیست؟

آتش‌گرفتن گوشی منتسب به Galaxy S۲۶ در جیب یک کاربر در هند، بار دیگر خاطره حادثه جنجالی Galaxy Note ۷ را زنده کرده است. این اتفاق پرسش مهمی را مطرح می‌کند، آیا سامسونگ بار دیگر با یک مشکل ساختاری در باتری گوشی‌های خود مواجه شده یا آنچه رخ داده صرفاً یک حادثه منفرد بوده است؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ لایک، استوری و الگوریتم‌های اعتیادآور زیر تیغ دادگاه

خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست
مجله پیوست

اختلال اینترنت چگونه مسیر مشتری را قطع می‌کند؟ - پیوست

اختلال اینترنت برای کسب‌وکارهای آنلاین فقط به معنای کاهش فروش در چند روز یا چند هفته نیست. هر بار که دسترسی محدود، کیفیت اتصال مختل یا سرعت اینترنت کند می‌شود، بخشی از مسیر دیده‌ شدن، جذب مشتری، شکل‌گیری اعتماد و انجام معامله نیز آسیب می‌بیند. مسیری که برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، بیش از هر
دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست
مجله پیوست

دادگاهی که می‌تواند اینستاگرام و فیس‌بوک را برای همیشه تغییر دهد - پیوست

متا با یکی از جدی‌ترین پرونده‌های قضایی خود بر سر نحوه فعالیت اینستاگرام و فیس‌بوک برای کودکان و نوجوانان روبه‌رو شده است. ۳۰ ایالت آمریکا نه‌تنها غرامتی بیش از یک تریلیون دلار مطالبه کرده‌اند، بلکه خواستار حذف یا تغییر قابلیت‌هایی مانند نمایش تعداد لایک، اسکرول بی‌نهایت، پخش خودکار ویدئو و استوری شده‌اند؛ …
پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست
مجله پیوست

پانزده سال هوشمندسازی کشاورزی؛ از سامانه تا نتیجه چقدر فاصله مانده؟ - پیوست

کشاورزی دیجیتال در ایران دیگر فقط به چند سامانه محدود نیست. از ثبت میلیون‌ها بهره‌بردار و صدور بیش از ۱.۳ میلیون بیمه‌نامه گندم تا آبیاری هوشمند و صدها پهپاد کشاورزی، نشانه‌های اجرای واقعی وجود دارد. اما هرچه از تعداد سامانه و تجهیز به نتیجه استفاده از آنها نزدیک می‌شویم، داده کمتر می‌شود. هنوز روشن …
تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟
سایت سیتنا

تست یک بسته اینترنت، پاسخ ایرانسل به اتهام «حجم‌خوری»؛ پس چرا بسته‌های کاربران زود تمام می‌شود؟

در حالی که گلایه کاربران از تمام شدن سریع بسته‌های اینترنت همچنان ادامه دارد، ایرانسل با انجام یک تست عملی مقابل خبرنگاران اعلام کرد در آزمایش انجام‌شده، یک گیگ
دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد
سایت ایران آنلاین

دولت راه فیلترینگ سلیقه‌ای را می‌بندد

هیأت وزیران در مصوبه‌ای جدید، هرگونه تصمیم یا اقدام دستگاه‌های اجرایی برای انسداد، تعلیق، تحدید یا ممنوعیت فعالیت سکوها و کسب‌وکارهای دیجیتال را منوط به اخذ نظر ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی و تأیید رئیس‌جمهوری کرد؛ اقدامی که در پی نگرانی‌ها از تعدد مراجع تصمیم‌گیر و اقدامات ناهماهنگ در حوزه فضای …
بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد
سایت روزنو

بعد از جنگ فشار تحریمی به سایت‌های ایرانی مضاعف شد

آنگاه می‌توان از مردم خواست برای کار با سامانه‌ها و سرویس‌های حاکمیتی از همان مرورگر بومی استفاده کنند.» این جمله آخر، بی‌آنکه قصد چنین کاری را داشته باشد، ی...
ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟
سایت فرارو

ماجرای ضریب ۲.۷ اینترنت بین‌الملل / چرا بسته‌های اینترنت زود تمام می‌شوند؟

رگولاتوری می‌گوید خبری از کسر ۲.۷ برابری حجم اینترنت نیست اما عوامل دیگری می‌توانند بسته شما را سریع‌تر تمام کنند؛ از مصرف پنهان اپ‌ها تا VPN و دانلود خودکار. چطور جلوی این مصرف را بگیریم؟
سایت عصرایران

تلگرام برای یک میلیارد کاربرش دامنه اختصاصی می‌گیرد؛ «.gram» در راه است

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند
سایت خبرآنلاین

وقتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی فرمانده جنگ‌ها می‌شوند / هشدار پاپ درباره جنگ‌های «هوشمند»؛ ماشین‌ها بخشش ندارند

به گفته پاپ: «هیچ الگوریتمی نمی‌تواند جنگ را از نظر اخلاقی پذیرفتنی کند.» جنگ‌های نیابتی و تسلیحات خودکار هر دو معضلات اخلاقی مشابهی ایجاد می‌کنند که بازنگری در سنت جنگ عادلانه، ابزار لازم برای ارزیابی و مهار آن‌ها را فراهم می‌سازد.
سایت خبرآنلاین

مدیر سابق OpenAI: هوش مصنوعی می‌تواند تمامی بیماری‌ها را درمان کند

روزنامه هفت صبح

تغییر بزرگ اما کاربردی در اینستاگرام؛ ویرایش موسیقی پست‌های قدیمی ممکن شد

سایت خبرآنلاین

ببینید | چین با استفاده از هوش مصنوعی یک «قاتل پهپاد» ساخت

سایت اطلاعات آنلاین

تمرین رژه ربات‌های انسان‌نما +ویدئو

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست
مجله پیوست

کیف پول ایران؛ مسیری که ۱۶ سال طول کشید - پیوست

بانک مرکزی پس از نزدیک به ۱۶ سال کشمکش بر سر راه‌اندازی کیف پول موبایلی، حالا «کیف پول ایران» را به مرحله اجرا رسانده است.
می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست
مجله پیوست

می‌توان به کدنویسی هوش‌مصنوعی اعتماد کرد؟ - پیوست

اگر وسط جنگ و اختلال اینترنت بتوان ظرف سه روز یک مسیر تازه برای سفارش‌گیری ساخت، یا برای حل یک مسئله کاملاً شخصی اپلیکیشن نوشت، ماجرا دیگر فقط توانایی هوش مصنوعی در کدنویسی نیست. ساخت نرم‌افزار ساده‌تر و در دسترس‌تر شده و آدم‌هایی که برنامه‌نویس نیستند هم می‌توانند چیزی بسازند که واقعاً کار کند. اما
۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست
مجله پیوست

۴ میلیون دانش‌آموز پای درس برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی - پیوست

تعداد ثبت‌نام‌ها در طرح «ایران دیجیتال» از چهار میلیون نفر گذشته است؛ طرحی برای آموزش رایگان برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی به دانش‌آموزان که تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر دوره‌های آن را به پایان رسانده‌اند و بیش از ۷۰۰ هزار پروژه دانش‌آموزی در آن ثبت شده است. بیش از ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان این طرح نیز
پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت
سایت خبرآنلاین

پایان مهلت یک‌ هفته‌ای اپراتورها برای اثبات عدم کم‌فروشی اینترنت

شاید برای شما پیش آمده باشد که از یک اپراتور بسته اینترنتی خاصی را خریداری کردید ولی طولی نمی‌کشد که پس از مدتی گشت وگذار در اینترنت و باز و بسته کردن صفحات وب، پیام غیرمنتظره‌ای با این مضمون که مشترک گرامی شما ۸۵ درصد حجم بسته اینترنت خود را مصرف کرده‌اید دریافت می‌کنید، بدون آنکه فایلی حجیم دانلود …
تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟
خبرگزاری ایرنا

تلاش گیمرها برای نجات دیسک؛ سونی، فروش نسخه فیزیکی بازی را متوقف می‌کند؟

تهران- ایرنا- تصمیم سونی برای توقف تولید دیسک‌های فیزیکی بازی‌های جدید پلی‌استیشن از ژانویه ۲۰۲۸، به یکی از بحث‌برانگیزترین تصمیم‌های این شرکت تبدیل شده و اعتراضات گسترده‌ای را از کارزارهای چند جانبه تا شکایت‌های قضایی را در پی داشته است.
نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند
سایت عصرایران

نسل Z با هوش مصنوعی مانند یک دوست رفتار می‌کند

یک نظرسنجی جهانی که به تازگی توسط «کسپرسکی» با ۷۲۰۰ شرکت‌کننده انجام شد، نشان داد نسل Z در مقایسه با سایر نسل‌ها از هوش مصنوعی بسیار فعال‌تر استفاده می‌کند.
«استراوا» چیست و چگونه به ابزار ردیابی نیروهای آمریکایی برای ایران تبدیل شد؟
سایت فرارو

«استراوا» چیست و چگونه به ابزار ردیابی نیروهای آمریکایی برای ایران تبدیل شد؟

سخنگوی استراوا گفت که این شرکت ایمنی و حریم خصوصی کاربران خود را بسیار جدی می‌گیرد و کنترل‌های گسترده‌ای بر حریم خصوصی، همراه با اطلاعاتی در مورد نحوه استفاده از آن‌ها، ارائه می‌دهد.
سایت عصرایران

ربات جعلی «بانک ملی»؛ یک کد پنج‌رقمی که حساب بانکی و تلگرام کاربران را خالی می‌کند

فناوری، چگونه در حال تغییر دادن مهندسی دریایی است؟
روزنامه هفت صبح

فناوری، چگونه در حال تغییر دادن مهندسی دریایی است؟

تقاضای فزاینده برای انرژی و دغدغه‌های زیست‌محیطی، دولت‌های جهان را به سمت تأمین منابع انرژی تاب‌آور و مقیاس‌پذیر سوق داده است.
دانشگاه، هوش مصنوعی و خطر فراموشی اندیشیدن - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دانشگاه، هوش مصنوعی و خطر فراموشی اندیشیدن - مردم سالاری آنلاین

هوش مصنوعی با سرعتی چشمگیر وارد دانشگاه ها شده و شیوه آموزش، پژوهش و حتی انجام تکالیف دانشجویان ...
         
سایت فرارو

یکه‌تازی سامسونگ در خاورمیانه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

حدس موقعیت مکانی شما را از روی یک تصویر | قبل از انتشار عکس در شبکه‌های اجتماعی این جزئیات را حذف کنید

ایلان ماسک آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن برای پول کار نمی‌کنیم و شغل از نیاز به انتخاب تبدیل خواهد شد!
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ایلان ماسک آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن برای پول کار نمی‌کنیم و شغل از نیاز به انتخاب تبدیل خواهد شد!

اگر روزی برسد که ربات‌ها به‌جای انسان‌ها تولید کنند و هوش مصنوعی خدمات ارائه دهد، انسان‌ها چه‌کار خواهد کرد؟ ایلان ماسک پاسخ عجیبی دارد: شاید کالاها آن‌قدر فراوان شوند که کمبود، معنای امروزی خود را از دست بدهد، پس آیا هنوز لازم است برای به‌دست‌آوردن پول کار کنیم؟
         
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

گوشی گوگل قبل از شما، کارهایتان را پیش‌بینی می‌کند!

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

قتل خانوادگی با کمک ChatGPT

از نقطه سبز در گوشی‌ خود ساده نگذرید
سایت هم میهن

از نقطه سبز در گوشی‌ خود ساده نگذرید

یک نقطه سبز در گوشه صفحه به این معنی است که دوربین و یا میکروفون گوشی شما به طور فعال استفاده می‌شوند.
    
بایدها و نبایدهای استفاده از هوش مصنوعی
خبرگزاری ایسنا

بایدها و نبایدهای استفاده از هوش مصنوعی

علیرغم آنکه هوش مصنوعی امروز به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره انسان‌ها و سازمان‌ها تبدیل شده است اما استفاده نادرست، ناآگاهانه یا غیرمسئولانه از این فناوری می‌تواند پیامدهایی همچون نقض حریم خصوصی افراد، تصمیم‌گیری‌های تبعیض‌آمیز و انتشار اطلاعات نادرست را به دنبال داشته باشد.
خبرگزاری مهر

پایان اسکرول بی‌نهایت و شمارش لایک در اینستاگرام

ماجرای قطعی سایت‌های دولتی چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

ماجرای قطعی سایت‌های دولتی چیست؟

اخیرا کاربران ایرانی برای دسترسی به سایت نهاد‌های رسمی با مشکل مواجه شده‌اند؛ از جمله سایت بانک مرکزی و سایت تنظیم مقررات و چند نمونه دیگر.
تفاوت‌های انسان و هوش مصنوعی در روخوانی
خبرگزاری ایرنا

تفاوت‌های انسان و هوش مصنوعی در روخوانی

تهران- ایرنا- یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی در مراحل اولیه خواندن، شبیه مغز انسان عمل می‌کند، اما در مواجهه با جملات پیچیده، راهش از انسان جدا می‌شود و نمی‌تواند توضیح دهد که چرا ما ناچار به بازخوانی می‌شویم.
یک نسل و یک رسانه
روزنامه شرق

یک نسل و یک رسانه

در آخرین روز هفته گذشته تلگرام ۱۳ساله شد. مدیر تلگرام در یادداشتی به همین منظور گفته که بیش از نیمی از این مدت، تلگرام یکی از ۱۰ اپلیکیشن موبایلی بوده که بیشترین دانلود را در سطح جهان داشته‌اند. سپس اظهار کرده که یک نسل کامل با تلگرام بزرگ شده‌اند. این اظهارات دوروف را چگونه می‌توان فهم کرد؟
         
سایت عصرایران

تلگرام این بار با فیلم «ماتریکس» به واتس اپ حمله کرد

سایت عصرایران

حذف «بله» از پلتفرم‌های ایرانی؟

اینترنت میان دو دیوار؛ فیلتر از داخل، محدودیت از بیرون - پیوست
مجله پیوست

اینترنت میان دو دیوار؛ فیلتر از داخل، محدودیت از بیرون - پیوست

از اینستاگرام و یوتیوب که در داخل فیلتر شده‌اند تا گوگل کلاد و شماری از سرویس‌هایی که درخواست کاربران ایرانی را با خطای 403 پاسخ می‌دهند، دسترسی به اینترنت جهانی برای کاربران ایران میان دو دیوار قرار گرفته است. آزمایش ۱۰۰ سرویس بین‌المللی نشان می‌دهد همه این محدودیت‌ها را نمی‌توان با یک عنوان توضیح داد؛
اینترنت قطع شد، خسارت ماند؛ وقتی ستار هاشمی، وزیر ارتباطات امروز از «حق مردم» می‌ گوید و دیروز مسئولیت را به دیگران حواله می‌ داد!
سایت رکنا

اینترنت قطع شد، خسارت ماند؛ وقتی ستار هاشمی، وزیر ارتباطات امروز از «حق مردم» می‌ گوید و دیروز مسئولیت را به دیگران حواله …

رکنا اقتصادی: سخنان اخیر سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره آثار محدودیت اینترنت بر کسب‌وکارها، بیش از آنکه صرفاً یک اظهارنظر درباره وضعیت اقتصاد دیجیتال باشد، یک پرسش مهم را دوباره به میان می‌ کشد: اگر محدودیت اینترنت به گفته وزیر «آسیب‌ های جدی» به زیست‌ بوم اقتصاد دیجیتال وارد …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

«استراوا» چگونه اطلاعات نظامیان آمریکا را به ایران نشان داد؟

تاب‌آوری زیرساخت‌های ارتباطی
سایت ایران آنلاین

تاب‌آوری زیرساخت‌های ارتباطی

برقرار ماندن ارتباطات در دوران جنگ تحمیلی، تنها یک ضرورت راهبردی نیست بلکه یکی از بایدهای مدیریت بحران است و تضمینی برای آرامش خانواده‌ها محسوب می شود؛ مردم در جنگ رمضان شاهد پایداری این ارتباطات در بخش‌های مختلف ازجمله پلتفرم های بومی، دریافت خدمات پستی و تاب‌آوری خدمات مخابراتی بودند.
کریپتو پشت چراغ قرمز قانون
روزنامه دنیای اقتصاد

کریپتو پشت چراغ قرمز قانون

مسیر قانون‌گذاری صنعت رمزارز در آمریکا بار دیگر با یک توقف ناگهانی روبه‌رو شد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) نشست روز جمعه خود را که قرار بود در آن درباره پیشنهاد نخستین چارچوب اختصاصی این نهاد برای دارایی‌های رمزارزی رأی‌گیری شود، لغو کرد. SEC دلیل این تصمیم را یک «مشکل پیش‌بینی‌نشده در برنامه‌ریزی» …
         
«کلود» بهتر است یا «چت‌جی‌پی‌تی»؟
خبرگزاری ایسنا

«کلود» بهتر است یا «چت‌جی‌پی‌تی»؟

چت‌جی‌پی‌تی احتمالا نخستین برخورد بسیاری از مردم با یک مدل زبانی بزرگ بوده است؛ با توجه به اینکه این سرویس مدت کوتاهی پس از عرضه در سال ۲۰۲۲ توانست کاربران زیادی جذب کند. این سرویس از موقعیتی ممتاز برخوردار بود تا اینکه شرکت آنتروپیک چند ماه بعد، در ماه مارس سال ۲۰۲۳، کلود را عرضه کرد. اکنون نگاهی می‌اندازیم …
امن‌ترین کشورهای جهان در برابر حملات سایبری کدام‌اند؟ / آلبانی بالاتر از آمریکا و آلمان؛ ایران کجای این نقشه قرار دارد؟
سایت خبرآنلاین

امن‌ترین کشورهای جهان در برابر حملات سایبری کدام‌اند؟ / آلبانی بالاتر از آمریکا و آلمان؛ ایران کجای این نقشه قرار دارد؟

امنیت سایبری دیگر فقط به قدرت فنی یک کشور یا تعداد متخصصان آن وابسته نیست؛ قانون‌گذاری، حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی، آمادگی برای بحران و توان واکنش به حمله، بخش مهمی از قدرت سایبری دولت‌ها را تشکیل می‌دهد. در تازه‌ترین داده‌های شاخص ملی امنیت سایبری، آلبانی با امتیاز ۹۸.۳۳ در صدر ۱۵۵ کشور قرار گرفته؛ …
روابط عمومی بله: کافه‌بازار و مایکت تفاوت درآمد و تراکنش را در نظر نگرفتند - پیوست
مجله پیوست

روابط عمومی بله: کافه‌بازار و مایکت تفاوت درآمد و تراکنش را در نظر نگرفتند - پیوست

اختلاف بله با کافه‌بازار و مایکت بر سر سهم از تراکنش‌ها، به حذف این پیام‌رسان از این دو فروشگاه اندرویدی منجر شد. مدیر روابط عمومی بله می‌گوید بله با اصل پرداخت سهم مخالفتی ندارد، اما معتقد است نمی‌توان تمام مبالغی را که کاربران از طریق این پلتفرم پرداخت می‌کنند، خرید درون‌برنامه‌ای و درآمد بله محسوب
    
نخستین حمله سایبری تمام‌خودکار به یک دولت - پیوست
مجله پیوست

نخستین حمله سایبری تمام‌خودکار به یک دولت - پیوست

هکرها با استفاده از یک سیستم هوش مصنوعی حملات سایبری پیچیده‌ای را علیه تایوان انجام داده‌اند؛ حمله‌ای که کارشناسان معتقدند نخستین نمونه شناخته‌شده از حمله کاملا خودکار به نهادهای دولتی است. عامل‌های هوش مصنوعی در مدت چهار روز توانستند ۲۱ سامانه دولتی را شناسایی کنند، به ۸۵ حساب کاربری دولتی نفوذ کنند …
الکامپ ۲۹ بدون شرکت‌های خارجی؛ محدودیت‌های پرواز، حضور شرکت‌های بین‌المللی را حذف کرد - پیوست
مجله پیوست

الکامپ ۲۹ بدون شرکت‌های خارجی؛ محدودیت‌های پرواز، حضور شرکت‌های بین‌المللی را حذف کرد - پیوست

سال گذشته ۷۰ شرکت خارجی در الکامپ حضور داشتند اما بیست‌ونهمین دوره این نمایشگاه بدون حضور شرکت‌های خارجی برگزار می‌شود و دلیل این، محدویت‌ها در پرواز است. در شرایطی که هزینه یک غرفه ۱۰۰ متری در الکامپ به حدود ۲ میلیارد تومان رسیده، دبیر اجرایی نمایشگاه از بی‌نتیجه ماندن تلاش‌ها برای دریافت تسهیلات دولتی …
معدن تا موبایل؛ آینده طلای آنلاین در زنجیره تامین رقم می‌خورد - پیوست
مجله پیوست

معدن تا موبایل؛ آینده طلای آنلاین در زنجیره تامین رقم می‌خورد - پیوست

رقابت پلتفرم‌های طلای آنلاین شاید به‌زودی دیگر بر سر چند تومان اختلاف قیمت کارمزد یا تعداد کاربران نباشد؛ آینده این بازار می‌تواند در اختیار بازیگرانی باشد که بتوانند بخش‌های بیشتری از زنجیره طلا، از تامین و استانداردسازی تا انبارداری، تامین مالی و لجستیک را دیجیتال کنند. حضور پلتفرم‌های آنلاین در حوزه …
سایت عصرایران

پرونده قتل خانوادگی در آمریکا؛ ردپای عجیب جست‌وجوهای نوجوان در چت‌جی‌چی‌تی

مهاجرت نخبگان و ضعف زیرساخت‌ها؛ زنگ خطر برای آینده هوش مصنوعی ایران
سایت خبرآنلاین

مهاجرت نخبگان و ضعف زیرساخت‌ها؛ زنگ خطر برای آینده هوش مصنوعی ایران

ایران در آستانه یک دوراهی تاریخی در حکمرانی قرار گرفته است؛ دوراهی میان حرکت سریع به سمت حکمرانی هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی و گرفتار ماندن در ساختارهای سنتی و بوروکراتیک. در شرایطی که جهان به‌سرعت برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در اقتصاد، مدیریت و خدمات عمومی آماده می‌شود، نبود زیرساخت پردازشی، قوانین …
eFootball 2027؛ این بار کونامی واقعاً چه چیزی را تغییر داده است؟
سایت فرارو

eFootball 2027؛ این بار کونامی واقعاً چه چیزی را تغییر داده است؟

eFootball 2027 از راه رسیده و کونامی این بار فقط به اضافه کردن چند بازیکن و کارت جدید بسنده نکرده است. از آرایش سیال و تاکتیک‌های تازه گرفته تا امکان ساخت تورنمنت اختصاصی و تغییرات گیم‌پلی، نسخه جدید آمده تا تجربه بازی را برای گیمرهای قدیمی و تازه‌واردها تغییر دهد.
سایت عصرایران

دختر بیل گیتس در آستانه یک رسوایی بزرگ / افشای پیام‌های محرمانه و سقوط درآمد استارتاپ Phia

امنیت سایبری در عصر جنگ و هوش مصنوعی؛ وقتی حمله از انسان جلو می‌زند - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

امنیت سایبری در عصر جنگ و هوش مصنوعی؛ وقتی حمله از انسان جلو می‌زند - سایت خبری اقتصاد پویا

جنگ و تنش‌های نظامی در خاورمیانه، حملات به زیرساخت‌های حیاتی، اختلال در خدمات بانکی و رشد سریع هوش مصنوعی، تصویری تازه از تهدیدهای سایبری پیش روی جهان قرار داده‌اند؛ تصویری که در آن مهاجم الزاماً یک هکر پشت رایانه نیست و ممکن است مجموعه‌ای از عامل‌های هوش مصنوعی باشند که در لحظه تصمیم می‌گیرند، آسیب‌پذیری …
سایت برترینها

این اپلیکیشن ناشناس، پیام‌ها را با کبوتر ارسال می‌کند!

گوگل خبر مرگ خالق چت‌جی‌پی‌تی را منتشر کرد/ اشتباهی که بحث‌های زیادی را راه انداخت
سایت فرارو

گوگل خبر مرگ خالق چت‌جی‌پی‌تی را منتشر کرد/ اشتباهی که بحث‌های زیادی را راه انداخت

بامداد چهارشنبه، کاربران شبکه‌های اجتماعی «ایکس» (X) و «ردیت» (Reddit) متوجه شدند که نتیجه جستجوی گوگل برای نام مدیرعامل شرکت «اوپن‌ای‌آی» (OpenAI) حاکی از آن بود که او در همان روز درگذشته است.