قیمت طلا امروز




 بازار خرده فروشی

 مجله پیوست / ۲۴ دقیقه قبل

مدیران پلتفرم‌های تجارت‌الکترونیکی: مقررات سخت‌گیرانه، بازار را به اینستاگرام می‌برد - پیوست

فروش از طریق اینستاگرام در ایران تقریبا به اندازه بازارگاه‌های رسمی سهمی از خرده‌فروشی آنلاین دارد، اما این دو بازار با قواعد یکسانی بازی نمی‌کنند. مدیران پلتفرم‌های رسمی تجارت‌الکترونیکی معتقدند محدودیت عرضه برخی کالاها، دشواری ثبت سفارش، مالیات و هزینه بالای ورود به بازار رسمی، بخشی از فروش و فروشندگان را به اینستاگرام سوق داده
 مدیران پلتفرم‌های تجارت‌الکترونیکی: مقررات سخت‌گیرانه، بازار را به اینستاگرام می‌برد - پیوست
فروش از طریق اینستاگرام در ایران تقریبا به اندازه بازارگاه‌های رسمی سهمی از خرده‌فروشی آنلاین دارد، اما این دو بازار با قواعد یکسانی بازی نمی‌کنند. مدیران پلتفرم‌های رسمی تجارت‌الکترونیکی معتقدند محدودیت عرضه برخی کالاها، دشواری ثبت سفارش، مالیات و هزینه بالای ورود به بازار رسمی، بخشی از فروش و فروشندگان را به اینستاگرام سوق داده است؛ فضایی که الزامات نظارتی کمتری دارد. به اعتقاد آنها، ادامه این شکاف نه‌تنها به رسمی‌تر شدن بازار کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند سهم فروش غیررسمی و کالای قاچاق را افزایش دهد؛ آن هم در بازاری که براساس برآورد انجمن تجارت الکترونیک، مجموع خرده‌فروشی آنلاین رسمی و اینستاگرامی آن فعلاً کمتر از ۲۰۰ همت است.

به گزارش پیوست، مسعود طباطبایی رئیس کمیسیون ریتیل‌تک و مدیرعامل دیجی‌کالا در پنل چشم‌انداز توسعه تجارت اجتماعی در رویداد رونمایی از گزارش سال ۱۴۰۳ انجمن تجارت الکترونیک، با اشاره به برابری تقریبی اندازه بازار فروش اینستاگرامی و بازارگاه‌های رسمی گفت: بخشی از رشد تجارت اجتماعی در شرایطی اتفاق افتاده که پلتفرم‌های رسمی با محدودیت‌هایی در عرضه کالا، مالیات و الزامات نظارتی مواجه‌اند که فروشندگان شبکه‌های اجتماعی الزام مشابهی برای رعایت آنها ندارند. در گروه‌هایی مانند لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی برقی و برخی گروه‌های دیگر، کالاهایی در شبکه‌های اجتماعی عرضه می‌شوند که پلتفرم‌های رسمی به دلایلی از جمله قاچاق شناخته شدن کالا، اجازه فروش آنها را ندارند. این تفاوت هزینه و مقررات، امکان رقابت برابر میان بازارگاه‌های رسمی و بخشی از فروشندگان شبکه‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد.

طباطبایی با اشاره به سهم بالای پوشاک در تجارت اجتماعی گفت: داده‌های گزارش نیز نشان می‌دهد اینستاگرام در گروه‌هایی مانند پوشاک توانسته سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد. بخشی از کالاهای مورد تقاضای کاربران از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند و سپس امکان عرضه آنها در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد؛ امکانی که برای پلتفرم‌های رسمی محدودتر است.

طباطبایی در این باره هشدار داد و گفت: ادامه این وضعیت می‌تواند بخشی از تقاضای کاربران را به سمت فضایی سوق دهد که سطح نظارت و الزامات خدماتی در آن پایین‌تر است. این در حالی است که فروشگاه‌های اینستاگرامی موفق و قابل اعتماد نیز در این بازار فعالیت می‌کنند، اما در کنار آنها فروشندگانی حضور دارند که الزاماتی مانند استانداردهای خدمات، پاسخگویی و حقوق مصرف‌کننده را به اندازه پلتفرم‌های رسمی رعایت نمی‌کنند.

مدیرعامل دیجی‌کالا ادامه داد: تجارت اجتماعی می‌تواند به‌جای تبدیل شدن به رقیبی خارج از قواعد بازار رسمی، فرصتی برای توسعه کل تجارت الکترونیکی باشد. مشروط بر اینکه امکان اتصال این دو فضا فراهم و تفاوت میان الزامات فعالیت رسمی و غیررسمی کاهش پیدا کند. افزایش فشارهای نظارتی و اجرایی بر فروشندگان می‌تواند ایجاد نااطمینانی برای کسب‌وکارهایی که در چارچوب رسمی فعالیت می‌کنند ایجاد کند و آنها را به سمت کانال‌های غیررسمی سوق دهد.

او با تاکید بر اینکه بسیاری از فروشندگان فعال در پلتفرم‌های رسمی مالیات پرداخت می‌کنند، گفت: وقتی فضایی را برای این فروشندگان ناامن می‌کنیم، آنها کوچ می‌کنند. افزایش الزامات و سخت‌گیری‌ها بدون فراهم کردن شرایط مناسب برای فعالیت رسمی می‌تواند نتیجه‌ای معکوس داشته باشد و به جای رسمی‌تر شدن بازار، انگیزه فعالیت خارج از پلتفرم‌های تحت نظارت را افزایش دهد. پلتفرم‌های رسمی ابزارهای لازم برای کنترل، ارزیابی و رصد فروش را در اختیار دارند و استفاده از این ظرفیت می‌تواند بخشی از بازار غیرشفاف را وارد فضای قابل نظارت کند. او تاکید کرد این پیشنهاد به نهادهای مسئول ارائه شده، اما تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده است.

 موانع رگولاتوری و هزینه بالای ورود به بازار رسمی، یکی از عواملی است که فروشندگان را به ادامه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ترغیب می‌کند.

به اعتقاد او، حمایت از تولید داخلی نباید به حذف رقابت منجر شود و تولیدکنندگان واقعی نیز لزوماً از چنین فضایی استقبال نمی‌کنند. او گفت برندهای داخلی موفقی شکل گرفته‌اند که توان رقابت دارند و سیاست کاهش رقابت الزاماً به نفع همین تولیدکنندگان نیز نخواهد بود.

علی بابایی، مدیرعامل ترب، هم با اشاره به تلاش پلتفرم‌ها برای اتصال فروشگاه‌های اینستاگرامی به فضای رسمی تجارت الکترونیکی گفت: موانع رگولاتوری و هزینه بالای ورود به بازار رسمی، یکی از عواملی است که فروشندگان را به ادامه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ترغیب می‌کند.

او با اشاره به راه‌اندازی ابزارهایی مانند فروشگاه‌ساز از سوی پلتفرم‌هایی مانند دیجی‌کالا گفت: چنین ابزارهایی می‌توانند مسیری برای ورود آنلاین‌شاپ‌های اینستاگرامی به فضای رسمی ایجاد کنند، اما در این مسیر نیز موانع کمی وجود ندارد. اگر یک فروشنده اینستاگرامی بخواهد وارد فضای رسمی شود و برای خودش سایت راه‌اندازی کند، جدا از مسائل فنی، با مجموعه‌ای از مجوزها و الزامات مواجه می‌شود که هزینه ورودش را بالا می‌برد.

او ادامه داد: این در صورتی است که یک فروشنده می‌تواند با راه‌اندازی یک صفحه، تولید محتوا و استفاده از الگوریتم اینستاگرام دیده شود و به فروش برسد، در حالی که ورود به بازار رسمی با الزامات بیشتری همراه است. از این سو پلتفرم‌های رسمی نیز ناچار به اعمال مجموعه‌ای از سخت‌گیری‌ها و الزامات روی فروشندگان هستند و همین موضوع فاصله میان هزینه فعالیت در دو فضای رسمی و شبکه‌های اجتماعی را بیشتر می‌کند.ساده‌تر شدن مسیر رسمی شدن کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند زمینه ورود آنها به ساختارهای رسمی، از جمله نظام مالیاتی را نیز فراهم کند.اگر هدف سیاست‌گذار انتقال بخشی از تجارت اجتماعی به فضای رسمی و افزایش امکان نظارت و دریافت مالیات از این بازار است، کاهش هزینه و پیچیدگی ورود فروشندگان به کانال‌های رسمی می‌تواند یکی از مسیرهای تحقق این هدف باشد.امکان مقیاس‌پذیری

متین ارشادی، مدیرعامل تپسی‌شاپ، هم با اشاره به ظرفیت اتصال فروشگاه‌های اینستاگرامی به پلتفرم‌های تجارت الکترونیکی گفت: یکی از چالش‌های اصلی این فروشگاه‌ها مقیاس‌پذیری است و اتصال آنها به پلتفرم‌ها می‌تواند امکان استفاده از زیرساخت‌ها و خدماتی را فراهم کند که توسعه مستقل آنها برای یک فروشگاه کوچک دشوار است. فروشگاه‌های اینستاگرامی در مسیر رشد با چالش‌هایی از مدیریت موجودی و قیمت گرفته تا لجستیک، ارسال سفارش و همکاری با شرکت پست مواجه‌اند. اما پلتفرم‌های بزرگ بخشی از این زیرساخت‌ها را در اختیار دارند و اتصال فروشگاه‌های اجتماعی به آنها می‌تواند بخشی از مشکلات عملیاتی این کسب‌وکارها را برطرف کند.

ارشادی یکی از موانع اتصال تجارت اجتماعی به پلتفرم‌های رسمی را تفاوت مقررات عرضه کالا دانست و گفت: برخی کالاهایی که در شبکه‌های اجتماعی فروخته می‌شوند، امکان عرضه روی پلتفرم‌های رسمی را ندارند.

به اعتقاد او، در صورت حل این موانع، اتصال دو بازار می‌تواند برای تمام ذی‌نفعان، از کاربران و فروشندگان گرفته تا پلتفرم‌ها و نهادهای ناظر، منفعت ایجاد کند.

مدیرعامل تپسی‌شاپ درباره منفعت این اتصال برای پلتفرم‌ها توضیح داد: فروشندگان اینستاگرامی می‌توانند تنوع کالایی تازه‌ای وارد پلتفرم‌ها کنند. از سوی دیگر، بخش مهمی از کشف محصول در شبکه‌های اجتماعی از طریق محتوا اتفاق می‌افتد و اتصال این فضا به پلتفرم‌ها می‌تواند مسیر کشف محصول در اینستاگرام را به فرآیند خرید در پلتفرم‌های رسمی متصل کند.

حسین حیدر، مدیرعامل تکنوگروپ، هم با اشاره به محدودیت‌های واردات و ثبت سفارش گفت: بخشی از کالاهایی که امکان ورود رسمی آنها محدود شده، در نهایت از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند و فروش آنها نیز به سمت شبکه‌های اجتماعی حرکت می‌کند؛ در حالی که امکان عرضه همان کالاها در پلتفرم‌های رسمی وجود ندارد.

حیدر در پاسخ به میثم سلیمانی دبیرپنل و مدیر روابط عمومی انجمن تجارت الکترونیک درباره مذاکره فعالان تجارت الکترونیکی با حاکمیت برای حل محدودیت ورود و عرضه این کالاها گفت: این موضوع تقریباً در تمام جلسات فعالان این حوزه با نهادهای حاکمیتی مطرح شده است. انجمن تجارت الکترونیک، کمیسیون‌های تخصصی و همچنین شرکت‌هایی مانند دیجی‌کالا و تکنولایف در تعاملات خود با نهادهای مختلف بارها درباره این مسئله صحبت کرده‌اند، اما این مذاکرات تاکنون به نتیجه مطلوبی نرسیده است.ثبت سفارش جدید کالای دیجیتال متوقف شده است

مدیرعامل تکنوگروپ با اشاره به شرایط بازار کالای دیجیتال گفت: از اواخر سال گذشته و ابتدای امسال تقریباً هیچ ثبت سفارش جدیدی نداریم و متأسفانه بازار دوباره دارد به سمت کالای قاچاق، کالای بدون همتا و بدون کد حرکت می‌کند. محدودیت ورود رسمی کالا نه‌تنها مانع ورود آن به بازار ایران نمی‌شود، بلکه مسیر عرضه را از کانال‌های رسمی به بازار غیررسمی منتقل می‌کند و در نتیجه پلتفرم‌های رسمی تجارت الکترونیکی نیز سهم خود را از این بازار از دست می‌دهند.

حیدر در توضیح پیامدهای این سیاست به تجربه ممنوعیت واردات آیفون اشاره کرد و گفت: در آن دوره نیز فروش رسمی این کالا با افت شدیدی مواجه شد، اما ورود آیفون به کشور متوقف نشد. پس از حدود یک تا یک‌ونیم سال مشخص شد نزدیک به یک میلیارد دلار و حدود یک میلیون دستگاه آیفون از مسیرهای دیگر وارد کشور شده و در دست مصرف‌کنندگان قرار گرفته است؛ بدون آنکه دولت بتواند درآمدهای مربوط به ورود رسمی این کالا را دریافت کند یا امکان رصد کامل بازار را داشته باشد.

از اواخر سال گذشته و ابتدای امسال تقریباً هیچ ثبت سفارش جدیدی نداریم و متأسفانه بازار دوباره دارد به سمت کالای قاچاق، کالای بدون همتا و بدون کد حرکت می‌کند.

به اعتقاد مدیرعامل تکنوگروپ، بازار کالای دیجیتال اکنون دوباره در حال نزدیک شدن به شرایط مشابهی است و ادامه محدودیت ثبت سفارش می‌تواند سهم کالای قاچاق و بازار غیررسمی را افزایش دهد. در صورتی که یکی از الزامات توسعه تجارت اجتماعی در چارچوب رسمی این است که امکان ورود و عرضه قانونی کالاهایی که در بازار برای آنها تقاضا وجود دارد فراهم شود؛ در غیر این صورت تقاضا از بین نمی‌رود و بخشی از معاملات به شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های غیررسمی منتقل خواهد شد.بازاری زیر ۲۰۰ همت

فرشاد فاطمی، مشاور انجمن در تهیه گزارش انجمن تجارت الکترونیک، در پاسخ به  پیوست درباره رقم ۵۵۰۰ همتی تجارت الکترونیکی اعلام‌شده در گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا) با ارقام حدود ۸۹ همتی فروش بازارگاه‌ها و ۸۹ همتی فروش اینستاگرامی تایید کرد که مجموع ارقام ارائه‌شده در گزارش انجمن به این معناست که اندازه خرده‌فروشی آنلاین کشور کمتر از ۲۰۰ همت است و در پاسخ به اینکه چرا گروه مهمی مانند کالاهای تندمصرف یا FMCG در محاسبات این گزارش حضور ندارد گفت: بازار FMCG به‌سرعت در حال رشد است و اگر الان عددی برای آن ارائه کنیم، با احتمال زیادی برآورد دقیقی نخواهد بود. دلیل کنار گذاشتن FMCG از این مرحله، گستردگی و پیچیدگی محاسبه این بازار بوده است. کار خیلی بزرگی بود و تصمیم گرفتیم از کوچک‌تر شروع کنیم. امیدواریم با همکاری اعضای انجمن و دریافت داده از بازیگران فعال در حوزه FMCG، این گروه کالایی نیز در مراحل بعدی به گزارش اضافه شود.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
برنج سفره ایرانی‌ها از کجا می‌آید؟
روزنامه هفت صبح

برنج سفره ایرانی‌ها از کجا می‌آید؟

انجمن واردکنندگان برنج خواستار سختگیری کیفی نسبت به محموله‌های وارداتی از طریق مبادلات مرزی شده است
روزنامه هفت صبح

حبس مسافران در کابین داغ

شریان تجاری ایران زیر فشار - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

شریان تجاری ایران زیر فشار - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / اهمیت این تصمیم را باید در ساختار تجارت خارجی ایران جست‌وجو کرد. بر اساس آمارهای منتشرشده، در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۴ حدود ۱۴.۸ میلیارد دلار کالا از امارات وارد ایران شده و این کشور با سهم حدود ۳۰ درصدی از ارزش واردات، در صدر مبادی وارداتی ایران قرار داشته است. در همین [ ]
گرانی فقط سفره را کوچک نکرد؛ انتخاب را هم از مردم گرفت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

گرانی فقط سفره را کوچک نکرد؛ انتخاب را هم از مردم گرفت - سایت خبری اقتصاد پویا

در اقتصاد، یکی از مفاهیم کلاسیک برای توضیح این وضعیت «قانون انگل» است. بر اساس این ایده، هرچه درآمد خانوار محدودتر باشد، سهم بیشتری از بودجه او صرف نیازهای اولیه مانند خوراک و مسکن می‌شود. برعکس، وقتی درآمد واقعی افزایش پیدا می‌کند، خانوار می‌تواند سهم بیشتری را به آموزش، تفریح، فرهنگ، پس‌انداز، سفر …
خالی‌ترشدن یخچال‌ها پرتنش‌ شدن زندگی ها - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

خالی‌ترشدن یخچال‌ها پرتنش‌ شدن زندگی ها - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / فشار اقتصادی فقط قدرت خرید را کاهش نمی‌دهد؛ احساس امنیت را نیز تضعیف می‌کند. خانواده‌ای که نمی‌داند ماه آینده قیمت مواد غذایی، اجاره خانه، دارو، حمل‌ونقل یا سایر هزینه‌های ضروری چقدر خواهد بود، نمی‌تواند با اطمینان برای آینده برنامه‌ریزی کند. همین نااطمینانی، به مرور زمان فرسودگی روانی …
صف‌های طولانی بنزین‌؛ چرا مردم باید هزینه بدهند؟
سایت دیدارنیوز

صف‌های طولانی بنزین‌؛ چرا مردم باید هزینه بدهند؟

با توجه به اخباری که این روز‌ها در مورد بنزین از موضوع کاهش سهمیه تا افزودن متانول به بنزین تولیدی و احتمال افزایش قیمت بنزین مطرح می‌شود، نگرانی مردم افزایش...
۴ پرسش درباره «طرد اقتصادی ایران»
سایت فرارو

۴ پرسش درباره «طرد اقتصادی ایران»

اگر تحریم‌ها به معنای واقعی کلمه موفق شوند و اقتصاد ایران را به‌شدت زمین‌گیر کنند، تهران احتمالاً بیشتر به سمت تلافی‌جویی خواهد رفت تا تسلیم شدن؛ تا اطمینان حاصل کند که آمریکا، منطقه و حتی جهان نیز بهای سنگینی برای این جنگ اقتصادی می‌پردازند.
شلیک هشدار از سوی آمریکا به سمت ایران  | آیا چین عملیات  «D-DAY » را جدی می‌گیرد؟ | واشنگتن 5 بخش جدید را زیر تیغ تحریم برد | اروپا برای همراهی با ترامپ مردد است
سایت اقتصادنیوز

شلیک هشدار از سوی آمریکا به سمت ایران | آیا چین عملیات «D-DAY » را جدی می‌گیرد؟ | واشنگتن 5 بخش جدید را زیر تیغ تحریم برد …

اقتصادنیوز: به باور علی واعظ، مشکل اساسی واشنگتن این است که بسیاری از همسایگان ایران انگیزه‌ای برای پیوستن کامل به این فشارها ندارند. او معتقد است کشورهای منطقه نمی‌توانند همسایه خود را به طور کامل از خود برانند و برخی نیز از اساس تمایلی ندارند تا آمریکا و اسرائیل در این جنگ به پیروزی کامل برسند.
روزهای شلوغ بانک مرکزی؛ آخرین اقدامات ساختمان میرداماد در جهت کنترل تورم و رشد تولید چیست؟
سایت اکوایران

روزهای شلوغ بانک مرکزی؛ آخرین اقدامات ساختمان میرداماد در جهت کنترل تورم و رشد تولید چیست؟

اکوایران: بانک مرکزی همزمان با تشدید نوسانات ارزی رویکرد فعال‌تری اتخاذ کرده و چند روزیست که مدام از به کارگیری اقدامات متنوع در جهت ساماندهی بازار ارز خبر می‌دهد. این اقدامات چیستند و چطور می‌توانند بر اقتصاد تحت محاصره ایران اثر بگذارند؟
فاز تازه مدیریت ارزی
سایت ایبنا

فاز تازه مدیریت ارزی

همزمان با افزایش نوسانات بازار آزاد ارز، بانک مرکزی با آغاز عرضه ۵۰۰ میلیون دلار اسکناس و گسترش فروش ارز توافقی به اشخاص حقیقی و حقوقی، مسیر تازه‌ای برای تقو...
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کتک خوردن مدیر شرکت فردا موتور از معترضان

سهمیه بنزین و تاکسی‌های اینترنتی | یارانه به راننده یا مسافر؛ کدام سمت بازار بنزین؟ | مهدی فیضی: تأمین بنزین برای خودروهای شخصی وظیفه دولت نیست
سایت اقتصادنیوز

سهمیه بنزین و تاکسی‌های اینترنتی | یارانه به راننده یا مسافر؛ کدام سمت بازار بنزین؟ | مهدی فیضی: تأمین بنزین برای خودروهای …

اقتصادنیوز: به نظر می‌رسد که قیمت پایین نگه داشته‌شده بنزین در کنار نرخ بالای بیکاری، هزینه فرصت پایین نیروی کار و ضعف حمل‌ونقل عمومی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد افزایش شدید تعداد رانندگان اینترنتی در ایران بوده است که قابل مقایسه با تعداد رانندگان مهم‌ترین تاکسی اینترنتی دنیا در تمام سایر کشورها است. …
چگونه بلوک مستقرِ طبیبیان ۵۰ سال هماهنگی را ناهماهنگ می‌کند؟
سایت تابناک

چگونه بلوک مستقرِ طبیبیان ۵۰ سال هماهنگی را ناهماهنگ می‌کند؟

سید مجید حسینی*
سقوط سنگین «دستمزد واقعی کارگران» فقط در ده سال/ پایه مزد از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید!
سایت هم میهن

سقوط سنگین «دستمزد واقعی کارگران» فقط در ده سال/ پایه مزد از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید!

در یک بازه زمانی ده ساله، پایه مزد کارگران مشمول قانون کار یا همان «دستمزد واقعی طبقه‌ی کارگر» از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار تنزل یافته است؛ یعنی دستمزد واقعی کارگران ده سال پیش ۲.۷ برابر امروز بوده است.
         
از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت
سایت صفحه اقتصاد

از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت

پرونده «خالی‌خوانی» ۹۰۰ میلیون دلاری در بانک اقتصاد نوین، با ورود سازمان بازرسی و دادستانی به پرونده تراستی‌ها، اهمیتی فراتر از یک ابهام بانکی پیدا کرده است؛ پرسش اصلی این است که چگونه «اعلام وصول» پول نفت می‌توانسته از «وجود واقعی» آن جلو بزند و چرا مسئولین بانک حاضر به شفاف سازی و پاسخگویی نیستند؟
بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی گرانی مواد اولیه فقط یک مسئله برای کارخانه‌دار و تولیدکننده نیست؛ زنجیره‌ای است که از کارخانه آغاز می‌شود و در نهایت به سفره مردم می‌رسد. وقتی قیمت مواد اولیه، انرژی، حمل‌ونقل، ارز و هزینه تأمین مالی افزایش پیدا می‌کند، تولیدکننده برای ادامه فعالیت ناچار است قیمت محصول خود را بالا ببرد. اما …
وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا

یک بنگاه در شرایط عادی باید بتواند بخشی از منابع خود را صرف سرمایه در گردش و بخشی را صرف سرمایه‌گذاری ثابت کند. سرمایه در گردش، مواد اولیه می‌خرد، حقوق می‌دهد و چرخه تولید را ادامه می‌دهد؛ سرمایه‌گذاری ثابت اما کارخانه فردا را می‌سازد. ماشین‌آلات جدید، فناوری بهتر، خط تولید تازه و افزایش ظرفیت از [ ]
ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / تجارت بدون پول، اعتبار و ابزار پرداخت امکان‌پذیر نیست. یک واردکننده برای خرید کالا از خارج به ارز، اعتبار و ابزار انتقال وجه نیاز دارد و یک صادرکننده نیز برای دریافت پول حاصل از فروش کالا باید بتواند منابع خود را به چرخه اقتصادی بازگرداند. در این میان بانک‌ها نقش واسطه اصلی [ ]
فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین جلیلی بال / وام مسکن زمانی می‌تواند کارکرد واقعی داشته باشد که متقاضی بتواند با ترکیب آورده شخصی و تسهیلات بانکی، بخش قابل‌قبولی از هزینه خرید خانه را تأمین کند. اما هنگامی که قیمت یک واحد مسکونی معمولی چندین برابر سقف تسهیلات است، وام دیگر ابزار خرید خانه نیست؛ بلکه تنها بخشی از هزینه [ ]
روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟
سایت اکوایران

روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟

اکوایران: اقدامات جدید بسنت با هدف فشار اقتصادی علیه ایران و هدف قرار دادن کشورها و شرکت‌هایی است که در پنج بخش، یعنی دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، با تهران تجارت می‌کنند.
مردم در صف تعمیرگاه ها/ مدیر عامل ایران خودرو: تویوتای ایران می شویم
سایت عصرایران

مردم در صف تعمیرگاه ها/ مدیر عامل ایران خودرو: تویوتای ایران می شویم

باید از حمید کشاورز پرسید چرا زمانی که دم از تویوتا شدن ایران خودرو می زنید مشتریان ایران خودرو باید درگیر کیفیت پایین و هزینه گزاف محصولات تولیدی این شرکت ب...
بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟
سایت تابناک

بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟

اگر هدف دولت فقط کاهش مصرف بنزین باشد، سهمیه یکسان می‌تواند ابزار ساده‌ای برای ایجاد محدودیت باشد اما اگر هدف عدالت یارانه‌ای باشد، مسئله پیچیده‌تر خواهد شد...
بسته بودن برخی از پمپ‌بنزین‌ها در تهران!
سایت عصرایران

بسته بودن برخی از پمپ‌بنزین‌ها در تهران!

با توجه به افزایش گزارش‌های مردمی انتظار می‌رود شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره وضعیت جایگاه‌های تهران توضیح روشنی ارائه کند
پیش‌فروش خودرو وارد مرحله تازه‌ای شد
سایت تابناک

پیش‌فروش خودرو وارد مرحله تازه‌ای شد

برای کسی که امروز پول خودرو را می‌دهد و چند ماه بعد قرار است خودرو را تحویل بگیرد، فاصله میان این دو تاریخ فقط چند ماه روی تقویم نیست؛ فاصله‌ای است که می‌توا...
اقدامات خصمانه جدید آمریکا بر کدام کشورها تاثیر می‌گذارد؟
خبرگزاری ایسنا

اقدامات خصمانه جدید آمریکا بر کدام کشورها تاثیر می‌گذارد؟

تحریم‌های خصمانه جدید موسوم به «دی‌دِی اقتصادی» دولت ترامپ علیه ایران، شرکای تجاری اصلی ایران را تحت فشار قرار می‌دهد و چین، عراق، ترکیه، هند و امارات متحده عربی در معرض تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار دارند.
راهکارهای کاهش اثر تحریم‌؛ از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی
خبرگزاری ایرنا

راهکارهای کاهش اثر تحریم‌؛ از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی

تهران- ایرنا- یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیم وزارت خزانه داری آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران گفت: کاهش اثر تحریم‌ها با توسعه بازارهای مرزی و زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی امکان‌پذیر است.
سایت اقتصادنیوز

محدودیت جدید آمریکا برای ایرانی‌ها/ ارسال پول به خانواده‌ها در ایران غیر ممکن شد؟

حقوق کارگران زیر ۱۰۰ دلار رسید؛ سقوط سنگین دستمزد واقعی کارگران در ۱۰ سال
سایت اقتصاد ۲۴

حقوق کارگران زیر ۱۰۰ دلار رسید؛ سقوط سنگین دستمزد واقعی کارگران در ۱۰ سال

در یک بازه زمانی ده ساله، پایه مزد کارگران مشمول قانون کار یا همان «دستمزد واقعی طبقه‌ی کارگر» از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار تنزل یافته است؛ یعنی دستمزد واقعی کارگران ده سال پیش ۲.۷ برابر امروز بوده است.
جراحی بزرگ دولت در شبکه بانکی؛ ناترازی درمان می‌شود یا جا به‌ جا؟!/ پایان دوران خلق پول برای پوشاندن زیان‌ها؟
سایت اقتصاد ۲۴

جراحی بزرگ دولت در شبکه بانکی؛ ناترازی درمان می‌شود یا جا به‌ جا؟!/ پایان دوران خلق پول برای پوشاندن زیان‌ها؟

پس از سال‌ها انباشت ناترازی و خلق پول بی‌ضابطه در شبکه بانکی، دولت سراغ جراحی بانک‌های مشکل‌دار رفته است؛ اقدامی که می‌تواند به مهار تورم کمک کند، اما به شرط آنکه هزینه زیان بانک‌های متخلف دوباره از جیب مردم پرداخت نشود.
وام یک میلیاردی مسکن به داد خانه‌اولی‌ها می‌رسد؟ / قسط ۲۰ میلیونی در برابر درآمد ۲۲ میلیونی / شکاف بزرگ بین وام و قیمت خانه
سایت اندیشه معاصر

وام یک میلیاردی مسکن به داد خانه‌اولی‌ها می‌رسد؟ / قسط ۲۰ میلیونی در برابر درآمد ۲۲ میلیونی / شکاف بزرگ بین وام و قیمت خانه

وام یک میلیارد تومانی مسکن برای کدام گروه از خانوارهای ایرانی واقعاً قابل استفاده است و قسط آن چه سهمی از درآمد ماهانه آنها را می‌بلعد؟
بیم و امید در میان محاصره - همدلی
روزنامه همدلی

بیم و امید در میان محاصره - همدلی

زهره قلیچی فعال رسانه آمریکا می‌گوید ایران را محاصره اقتصادی کرده است. این موضوع این روزها نقل مجالس است و هر جا باشی ردی از آن خواهی یافت اما جامعه‌ی ایرانی تجربه فراوانی در این زمینه دارد. واقعیت این است که وضعیت اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت تأثیر جنگ اقتصادی قرار گرفته که [ ]
رکوردزنی «فقر مسکن» در کشور/ سبقت تاریخی موجوی «خانه‌ها» از تعداد «خانوارها»/ این پارادوکس چه پیامی دارد؟
سایت اقتصادنیوز

رکوردزنی «فقر مسکن» در کشور/ سبقت تاریخی موجوی «خانه‌ها» از تعداد «خانوارها»/ این پارادوکس چه پیامی دارد؟

اقتصادنیوز: تصویر فعلی از حجم عرضه و تقاضا در بازار مسکن می‌گوید، هم میزان عرضه به شکل بی‌سابقه از حجم تقاضا بیشتر است و هم برای اولین‌بار «مازاد خانوار ساکن» در واحدمسکونی از بین رفته است.
هزینه سرسام آور نگهداری خودروی فرسوده؛ ۱.۷ برابر خودروی نو | انگیزه متقاضی برای اسقاط چیست؟
سایت اقتصادنیوز

هزینه سرسام آور نگهداری خودروی فرسوده؛ ۱.۷ برابر خودروی نو | انگیزه متقاضی برای اسقاط چیست؟

اقتصادنیوز: محمدصادق حاتمی، مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» از دو برنامه برای افزایش جذابیت طرح اسقاط خبر داده است.
از رمان‌خوانی در نوجوانی تا کشف راز رشد اقتصادی
سایت اکوایران

از رمان‌خوانی در نوجوانی تا کشف راز رشد اقتصادی

اکوایران: روز 23 آگوست سالروز تولد کسی است که جهان به علت نظریاتش در رابطه با رشد اقتصادی به او مدیون است. سولو نقطه عطف زندگی خود را زمانی می‌داند که معلمش در دبیرستان او را تشویق به مطالعه رمان کرد؛ امری که بینش سولو را از صرف کسب نمرات بهتر به اندیشیدن تغییر داد.
بانک‌ها پشت در بازار باز ماندند
سایت اکوایران

بانک‌ها پشت در بازار باز ماندند

اکوایران: در شرایطی که بانک‌ها برای تامین نقدینگی به منابع بانک مرکزی چشم دوخته‌اند، سیاستگذار پولی همچنان دست‌ودلبازی گذشته را نشان نمی‌دهد. در آخرین عملیات بازار باز، از مجموع ۴۱۹.۹ هزار میلیارد تومان درخواست بانک‌ها تنها ۷۰ هزار میلیارد تومان پذیرفته شد؛ به این معنا که بیش از ۸۳ درصد تقاضای بانک‌ها …
زیرساخت خاموش اقتصاد هوشمند
روزنامه دنیای اقتصاد

زیرساخت خاموش اقتصاد هوشمند

ماده ۶۴ برنامه هفتم، دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال را از تولید ناخالص ملی هدف‌گذاری کرده و ماده ۶۶ نیز دولت را مکلف کرده است با مشارکت بخش غیردولتی، زمینه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، ابری، ذخیره‌سازی و پردازشی را فراهم کند.
         
چالش جدید در تجارت ایران و هند/ سرنوشت واردات دارو، چای و برنج چه می شود؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چالش جدید در تجارت ایران و هند/ سرنوشت واردات دارو، چای و برنج چه می شود؟

صادرات هند به ایران که پس از تحریم‌های آمریکا به‌شدت کاهش یافته بود، حالا با توقف تجارت و تراکنش‌های مالی امارات و احتمال تشدید تحریم‌ها، با خطر افت بیشتر روبه‌رو شده است.
         
فاز جدید نبرد اقتصادی
روزنامه دنیای اقتصاد

فاز جدید نبرد اقتصادی

دولت آمریکا به رهبری دونالد ترامپ و با محوریت اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، مرحله تازه‌ای از فشار بر ایران را با عنوان «خشم اقتصادی» و «دی‌دی اقتصادی» آغاز کرده و تهدید کرده است تمام شریان‌های مالی و تجاری ایران و حتی کشورهای همکار با تهران را هدف قرار دهد. کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی اقتصاد ایران …
محاصره ناکام نفت ایران
روزنامه دنیای اقتصاد

محاصره ناکام نفت ایران

با وجود محاصره دریایی آمریکا، تحریم پالایشگاه‌های چینی و هشدار به بانک‌های پکن، صادرات نفت ایران متوقف نشده و تداوم فروش روزانه دست‌کم ۶۰۰هزار بشکه، نشانه‌ای از ناکامی واشنگتن در تحقق هدفی است که از سال ۲۰۱۸ به دنبال آن بوده: قطع درآمدهای نفتی ایران.
         
 تغییر کاربری سامانه خودرو
روزنامه دنیای اقتصاد

 تغییر کاربری سامانه خودرو

سامانه‌های یکپارچه عرضه خودرو که در ابتدا با هدف مدیریت فروش خودروهای داخلی و وارداتی و جلوگیری از تخلفات احتمالی در فرآیند عرضه راه‌اندازی شدند، حالا برخی از آنها با تغییر کارکرد و ابهاماتی تازه مواجه‌اند؛ به‌خصوص سامانه خودروهای وارداتی که با وجود کمرنگ‌شدن نقش آن در عرضه خودرو، همچنان با عنوان مرجع …
در تعقیب تورم
روزنامه دنیای اقتصاد

در تعقیب تورم

آخرین داده‌های رسمی و نیمه‌رسمی درباره وضعیت معیشت خانوار نشان می‌دهد که اقتصاد ایران همچنان در نقطه‌ای ایستاده که در آن، هزینه زندگی با سرعتی بیشتر از توان جبران درآمدها بالا می‌رود. تورم نقطه‌به‌نقطه تیر ۱۴۰۵ بر اساس گزارش مرکز آمار ایران به 87.9درصد رسیده و تورم سالانه نیز ۶۶درصد اعلام شده است. در …
برندگان و بازندگان بازار طلا و ارز
روزنامه هفت صبح

برندگان و بازندگان بازار طلا و ارز

اینها بازنده دوباره‌اند، یک بار وقتی مجبور به فروش شدند و یک بار حالا که قیمت دور از دسترسشان شده است
بنزین و بازی روایت‌ها | کار سخت دولت زیر سایه جنگ
روزنامه هفت صبح

بنزین و بازی روایت‌ها | کار سخت دولت زیر سایه جنگ

ابهام و اخبار متناقض درباره قیمت بنزین به‌جای آماده‌سازی جامعه، اضطراب عمومی ایجاد می‌کند. دولت باید تصمیمی شفاف، منسجم و با مشارکت مردم اتخاذ کند
روزنامه هفت صبح

خطر ارسنیک برنج های بازار ایران چقدر است؟

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی
روزنامه عصر اقتصاد

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی

راضیه حسینی رئیس بانک مرکزی: «صبح تا شب داریم تأمین ارز می‌کنیم و سیاست پولی اعمال می‌کنیم؛ به جوسازی‌هایی که درست می‌کنند خیلی توجه نکنید.» حتماً برای شما هم پیش‌آمده است، بعد از دیدن سریالی جذاب، یا فیلمی زیبا، مدتی در حس و حال آن قرار می‌گیرید و وقتی صفحه‌ی نمایش را خاموش می‌کنید، وارد
حمله نظامی به ایران جدی است؟ | سبحانی: احیای تفاهم‌ اسلام‌آباد از نان شب واجب‌تر است، از فرصت سفر عاصم منیر به ایران استفاده کنیم
سایت اقتصادنیوز

حمله نظامی به ایران جدی است؟ | سبحانی: احیای تفاهم‌ اسلام‌آباد از نان شب واجب‌تر است، از فرصت سفر عاصم منیر به ایران استفاده …

اقتصادنیوز: یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: احیای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد از نان شب هم برای هر دو طرف واجب‌تر است؛ زیرا در صورت ادامه این روند، دشواری‌ها و درگیری‌ها در منطقه به شدت افزایش خواهد یافت.
خرید خودرو به آینده موکول شد
سایت ایران آنلاین

خرید خودرو به آینده موکول شد

خرید خودرو برای برخی از خانوارهای ایرانی، شاید مانند گذشته تصمیمی ساده و در دسترس نیست. فاصله میان درآمد و قیمت خودرو طی سال‌های اخیر، تا حدودی افزایش یافته به طوری که بخشی از متقاضیان به سمت خرید خودروی دست دوم رفته‌اند.
فاجعه قیمتی در بازار وسایل نقلیه/ قیمت موتورسیکلت  تا مرز ۱ تا ۲ میلیارد تومان پیش رفت/ حداقل قیمت 300 میلیون تومان!
سایت اقتصادنیوز

فاجعه قیمتی در بازار وسایل نقلیه/ قیمت موتورسیکلت تا مرز ۱ تا ۲ میلیارد تومان پیش رفت/ حداقل قیمت 300 میلیون تومان!

اقتصادنیوز: یک کارشناس صنعت خودرو گفت: مصرف‌کننده برای موتور ۳۰۰ میلیون تومانی برنامه‌ریزی می‌کند، تا می‌آید خرید کند، می‌شود ۴۰۰ میلیون تومان. اینها شرایط را سخت می‌کند.
آغاز فشار مالی علیه ایران
روزنامه ستاره صبح

آغاز فشار مالی علیه ایران

گروه سیاسی: پس از آغاز محاصره دریایی دوم ایران، کاخ سفید به این نتیجه رسیده که فشار اقتصادی را جایگزین جنگ کند. وزیر خزانه‌داری آمریکا و ترامپ مدعی شده‌اند که بزرگ‌ترین حمله مالی علیه ایران را آغاز کرده‌اند. آمریکا با تهدید، جنگ روانی در بازار به راه انداخته و انتظارات تورمی را بالابرده است.
         
تجربه فروپاشی اقتصادی
روزنامه ستاره صبح

تجربه فروپاشی اقتصادی

نرخ تورم ماهانه در یوگسلاوی سابق به ۳۱۳ میلیون درصد رسید و تولید ناخالص داخلی کشور ۴۵ درصد افت کرد. مردم به مبادله کالا به کالا روی آوردند.
    
مدنی زاده از «کاهش تورم» و «نجات ۶۰۰ هزار شغل» می گوید؛ مردم از کوچک شدن سفره ها می پرسند / اقتصادِ تحت کنترل با تورم ۸۷.۹ درصدی و دلار و سکه صعودی!
سایت رکنا

مدنی زاده از «کاهش تورم» و «نجات ۶۰۰ هزار شغل» می گوید؛ مردم از کوچک شدن سفره ها می پرسند / اقتصادِ تحت کنترل با تورم ۸۷.۹ …

رکنا اقتصادی: در شرایطی که تورم نقطه به نقطه مرداد ماه به ۸۷.۹ درصد رسیده، قیمت دلار و سکه طی چند روز جهش قابل توجهی داشته و افزایش هزینه های تولید فشار مضاعفی بر بنگاه ها وارد کرده است، وزیر اقتصاد از «کاهش تورم»، «کنترل شرایط اقتصادی» و جلوگیری از بیکاری حدود ۶۰۰ هزار نفر سخن می گوید؛ ادعاهایی که در …
قیمت دلار تنها پیامد افزایش تحریم‌ها نیست
سایت روزنو

قیمت دلار تنها پیامد افزایش تحریم‌ها نیست

اگر دولت فکری به حال تنظیم ارز بازار نکند یا در چارچوب کلان، چشم‌انداز ورود ارز کشور به خطر افتاده باشد، کانال ۲۰۰ هزارتومانی قیمت دلار هم موقتی نیست.
    
سایت اقتصاد 120

از بعدِ جنگ، دیگر مثل قدیم نفتمان را با تخفیف نمی‌فروشیم، بلکه جنگ باعث شده نفتمان را ۴ دلار گران‌تر از بازار بفروشیم

تعیین‌تکلیف بنزین
روزنامه شرق

تعیین‌تکلیف بنزین

تکلیف مسئله بنزین دیروز تا حدی روشن شد و یکی از مقامات دولتی خبر داد کاهش سهمیه بنزین قطعی شده، اما درباره قیمت، دولت هنوز به جمع‌بندی نرسیده است. کاهش سهمیه بنزین یکی از سه سناریوی دولت برای مهار مصرف افسارگسیخته سوخت در ایران است.
محاصره ترامپ کاملا بی‌اثر شده
روزنامه چارسوق

محاصره ترامپ کاملا بی‌اثر شده

در حالی که عبدالناصر همتی و سایر مقامات دولت چهاردهم در روزهای اخیر با اظهارنظرهای منفی خود درباره شرایط اقتصادی کشور سبب ایجاد التهاب در بازارها شده‌اند، اظهارات فعالان بخش خصوصی نشان می‌دهد کشور در تامین کالاهای اساسی هیچ مشکلی ندارد. به عنوان مثال محمد جعفری دبیر انجمن غلات ایران در گفت‌وگو با «اقتصاد۱۲۰» …
         
81 میلیارد دلار ارز صادراتی کجاست؟
روزنامه چارسوق

81 میلیارد دلار ارز صادراتی کجاست؟

عدد ۸۱ میلیارد دلار تخلف در بازگشت ارز صادراتی طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۴، به یکی از مهم‌ترین ابهامات ارزی اقتصاد ایران تبدیل شده است؛ اما توضیحات مهدی دارابی، دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی، تصویر متفاوتی از این رقم ارائه می‌کند. به گفته او، این رقم به معنای خروج یا گم‌شدن ۸۱ میلیارد دلار از کشور …
حمله اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران / تهدید به تحریم شرکای اقتصادی تهران / فشار بر 5 بخش رمزارزها، فناوری، طلا، هواپیمایی و کشتیرانی
سایت عصرایران

حمله اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران / تهدید به تحریم شرکای اقتصادی تهران / فشار بر 5 بخش رمزارزها، فناوری، طلا، هواپیمایی …

آمریکا: فشار بر «ناوگان سایه» که در کشورهای مختلف از جمله امارات، هنگ‌کنگ، چین، سنگاپور، سوئیس و برخی کشورهای اروپایی فعالیت می‌کنند و در انتقال نفت ایران و...
         
اژدهای تورم در قلب صنعت/ منتظر انفجار قیمت‌ها در نیمه دوم سال باشیم؟
سایت تابناک

اژدهای تورم در قلب صنعت/ منتظر انفجار قیمت‌ها در نیمه دوم سال باشیم؟

از پلاستیک و کاغذ تا خودرو و غذا؛ هیچ صنعتی از موج گرانی در امان نمانده است، اما ترسناک‌ترین بخش ماجرا، سرعت این گرانی است و سوال مهم این است که آیا ما در آس...
پرونده جنجالی در بانک مسکن؛ زمین خواری با امضای آقای مدیر! / ۹۵ هکتار زمین به چه کسانی رسید؟
سایت تابناک

پرونده جنجالی در بانک مسکن؛ زمین خواری با امضای آقای مدیر! / ۹۵ هکتار زمین به چه کسانی رسید؟

در پرونده واگذاری ۹۵ هکتار اراضی شرکت سرمایه‌گذاری مسکن در شهرستان شهریار، به موضوع انتقال بخشی از این اراضی به همسر یکی از مدیران بانک مسکن پرداخته شده است...
از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها
سایت نود اقتصادی

از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها

رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفتگویی تفضیلی به تشریح ضرورت‌های سیاست‌های بهینه ارزی، واکاوی عامل اتفاقات ارزی پاییز و زمستان 1404، اقدامات لازم برای حل مشکل تراستی‌ها و همچنین جایگزینی سایر کشور‌ها به جای امارات پرداخت.