پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

کیست تخمدان و علائم آن


پرسش: كیست تخمدان چرا به وجود میاد و علایمش چیه و راه درمانش چیه؟ 

پاسخ: علل متفاوتی می تواند باعث بروز این كیست ها شود كه اكثراً علت ان عدم تخمك گذاری است،چون فولیكولی كه قرار است «تخمك» را ایجاد كند و معمولاً در روز چهاردهم بعد از شروع عادت ماهیانه، پارگی طبیعی پیدا كرده و تخمک را ازاد می كند،این اتفاق در این فرد رخ نمی دهد و با تجمع اب در داخل خود،تبدیل به كیست می شود.

گاهی هم لكه بینی در این بیماران دیده می شود كه با استفاده از قرص های ضدبارداری به راحتی درمان می شوند و با یك سونوگرافی ساده هم تشخیص داده می شوند. بسته به تعداد و اندازه كیست ها و شرایط زناشویی و وزن بیمار، درمان ها متفاوت خواهد بود.

پیشگیری بدون استفاده از دارو برای كیست تخمدان وجود ندارد ولی افرادی كه از قرص های ضد بارداری استفاده می كنند،كمتر دچار كیست تخمدان می شوند و در حاملگی و شیردهی نیز به علت مهار فعالیت تخمدان كیست های تخمدان كمتر مشاهده می شود و اگر هم وجود داشته باشد در دوره بارداری و شیردهی خود به خود پس رفت پیدا می كند.

در تخمدان های پلی كیستیک با توجه به اینكه وضع اندوكرینولوژی بیمار به هم می خورد و از تخمدان های كیستیک و بدون تخمك گذاری هورمونهای مردانه ترشح می شود همچنین رشد موهای نابجا (هیرسوتیسم) و اختلالات دوره ماهانه دیده می شود و فرد دچارعقب انداختن پریود می شود.

در مواقعی كه تصمیم به بارداری وجود داشته باشد ، درمان رایج " PCOD" وادار كردن تخمدان به تخمک گذاری محسوب می شود كه از كلومفین سیترات بعنوان داروی خط اول استفاده می شود . استفاده از متفورمین برای وادار ساختن تخمدان به تخمك گذاری نیز موثر بوده است . در بیماران مبتلا به PCOD كه اضافه وزن داشته یا چاق می باشند ، كاهش وزن می تواند اثرات مفیدی در بازگشت تخمک گذاری داشته باشد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.