دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

کُبه برنج


کُبه برنج

● مواد لازم:
▪ برنج ۳ پیمانه
▪ گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
▪ جعفری یک دسته کوچک
▪ زردچوبه و دارچین به میزان لازم
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
▪ روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
▪ زعفران به مقدار …

مواد لازم:

برنج ۳ پیمانه

گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم

جعفری یک دسته کوچک

زردچوبه و دارچین به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

زعفران به مقدار لازم

گردو و بادام نصف پیمانه

کشمش نصف پیمانه

طرز تهیه:

برنج را به صورت کته تهیه کنید. با ۲ پیمانه آب و کمی نمک بگذارید بپزد و دم بکشد. برای خوشرنگ شدن کبه‌ها می‌توانید در هنگام پخت کته کمی به آب آن زعفران یا زردچوبه اضافه کنید.

یک عدد پیاز درشت را رنده کنید یا به صورت خیلی نازک خلالی کرده و در روغن تفت دهید. گوشت را به پیاز اضافه کنید و در انتها جعفری تازه خرد شده را نیز بیافزایید، در صورت تمایل می‌توانید کمی کشمش نیز به مخلوط گوشت و پیاز اضافه نمایید. ادویه و نمک غذا را اندازه کنید. (زردچوبه، فلفل و دارچین)

برنج را که آماده شده و کاملاً دم کشیده است را با چرخ گوشت چرخ کنید و کمی هم با دست ورز دهید.

اکنون به اندازه یک نارنگی کوچک از برنج را بردارید و روی دستتان پهن کنید. مایه گوشتی را داخل آن بریزید و لبه‌های خمیر برنجی را به سمت بالا جمع کرده و کمی در دستتان فشار دهید تا هوای داخل آن خارج شود و سپس گرد کنید تا حسابی صاف و یکدست شود. اکنون کمی فشار دهید تا به مقدار کمی پهن شود، ولی همچنان حالت کروی خود را حفظ کند.

تمام مواد را به همین ترتیب درست کرده و کنار بگذارید. درون قابلمه کوچکی را تا نصفه روغن سرخ کردنی بریزید و کبه‌ها را چند تا چند تا داخل روغن بیاندازید تا سرخ شود. روغن باید کاملاً داغ شده باشد تا کبه‌ها وا نرود. تا وقتی یک طرف آن‌ها سرخ نشده برنگردانید و بگذارید تا کاملاً طلایی شود.

برای اینکه سطح کبه‌ها صاف و یکدست باشد باید برای درست کردن هر عدد از آن دستتان را با آب مرطوب کنید.

برای اینکه این غذا مجلسی‌تر شود، می‌توان از مغز گردو یا بادام تفت داده شده نیز درون آن استفاده کرد.

باید مواد برنج و مایه میانی آن در هنگام پیچیدن کمی از حرارت افتاده و سرد شده باشد.

می توانید برای اینکه روغن زیادی جذب کبه‌ها نشود، یک عدد تخم مرغ را داخل ظرفی خوب بزنید و کبه‌ها را قبل از اینکه داخل روغن بیاندازید، ابتدا درون تخم مرغ زده شده بغلطانید و سپس سرخ کنید.