سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

نکاتی که هنگام رژیم غذایی باید رعایت کنیم


نکاتی که هنگام رژیم غذایی باید رعایت کنیم

چاقها بدانند كه با كم خوری و گرسنگی دادن خود را لاغر نكنند:
۱- از غذا های پرحجم امّا كم كالری استفاده كنند .
۲- از پرخوری های بین وعده های غذایی پرهیز كنند .
۳- احساس رغبت به خوردن را …

چاقها بدانند كه با كم خوری و گرسنگی دادن خود را لاغر نكنند:

۱- از غذا های پرحجم امّا كم كالری استفاده كنند .

۲- از پرخوری های بین وعده های غذایی پرهیز كنند .

۳- احساس رغبت به خوردن را در خود از بین ببرند .

با غذاهای تعیین شده شكم خود را پر كنند و بعد از رسیدن به وزن طبیعی سفر پر مشقت نگهداری وزن را مد نظر داشته باشند .

لاغرها بدانند كه نباید با پر خوری خود را چاق كنند بلكه

۱- از غذاهای كم حجم امّا پر كالری استفاده كنند .

۲- از غذاهای پر حجم و كم كالری پرهیز كنند .

نكته مهم : ضرر چاقی یكنواخت یا باقی ماندن دریك وزن مشخص بسیار كمتر از كاهش وزنی است كه پس از آن مجدداً افزایش می یابد .

شاخص توده بدن یا عدد سلامتی Body mass Index BMI

برای تعیین عدد سلامت از رابطه زیر استفاده می شود :

وزن به كیلوگرم تقیسم بر قد به متر × قد به متر = BMI

اگر BMI كمتر از۸/۱۹ باشد فرد لاغر محسوب می شود .

اگر BMI از ۲۶ تا ۸/۱۹ باشد وزن فرد طبیعی است .

اگر BMI از ۲۹ تا ۲۶ باشد فرد اضافه وزن دارد .

اگر BMI بیشتر از ۲۹ فرد چاق است .

درصد چربی بدن در تیپهای مختلف

تیپ مردان- زنان

چاق مفرط بیش از ۳۰ درصد- بیش از ۴۰ درصد

چاق ۳۰ ـ ۲۵ درصد- ۴۰ ـ ۳۵ درصد

معمولی ۲۵ درصد- ۳۵ درصد.