سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

کاشت ۱۶ هزار تار مو حقیقت دارد؟


کاشت ۱۶ هزار تار مو حقیقت دارد؟

به تازگی با تبلیغاتی در زمینه کاشت مو مواجه می‌شویم و تبلیغ‌کنندگان خود را مبدع یک روش می‌دانند یا مدعی می‌شوند روشی را برای اولین بار در دنیا معرفی کرده‌اند یا اینکه به دروغ …

به تازگی با تبلیغاتی در زمینه کاشت مو مواجه می‌شویم و تبلیغ‌کنندگان خود را مبدع یک روش می‌دانند یا مدعی می‌شوند روشی را برای اولین بار در دنیا معرفی کرده‌اند یا اینکه به دروغ تزریق PRP را سلول بنیادی مطرح می‌کنند و پول‌های گزافی به جیب می‌زنند، حال باید از خود پرسید آیا انجام یک عمل برخلاف استانداردهای دنیا و منابع علمی ‌معتبر، می‌تواند به نوعی افتخار تبدیل شود؟...

از جمله این تبلیغات، ادعای کاشت ۱۶ هزار تار مو همراه با سلول‌های بنیادی در یک جلسه است که کاملا غیرواقعی و غیرمنطقی است، زیرا براساس منابع معتبر علمی در بهترین تراکم مو در پشت‌سر، از یک ناحیه دهنده ۱۰ سانتی‌متری، حداکثر ۲ هزار تار مو قابل برداشت است. اگر حداکثر مقدار برداشت را ۳۰ سانتی‌متر محاسبه کنیم، این عدد در گروهی که حداکثر تراکم را دارند، به ۶ هزار تار مو می‌رسد. حال اگر ۱۶ هزار تار مو برداشته شود، یعنی بیشتر از حد استاندارد، باعث از بین رفتن ناحیه دهنده همراه با ایجاد اسکار پهن و غیر قابل‌قبولی خواهد شد و چون حداکثر تراکم در ناحیه گیرنده طبق نظر دکتر اونگر و دیگر متخصصان معروف کاشت موی دنیا، ۳۰ فولیکولاریونیت در هر ۲ سانتی‌متر است، کاشت با تراکم بالاتر نه‌تنها نتیجه بهتری نخواهد داشت، بلکه نتیجه منفی نیز دارد. علاوه بر این، قابلیت زنده ماندن موها نیز با چنین کاشتی به شدت کاهش پیدا خواهدکرد. می‌دانید که مو در بسیاری موارد در قضاوت و پیش‌داوری‌های دیگران تاثیر دارد. از سوی دیگر، از دست دادن مو باعث بروز استرس و فشار عاطفی شدید می‌شود به طوری که بیشتر افراد طاس به دلیل از دست دادن موهایشان دچار اضطراب می‌شوند و به دنبال روش درمانی مناسبی برای حفظ و بهبود موی خود می‌گردند.

کاشت مو فقط زمانی زیبایی و جلوه طبیعی دارد که متقاضی کاشت مو اطلاعات کافی و درست در مورد این عمل داشته باشد و پزشک خود را به درستی و از روی سابقه کاری وی انتخاب کند نه تحت‌تاثیر تبلیغات وسوسه‌انگیز و فریبنده رسانه‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای. متاسفانه بسیاری از پزشکان غیرمتخصص یا حتی تکنیسین‌های سایر رشته‌های غیرپزشکی کاشت مو را بدون داشتن تجربه و مجوز انجام می‌دهند و علاوه بر زیر پا گذاشتن حقوق شهروندان، بازار ناسالمی‌ ایجاد می‌کنند. این افراد با ادعاهای غیرواقعی و تبلیغات گسترده در مجله‌ها و شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره بیماران را فریب می‌دهند. براساس ضوابط وزارت بهداشت، کاشت مو فقط به‌وسیله متخصصان پوست و جراحان پلاستیک که دانش کافی در این زمینه دارند و با کمک تجهیزات و اتاق عمل استاندارد جراحی پیوند مو امکان‌پذیر است. اگر دستورالعمل‌های وزارت بهداشت به دلیل پیگیری ناکافی به درستی اجرا نمی‌شود، این وظیفه مردم است که هوشمندانه و با دانش کافی به این‌گونه فریب‌کاری‌ها توجه نکنند و حتی مراکز غیراستاندارد را که منجر به وارد کردن آسیب‌های مختلف به سلامت جسمی‌ و روحی افراد می‌شوند، معرفی کنند.

دکتر محمدعلی نیلفروش زاده

متخصص پوست

رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی