پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

شور و شوق جشنواره


شور و شوق جشنواره

اگرچه فیلمسازان نسل اول سینمای ایران در جشنواره امسال حضور ندارند و بسیاری از کارگردانان شاخص پس از انقلاب هم جزو غایبان جشنواره بیست وچهارم به شمار می روند اما حضور گسترده سینماگران جوان و نسل میانه سینما در جشنواره امسال با تب و تاب ویژه ای همراه است فیلمسازانی که با جسارت موضوع مورد علاقه خویش را ساخته و روانه جشنواره کرده اند و در رقابتی تنگاتنگ چشم به نتیجه بررسی هیأت داوران و میزان استقبال مردمی دارند

نگاهی به فیلم هایی که در بخش مسابقه و میهمان جشنواره به نمایش درمی آیند به دلیل تنوع مضمون و تعدد فیلمسازان نسل دوم و سوم سینمای ایران به شدت شوق برانگیز است.

«چند می گیری گریه کنی» ساخته شاهد احمدلو که نخستین فیلم بلند سینمایی او به شمار می آید یکی از آثار مطرح جشنواره امسال است که برای مخاطب عام ساخته شده و به گفته حسن توکل نیا تهیه کننده فیلم می تواند در بخش های کارگردانی، موسیقی، بازیگری و فیلمنامه توجه داوران را به خود جلب کند.داستان فیلم درباره پیرمرد تنهایی است که برای فراهم آوردن مقدمات مراسم ترحیم و درگذشتش از افرادی برای به سامان رساندن این مسئله استفاده می کند.

منوچهر نوذری، ابوالفضل پورعرب، شهرام حقیقت دوست و الناز شاکردوست بازیگران، محسن طنابنده نویسنده فیلمنامه و ناصر چشم آذر سازنده موسیقی متن فیلم اند.

تهیه کننده چند می گیری گریه کنی درباره حضور زنده یاد منوچهر نوذری در این فیلم می گوید: خیلی دوست داشتم او زنده بود و فیلم را در جشنواره می دید. این فیلم یادگار بسیار شایسته و خوبی از یک هنرمند پیشکسوت است.

فریدون جیرانی امسال با دو فیلم در جشنواره حضور دارد. ستاره می شود و ستاره بود عنوان دو جلد از ستاره های سه گانه جیرانی است که اولی در بخش مسابقه و دومی در بخش میهمان به نمایش درمی آید. سه گانه فریدون جیرانی درباره سینماست و در هریک از زاویه ای به سینما می پردازد. جلد اول ستاره ها، ستاره می شود، جلد دوم ستاره است و جلد سوم ستاره بود عنوان دارد.

ستاره می شود داستان دختر جوانی است به نام «پونه گلکار» که به بازیگری علاقه دارد و می خواهد ستاره سینما شود. او که با نقش های کوتاه به عنوان بازیگری در حاشیه فعالیت دارد روزی پدرش را که یک بازیگر قدیمی تئاتر است و سال ها روی صندلی چرخ دار زندگی می کند برای اجرای نقشی با خود می برد. پدر که تغییر لباس داده جلو دوربین قرار می گیرد اما...

عزت الله انتظامی، امین حیایی، رضا رویگری، آهوخردمند و اندیشه فولادوند در قسمت نخست ستاره ای جیرانی نقش آفرینی کرده اند.

ستاره بود که در بخش میهمان جشنواره حضور دارد ماجرای دختر خبرنگاری است که شخصی با او تماس می گیرد و می گوید روح انگیز یکی از ستاره های قدیمی سینما مرده است. خبرنگار با سرعت به تئاتر پارس در لاله زار می رود با این تصور که زن درگذشته روح انگیز سامی نژاد بازیگر فیلم «دختر لر» است، او در آنجا با سرایداری روبه رو می شود که درخواست یک قبر در قطعه هنرمندان برای روح انگیز دارد.

خسرو شکیبایی، اندیشه فولادوند، امین حیایی، مرتضی احمدی، داریوش اسدزاده، مهین بزرگی، فهیمه راستکار در ستاره ها بود به عنوان بازیگر حضور دارند.

ستاره های فریدون جیرانی باتوجه به کارگردانی حرفه ای او و حضور جمعی از ستارگان سینمای ایران از آثار بحث انگیز جشنواره امسال خواهد بود.

خسرو معصومی که با فیلم «دوران سربی» به سینما آمد پس از موفقیت «رسم عاشق کشی» در دو جشنواره فیلم کودک و جشنواره فیلم فجر امسال نیز در همان حال و هوا با فیلم جایی در دوردست در جشنواره و در بخش مسابقه حضور دارد. او می گوید «جایی در دوردست» دومین فیلم از سه گانه ای است که درباره عشق ساخته ام. قسمت نخست آن «رسم عاشق کشی» بود و قسمت سوم «بیرون از بهشت» عنوان دارد که به زودی کلید خواهم زد. هر سه فیلم حول محور یک موضوع عاشقانه است منتهی در داستان اول عشق نافرجام است و در قسمت دوم یک مقدار امیدوارکننده تر است و برای خودش فرجامی دارد اما داستان قسمت سوم تلفیقی از این دو داستان است.

ماجرای فیلم جدید معصومی در منطقه کجور مازندران می گذرد. جسد یک جنگلبان در زیر برف پیدا شده است. جنازه او را در کنار یک درخت قطع شده یافته اند. علت مرگ ضربات متعدد تبر بوده است. جوانی به نام جمال به این قتل اعتراف کرده اما شواهد می گوید که او قاتل نیست. پای یک عشق در میان است. عشق جمال به دختری لال به نام نیالا. او دختر یکی از قاچاقچیان چوب منطقه است.

بازیگران حرفه ای این فیلم مهران رجبی و عباس امیری هستند و دیگر نقش ها را بازیگران غیرحرفه ای بازی می کنند.

«رفیع پیتز» پس از ۶ سال غیبت امسال با فیلم« زمستان »در بخش مسابقه جشنواره حضور دارد. او که فیلم های فصل پنجم و صنم را در کارنامه دارد این بار فیلمش را براساس داستانی از محمود دولت آبادی با عنوانی که از شعر مهدی اخوان ثالث وام گرفته به تصویر کشیده است.

از ویژگی دیگر این فیلم نوای دلنشین استاد محمدرضا شجریان است که در چند قسمت فیلم شنیده می شود. استاد شجریان سال ها قبل در فیلم دلشدگان زنده یاد علی حاتمی قطعاتی را اجرا کرد و امسال نیز قطعه زمستان او را که سال ها قبل اجرا کرده است در این فیلم خواهیم شنید.

در زمستان است میترا حجار، علیرضا نیک صولت، سعید اورکنی و اوستا عزیزشاتیر به ایفای نقش می پردازند.

محمد دادگو تهیه کننده فیلم می گوید این فیلم برداشتی آزاد از داستان سفر نوشته دولت آبادی است که خط قصه دنبال اما دیالوگ آن کمتر شده است.

با فیلمبرداری بخش باقی مانده از فیلم پرونده هاوانا علی رضا رئیسیان نیز امسال با این فیلم در جشنواره حضور دارد.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.