سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

بذرکتان؛نگهداری، مصرف، ممنوعیت


بذرکتان؛نگهداری، مصرف، ممنوعیت

هر ۲ نوع دانه‌کتان (قهوه‌ای یا زرد آن)، دارای ارزش تغذیه‌ای تقریبا مشابهی هستند.

هر ۲ نوع دانه‌کتان (قهوه‌ای یا زرد آن)، دارای ارزش تغذیه‌ای تقریبا مشابهی هستند. درباره نگهداری، مصرف و ممنوعیت بذر کتان باید بدانید که:...

نگهداری

از آنجا که میزان چربی این دانه از سایر مغزها و دانه‌ها بیشتر است، توصیه می‌شود آن را در جای خشک، خنک و در ظرفی کاملا دربسته و تیره‌رنگ نگهداری کنید. اگر قرار است دانه‌کتان را بیش از یک هفته نگهداری کنید، بهتر است آن را داخل یخچال و اگر می‌خواهید بیش از یک ماه آن را نگه‌دارید، آن را داخل فریزر بگذارید.

مصرف

دانه‌کتان را می‌توان مانند سایر دانه‌ها به‌صورت خام مصرف کرد اما اگر تمایل چندانی به مصرف خام آن ندارید، می‌توانید هر روز مقداری از دانه‌های پوست‌کنده‌اش را آسیاب کنید و داخل سس سالاد، سس‌های گوشتی غذا، ساندویچ صبحانه یا شام، روی برنج یا حتی داخل نوشیدنی‌تان بریزید و آن را بخورید. فقط حواستان باشد که فاصله بین آسیاب تا مصرف کردن این دانه نباید زیاد بشود تا ارزش تغذیه‌ای آن به واسطه متلاشی شدن ترکیب‌ها و اکسید شدن روغنش از بین نرود. دانه‌کتان خام را می‌توان با بستنی یا شیر بچه‌ها هم ترکیب کرد.

ممنوعیت

افرادی که رژیم لاغری دارند یا کسانی که مبتلا به اضافه‌وزن هستند، نباید در مصرف این دانه روغنی افراط کنند. خانم‌های باردار و شیرده نیز باید به‌دلیل وجود مس و منگنز نسبتا بالا، دور استفاده از بذرکتان را در دوران بارداری و شیردهی خط بکشند. مصرف بیش از حد دانه‌کتان در دوران بارداری و شیردهی، شانس ابتلا به سرطان پستان را در خانم‌ها بالا می‌برد. هرچند که هنوز نتیجه این تحقیقات به اثبات نرسیده اما پیشگیری بهتر از درمان است.