یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

حسین قندی درگذشت



      حسین قندی درگذشت
روابط عمومی

این روزنامه‌نگار، استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس روزنامه‌نگاری، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد از آمریکا در رشته مدیریت بین‌الملل، متولد اسفند ۱۳۳۰ در سبزوار است. حسین قندی را در انتخاب تیترهای مناسب برای مطالب مطبوعاتی می شناسند و نزدیک به ۴۰ سال فعالیت و تدریس روزنامه‌نگاری را در کارنامه خود دارد...

از استاد حسین قندی تألیفات متعددی  به جامانده که «روزنامه نگاری نوین»، «مقاله نویسی در مطبوعات» «روزنامه نگاری تخصصی» و «تخیل در روزنامه‌نگاری» از مهم ترین آنهاست.

  این استاد ارتباطات و روزنامه نگاری که به آلزایمر مبتلا شده بود، از مدتی پیش بر اثر سکته مغزی به کما رفته بود و سرانجام روز جمعه سوم ادیبهشت درگذشت.

انسان شناسی و فرهنگ درگذشت این استاد علوم ارتباطات را به جامعه علمی و خانواده ایشان تسلیت می گوید.

 

خبر درگذشت حسین قندی در خبرآنلاین

سین قندی، مرد تیترهای ایران حدود ساعت ٤ بعدازظهر امروز ٣ اردیبهشت ٩٤ فوت کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این استاد ارتباطات و روزنامه نگاری که به آلزایمر مبتلا شده بود، از مدتی پیش بر اثر سکته مغزی به کما رفته بود.

حسین قندی روزنامه‌نگار، استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس روزنامه‌نگاری، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد از آمریکا در رشته مدیریت بین‌الملل، متولد اسفند ۱۳۳۰ در سبزوار و بزرگ شده تهران است. ویژه‌ترین مهارت استاد حسین قندی را در انتخاب تیترهای مناسب برای مطالب مطبوعاتی می‌دانند. او از جمله روزنامه‌نگارانی است که بسیار بر اخلاق روزنامه‌نگاری تاکید می‌کرد.

او از اوایل دهه‌ ۵۰ تا اوایل دهه ۹۰ نزدیک به ۴۰ سال فعالیت و تدریس روزنامه‌نگاری را در کارنامه خود دارد.

استاد قندی علاوه بر سال‌ها تدریس علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی و آموزش صدها خبرنگار و روزنامه‌نگار شاغل در روابط عمومی‌ها و رسانه‌های کشور، در حوزه خبر روزنامه هایی همچون کیهان، ابرار، اخبار، انتخاب و جام جم مسئولیت فعالیت می کرد و به خاطر تسلط و نوآوری‌های ویژه در این زمینه به «سلطان تیتر» شهرت پیدا کرد.

مرحوم قندی به همراه فریدون صدیقی در دوره‌های مختلف کارگاه‌های مختلفی در کشور ازجمله در اهواز، برای آموزش روزنامه نگاری راه اندازی می‌کردند. او در گفتگویی با روزنامه شرق در رابطه با تحریریه های استان‌ها بیان کرده بود که به واسطه او و دو نفر از دوستانش در خوزستان یک تحریریه تربیت شد و روزنامه همسایه‌ها را حرفه‌ای ترین نشریه در سطح شهرستان‌ها معرفی کرد.

از استاد حسین قندی تألیفات متعددی چاپ و منتشر شده که کتب تخصصی «روزنامه نگاری نوین»، «مقاله نویسی در مطبوعات» «روزنامه نگاری تخصصی» و «تخیل در روزنامه‌نگاری» از مهم ترین آنهاست. کتاب روزنامه نگاری نوین، مقاله نویسی در مطبوعات می‌توان اشاره کرد، کتاب روزنامه نگاری تخصصی هم حاصل چندین سال تدریس و تجربه حرفه ای او است که گام موثری در درک پایه‌ای و مقدماتی از مطبوعات تخصصی، نحوه انتشار و فعالیت ثمربخش برای دانش پژوهان ارتباطات و به ویژه روزنامه نگاران است.

 

خبر درگذشت حسین قندی در ایرنا

قندی پیشکسوت روزنامه نگاری، متولد اسفند ۱۳۳۰ در سبزوار و بزرگ شده تهران بود. به گفته خودش 15 یا 16 سال داشت که برای بیان احساس خود شروع کرد به سرودن یک شعر درباره زلزله ای که در یکی از روستاهای خراسان خرابی زیادی به بار آورده بود و عده زیادی هم کشته شده بودند.

سال 1349 دیپلم گرفت و در کنکور دانشگاه در دو رشته زبان و ادبیات انگلیسی و روزنامه نگاری دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی قبول شد و روزنامه نگاری را انتخاب کرد.

قبل از دانشگاه در یک گروه تحقیقاتی که همان زمان تشکیل شد و قرار بود مطالب روزنامه کیهان را از سال شروع این روزنامه (1321) تا سال (1349) به صورت کوتاه و خلاصه چاپ و منتشر کند، مشغول به کار و خلاصه کردن سرمقاله ها برعهده او گذاشته شده بود که به گفته خودش این دوره خیلی به وی کمک کرد؛ چرا که در باز شدن ذهنیت روزنامه نگارانه و راه افتادن قلمش بسیار موثر بود .

درست بعد از اتمام آن دوره (1351) موسسه کیهان تصمیم به چاپ نشریه ای برای دو قاره (آمریکا و اروپا) گرفت و قرار شد کیهان هوایی را همان گروه تحقیقاتی دربیاورد. همان سال اولین شماره آن به سردبیری حسین عدل با همکاری سایر اعضا درآمد و قندی معاون سردبیر شد و علاوه بر آن، مسوولیت بخش سیاسی نشریه نیز به عهده او گذاشته شد .

اولین نوشته های حرفه یی اش مثل خبر، گزارش و مقاله برای نشریه کیهان هوایی بود. کار و مسوولیتش در کیهان هوایی ادامه داشت تا این که به وی گفته شد می تواند در خود کیهان هم کمک کند .

پس از این جریان او بعدازظهرها به تحریریه روزنامه کیهان می رفت و مدتی در قسمت شهرستانها، زمانی در بخش فرهنگی، بعد اقتصادی و... این رویه ادامه داشت تا زمان خدمتش فرا رسید (1354) پس از آن دوباره به کیهان برگشت .

سال 56 بعد از اتمام دوره خدمت به آمریکا رفت و در رشته مدیریت بین الملل، کارشناسی ارشد گرفت و سال 58 برگشت ایران و البته به کیهان هوایی تا سال 1372 .

بعد از بازگشت به ایران در روزنامه های کیهان، ابرار، اخبار، انتخاب،... و بالاخره جام جم در سمت های مختلفی مشغول به کار نویسندگی و ایفای مسوولیت شد .

از جمله آثار قندی به کتاب روزنامه نگاری نوین، مقاله نویسی در مطبوعات می توان اشاره کرد، کتاب روزنامه نگاری تخصصی هم حاصل چندین سال تدریس و تجربه حرفه یی اوست که گام مؤثری در درک پایه ای و مقدماتی از مطبوعات تخصصی، نحوه انتشار و فعالیت ثمربخش برای دانش پژوهان ارتباطات و بخصوص روزنامه نگاران است .

این کتاب دربرگیرنده تاریخچه ای از مطبوعات تخصصی در جهان و ایران، گستره معنایی اینگونه مطبوعات، شکل، قالب ها و محتوای موجود در زمینه روزنامه نگاری و انتشار نشریه است .

قندی به دنبال برآورده شدن دو هدف این کتاب را تألیف کرده است، نخست ارتقاء دانش تخصصی روزنامه نگاران و دوم توجه بیش از پیش به مقوله اقتصاد نشریات به عنوان یکی از عوامل ماندگاری مطبوعات .

شش گزارش و یک سفرنامه هم حاصل تجربیات حسین قندی است که درباره نقش تخیل، ذهنیت داستان پردازانه و خلاقیت ذهنی در روزنامه نگاری سخن گفته و بر آن است تا فنون پرورش خلاقیت ذهنی و تخیل را آموزش دهد. هم چنین نمونه هایی عینی از روزنامه نگاری متخیل از مطبوعات جهان و گزارش های نویسنده در این کتاب درج شده است .

مقالات ادبیات مطبوعات، عامل وحدت ملی،آموزش روزنامه نگاری، علم و تجربه؛ واژه و تصویر را باید شناخت، فراسوی مرزها و ثانیه ها، کاریکاتورهای خبری هم از جمله آثار قندی عنوان شده است .

ویژه ترین مهارت حسین قندی را در انتخاب تیترهای مناسب برای مطالب مطبوعاتی می دانند . برخی از پیشکسوتان روزنامه نگاری وی را پایه گذار تیترهای ترکیبی در روزنامه نگاری ایران می دانند.

 

خبر درگذشت حسین قندی در ایسنا:

خبرنگاران و روزنامه‌نگاران، خودشان نیستند؛ وقفند در مسیر تعالی جامعه‌ای که چشم امیدش به آن‌هاست و اهل قلم، آن‌قدر که برای جامعه‌ و جهانی که در آن زندگی می‌کنند دغدغه دارند، ذره‌ای برای نیازهای طبیعی فردی و صنفی خویش دست به قلم نمی‌برند. شاید به همین علت است که به «قلم» قسم داده شده و آنان‌که نگارش متعهدانه را پیشه کرده‌اند، نزد همگان اجر و قرب والایی دارند.

بی‌شک در این مسیر، آیین استاد و شاگردی نه فقط یک مرام احترامی، که مایه‌ی تداوم و اعتلای هنری است که مایه‌ی کمال بشری و اعتلای انسان‌هاست؛ انسان‌هایی که قرار است هر روزشان از دیروزشان نیکوتر باشد.

از این رو، هر برگ باوقاری که از درخت تنومند و قابل احترام جامعه‌ی رسانه‌ای کشور فرو می‌افتد، دل تک‌تک شاخه‌ها و برگ‌ها را می‌لرزاند و به درد می‌آورد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به‌نوبه‌ی خویش، درگذشت استاد علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری، زنده‌یاد «حسین قندی» را به جامعه‌ی رسانه‌ای کشور و عموم هموطنان، بویژه خانواده‌ی محترم ایشان، تسلیت می‌گوید و برای ایشان غفران و آرامش آرزو می‌کند.

صفحه مرحوم حسین قندی در ویکی پدیا