دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

برداشتن لوزه سوم و اختلال در گفتار كودكان


سلامت نیوز: رئيس مركز تحقيقات راينولوژي كشور گفت: شكاف كام و لب جزء شايع‌ترين ناهنجاري‌هاي مادرزادي سر و گردن است و لوزه سوم هم در نوزادان شايع است كه برداشتن آن در افرادي كه مبتلا به شكاف كام مخفي هستند بايد با احتياط انجام شود.

محسن نراقي با بيان اينكه اختلالات شكاف كام و لب جزء شايع‌ترين ناهنجاري‌هاي مادرزادي سر و گردن محسوب مي‌شود، اظهار داشت: نوزاداني كه با اين اختلال متولد مي‌شوند مشكلاتي از قبيل مشكلات تغذيه‌اي، مشكلات گوش مياني و مشكلات تنفسي پيدا مي‌كنند.

وي افزود: افرادي كه مبتلا به شكاف كام مخفي هستند يعني آنهايي كه در ظاهر شكاف كام ندارند اما عضلاتي در زير مخاط كامشان داراي شكاف است و با مشكلات گفتاري به پزشك مراجعه مي‌كنند. اين افراد نمي‌توانند كلمات را به درستي ادا كنند.

نراقي تصريح كرد: اگر مشكل شكاف كام مخفي آنها تشخيص داده شود براي حل مشكل اداي كلمات ابتدا بايد با گفتاردرماني و در صورت عدم رسيدن به جواب به كمك جراحي آنها را درمان مي‌كنيم.

رئيس انجمن تحقيقات راينولوژي كشور با بيان اينكه در بچه‌ها بزرگي لوزه بسيار شايع است، تصريح كرد: اگر بچه‌اي شكاف كام مخفي دارد چنانچه لوزه سومش به طور كامل برداشته شود ممكن است مشكلات گفتاري او افزايش يابد چرا كه لوزه سوم فضاي بين بيني و حلق را مي‌بندد و فردي كه كامش ضعيف است وقتي اثر لوزه سوم از بين مي‌رود مشكل گفتاريش تشديد مي‌شود.

نراقي ادامه داد: در افرادي كه داراي زبان كوچك دو شاخه و شكاف كام مخفي هستند عمل لوزه سوم بايد با احتياط انجام شود به طوري كه در حال حاضر اعمال جراحي وجود دارد كه قسمتي از لوزه سوم كه موجب اختلال تنفسي مي‌شود را برمي‌دارند و آن قسمت كه به عمل تكلم كمك مي‌كند باقي مي‌ماند.