پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
الگوي غذايي سالم و افزايش آي.كي.يو(IQ) كودكان
ایرنا: متخصصان تغذيه معتقدند:پيروي از الگوي غذايي سالم و سرشار از ويتامينها و مواد معدني، ميزان آي.كي.يو(IQ) كودكان را افزايش داده و به پيشرفت تحصيلي آنها در آينده كمك مي كند.
رواج مصرف تنقلات تجاري در وعده هاي غذايي كودكان و دانش آموزان در سالهاي اخير،يكي از دغدغه هاي والدين و كارشناسان تغذيه بوده است.
اهميت پيروي از الگوهاي غذايي مفيد به اندازه اي است كه محققان آن را عامل مهم يادگيري، فعاليتهاي جسمي و سلامت روان كودكان معرفي مي كنند.
در اين بين،نقش ميان وعده ها،در رژيم غذايي روزانه عامل مهمي در رشد توانايي ذهني و يادگيري در كودكان و نوجوانان محسوب مي شود.
متخصصان تغذيه معتقدند دقت و انتخاب نوع ميان وعده و توجه به تنوع آن علاوه بر تامين انرژي روزانه در بهبود سلامت رفتاري كودكان موثر است.
تحقيقات نشان مي دهد،مصرف تنقلات و مواد غذايي حاوي افزودني ها، شيرين كننده هاي مصنوعي، رنگهاي خوراكي و نگهدارنده ها نه تنها پاسخگوي نياز بدن به دريافت انرژي روزانه نخواهد بود، بلكه درروند رشد جسمي، يادگيري و سلامت روان كودك تاثير منفي خواهد گذاشت.
براي نمونه ريز مغذي'تيامين'يكي از مواد معدني ضروري در حفظ سلامت رواني و پيشگيري از ايجاد اختلالات رفتاري در افراد بشمار مي آيد و مطابق با پژوهشهاي انجام شده، فقر آن در كودكاني كه به مصرف ميان وعده هاي ناسالم مانند چيپس و پفك و مواد غذايي صنعتي علاقه مند هستند، شيوع بيشتري دارد.
يك متخصص تغذيه روز شنبه در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: كمبود 'تيامين' در كودكان و نوجوانان به ناتواني يادگيري كمك كرده و بيش فعالي را در آنها افزايش مي دهد.
دكتر' مينا فرهمند' افزود: مصرف مواد غذايي در سه وعده صبحانه، ناهار و شام به منظور تامين انرژي و مواد غذايي مورد نياز بدن كافي نبوده و براي دريافت مقادير كافي از كالري و ريز مغذي هاي مفيد، نياز به مصرف ميان وعده هاي غذايي سالم احساس مي شود.
وي خاطر نشان كرد: به عنوان مثال بسياري از ويتامينها، پروتئين ها واملاح معدني در قالب دانه هاي روغني، برگه هلو زرد آلو،كشمش، توت خشك، ساندويچ ساده نان، پنير و گردو و سبزيجات و ميوه هاي تازه تامين مي شود.
يكي ديگر از متخصصين تغذيه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا،بر ضرورت ميان وعده هاي غذايي سالم در كودكان تاكيد كرد و گفت:ميان وعده هاي غذايي10 تا 15 درصد انرژي روزانه افراد را تامين مي كند و گنجانيدن ميان وعده ها، در بين وعده هاي غذايي اصلي سبب مي شود، عملكرد دستگاه گوارش براي هضم و جذب غذا در وضعيت بهتري قرار بگيرد و برقراري تعادل در حجم مواد غذايي مصرفي باعث تنظيم سوخت وساز بدن مي شود.
دكتر'شيوا فتاحي'افزود:مصرف به اندازه مواد غذايي در وعده هاي شام و ناهار و ميان وعده هاي غذايي سالم احتمال ابتلا به چاقي را كاهش مي دهد.
وي، اطلاع رساني و آموزش بيش از پيش از خواص ميوه ها، سبزيجات و مغزهايي نظير پسته، گردو، فندق، بادام زميني و بسياري از تنقلات سالم و نقش آنها در سلامت جسمي كودك را روشي موثر براي علاقه مند كردن كودكان و نوجوانان به مصرف اين گروه از مواد غذايي دانست.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران پزشکیان دولت سیزدهم دولت چهاردهم محمدجواد ظریف دولت علی باقری رهبر انقلاب رئیس جمهور ترور انتخابات
عزاداری تهران قتل هواشناسی شهرداری تهران تب دنگی زلزله پشه آئدس عزاداری محرم تیراندازی سلامت تعطیلی ادارات
واردات خودرو بانک مرکزی اقتصاد خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان بازار خودرو اربعین بازنشستگان سایپا
عاشورا امام حسین تلویزیون سینمای ایران فیلم دفاع مقدس سینما لیلی رشیدی وزارت ارشاد صداوسیما
محصولات کشاورزی آزمون سراسری ماه فناوری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه دونالد ترامپ ترامپ آمریکا فلسطین جنگ غزه روسیه ترور ترامپ چین جو بایدن
فوتبال پرسپولیس استقلال تراکتور علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس رئال مادرید نقل و انتقالات مهدی طارمی نقل و انتقالات لیگ برتر رامین رضاییان باشگاه استقلال
هوش مصنوعی اینترنت سرعت اینترنت ناسا گرمایش جهانی گوگل اپل شیائومی ربات
گرما گرمازدگی نان کاهش وزن صبحانه نوشابه تخم مرغ افسردگی