قیمت طلا امروز




 بحران خلیج فارس

 سایت فراز / ۲ ساعت قبل

آیا ایران می‌تواند علیه کشور‌هایی که به «جنگ اقتصادی» آمریکا می‌پیوندند، دست به تلافی بزند؟

در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ چندماهه متوقف شده و کشتیرانی از طریق تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته است، ایران تهدید کرده است که علیه هر کش...
 آیا ایران می‌تواند علیه کشور‌هایی که به «جنگ اقتصادی» آمریکا می‌پیوندند، دست به تلافی بزند؟
هشدار مقام عالی امنیتی ایران در روز شنبه در حالی مطرح شد که ایالات متحده قصد دارد روز دوشنبه تحریم‌های جدیدی را اعلام کند که می‌تواند فشار بیشتری بر اقتصادِ در حال تقلا‌ی ایران وارد کند.

پس تهران چگونه می‌تواند تلافی کند؟

آنچه می‌دانیم این است:

ایران چه گفته است؟

روز شنبه، محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، به خبرگزاری دولتی صداوسیما گفت که ایران از تمام کشور‌های جهان، از جمله همسایگانش، می‌خواهد که به «جنگ اقتصادی» آمریکا نپیوندند.

او گفت: «هر کشوری که در اعمال محدودیت‌های اقتصادی علیه ما مشارکت کند، به‌عنوان دشمن تلقی خواهد شد» و نسبت به اقدام تلافی‌جویانه «زلزله‌وار» هشدار داد.

رضایی همچنین به همسایگان ایران هشدار داد که اگر در جنگ اقتصادی ترامپ مشارکت کنند، «حتی یک قطره نفت» از منطقه خلیج‌فارس خارج نخواهد شد، از جمله از طریق مسیر‌های صادراتی جایگزین که از نقطه گلوگاه هرمز دور هستند؛ مسیری که یک‌پنجم صادرات نفت و گاز جهان در زمان صلح از آن عبور می‌کند.

ایران از زمان آغاز جنگ در ۲۸ فوریه، به بهانه اینکه تهران در آستانه دستیابی به بمب‌های هسته‌ای بوده است، به تأسیسات نظامی و مکان‌های غیرنظامی آمریکا حمله کرده است. این ادعا هم توسط سازمان اطلاعات آمریکا و هم توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سازمان ملل رد شد.

ایالات متحده در بیش از ده‌ها نقطه در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا، از جمله در کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند بحرین، کویت، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، تأسیسات نظامی دارد. هزاران سرباز آمریکایی نیز در سراسر منطقه، از جمله در اردن، مستقر هستند.

اظهارات رضایی چند روز پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد دولت او «کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی» را تاکنون علیه ایران انجام خواهد داد. او همچنین وعده داد که هر کشوری که به ایران «هر نوع راه نجات» بدهد، با «پیامد‌های اقتصادی عظیم» روبه‌رو خواهد شد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز بعد تهدید‌های او را تکرار کرد و گفت: «شما یا با ما هستید یا علیه ما». او همچنین خواستار همکاری چین شد که بیش از ۸۰ درصد محموله‌های نفتی ایران را خریداری می‌کند.

روز یکشنبه، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران گفت: ایران در «یک جنگ همه‌جانبه اقتصادی، نظامی و امنیتی» با آمریکا است. او گفت واشنگتن پیش از جنگ به‌اشتباه پیش‌بینی کرده بود که ایران در میان تجاوز آمریکا سقوط خواهد کرد و به چیزی شبیه ونزوئلا تبدیل خواهد شد.

او در سخنرانی تلویزیونی گفت: «دشمن ارزیابی کرده بود که اگر ایران سقوط کند، به ونزوئلا تبدیل می‌شود.»

«نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه به قدرتی تبدیل شد که جهان را با مقاومت، همبستگی و انسجام خود شگفت‌زده کرد.»

ایران چگونه می‌تواند تلافی کند؟

«البته، ما ابتدا با آنها مذاکره خواهیم کرد. ما گفت‌و‌گو خواهیم کرد و به آنها خواهیم گفت که کنار بروند و از ایالات متحده فاصله بگیرند.»

او افزود: «اما اگر آنها عمل نکنند، ما حمله خواهیم کرد. ما منافع آن کشور را هدف قرار خواهیم داد.»

هشدار رضایی مبنی بر اینکه مسیر‌های صادراتی جایگزین در خارج از هرمز می‌تواند هدف قرار گیرد، احتمالاً به تنگه باب‌المندب، دروازه ورود به دریای سرخ اشاره دارد. عربستان سعودی پس از مسدود شدن هرمز از آن برای صادرات نفت خود استفاده کرده است. تهران در واکنش به جنگ آمریکا، تنگه هرمز را مسدود کرد و از آن زمان از آن به‌عنوان اهرمی در مذاکرات با واشنگتن برای پایان دادن به جنگ استفاده کرده است. ایالات متحده بنادر ایران را تحت محاصره دریایی قرار داده است که بر تجارت بین‌المللی تهران تأثیر گذاشته است.

حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر حوزه ایران در مؤسسه کلینگندیل، روز شنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به‌نظر می‌رسد تهران تلاش می‌کند با سیگنال دادن به اینکه حتی تدارکات برای حمله می‌تواند پاسخ ایران را تحریک کند، بازدارندگی را در مرحله اول ایجاد کند.»

عزیزی گفت دو عنصر در «دکترین تهاجمی» جدید در حال ظهور است: پیش‌دستی که هدف آن جلوگیری از تحقق یک تهدید ادراک‌شده است؛ و اقدام تلافی‌جویانه نامتقارن که هدف آن افزایش هزینه هر حمله‌ای است که رخ می‌دهد.

آیا همسایگان ایران در جنگ اقتصادی به آمریکا می‌پیوندند؟

کشور‌های حوزه خلیج‌فارس که همسایگان ایران و همچنین متحدان آمریکا هستند، به‌طور فزاینده‌ای خود را در وسط این جنگ گرفتار می‌بینند؛ بنابراین مشخص نیست که آیا آنها در تهدید اقتصادی بیشتر ایران به واشنگتن خواهند پیوست یا خیر.

حملات ایران به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس بر اقتصاد آنها تأثیر گذاشته است؛ کشور‌هایی که از هرمز برای بیشتر صادرات خود، از جمله نفت و گاز استفاده می‌کنند.

در حالی که کشور‌های حوزه خلیج‌فارس حملات ایران به قلمرو خود را محکوم کرده‌اند، تحلیلگران می‌گویند کشور‌های حوزه خلیج‌فارس که با واشنگتن همسو هستند، تشخیص می‌دهند که رابطه سیاسی کارآمد با ایران به‌دلیل نزدیکی جغرافیایی ضروری است.

امارات در سال ۲۰۲۲ روابط دیپلماتیک خود را با ایران از سر گرفت، اما هفته گذشته پس از متهم کردن تهران به حمله موشکی، تحریم تجاری اعمال کرد. ایران مسئولیت آن را رد می‌کند.

عربستان سعودی و ایران در سال ۲۰۲۳ تحت توافقی که توسط چین میانجی‌گری شد، برای عادی‌سازی روابط توافق کردند، که هر دو احتمالاً محاسبه کرده‌اند که تعامل با ایران امن‌تر از رویارویی دائمی است.

سایمون مابون، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه لنکستر ماه گذشته در مصاحبه‌ای با الجزیره گفت: «در نهایت، کشور‌های حوزه خلیج‌فارس نمی‌توانند جغرافیا را تغییر دهند. آنها باید در کنار ایران زندگی و کار کنند. آنها بی‌ثباتی‌ای را که از سقوط جمهوری اسلامی ناشی می‌شود، نمی‌خواهند. من فکر می‌کنم برخی از کشور‌های خلیج‌فارس برای حملات سخت‌تر فشار آورده‌اند - نه برای تسریع فروپاشی آن، بلکه برای تضعیف عناصر تندروتر سپاه پاسداران.»

همچنین ماه گذشته، تریتا پارسی، معاون اجرایی مؤسسه کوئینسی برای حکمرانی مسئولانه، به الجزیره گفت که اعتماد به دیپلماسی برای پایان دادن به بحران همچنان پایین است، اما در عین حال، هیچ کشوری در منطقه «توان یک جنگ طولانی دیگر را ندارد».

پارسی افزود: «در طول آتش‌بس، تمام موجودی‌ها نتوانسته‌اند تکمیل شوند. ما در سطح جهانی در سطح بسیار پایین‌تری هستیم.»

آنچه در مورد تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در دهه‌های گذشته می‌دانیم چیست؟

از سال ۱۹۷۹، ایران با تحریم‌های ایالات متحده و سایر کشور‌های غربی مواجه بوده است. سازمان ملل متحد نیز تحریم‌هایی را علیه تهران اعمال کرده است.

سپس در دسامبر ۲۰۰۶، شورای امنیت سازمان ملل متحد که اعضای آن شامل چین، روسیه، بریتانیا و فرانسه هستند، تحریم‌هایی را بر تجارت ایران در زمینه مواد و فناوری‌های مرتبط با انرژی هسته‌ای اعمال کرد و دارایی‌های افراد و شرکت‌های درگیر در فعالیت‌های مرتبط را مسدود کرد.

تحریم‌ها عمدتاً تلاشی برای کاهش ظرفیت هسته‌ای رو به رشد ایران بود، اما در حالی که برنامه‌های غنی‌سازی اورانیوم در سال ۲۰۰۲ متوقف شد، در اواخر سال ۲۰۰۵ دوباره آغاز شد. در سال‌های بعد، سازمان ملل تحریم‌ها را تشدید کرد و موارد بیشتری را اعمال کرد. اتحادیه اروپا نیز از این رویه پیروی کرد.

در سال ۲۰۱۵، ایران یک توافق هسته‌ای – برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) – را با آمریکا، اتحادیه اروپا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و بریتانیا امضا کرد. این توافق در ازای لغو کامل تحریم‌ها، سقفی برای برنامه هسته‌ای ایران تعیین کرد.

با این حال، در سال ۲۰۱۸، ترامپ در طول اولین دوره ریاست‌جمهوری خود، خروج آمریکا از معاهده هسته‌ای را اعلام کرد و تمام تحریم‌هایی را که طبق این معاهده لغو شده بودند، به‌عنوان بخشی از کارزار «فشار حداکثری» خود علیه تهران، بازگرداند.

در سال ۲۰۱۹، دولت ترامپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC) را «سازمان تروریستی خارجی» نامید. علاوه بر این، او تحریم‌هایی را علیه پتروشیمی، فلزات (فولاد، آلومینیوم، مس) و مقامات ارشد ایرانی اعمال کرد.

در طول اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حمله پهپادی در سال ۲۰۲۰ در بغداد ترور شد. ایالات متحده همچنین تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کرد.

دولت بایدن که از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ در قدرت بود، اکثر تحریم‌های آمریکا را حفظ کرد.

سپتامبر گذشته، به دلیل برنامه هسته‌ای ایران، زمانی که شورای امنیت سازمان ملل علیه لغو دائمی تحریم‌های اقتصادی رأی داد، تحریم‌های سازمان ملل دوباره اعمال شد.







یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - 23 August 2026
ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است
خبرگزاری ایسنا

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است

همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که ماجراجویی نظامی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، این رئیس‌جمهور آمریکا را در وضعیتی مشابه جیمی کارتر گرفتار کرده است؛ بن‌بستی که می‌تواند آرزوهای انتخاباتی او و حزب جمهوری‌خواه را نقش بر آب کند.
سایت فرارو

تصویری کمتر دیده شده از رهبر انقلاب

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/ کنایه سنگین حسام‌الدین آشنا به محسن رضایی

سایت اقتصاد ۲۴

عکس جدید آیت‌الله سیستانی در ۹۶ سالگی منتشر شد

پرهیز از ابهام‌سازی
سایت روزنامه سازندگی

پرهیز از ابهام‌سازی

درباره ضرورت دقت در اظهارنظرهای مرتبط با تصمیمات شورای ‌عالی امنیت ملی
جدل بر سر پایان جنگ
سایت روزنامه سازندگی

جدل بر سر پایان جنگ

واکنش‌ها به اظهارات پزشکیان و قالیباف درباره نسبت قدرت نظامی و اقتصاد با تاب‌آوری مردم
فرسایش یک سرمایه ملی
سایت روزنامه سازندگی

فرسایش یک سرمایه ملی

اهمیت تنگه هرمز نباید از دست برود
نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
سایت روزنامه سازندگی

نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند

محسن هاشمی رفسنجانی: نمی‌دانم طراحان تعویق انتخابات چه هدفی داشتند
شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
سایت روزنامه سازندگی

شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری: شورایی که دوره‌اش تمام شده دیگر وجود خارجی ندارد
ادامه کار شوراها غیرقانونی است
سایت روزنامه سازندگی

ادامه کار شوراها غیرقانونی است

سیدعبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفت‌وگو با سازندگی تأکید کردند: تعویق انتخابات شوراها، فاقد پشتوانه قانونی است و رئیس‌جمهور باید جلوی این انحراف از قانون اساسی را بگیرد
چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های مصنوعی توضیح داد | نسخه طباطبائی نوزایش جدید در قدیم امر ملی ایران است
سایت اقتصادنیوز

چگونه می‌توان «ایران» را به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟ مهدی روزخوش: تحولات تاریخی را نمی‌توان با عقل‌ورزی‌های …

اقتصادنیوز: مشروطیت در ایران نخستین لحظه‌ای بود که این پرسش به‌صورت سیاسی و نهادی آشک شد: چگونه می‌توان «ایران» را از یک موضوع تاریخی به یک سوژه سیاسی و حقوقی جدید تبدیل کرد؟
صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد
سایت رویداد‌ ۲۴

صداوسیما علیه دیپلماسی؛ سناریوی عجیب ترور بارون ترامپ جنجال‌ساز شد

پخش ویدئویی درباره نحوه نفوذ و ترور بارون ترامپ از شبکه سه، در شرایطی که ایران با فشارهای اقتصادی و تنش‌های خارجی دست‌وپنجه نرم می‌کند، موج تازه‌ای از انتقادها به عملکرد صداوسیما و تبعات سیاست خارجی این رسانه به راه انداخته است.
چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا علی شریعتی هنوز مهم است؟ | فلسفه تاریخ خون‌خواهی: الاهیاتِ انتقامی با میل به جنگِ بی‌پایان

با مطرح شدن دوباره نام علی شریعتی در سخنان برخی کارشناسان از جمله حمزه رحیم صفوی و موسی غنی‌نژاد، پرسش درباره سهم اندیشه‌های او در شکل‌گیری انقلاب ۱۳۵۷ بار دیگر به یک مناقشه فکری و تاریخی تبدیل شده است؛ آیا شریعتی صرفاً یک روشنفکر اثرگذار بود یا یکی از معماران اصلی گفتمان انقلابی؟ چرا شریعتی هنوز مهم …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حاجی‌دلیگانی: امارات باید سال‌ها سرزمینش را بابت غرامت در اختیار ایران قرار دهد!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| نیلوفر شادمهری: به واسطه خطای ۲ دیپلمات فرانسوی، اخراج شدم

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

ادعای حمله هکری ایران به نیروگاه برق انگلیس / نیروگاه 4 روز از کار افتاد - مردم سالاری آنلاین

این نخستین حمله شناخته‌شده موفق سایبری در بخش انرژی بریتانیاست.
ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟
سایت عصرایران

ماجرای فروش ۷۰ میلیون بشکه نفت پس از امضای تفاهم نامه چیست؟

آنچه اکنون مشخص است این است که ایران در یک بازه زمانی کوتاه پس از امضای تفاهم نامه موفق به انتقال حجم قابل توجهی از ذخایر نفتی شد؛ اما تعمیم آن به دوره محاصر...
سایت عصرایران

سانسور کلمات تفاهم و صلح در سخنان پزشکیان و سید حسن خمینی در خبر تلویزیون

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

کیهان: روایت «نداری»با واقعیات اقتصادی نمی‌خواند - مردم سالاری آنلاین

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

حبیب الله پیمان: قدرت واقعی در حضور مؤثر مردم است، نه فقط تسلیحات | انصاف نیوز

گزیده‌ای از گفت‌وگوی حبیب‌الله پیمان فعال سیاسی پیش و پس از انقلاب، با «ایران‌فردا» را در زیر می‌خوانید:
فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟
سایت تجارت نیوز

فایننشال تایمز از تغییر راهبرد آمریکا در خلیج فارس نوشت / آیا واشینگتن از استراتژی نفت در برابر امنیت عقب‌نشینی خواهد کرد؟

حملات ایران، آسیب‌پذیری پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس را آشکار کرده و واشنگتن را به بازنگری در آرایش نظامی و کاهش حضور خود در منطقه واداشته است.
وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

وزیر هزار وعده بدون عمل/ زمین‌گیر شدن میدری در آسمان - مردم سالاری آنلاین

سؤال افکار عمومی روشن است؛ آقای میدری، آن یک هفته‌ای که قرار بود برای درست شدن آسمان وقت بگذارید، دقیقاً چه زمانی تمام شد؟ اگر نتیجه آن وعده، تشکیل ستاد احیا پس از یک سال و آغاز تعمیر پنج هواپیمای زمین‌گیر است، پس تکلیف وعده‌ای که با اطمینان از «درست شدن» شرکت داده شد چه می‌شود؟
خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند
سایت تابناک

خلیج فارس، نامی که تاریخ تغییرش نمی دهد؛ عراق باید مواضع خود را اصلاح کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به استفاده رئیس مجلس عراق از واژه «خلیج عربی» در دیدار با قالیباف، ضمن تأکید بر احترام ایران به مردم و دولت عراق، خواستار...
         
سایت فرارو

تصاویر؛ بازگشت رایزن اخراجی ایران از فرانسه

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟
سایت فرارو

پیمان جبلی به خط پایان رسید؟

هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما می‌رسد، برخی نام‌های ثابت نیز به‌عنوان کاندیداهای در اختیار گرفتن این پست به رسانه‌ها راه پیدا می‌کنند. در ۱۲ سال گذشته هیچ‌کدام از رؤسای صداوسیما دو دوره به کارشان ادامه ندادند.
اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق
سایت فرارو

اعتراض عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات جدید محسن رضایی درباره توافق

محمد عطریانفر گفت: برخی عزیزان، از جمله دبی شعام، اخیراً اظهاراتی مطرح کرده‌اند که دلالت بر نوعی تعارض دارد. به نظر من این تذکرات و تحلیل‌ها باید با دقت بیشتری مطرح شود.
[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!
سایت اطلاعات آنلاین

[علی دارابی] گرفتار دولت در دولت نشویم!

دوم تا هشتم شهریور را در تقویم مناسبت‌های رسمی هفته دولت نامگذاری کرده‌اند. شهریور ۱۳۶۰ رئیس جمهوری محمدعلی رجایی، نخست‌وزیر حجت‌الاسلام محمدجواد باهنر و جمعی از مسئولان ارشد کشور در اثر «نفوذ» منافقین و بمبگذاری در نخست‌وزیری به شهادت رسیدند.
فرستادن پالس ضعف به دشمن !
سایت هم میهن

فرستادن پالس ضعف به دشمن !

نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست اما از سوی دیگر، توصیفی هراس‌آور از وضعیتِ حجاب و تورم و گرانی و کم‌کاری و سوءمدیریت در کشور به دست داد و آن را فرستادن پالس قوت به دشمن قلمداد کرد!
آزمون جدی یک موضع
سایت هم میهن

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی
روزنامه همدلی

همکاری تحقیقاتی یا نفوذ اطلاعاتی؟ - همدلی

محسن صنیعی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد، پس از ماه‌ها تعطیلی مجلس و در شرایطی که کشور از مشکلات عدیده اقتصادی، رنج می‌برد، مجلس دوازدهم کلیات طرحی موسوم به «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهادهای بیگانه» را با ۱۸۳ رأی در صحنِ مجلس به تصویب رساند. در [ ]
طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی
روزنامه همدلی

طرح «مقابله با نفوذ» در ترازوی حقوق - همدلی

مسعد سلیتی وکیل دادگستری کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵ با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. مقابله با جاسوسی و نفوذ سازمان‌یافتهٔ بیگانه، اصلی پذیرفته‌شده در همهٔ نظام‌های حقوقی است و هر دولتی حق و تکلیف دارد …
سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله همشهری/ از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل | آخرین خبر

همشهری/ «از لامرد تا لاهه؛ پرونده جنایات آمریکا روی میز حقوق بین‌الملل» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در کنار جنایاتی که آمریکایی‌ها در جریان حمله به ایران مرتکب شدند، از شهادت فرماندهان و رهبر شهید گرفته تا حمله به مدرسه میناب و اقدام ددمنشانه علیه شه
تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت
خبرگزاری دانشجو

تیترنگاری تسلیم‌طلبانه؛ روزنامه «سازندگی» در مسیر تخریب مقاومت

ادبیات ضعیف‌نمایانه‌ی مبتنی بر تحریف واقعیات که توسط روزنامه «سازندگی» ترسیم و ترویج می‌شود نه تنها تاب‌آوری اجتماعی ایران را کاهش خواهد داد بلکه با ارسال پا...
روزنامه دنیای اقتصاد

خبر جدید از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از زبان فرزندانشان

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام
سایت شهرآرانیوز

فشار اقتصادی تکرار یک راهبرد ناکام

آمریکا و متحدانش طی دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند با استفاده از تحریم، محاصره اقتصادی و محدودیت در مبادلات مالی، رفتار جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند. اما مسئله اینجاست که تحریم اقتصادی برای ایران پدیده‌ای تازه نیست. 
نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر جنگ اشتراکات بسیاری در کلام هر دو دیده می شود/ آیا می‌توان این همگرایی را از «لحظه جنگ» به «دوران پس از جنگ» منتقل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

نقطه مشترک در سخنان سیدمحمد خاتمی و قالیباف/ این شاید مهم‌ترین درس سیاسی جنگ باشد؛ آنها اختلافات سیاسی جدی دارند اما بخاطر …

اقتصادنیوز: قالیباف از «هسته سخت ۹۰ میلیونی» حرف می‌زند و خاتمی از «حتی ناراضیان»؛ اما هر دو در حال توصیف یک واقعیت هستند، ایران فقط مجموعه‌ای از موافقان وضع موجود نیست. دفاع از ایران، متعلق به همه ایرانیان است؛ حتی کسانی که با بخشی ازسیاست‌ها و عملکردهای حاکمیت موافق نیستند.
حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حمله به واقع‌گرایی؛ چرا حتی درباره بحران اقتصادی هم اجماع وجود ندارد؟

هشدار‌های تازه درباره وضعیت معیشتی در حالی شدت گرفته که اختلاف بر سر روایت واقعیت اقتصادی کشور بیش از همیشه است؛ از یک سو، مقاماتی از خطر گرسنگی و فرسایش قدرت خرید می‌گویند و از سوی دیگر، جریان‌های تندرو با انکار بحران، مشکلات اقتصادی را به «جنگ روانی» نسبت می‌دهند.
معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده
روزنامه ستاره صبح

معیار سنجش، نتیجه است نه حرف و وعده

دولت را نمی‌توان با تعداد جلسه‌ها، حجم گزارش‌ها یا فهرست اقدامات ارزیابی کرد. سیاست‌گذاری زمانی معنا پیدا می‌کند که اثر آن در زندگی دیده شود.
چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا دیوان محاسبات درباره تغییر مدیرعامل تأمین اجتماعی توضیح خواست؟ | پاسخ به ۵ ایراد منتقدان نامه دیوان - مردم سالاری آنلاین

نامه اخیر دیوان محاسبات کشور درباره نحوه تغییر مدیریت سازمان تأمین اجتماعی، به یک مناقشه حقوقی میان منتقدان این تصمیم و مدافعان آن تبدیل شده است. رویداد۲۴ در این گزارش به نقد وارد شده به نامه دیوان محاسبات پاسخ حقوقی داده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در پلتفرم‌ها بازتر می‌کند
سایت تجارت نیوز

روزنامه اصولگرا: مجلس نشان داد در طرح نفوذ دنبال خاموش کردن صدای نخبگان است / مجلس یواشکی دارد دست ساترا و صداوسیما را در …

قانون جنجالی ساترا؛ همان طرح پرحاشیه‌ای که پاییز سال گذشته بر سر زبان‌ها افتاد و موجی از نگرانی‌ها را به همراه داشت، حالا چراغ خاموش دوباره در مجلس به جریان افتاده است.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
سیگنال مرموز رادیویی جنگ رمضان؛ واقعیت کجاست؟/ قسمت سوم جاسوسی رادیویی
سایت تابناک

سیگنال مرموز رادیویی جنگ رمضان؛ واقعیت کجاست؟/ قسمت سوم جاسوسی رادیویی

همزمان با آغاز جنگ، یک صدای فارسی روی موج کوتاه ظاهر شد؛ اعداد، مکث و دوباره اعداد.
«روز دی» عملیاتی خسته کننده که ترامپ آغاز کرده است!
سایت روزنو

«روز دی» عملیاتی خسته کننده که ترامپ آغاز کرده است!

این روز همانند روز نورماندی در جنگ جهانی دوم، یک عملیات سرنوشت‌ساز اقتصادی خواهد بود». اشاره ترامپ به عملیات پیاده‌سازی نظامیان متفقین در ساحل نورماندی در تا...
سرمقاله اعتماد/ اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود | آخرین خبر

اعتماد/ «اسلام‌آباد فرصتی که نباید باز از دست برود» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در سیاست خارجی، گاهی بزرگ‌ترین دستاورد، نه پیروزی بر رقیب، بلکه جلوگیری از تکرار جنگ است. تفاهمنامه اسلام‌آباد میان ایران و امریکا از همین منظر باید مورد توجه قرار گیرد؛
کیهان: پول داریم، خیلی هم داریم، کسی حق ندارد بگوید نداریم!
سایت تجارت نیوز

کیهان: پول داریم، خیلی هم داریم، کسی حق ندارد بگوید نداریم!

همزمان با ناکامی دشمن در میدان نظامی و پناه بردن دوباره آن به ابزار تحریم، خط عقب‌نشینی و مایوس‌سازی در داخل با اسم رمز «نداری» فعال شده است.
وزیر برکنارشده دولت رئیسی چگونه به یکی از منتقدان دولت چهاردهم تبدیل شد؟
سایت تجارت نیوز

وزیر برکنارشده دولت رئیسی چگونه به یکی از منتقدان دولت چهاردهم تبدیل شد؟

به نظر می‌رسد عبدالملکی حالا که دیگر سمتی در دولت ندارد، همچنان قصد ندارد از میدان سیاست فاصله بگیرد. او همچنان از هر تریبونی برای بیان مواضع خود استفاده می‌کند؛ مواضعی که هر بار می‌تواند نام او را دوباره به میان حاشیه‌ها بکشاند.
سرمقاله شرق/ سیاه‌نمایی از ایران | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ سیاه‌نمایی از ایران | آخرین خبر

شرق/ «سیاه‌نمایی از ایران» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته برنامه اینترنتی «‌آزاد» با محدودیت‌های قضائی مواجه شد و هم‌زمان طرحی در دستور کار مجلس قرار گرفت که به طرز شگفت‌آوری محدودیت‌های بی‌وجهی برای فعالیت‌های علمی کشور پدید می‌آورد. گویی محدو
گفت‌وگو؛ ابزار قدرت، نه ضعف
روزنامه آرمان امروز

گفت‌وگو؛ ابزار قدرت، نه ضعف

محمد تقی فاضل میبدی آرمان امروز : در سال‌های گذشته، هرگاه سیاست خارجی از مسیر تعامل فاصله گرفته و ادبیات تقابلی بر تصمیم‌گیری‌ها غلبه کرده، نتیجه الزاماً به افزایش دستاوردهای ملی منجر نشده است. در برخی مقاطع، قطع یا محدود شدن مسیرهای مذاکره و ارتباط با جهان، نه‌تنها مشکلات موجود را حل نکرد، بلکه باعث …
وظایف دولت‌ها نسبت به اسیران جنگی
روزنامه آرمان امروز

وظایف دولت‌ها نسبت به اسیران جنگی

نیما گلیاری آرمان امروز : دولت‌ها بر اساس اصول بنیادین حقوق بین‌الملل بشردوستانه و کنوانسیون‌های ژنو، موظف هستند وضعیت اسیران جنگی را به‌طور کامل شفاف سازند و اطلاعات دقیق و به‌روز در خصوص هویت، محل نگهداری، شرایط بهداشتی و وضعیت جسمی و روانی آنان را در اختیار خانواده‌ها، نهادهای ذی‌ربط و افکار عمومی …
سایت عصرایران

محسن رضایی: در خانه ها، محصولات مورد نیاز خود و جامعه را تولید کنید

سال‌های سوخته برنمی‌گردند؛ سال‌های آینده را دوباره نسوزانید
سایت عصرایران

سال‌های سوخته برنمی‌گردند؛ سال‌های آینده را دوباره نسوزانید

جامعه یک روز درباره خسارت جنگ سؤال خواهد کرد؛ اما شاید سؤال مهم‌تر این باشد که در سال‌های پس از آن، با فرصت‌هایی که می‌توانستیم داشته باشیم و نداشتیم چه کردی...