قیمت طلا امروز




 سهمیه بندی آب

 روزنامه چارسوق / ۸ ساعت قبل

خودروسازان مقصر اصلی ناترازی بنزین

نماینده مردم شهرضا در مجلس گفت: دولت به جای سیاست‌های محدودکننده، باید با ارائه مشوق به صاحبان خودرو فرسوده نظیر وام، امکان جایگزینی خودرو را به آنها بدهد؛ مسئله بنزین فقط با افزایش قیمت حل نمی‌شود، باید مجموعه‌ای از سیاست‌ها شامل اصلاح الگوی مصرف، ارتقای کیفیت خودروها، توسعه سوخت‌های جایگزین، مدیریت سهمیه‌ها، کاهش قاچاق و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر را هم‌زمان دنبال کنیم. حبیب قاسمی، با اشاره به دغدغه‌های مردم درباره آینده قیمت و سهمیه‌بندی بنزین در شرایط فعلی کشور، اظهار داشت: در گذشته ثابت شده که سیاست‌های قیمتی تأثیر چندانی در کنترل مصرف یا به نوعی صرفه‌جویی در مصرف بنزین نداشته است. سال‌هاست تاکید می‌شود که باید راهکارهای دیگری جایگزین شود، چراکه افزایش مصرف بنزین دلایل متعددی دارد. امروز مصرف روزانه بنزین در شرایط عادی حدود ۱۱۴ تا ۱۲۵ میلیون لیتر است و در برخی دوره‌های اوج مصرف، این ع …
 خودروسازان مقصر اصلی ناترازی بنزین
نماینده مردم شهرضا در مجلس گفت: دولت به جای سیاست‌های محدودکننده، باید با ارائه مشوق به صاحبان خودرو فرسوده نظیر وام، امکان جایگزینی خودرو را به آنها بدهد؛ مسئله بنزین فقط با افزایش قیمت حل نمی‌شود، باید مجموعه‌ای از سیاست‌ها شامل اصلاح الگوی مصرف، ارتقای کیفیت خودروها، توسعه سوخت‌های جایگزین، مدیریت سهمیه‌ها، کاهش قاچاق و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر را هم‌زمان دنبال کنیم.

حبیب قاسمی، با اشاره به دغدغه‌های مردم درباره آینده قیمت و سهمیه‌بندی بنزین در شرایط فعلی کشور، اظهار داشت: در گذشته ثابت شده که سیاست‌های قیمتی تأثیر چندانی در کنترل مصرف یا به نوعی صرفه‌جویی در مصرف بنزین نداشته است. سال‌هاست تاکید می‌شود که باید راهکارهای دیگری جایگزین شود، چراکه افزایش مصرف بنزین دلایل متعددی دارد. امروز مصرف روزانه بنزین در شرایط عادی حدود ۱۱۴ تا ۱۲۵ میلیون لیتر است و در برخی دوره‌های اوج مصرف، این عدد حتی به ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون لیتر نیز می‌رسد. بخشی از این مسئله به کیفیت خودروها و عملکرد خودروسازان و شرکت‌های تولیدکننده قطعات بازمی‌گردد.

وی افزود: متاسفانه شرکت‌های خودروسازی ما توجه کافی به موضوع کیفیت نداشته‌اند، زیرا به دلیل فاصله قیمت کارخانه و بازار، همواره برای خرید خودرو تقاضای زیادی وجود داشته است. البته بخش قابل توجهی از این تقاضا، مصرف واقعی نیست و ناشی از شرایط خاص بازار خودرو است. یکی از دلایل این وضعیت، محدودیت در واردات خودرو است. ما قانونی برای واردات خودروهای کارکرده زیر پنج سال و خودروهای جدید داریم و حتی مجلس سیاست‌هایی برای کاهش حقوق ورودی و تسهیل واردات در نظر گرفته است، اما در فرآیند اجرا این سیاست‌ها با مشکلاتی مواجه شده است. همچنین بخوانید: سایه سنگین کروز بر زنجیره تامین خودرو

قاسمی گفت: برای مثال در بودجه سال ۱۴۰۳، در کمیسیون تلفیق تصمیم گرفته شد حقوق گمرکی واردات خودرو از ۱۰۰ درصد به ۶۰ درصد کاهش پیدا کند؛ حتی برای برخی خودروها که این رقم به حدود ۱۴۰ درصد می‌رسید، کاهش در نظر گرفته شد. همچنین مجوزی صادر شد که ایرانیان خارج از کشور بتوانند از محل ارز خود، خودرو وارد کنند، اما این سیاست‌ها نیز به نتیجه مطلوب نرسید. تا زمانی که نگاه ما به واردات خودرو اصلاح نشود و واردات فقط در اختیار چند شرکت خاص یا محدود به منابع ارزی سالانه باشد، مشکل کیفیت و مصرف سوخت خودروها پابرجا خواهد بود.

مصرف سوخت خودروهای ایرانی دو برابر استاندارد جهانی است

وی تصریح کرد: امروز سالانه حدود ۶ تا ۸ میلیارد دلار صرف واردات خودرو و قطعات می‌شود و بخشی از این خودروها در داخل مونتاژ می‌شوند، اما نتیجه آن افزایش کیفیت متناسب با هزینه‌ها نبوده است. یکه‌تازی خودروسازان داخلی بیشتر بر مبنای کمیت تولید بوده و کیفیت کمتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از شاخص‌های کیفیت خودرو نیز میزان مصرف سوخت است. در دنیا میانگین مصرف سوخت خودروها حدود ۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است، اما در کشور ما این عدد حدود ۸ تا ۱۰ لیتر است و به دلیل فرسودگی ناوگان، در برخی خودروها حتی به ۱۲ تا ۱۳ لیتر نیز می‌رسد. این موضوع یکی از عوامل اصلی افزایش مصرف بنزین در کشور است. در کنار آن، بی‌توجهی به توسعه خودروهای هیبریدی، برقی، دوگانه‌سوز و چندگانه‌سوز نیز باعث شده ظرفیت‌های کاهش مصرف به‌درستی مورد استفاده قرار نگیرد.

سهمیه بنزین باید از خودرو به فرد منتقل شود همچنین بخوانید: خودروهای داخلی پُرمصرف یکی از عوامل ناترازی بنزین

نماینده مردم شهرضا عنوان کرد: یکی از تصمیماتی که مجلس در دو سال گذشته اتخاذ کرده، این بود که سهمیه بنزین به جای این که صرفاً به کارت خودرو اختصاص پیدا کند، به کارت بانکی مالک خودرو یا حتی فرد اختصاص پیدا کند تا امکان جابه‌جایی و مدیریت بهتر آن فراهم شود. متاسفانه این حکم قانونی تاکنون از سوی دولت مورد توجه و اجرا قرار نگرفته است. پیش‌بینی ما این است که اگر سهمیه‌ها به کارت بانکی مردم منتقل شود، قطعاً بخشی از مصرف غیرضروری کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا امکان سوءاستفاده از سهمیه‌ها کمتر می‌شود.

وی گفت: موضوع دیگر این است که ما زمانی حدود ۶ میلیارد دلار بنزین صادر می‌کردیم، اما اکنون چند سال است که در سبد وارداتی کشور بنزین قرار گرفته است، واردات بنزین از یک و نیم میلیارد دلار شروع شد، سپس به ۳ میلیارد دلار، ۳.۵ میلیارد دلار و امروز به حدود ۶.۵ تا ۷ میلیارد دلار رسیده است. این منابع از بودجه عمومی کشور تأمین می‌شود و متعلق به همه مردم است؛ بنابراین باید به شکلی هزینه شود که منفعت آن به عموم جامعه برسد، نه این که فقط گروهی که خودرو دارند از آن بهره‌مند شوند.

تخصیص یارانه بنزین به خودرو، تبعیض ایجاد کرده است

وی تاکید کرد: بخشی از خانوارها چند خودرو دارند. این وضعیت با اصل عدالت سازگار نیست، زیرا کسی که خودرو بیشتری دارد، سهم بیشتری از یارانه بنزین دریافت می‌کند و فردی که خودرو ندارد، هیچ بهره‌ای از این یارانه نمی‌برد. این موضوع با اصل قانون اساسی که بر جلوگیری از تبعیض در تصمیمات و سیاست‌های کشور تأکید دارد، همخوانی ندارد. به همین دلیل یکی از پیشنهادها، تخصیص سهمیه به هر ایرانی مقیم کشور است.

وی ادامه داد: میانگین مصرف روزانه کشور حدود یک و نیم لیتر به ازای هر نفر است که اگر این عدد را ماهانه محاسبه کنیم، حدود ۳۸ لیتر سهمیه برای هر ایرانی در ماه خواهد بود. البته اگر میزان مصرف فعلی را با میزان تولید داخلی مقایسه کنیم، بدون در نظر گرفتن صادرات، سهم واقعی هر ایرانی از بنزین تولیدی کشور حدود ۲۰ تا ۲۵ لیتر در ماه است. اگر این سهمیه به سرپرست خانوار و از طریق زیرساخت‌هایی مانند کارت بانکی اختصاص پیدا کند، کسانی که خودرو ندارند نیز می‌توانند سهم خود را در یک بازار مشخص عرضه کنند و کسانی که نیاز بیشتری دارند، از همان بازار خرید کنند.

اصلاح سهمیه‌بندی می‌تواند به تقویت معیشت خانوارها کمک کند همچنین بخوانید: خودروهای داخلی پُرمصرف یکی از عوامل ناترازی بنزین

عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: این طرح البته نیازمند پیوست‌های اجرایی و کارشناسی دقیق است، اما از نگاه عدالت اجتماعی، می‌تواند عادلانه‌تر باشد. ممکن است اجرای چنین طرحی با افزایش قیمت بخشی از بنزین همراه شود، اما باید توجه داشت دهک‌های پایین جامعه که آسیب‌پذیرتر هستند، معمولاً مصرف‌کننده اصلی بنزین نیستند و بخش زیادی از یارانه فعلی را دریافت نمی‌کنند. در صورت اجرای درست، بخشی از منابع حاصل می‌تواند به سبد خانوار این گروه‌ها بازگردد و قدرت خرید آنها را تقویت کند؛ حتی بخشی از آثار افزایش قیمت احتمالی کالاها نیز می‌تواند از همین محل جبران شود.

وی افزود: اگر امروز از زبان مسئولان دولتی می‌شنویم که بنزین تا حد مشخصی باید در اختیار مردم قرار گیرد و مصرف بالاتر باید با قیمت آزاد انجام شود، از نگاه تعادلی و قانونی قابل قبول است؛ اما شرایط زمانی کشور نیز اهمیت دارد.

افزایش قیمت بنزین در شرایط جنگ اقتصادی به نفع دشمن است

وی تاکید کرد: امروز کشور در شرایطی قرار دارد که دشمن با هدف جنگ اقتصادی فشارهای گسترده‌ای وارد می‌کند. حتی اگر درگیری فیزیکی وجود نداشته باشد، جنگ اقتصادی علیه کشور شدیدتر از دوران تحریم‌های گذشته دنبال می‌شود. ما فقط با محاصره دریایی یا محدودیت‌های خارجی مواجه نیستیم؛ تهدید شرکت‌ها و کشورهایی که با ایران همکاری اقتصادی دارند، نشان‌دهنده یک جنگ اقتصادی تمام‌عیار برای ایجاد فشار بر مردم است؛ بنابراین هرگونه افزایش قیمت بنزین به بهانه مدیریت مصرف، در شرایط فعلی می‌تواند به گونه‌ای تلقی شود که به اهداف دشمن کمک می‌کند. مردم باید بدانند واردات حدود ۶ میلیارد دلار بنزین در شرایطی که کشور یک دوره سخت اقتصادی و امنیتی را پشت سر گذاشته، برای دولت و حاکمیت کار ساده‌ای نیست.

ضرورت اسقاط خودروهای فرسوده با مشوق واقعی

قاسمی گفت: یکی از راه‌های مدیریت مصرف، توجه به خودروهای فرسوده است. باید به سمت سیاست‌هایی برویم که خودروهای پرمصرف و فرسوده با مشوق‌های واقعی از چرخه خارج شوند. برای مثال خودروهایی که عمر بالایی دارند و مصرف سوخت آنها بسیار بیشتر از استانداردهای معمول است، باید با سیاست‌های تشویقی نوسازی شوند؛ به شکلی که مالک خودرو متضرر نشود. این که صرفاً یک خودرو را به قیمت آهن قراضه خریداری کنیم، هیچ مشوقی ایجاد نمی‌کند، زیرا بسیاری از صاحبان این خودروها از اقشار ضعیف جامعه هستند و همان خودرو برای آنها یک دارایی محسوب می‌شود؛ بنابراین دولت باید به جای سیاست‌های محدودکننده، برنامه‌ای طراحی کند که صاحبان خودروهای فرسوده با دریافت مشوق مناسب، امکان جایگزینی خودرو یا استفاده از تسهیلات واقعی را داشته باشند.

سهم بالای کارت‌های جایگاه در مصرف بنزین نیازمند مدیریت است

وی اظهار داشت: موضوع دیگر، مدیریت کارت‌های سوخت جایگاه‌هاست. سال گذشته شاهد بودیم که ۴۳ درصد از مصرف بنزین صرفاً از طریق کارت‌های آزاد جایگاه‌ها انجام می‌شد. به نظر می‌رسد بخشی از این موضوع می‌تواند زمینه سوءاستفاده یا قاچاق سوخت را فراهم کند. در حال حاضر حدود ۳۵ درصد مصرف بنزین از طریق کارت‌های جایگاه انجام می‌شود. اگر مصرف روزانه بنزین را حدود ۱۲۰ میلیون لیتر در نظر بگیریم، چیزی حدود ۴۲ تا ۴۵ میلیون لیتر از طریق کارت خودرو یا کارت شخصی افراد مصرف نمی‌شود. این رقم قابل توجه است و با توجه به برآوردهایی که درباره قاچاق روزانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون لیتر سوخت مطرح می‌شود، دولت باید برای مدیریت این بخش تدبیر جدی داشته باشد.

ذخیره سهمیه مردم و کمبود بنزین در برخی مناطق نشان‌دهنده ایراد در توزیع است

این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر پایش دقیقی انجام شود، مشخص می‌شود که بخشی از مشکلات ناشی از نحوه توزیع و استفاده از سهمیه‌هاست. برای مثال در مقطعی که موضوع کمبود بنزین در کرمان مطرح شد، بررسی‌ها نشان داد از سهمیه‌های ۱۵۰۰ تومانی، ۳۰۰۰ تومانی و ۵۰۰۰ تومانی که مجموعاً حدود ۱۴۰ لیتر در ماه برای خودروها در نظر گرفته شده بود، تنها حدود ۲۲ درصد توسط مردم مصرف شده و حدود ۷۸ درصد سهمیه‌ها همچنان در کارت‌های سوخت ذخیره بوده است. این موضوع نشان می‌دهد در شرایطی که بخشی از سهمیه مردم هنوز مصرف نشده، تأمین بنزین از مسیرهای دیگری مانند کارت‌های آزاد انجام می‌شود؛ بنابراین لازم است مدیریت کارت‌های جایگاه‌ها اصلاح شود، اما به شکلی که مردم نیز دچار مشکل نشوند و در مسیرها و جایگاه‌ها معطل نمانند.

کارت شخصی سوخت باید مبنای اصلی مصرف باشد

وی افزود: باید شرایطی فراهم شود که مردم کارت شخصی خود را همراه داشته باشند و مصرف از طریق سهمیه اختصاص‌یافته به هر فرد یا خودرو انجام شود. درنهایت، مسئله بنزین فقط با افزایش قیمت حل نمی‌شود. ما باید مجموعه‌ای از سیاست‌ها شامل اصلاح الگوی مصرف، ارتقای کیفیت خودروها، توسعه سوخت‌های جایگزین، مدیریت سهمیه‌ها، کاهش قاچاق و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر را هم‌زمان دنبال کنیم. هر تصمیمی در این حوزه نیازمند تفاهم جمعی، اطلاع‌رسانی شفاف و توجه به شرایط کشور است تا ضمن مدیریت مصرف، فشار مضاعفی بر مردم وارد نشود.







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
وقتی قربانی از گور برمی‌خیزد؛ چرخه خشونت و سقوط ساختارها در تله «بلاگردان» / مشکل تویی، از میان برخیز! خودقربانی‌گری حاکمیت تنها راه نجات از فروپاشی
سایت خبرآنلاین

وقتی قربانی از گور برمی‌خیزد؛ چرخه خشونت و سقوط ساختارها در تله «بلاگردان» / مشکل تویی، از میان برخیز! خودقربانی‌گری حاکمیت …

این قربانی‌کردن «خود»، ضرورتا به «محو فیزیکی یک بدن» دلالت نمی‌دهد، بلکه گستره‌ی فراخ عصبیت‌ها، دیدگشت‌ها، نگاه‌ها و احساس‌ها، کردارها و رفتارها، منش‌ها و روش‌ها، تصمیم‌ها و تدبیرها، تاکتیک‌ها و استراتژی‌ها، و... را شامل می‌شود. تا زمانی‌که اصحاب قدرت و حکومت در یک جامعه یک رگ‌شان هوشیار نگردد که مشکل …
ترومای مادرانه؛ اگر باز هم بزند!
سایت فرارو

ترومای مادرانه؛ اگر باز هم بزند!

کافی است صدای بلندی بیاید؛ صدای هواپیما، هلیکوپتر، ترقه، ماشین حمل زباله یا حتی صدایی که فقط کمی شبیه آن روزها باشد چشم‌هایش درشت می‌شوندو بدون فکر کردن، خودش را در آغوشم می‌اندازد.
         
سایت تابناک

قتل با اسلحه وینچستر بر سر معامله یک خودرو

قفلِ گواهینامه بر پای نیمی از جامعه؛ بیمه در برابر موتورسواری زنان چه مسئولیتی دارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

قفلِ گواهینامه بر پای نیمی از جامعه؛ بیمه در برابر موتورسواری زنان چه مسئولیتی دارد؟

بلاتکلیفی چندساله درباره صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، حالا علاوه بر یک مطالبه اجتماعی، به مسئله‌ای حقوقی و بیمه‌ای تبدیل شده است؛ چراکه به گفته یک کارشناس بیمه، نداشتن گواهینامه اصل تعهد بیمه‌گر در قبال خسارت را از بین نمی‌برد و نمی‌تواند بهانه‌ای برای محروم کردن زنان از حقوق قانونی‌شان باشد.
مردودی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان!/ نمونه کارنامه تقدیم به رئیس شوخ‌طبع ارزشیابی وزارتخانه
سایت تابناک

مردودی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان!/ نمونه کارنامه تقدیم به رئیس شوخ‌طبع ارزشیابی وزارتخانه

کارنامه‌هایی که آمدند و رفتند؛ چرا آموزش‌وپرورش هر روز بر استرس دوازدهمی‌ها اضافه می‌کند؟ آیا مسئولان در جریان هستند که تاثیر این کارنامه‌ها در رتبه کنکور دا...
خیابان فروشی در پایتخت به نرخ روز/ قانون درباره تصرف معابر عمومی چه می‌گوید؟
سایت آوش

خیابان فروشی در پایتخت به نرخ روز/ قانون درباره تصرف معابر عمومی چه می‌گوید؟

تحریریه آوش/ گشت ‌زدن‌های طولانی ‌مدت، چرخیدن‌های بی‌هدف و کلافه‌ کننده در خیابان‌های فرعی و اصلی، و طی ‌کردن مسافت‌های گاه چند کیلومتری تنها برای پیدا کردن یک فضای خالی پارک، به یکی از پرتکرارترین، طاقت‌فرساترین و پراسترس‌ترین تجربیات روزمره رانندگان در تهران و سایر کلان ‌شهرهای ایران تبدیل شده است.
آینه نپال در برابر ایران؛ وقتی ساخت‌وساز در حریم رودخانه، فاجعه می‌آفریند
سایت عصرایران

آینه نپال در برابر ایران؛ وقتی ساخت‌وساز در حریم رودخانه، فاجعه می‌آفریند

چینی‌ها می‌گویند، سنسورهای تشخیص سیلاب آن‌ها، «هشدار سریع» را به دولت نپال مخابره کرده بود، اما مقامات این کشور آن را رد می‌کنند. «سیلاب ناگهانی» در برخی است...
سایت رویداد‌ ۲۴

دعا و طلسم هم قسطی شد + عکس

چرا «سیل نپال» باید برای ایران مهم باشد؟ | پیش‌بینی پدیده النینو برای ایران یعنی خطر در راه است؟ | چگونه می‌توان تلفات انسانی «سیلاب ناگهانی» را کنترل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

چرا «سیل نپال» باید برای ایران مهم باشد؟ | پیش‌بینی پدیده النینو برای ایران یعنی خطر در راه است؟ | چگونه می‌توان تلفات انسانی …

اقتصادنیوز: بحث‌هایی بین مقامات نپال و چین برسر «امکان پیشگیری از تلفات انسانی هنگام ورود سیلاب ناگهانی» شکل گرفته است.
تقوای رسانه  از اخلاق حرفه‌ای  تا مسوولیت
روزنامه اعتماد

تقوای رسانه از اخلاق حرفه‌ای تا مسوولیت

در عصر انفجار اطلاعات و گسترش شبکه های اجتماعی، رسانه دیگر صرفا ابزار انتقال خبر نیست، بلکه یکی از مهم ترین عناصر شکل دهنده به افکار عمومی، اعتماد اجتماعی و حتی سرمایه اجتماعی کشورهاست. در چنین شرایطی، سخن گفتن از تقوای رسانه به معنای توجه جدی به اخلاق، حقیقت، انصاف و مسوولیت در تولید و انتشار محتواست. …
    
سور و سات  برای سفره‌های کوچک
روزنامه اعتماد

سور و سات برای سفره‌های کوچک

ندا جعفری
    
امتناع مردم از حلاوت آگاهی-خودآگاهی - همدلی
روزنامه همدلی

امتناع مردم از حلاوت آگاهی-خودآگاهی - همدلی

فرهاد امام جمعه پژوهشگر چرا اکثر مردم از این حلوای شیرین آگاهی_خودآگاهی استقبال نمی کنند؟ این پرسش، سوال مهمی است که بسیاری از اعضای جامعه هم در فضای چالشی زیر تیغ تضادها آن قرار می‌گیرند و هم مغلوب آن می‌شوند. در پاسخ به این سوال لازم است به چندی موانع عدم اقبال از آگاهی [ ]
فقر محرمانه - همدلی
روزنامه همدلی

فقر محرمانه - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار اظهارات اخیر سخنگوی دولت درباره مشروط‌بودن اعلام آمار فقر مطلق به مجوز شورای عالی امنیت ملی، صرفاً یک توضیح اداری درباره انتشار داده‌های اقتصادی نیست؛ این سخنان، اگر دقیقاً به همین معنا بیان شده باشد، نشانه تغییر جایگاه «فقر» در نظام سیاست‌گذاری است؛ مسئله‌ای که در حالت عادی باید …
سایت عصرایران

سجاد رود؛ سدی که کشاورزان را بیچاره می‌کند ، جنگل را می‌بلعد و آینده‌اش نامعلوم است

سایت عصرایران

جنایت هولناک با ساطور؛ مرد جوان همسر و دو فرزند خردسالش را به قتل رساند و سپس خودکشی کرد

نسخه جدید برای متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری/ وام غیرنقدی در اولویت، پول نقد در انتهای صف
سایت تابناک

نسخه جدید برای متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری/ وام غیرنقدی در اولویت، پول نقد در انتهای صف

بانک مرکزی به سمت سازوکاری حرکت می‌کند که شاید صف پرداخت وام ازدواج را کوتاه‌تر کند، اما اگر پرداخت نقدی به‌تدریج از دسترس خارج شود، بخشی از متقاضیان همچنان...
قاتل این خانواده سرطان نبود
سایت جوان آنلاین

قاتل این خانواده سرطان نبود

خبر کوتاه است، اما تلخی آن به این آسانی تمام نمی‌شود، پسری ۲۰ ساله که ماه‌ها درگیر بیماری سرطان مادرش و تلاش برای تأمین دارو‌های او بوده، در اوج استیصال تصمی...
آلودگی کربنی در جنگ سوم
سایت جوان آنلاین

آلودگی کربنی در جنگ سوم

در کنار پیگیری‌های حقوقی، مقابله با آلودگی‌های محیط‌زیستی جنگ تحمیلی سوم، نیازمند برنامه اقدام کارشناسی است‌
فاجعه در کمین بازار تهران؛ ۱۳۵۷ پلاک در معرض خطر
سایت فرارو

فاجعه در کمین بازار تهران؛ ۱۳۵۷ پلاک در معرض خطر

در حالی که ۱۳۵۷ پلاک بازار در چهار سطح خطر دسته‌بندی شده‌اند، هنوز بخش‌هایی از برنامه‌های ایمنی بازار به مرحله اجرا نرسیده؛ تجربه پلاسکو، سیدولی، سینا اطهر، گاندی و بازارچه جنت هم نشان داده فاصله میان اخطار و حادثه همیشه طولانی نیست.
۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه
روزنامه هفت صبح

۲۰ هزار کلاس هوشمند مقابل مدارس روستایی بدون زیرساخت‌های اولیه

‌کمبود معلم در رشته‌های تخصصی همچنان یکی از مهم‌ترین چالش‌های آموزش‌وپرورش برای ساماندهی سال تحصیلی جدید است
جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد
سایت فرارو

جزئیات ریزش خیابان نشاط اصفهان؛ پای حفاری مترو به میان آمد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری از ایجاد حفره‌ای به قطر ۵۰۰ میلیمتر و نشت فاضلاب بر اثر شکستگی خط انتقال فاضلاب در خیابان نشاط اصفهان خبر داد.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

دولینگو آزمون زبان را برای ایرانی‌ها متوقف کرد

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد
سایت عصرایران

گسترش خشکی در دریای خزر/ هزار هکتار زمین از زیر آب بیرون آمد

پس‌روی آب دریای خزر در سال‌های اخیر، چهره سواحل را تغییر داده و سودجویان برای تصرف ساحل دست به کار شدند.
سایت خبرآنلاین

راز جسد دختر ۲۷ ساله؛ ردپای یک آشنای مجازی پیدا شد

سایت رکنا

راز جسد دختر 18 ساله در سردخانه های کرج چه بود؟

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!
خبرگزاری ایلنا

دست‌اندازی به سفره خالی مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تحت عنوان «سرانه درمان»/ در مراکز ملکی فرانشیز می‌دهیم!

قانون الزام درمان رایگان برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، این روزها با کسر مبالغی تحت عنوان «سرانه درمان» و دریافت فرانشیز در مراکز ملکی به حاشیه رانده شده است.
شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها
سایت آوش

شوخی تلخ تأمین‌اجتماعی با داروخانه‌ها

همزمان با روز داروسازی، سازمان تأمین‌اجتماعی تصمیم گرفت ۳ همت از مطالبات داروخانه‌ها را واریز کند، این در حالی است که حجم ریالی همکاری داروخانه‌ها با تأمین اجتماعی، ماهانه ۱۲ همت است.
شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر
خبرگزاری مهر

شغلی که تقویم نمی‌شناسد؛ از شب‌های جنگ تا خیابان‌های شهر

در روزهای جنگ، رفتگران پس از هر حادثه، پاکسازی معابر را بر عهده داشتند تا زندگی در شهر متوقف نشود. حالا آنها از سختی کار، دغدغه معیشت و مطالبه افزایش حقوق می‌گویند.
چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

چمدان‌هایی که بدون مهاجرت بسته می‌شود | وقتی بدون رفتن، از جامعه فاصله می‌گیریم - مجله اینترنتی کولاک

گاهی مهاجرت از جایی آغاز می‌شود که هنوز چمدانی بسته نشده و کسی کشور را ترک نکرده است؛ وقتی آدم‌ها کم‌کم ذهن، امید و برنامه‌هایشان را از جامعه‌ای که در آن
خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی
خبرگزاری ایرنا

خسارت‌های میلیاردی بانوان موتورسوار، هزینه پنهان یک خلاء قانونی

تهران- ایرنا- انتشار تصاویر متعدد از تصادف دختران و بانوان موتورسوار در فضای مجازی بار دیگر این سوال را پدید آورده است که جامعه تا کی باید تاوان و هزینه های مالی و جانی ناشی از خلاء قانونی موتورسواری بانوان را بپردازد.
صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای  محیط‌زیست
روزنامه هفت صبح

صورتحساب سنگین درگیری‌ها برای محیط‌زیست

جنگ‌های زمینی، حملات موشکی و آلودگی‌های نفتی هرکدام آسیب‌های متفاوتی به منابع طبیعی و اکوسیستم‌ها وارد می‌کنند
روزنامه هفت صبح

مقتول به هوش آمد و قاتل را لو داد

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران نقدینگی در داروخانه‌های تهران؛ معوقات ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها و خطر تعطیلی

عضو انجمن داروسازان تهران تصریح کرد: تداوم فعالیت داروخانه‌ها به استمرار چرخه مالی وابسته است. وقتی بیمه‌ها در پرداخت معوقات کوتاهی می‌کنند، داروخانه‌ها مجبور می‌شوند برای تأمین هزینه‌های جاری خود از جمله حقوق پرسنل، اجاره‌بها و هزینه‌های آب و برق و مالیات به وام‌های بانکی با بهره‌های سنگین روی آورند.
سایت عصرایران

زیربنای توسعه چیست؟

آزادارمکی: جامعه در وضعیت اضطراری است | نیازمند مدیریت عاقلانه و سیاست‌ورزی هستیم | مسأله فقدان مسیر برای تغییر است نه فقر!
سایت اقتصادنیوز

آزادارمکی: جامعه در وضعیت اضطراری است | نیازمند مدیریت عاقلانه و سیاست‌ورزی هستیم | مسأله فقدان مسیر برای تغییر است نه فقر!

اقتصادنیوز: تقی آزادارمکی، جامعه‌شناس معتقد است فشارهای اقتصادی و انسداد اجتماعی می‌تواند زمینه اعتراض را فراهم کند؛ چرا که مسئله فقط فقر نیست، بلکه احساس نداشتن راه تغییر است.
         
تا چند ماه دیگر دارو داریم ؟/  بیشترین کمبود درباره داروهای قلبی و اعصاب است / مواد اولیه دارو موجود نیست
روزنامه شرق

تا چند ماه دیگر دارو داریم ؟/ بیشترین کمبود درباره داروهای قلبی و اعصاب است / مواد اولیه دارو موجود نیست

حدود ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو از خارج وارد می شود و خیلی از مولفه‌های تولید دارو همچنان نیازمند واردات است.
۱۹ هزار قربانی در یک سال؛ چرا خودروها به آزمون تصادفات نمی‌روند
خبرگزاری مهر

۱۹ هزار قربانی در یک سال؛ چرا خودروها به آزمون تصادفات نمی‌روند

بیش از ۱۹ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ قربانی تصادفات شدند، اما مرکز کراش‌تست(آزمون تصادفات) کشور پس از افتتاح همچنان منتظر خودروهای تولید داخل است.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

کاشت نهال در زباله‌های رهاشده در طبیعت | قصه ناخدایی که دریا را ترک کرد تا درخت بکارد

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم
روزنامه هفت صبح

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم

مسئولان منابع طبیعی می‌گویند که آسیب‌های وارده به تاج درختان گسترده نبوده است
         
روزنامه هفت صبح

شلیک خونین به زن و بچه در برج لوکس مسکونی

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟
سایت عصرایران

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟

در سال گذشته به ازای هر مرگ، نزدیک به ۲ تولد ثبت شده است؛ این یعنی نسبت تولد به مرگ به حدود ۱.۷ رسیده که پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته است. هرچند این آمار...
سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا
سایت تابناک

سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا

گاهی در سکوت اتفاقات اساسی‌تری می‌افتد. مثل شب های تهران که گویا شبها و نیمه شب های شهری دیگر هستند با اتفاقات دیگر.
         
ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس
خبرگزاری مهر

ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس

بجنورد- در حالی آموزش‌وپرورش دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده، برخی خانواده‌ها از درخواست مبالغ میلیونی روایت می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی و نظارت جدی است.
چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟

یک جامعه‌شناس با اشاره به واکنش‌های اجتماعی به پرونده پژمان جمشیدی معتقد است در پرونده‌های خشونت جنسی، بخشی از جامعه به جای تمرکز بر رفتار فرد متهم، رفتار و تصمیم‌های زن شاکی را زیر سؤال می‌برد؛ رویکردی که به گفته او ریشه در نابرابری‌های جنسیتی و ساختارهای قدرت دارد.
سایت دیدبان ایران

دریاچه ارومیه آب دارد، اما خبر خوبی نیست/ عدد نگران‌کننده‌ای که همه چیز را تغییر می‌دهد

سایت اکوایران

آتش‌سوزی در انبار کارخانه فرآورده‌های پلاستیکی+ ویدیو

ایران را به شکل یک   نام در تاریخ  تحویل نسل بعد ندهیم!
سایت عصرایران

ایران را به شکل یک نام در تاریخ تحویل نسل بعد ندهیم!

جنگل تبدیل شد به چوب! حیات وحش تبدیل شد به گوشت! زمین تبدیل شد به عرصه ساخت‌وساز. تالاب تبدیل شد به زمینی که اگر خشک شود، می‌توان از آن استفاده کرد....
از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند
سایت صفحه اقتصاد

از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند

هر بار که شایعه‌ای درباره افزایش قیمت یا تغییر سهمیه بنزین منتشر می‌شود، صف‌ها پیش از اعلام هر تصمیم رسمی شکل می‌گیرند؛ رفتاری که از ترس گرانی آغاز می‌شود، اما در نهایت با تشدید ازدحام، اتلاف وقت و گسترش شایعات، اقتصاد ترس را به جایگاه‌های سوخت می‌کشاند.
فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌
روزنامه هفت صبح

فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌

مالچ نفتی بومی ایران زمانی به مهار شن‌های روان و تثبیت زندگی کویرنشینان کمک می‌کرد؛ حذف نظارت آزمایشگاهی و تغییر فرمول پس از خصوصی‌سازی، آن را به محصولی آلاینده تبدیل کرد
سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/ «مرز قانون و عدالت» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با توجه به اینکه راه گفت‌وگوی جامعه مدنی با مسئولان قوه قضائیه هموار نیست و برخلاف فراخوان‌های رئیس قوه برای دریافت نظرات به پیشنهادات ارائه شده و کاملاً قانونی اع
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دوست صمیمی، طراح گروگانگیری ۵۰ هزار یورویی | تاجر جوان پس از ۷۲ ساعت حبس در اتاق تاریک آزاد شد

سایت فرارو

کشف یک محموله سنگین مواد مخدر در اتوبان آزادگان تهران

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟
سایت فرارو

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟

یک جامعه‌شناس گفت: برای یک خانواده، رفتن فقط به معنای دور شدن یک فرزند نیست. آینده‌ای که سال‌ها برای او در کنار خود تصور کرده بودند، حالا باید در جغرافیایی دیگر شکل بگیرد.
شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟
سایت فرارو

شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟

متأسفانه فقط چیتگر نیست که هزاران درخت آن خشکیده و سرسبزی‌اش به نابودی کشیده شده است؛ «سرخه‌حصار» در شرق تهران نیز روزگار بهتری ندارد.
روزنامه پیام ما

معمای شاهین٢

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه
روزنامه پیام ما

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه

بررسی دگرگونی رابطه انسان و زمین؛ چگونه بشر از سازگاری با طبیعت، با انقلاب صنعتی و «شتاب بزرگ» به نیرویی تغییردهنده در مقیاس سیاره تبدیل شد؟
ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی
روزنامه پیام ما

ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی

بررسی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره ضرورت ایجاد نظام حقوقی و ارزیابی تأثیر واقعی کسب‌وکارهای اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های تبلیغاتی.
بازتولید خانواده سنتی
روزنامه پیام ما

بازتولید خانواده سنتی

محدودیت مهریه به ۱۴ سکه، تنها اهرم حقوقی زنان را تضعیف می‌کند. کارشناسان معتقدند این نابرابری به تثبیت مردسالاری و کاهش تمایل به ازدواج می‌انجامد.
بحران آب: شکست آمایش سرزمین
روزنامه پیام ما

بحران آب: شکست آمایش سرزمین

بحران آب در ایران تنها نتیجه خشکسالی نیست، بلکه پیامد سال‌ها بی‌توجهی به آمایش سرزمین، استقرار صنایع آب‌بر در مناطق خشک و توسعه ناپایدار فضایی است.
خیانت خاموش در بستر فضای مجازی
سایت جوان آنلاین

خیانت خاموش در بستر فضای مجازی

خیانت به‌عنوان محکم‌ترین انگیزه در دعاوی خانواده، همیشه با یک قرار پنهانی آغاز نمی‌شود. گاهی با یک پیام ساده شروع می‌شود