قیمت طلا امروز




 شهادت آیت الله خامنه‌ای

 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

آیت‌الله اعرافی: بر سر انتقام خون رهبر شهید ایستاده‌ایم

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: امام شهید ما در کنار دو ویژگی بزرگ نظریه‌پردازی و راهبری میدانی، معمار تولید قدرت بود؛ قدرتی که امروز جهان در برابر آن در حیرت است....
 آیت‌الله اعرافی: بر سر انتقام خون رهبر شهید ایستاده‌ایم
به گزارش تابناک، آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم چهلم تدفین رهبر شهید که شامگاه چهارشنبه ۲۸ مرداد در شبستان امام خمینی حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری (ع) اظهار کرد: پیشاپیش آغاز امامت ولی‌الله الاعظم (عج) را تبریک گفته و یاد و خاطره اولیای الهی، شهدای گرانقدر، شهدای جنگ سوم و امام شهید، رهبر عزیز و قائد عظیم‌الشأنمان را در این محفل نورانی گرامی می‌داریم و به ارواح امام بزرگوار، رهبر شهید و شهدای عالی‌قدر درود می‌فرستیم.

عضو شورای نگهبان قانون اساسی افزود: ما و شما همچنان هم عزادار امام عزیزمانیم، هم خونخواه امام شهید و شهدای عالی‌قدر و هم بر سر انتقام آن خون پاک عزیز و شهید ایستاده‌ایم.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: این جمله را تأکید و یادآوری می‌کنم که انتقام شهید بزرگ ما از دشمنان آزادی و استقلال ایران و امت اسلامی، مقوله قصاص و یک انتقام فردی نیست. این انتقام امت اسلام است؛ این خونخواهی خون سالار شهیدان و همه مظلومان عالم است.

وی گفت: این خونخواهی و طلب خون امام شهید و شهدای عالی‌قدر از سوی ملت بزرگ ایران و محور مقاومت، مقوله قصاص و امور فردی نیست که کسانی در آن مغالطه کنند؛ این انتقام یک ملت و انتقام مستضعفان عالم است.

عضو شورای نگهبان با بیان اینکه ملت ایران بر سر عهد خود ایستاده است، اضافه کرد: ما بر سر عهد این انتقام و خونخواهی امام شهیدمان ایستاده‌ایم و ملت ما با پیروی از رهبر معظم انقلاب بر سر این عهد ایستاده‌اند. شش ماه که چیزی نیست؛ اگر شش سال هم طول بکشد، این ملت در میدان و پای علم سالار شهیدان و خونخواهی امام شهید ایستاده‌اند و خواهند ایستاد.

اعرافی با تجلیل از ایستادگی ملت ایران در دفاع از اسلام و آرمان‌های شهیدان، اظهار کرد: آفرین بر این ملتی که همچنان با دل و جان، با تمام وجود، شور و حماسه در میدان دفاع از اسلام و آرمان‌های شهیدان ایستاده‌اند. دست خدا همراه شماست و به فضل خداوند این راه را ادامه خواهید داد.

وی در ادامه به تبیین شخصیت رهبر شهید پرداخت و گفت: مقدمه اول سخن درباره شهید بزرگوارمان این است که وقتی شخصیت‌ها را در تاریخ می‌بینیم و می‌خواهیم آنان را ارزیابی کنیم، گاهی با شخصیت‌هایی تک‌بعدی، دوبعدی یا سه‌بعدی مواجهیم، اما گاهی با چهره‌ای مواجه می‌شویم که از ابعاد گوناگون برخوردار است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: امام ما و شما، شهید رمضان ما و شما، از آن چهره‌های نورانی و درخشان و دارای اضلاع و ابعاد گوناگون در علم و دانش، مهارت، مدیریت و رهبری بود.

اعرافی ادامه داد: درباره دیگران وقتی به تحلیل می‌نشینیم، باید به ابعادی از شخصیت آنان بپردازیم تا گوشه‌هایی از عظمتشان را کشف و ارائه کنیم، اما وقتی در برابر این سیمای بزرگ قرار می‌گیریم، آن‌قدر جلال و درخشندگی در این سیمای عزیز و شریف وجود دارد که باید بنشینیم و فکر کنیم از میان این منظومه خصائل و این کهکشان فضایل و امتیازات فراوان، کدام را برگزینیم و بر کدام انگشت بگذاریم.

وی تصریح کرد: امام شهید ما و شما از این‌گونه شخصیت‌های جامع و متعالی و دارای ابعاد گوناگون بود که باید جلسات و سخنرانی‌های فراوانی برای تبیین شخصیت او برگزار شود.

عضو شورای نگهبان با بیان اینکه جامعیت و درخشندگی شخصیت رهبر شهید بسیار بالاست، گفت: جامعیت شخصیت رهبر و درخشندگی آن شخصیت متعالی آن‌قدر بالاست که وقتی در برابر آن قرار می‌گیریم، از این منظومه ویژگی‌ها و امتیازات و این جایگاه و شخصیت بزرگ، حیرت‌زده می‌شویم.

وی افزود: تاریخ منطقه و تاریخ ایران را در طول هزاران سال ورق بزنید. با قطع نظر از ابعاد دینی، در عظمت امام راحل و عظمت امام شهیدمان، نظیری برای عظمت آنان پیدا نمی‌کنیم.

اعرافی اضافه کرد: ملت بزرگ ایران افتخار داشته است که در انقلاب اسلامی کشورمان از چنین انسان‌های بزرگ، یگانه و متعالی برخوردار باشد. ما آماده‌ایم زندگی علمی، ایمانی و اخلاقی و مجاهدت‌های این رهبران بزرگ را با همه رهبران گذشته ایران و منطقه مقایسه کنیم و اثبات کنیم که امامین انقلاب ما، رهبر شهید و عزیز ما، از چنان عظمت، شکوه و درخشندگی برخوردارند که جای دیگری نمی‌توان نظیر آن را پیدا کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه به بیان دومین مقدمه سخنان خود درباره شخصیت رهبر شهید پرداخت و گفت: رهبران کشورها دو نوع یا سه نوعند. بعضی رهبران اهل فکر و نظرند، اما در میدان عمل و معماری چندان قوی نیستند. گروه دیگری و فراوانی از رهبران و مدیران داریم که در عمل قوی هستند، اما در نظر و مایه‌های فکری و معرفتی دست خالی و ضعیف‌اند.

وی افزود: گروه معدودی از رهبران وجود دارند که هم در نظر قوی و نیرومند و هم در مقام عمل، میدان مدیریت و راهبری، توانا و زبردستند. امام شهید ما از این نوع سوم بود؛ رهبر بزرگ و عظیم‌الشأنی که در طول عمر نورانی خود پای اسلام ایستاد، برای ملت جانفشانی کرد و جامع نظر و عمل بود.

اعرافی کرد: سه امتیاز بزرگ امام شهید چند ویژگی را با هم جمع کرده بود؛ نخست اینکه یک نظریه‌پرداز و نظریه‌ساز اسلامی بود و دنیایی از تئوری‌ها و نظریات حکمرانی اسلامی در منطق و گفتمان امام شهید ما موج می‌زد.

عضو شورای نگهبان افزود: هر سخنرانی رهبر شهید از یک محتوای نظری برخوردار بود و در طول قریب چهار دهه، ده‌ها نظریه عمیق حکمرانی اسلامی در قلمروهای مختلف استنباط، عرضه و اظهار فرمود. رهبری دارای تئوری‌ها و نظریه‌های گوناگون در حوزه‌های اجتماع، فرهنگ، اقتصاد و سیاست بود.

وی ادامه داد: ایشان یک نظریه‌پرداز، مرجع تقلید، عالم زبردست و دارای انبوهی از تئوری‌ها برای حکمرانی اسلامی در مسیر ساختن تمدن اسلامی بود؛ یک امام نظریه‌پرداز، اهل معرفت و تئوری‌ساز در حکمرانی اسلامی.

اعرافی گفت: دوم اینکه این امام بزرگ، همزمان با نظریه‌پردازی، معمار میدان و راهبر میدانی بود. نظریه را از فکر و منطق به میدان عمل می‌آورد که نتایج آن را در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهم کرد. او هم نظریه‌پرداز و معمار میدان بود، هم جریان‌ها را راهبری و شبکه‌های عملی و میدانی را برای تحقق حکمرانی اسلامی ایجاد می‌کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: اما سومین امتیاز امام ما و شما این بود که این نظریه‌پردازی و معماری عملی در همین حد متوقف نبود. ایشان نظریات اسلامی و معماری میدانی را به تولید قدرت در اجتماع، فرهنگ، علم و دانش و دفاع مبدل کرد. اینها رهبرانی هستند که تولید اقتدار می‌کنند.

وی افزود: امام شهید ما در کنار آن دو ویژگی بزرگ، یعنی نظریه‌پردازی و راهبری میدانی، معمار تولید قدرت بود؛ قدرتی که امروز جهان در برابر آن در حیرت است. قدرت این ملت، مبعوث از راهبری و معماری آن امام بزرگ است. او بود که به ما این توان را بخشید، به ما روحیه داد و برای ایران، محور مقاومت و امت اسلام تولید قدرت کرد.

اعرافی با اشاره به ابعاد مختلف تولید قدرت از سوی رهبر شهید، گفت: امام ما معمار تولید قدرت برای ما و شما و امت اسلام در ابعاد گوناگون بود. نخست، تولید اقتدار علمی و فناوری ایران است؛ تقاضای من از جوانان عزیز، دانشگاهیان و مردم شریف این است که راه اقتدار علمی و فناوری را از امام شهیدمان بیاموزند.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: امام بزرگ ما در قریب ۴۰ سال زعامت الهی و ولایت خود، یک خط جدی و ثابت داشت و آن تولید اقتدار علمی و فناوری برای ایران بود. این رویکرد بر چند اصل استوار بود؛ نخست اینکه دانشگاه‌ها، حوزه‌ها، نخبگان و جامعه علمی و فناوری ما باید در مرزهای دانش و فناوری حرکت کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: دوم اینکه این دانش و فناوری باید از درون مغز ایرانی و مسلمان بجوشد و بر پایه مردم استوار باشد. سوم، تأکید ایشان این بود که باید جهادی اقدام کنیم و میان‌بر حرکت کنیم؛ باید مرزهای دانش را بپیماییم و بر این عقب‌افتادگی تاریخی فائق آییم.

 اعرافی با اشاره به تأکید رهبر شهید بر حفظ نخبگان و استقلال علمی کشور تصریح کرد: حفظ نخبگان، استقلال علمی و فناوری، رویکرد اسلامی در علوم انسانی و توجه به استقلال علمی و فناوری، خطوط اصلی در تولید اقتدار علمی و فناوری رهبری بود.

عضو شورای نگهبان افزود: بارها ملاحظه کرده‌ایم که چگونه آن رهبر بزرگوار بر دولتمردان نهیب می‌زدند، معاونت علمی را تأسیس کردند، پایگاه‌های علم و دانش را ترغیب می‌کردند و دائم پیگیری می‌کردند که رتبه علمی و فناوری ما در دنیا کجاست. بارها با حساسیت نهیب می‌زدند که مبادا ما در پیشرفت علمی در منطقه و جهان عقب بمانیم.

وی تصریح کرد: عقب‌ماندگی ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساله ایران با اهتمام ایشان تا حد زیادی جبران شد. نتیجه آن، فناوری هسته‌ای، سلول‌های بنیادی، علوم شناختی، فناوری‌های پیشرفته و هوشمند، نانو، صنایع دارویی و ظرفیت‌های عظیمی بود که از دل جوانان، نخبگان و دانشمندان ما جوشید و ایران به یک کشور دارای پیشرفت مستقل علمی تبدیل شد.

 اعرافی ادامه داد: ما در همه قلمروها مونتاژکار و عقب‌مانده بودیم. این انقلاب آمد، امام آمد و رهبر شهید آمد و علم و فناوری‌های پیشرفته را بومی کرد و ایران را در جهات علمی مستقل کرد.

وی با اشاره به دستاوردهای علمی و فناوری کشور، اظهار کرد: من گاهی در گفت‌وگو با بعضی از شخصیت‌های غیرایرانی مواجه شده‌ام که تعجب می‌کنند چگونه کشوری در شرایط تحریم، محاصره و جنگ، در صنایع گوناگون این‌گونه پیشرفت می‌کند و فناوری هسته‌ای را به دست توانای خود ایجاد می‌کند. 

اعرافی افزود: شما ملاحظه کرده‌اید که گاهی در جلسات ایشان، وقتی آمار و ارقام ارائه می‌شد و رتبه علمی ایران در منطقه حتی به اندازه یک درصد پایین می‌آمد، برآشفته می‌شد. رهبر شهید عاشق این ملت، امت اسلام و ایران عزیز بود و می‌خواست ایران سرآمد منطقه باشد. گام‌های بزرگی در این زمینه برداشته شد و ایشان از این موضوع کوتاه نمی‌آمد. دستاوردهای این مسیر نیز بی‌نهایت است و امروز هم باید ادامه پیدا کند.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به دومین ساحت اقتدار کشور، گفت: اما ساحت دوم، اقتدار دفاعی و نظامی است. می‌دانیم و شما مستحضرید که ما ملتی بودیم که وقتی جنگ جهانی دوم رخ داد و بیگانگان به کشور ما حمله کردند، طی چند ساعت تمام نظام دفاعی ما فرو ریخت. سران ارتش و لشکر ما کنار رفتند، سردوشی‌های خود را کشیدند و فرار کردند و شاه ملعون از کشور گریخت و اوضاع مملکت درهم ریخت؛ آن هم در حالی که ما وارد جنگ نشده بودیم.

اعرافی تصریح کرد: هواپیماهای ما، قدرت دریایی و نظامی ما، همه مونتاژ و وابسته بود و بدون فرمان آن‌ها هیچ ارزشی نداشت. امام شهید ما اقتدار دفاعی را بر پایه یک دکترین نظامی بسیار پیشرفته استوار کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: ایشان بر چند نکته تأکید می‌فرمودند؛ نخست اینکه ما جنگ‌طلب نیستیم، اما اگر جای دفاع باشد، تا پای جان و بدون عقب‌نشینی به پیش خواهیم رفت.

وی افزود: دوم اینکه ایشان در برابر اندیشه‌هایی که ما را به عقب‌نشینی و کنار گذاشتن سلاح و موشک دعوت می‌کردند، ایستادند. ۳۰ سال قبل، یک تفکر و نظریه غرب‌گرایانه مطرح شد که ما نباید وارد عرصه تسلیحات پیشرفته شویم. شما حساب کنید اگر ۳۰ سال قبل ما تسلیم این نظریه شده بودیم، امروز کجا بودیم؟ خاک مذلت بر سر ما بود.

اعرافی ادامه داد: ایشان در برابر این نظریه بی‌دفاعی، خوش‌بینی و کنار کشیدن از تولید سلاح و تجهیزات ایستادند. سوم، دفاع هوشمند و مهاجم بود. در آخرین سخنرانی‌هایشان فرمودند اگر شما وارد جنگ شوید، این جنگ دیگر فقط ایران نیست و منطقه را خواهد گرفت. ما مهاجم نیستیم، اما وقت دفاع، تهاجم خواهیم کرد و روزگار دشمنان را سیاه خواهیم کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه با تأکید بر هوشمندی و آینده‌نگری رهبر شهید گفت: هوشمندی این رهبر بزرگ، آینده‌نگری ایشان، پیش‌بینی‌های ایشان و راهبری‌های دفاعی و نظامی ایشان، ایران را یگانه منطقه و سرآمد منطقه و جهان کرد.

وی تصریح کرد: ایران را به تنها قدرتی تبدیل کرد که در برابر نیرومندترین ارتش‌های عالم ایستاد و به فضل خداوند، با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب و فداکاری نیروهای مسلح، این سرآمدی و مقاومت در برابر دشمنان اسلام و ایران استمرار و تداوم پیدا خواهد کرد.

اعرافی افزود: رهبر شهید و از جان عزیزتر ما، صنایع نظامی و تجهیزات نظامی را به شکل مستقل پیش برد، کادرهای فرماندهی و نیروهای مسلح را تربیت کرد و ایمان و انگیزه نیروهای مسلح را هدایت کرد. دفاع را علمی و دفاع را مردمی کرد و با بسیج مردمی، دفاع مردم‌پایه، ایمان‌بنیان و علم و دانش‌محور را پایه‌ریزی کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: این نظام دفاعی با خون دل‌ها ترسیم شد. نتیجه آن، شش ماه حضور شما در میدان و درخشش نیروهای مسلح ما در جهان است. نتیجه آن، استیصال و واماندگی ترامپ و دشمنان ایران و محور مقاومت است. این مسیر به فضل خداوند، با اتحاد مقدس و با پیروی از رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا ادامه خواهد داشت.

اعرافی در پایان سخنان خود اظهار کرد: امشب در اینجا و در محضر فاطمه معصومه (س)، با رهبر معظم انقلاب پیمان می‌بندیم که بر سر راه رهبر شهیدمان، امام کبیرمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی تا پای جان خواهیم ایستاد.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
سقوط سنگین «دستمزد واقعی کارگران» فقط در ده سال/ پایه مزد از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید!
سایت هم میهن

سقوط سنگین «دستمزد واقعی کارگران» فقط در ده سال/ پایه مزد از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار رسید!

در یک بازه زمانی ده ساله، پایه مزد کارگران مشمول قانون کار یا همان «دستمزد واقعی طبقه‌ی کارگر» از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار تنزل یافته است؛ یعنی دستمزد واقعی کارگران ده سال پیش ۲.۷ برابر امروز بوده است.
         
از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت
سایت صفحه اقتصاد

از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت

پرونده «خالی‌خوانی» ۹۰۰ میلیون دلاری در بانک اقتصاد نوین، با ورود سازمان بازرسی و دادستانی به پرونده تراستی‌ها، اهمیتی فراتر از یک ابهام بانکی پیدا کرده است؛ پرسش اصلی این است که چگونه «اعلام وصول» پول نفت می‌توانسته از «وجود واقعی» آن جلو بزند و چرا مسئولین بانک حاضر به شفاف سازی و پاسخگویی نیستند؟
بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی گرانی مواد اولیه فقط یک مسئله برای کارخانه‌دار و تولیدکننده نیست؛ زنجیره‌ای است که از کارخانه آغاز می‌شود و در نهایت به سفره مردم می‌رسد. وقتی قیمت مواد اولیه، انرژی، حمل‌ونقل، ارز و هزینه تأمین مالی افزایش پیدا می‌کند، تولیدکننده برای ادامه فعالیت ناچار است قیمت محصول خود را بالا ببرد. اما …
وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا

یک بنگاه در شرایط عادی باید بتواند بخشی از منابع خود را صرف سرمایه در گردش و بخشی را صرف سرمایه‌گذاری ثابت کند. سرمایه در گردش، مواد اولیه می‌خرد، حقوق می‌دهد و چرخه تولید را ادامه می‌دهد؛ سرمایه‌گذاری ثابت اما کارخانه فردا را می‌سازد. ماشین‌آلات جدید، فناوری بهتر، خط تولید تازه و افزایش ظرفیت از [ ]
ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / تجارت بدون پول، اعتبار و ابزار پرداخت امکان‌پذیر نیست. یک واردکننده برای خرید کالا از خارج به ارز، اعتبار و ابزار انتقال وجه نیاز دارد و یک صادرکننده نیز برای دریافت پول حاصل از فروش کالا باید بتواند منابع خود را به چرخه اقتصادی بازگرداند. در این میان بانک‌ها نقش واسطه اصلی [ ]
فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین جلیلی بال / وام مسکن زمانی می‌تواند کارکرد واقعی داشته باشد که متقاضی بتواند با ترکیب آورده شخصی و تسهیلات بانکی، بخش قابل‌قبولی از هزینه خرید خانه را تأمین کند. اما هنگامی که قیمت یک واحد مسکونی معمولی چندین برابر سقف تسهیلات است، وام دیگر ابزار خرید خانه نیست؛ بلکه تنها بخشی از هزینه [ ]
روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟
سایت اکوایران

روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟

اکوایران: اقدامات جدید بسنت با هدف فشار اقتصادی علیه ایران و هدف قرار دادن کشورها و شرکت‌هایی است که در پنج بخش، یعنی دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، با تهران تجارت می‌کنند.
مردم در صف تعمیرگاه ها/ مدیر عامل ایران خودرو: تویوتای ایران می شویم
سایت عصرایران

مردم در صف تعمیرگاه ها/ مدیر عامل ایران خودرو: تویوتای ایران می شویم

باید از حمید کشاورز پرسید چرا زمانی که دم از تویوتا شدن ایران خودرو می زنید مشتریان ایران خودرو باید درگیر کیفیت پایین و هزینه گزاف محصولات تولیدی این شرکت ب...
بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟
سایت تابناک

بنزین ارزان سهم چه کسانی است!/ مردم نگران چه چیزی باشند؟

اگر هدف دولت فقط کاهش مصرف بنزین باشد، سهمیه یکسان می‌تواند ابزار ساده‌ای برای ایجاد محدودیت باشد اما اگر هدف عدالت یارانه‌ای باشد، مسئله پیچیده‌تر خواهد شد...
بسته بودن برخی از پمپ‌بنزین‌ها در تهران!
سایت عصرایران

بسته بودن برخی از پمپ‌بنزین‌ها در تهران!

با توجه به افزایش گزارش‌های مردمی انتظار می‌رود شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره وضعیت جایگاه‌های تهران توضیح روشنی ارائه کند
پیش‌فروش خودرو وارد مرحله تازه‌ای شد
سایت تابناک

پیش‌فروش خودرو وارد مرحله تازه‌ای شد

برای کسی که امروز پول خودرو را می‌دهد و چند ماه بعد قرار است خودرو را تحویل بگیرد، فاصله میان این دو تاریخ فقط چند ماه روی تقویم نیست؛ فاصله‌ای است که می‌توا...
اقدامات خصمانه جدید آمریکا بر کدام کشورها تاثیر می‌گذارد؟
خبرگزاری ایسنا

اقدامات خصمانه جدید آمریکا بر کدام کشورها تاثیر می‌گذارد؟

تحریم‌های خصمانه جدید موسوم به «دی‌دِی اقتصادی» دولت ترامپ علیه ایران، شرکای تجاری اصلی ایران را تحت فشار قرار می‌دهد و چین، عراق، ترکیه، هند و امارات متحده عربی در معرض تحریم‌های ثانویه آمریکا قرار دارند.
راهکارهای کاهش اثر تحریم‌؛ از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی
خبرگزاری ایرنا

راهکارهای کاهش اثر تحریم‌؛ از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی

تهران- ایرنا- یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیم وزارت خزانه داری آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران گفت: کاهش اثر تحریم‌ها با توسعه بازارهای مرزی و زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی امکان‌پذیر است.
سایت اقتصادنیوز

محدودیت جدید آمریکا برای ایرانی‌ها/ ارسال پول به خانواده‌ها در ایران غیر ممکن شد؟

حقوق کارگران زیر ۱۰۰ دلار رسید؛ سقوط سنگین دستمزد واقعی کارگران در ۱۰ سال
سایت اقتصاد ۲۴

حقوق کارگران زیر ۱۰۰ دلار رسید؛ سقوط سنگین دستمزد واقعی کارگران در ۱۰ سال

در یک بازه زمانی ده ساله، پایه مزد کارگران مشمول قانون کار یا همان «دستمزد واقعی طبقه‌ی کارگر» از ۲۳۲ دلار به ۸۳ دلار تنزل یافته است؛ یعنی دستمزد واقعی کارگران ده سال پیش ۲.۷ برابر امروز بوده است.
جراحی بزرگ دولت در شبکه بانکی؛ ناترازی درمان می‌شود یا جا به‌ جا؟!/ پایان دوران خلق پول برای پوشاندن زیان‌ها؟
سایت اقتصاد ۲۴

جراحی بزرگ دولت در شبکه بانکی؛ ناترازی درمان می‌شود یا جا به‌ جا؟!/ پایان دوران خلق پول برای پوشاندن زیان‌ها؟

پس از سال‌ها انباشت ناترازی و خلق پول بی‌ضابطه در شبکه بانکی، دولت سراغ جراحی بانک‌های مشکل‌دار رفته است؛ اقدامی که می‌تواند به مهار تورم کمک کند، اما به شرط آنکه هزینه زیان بانک‌های متخلف دوباره از جیب مردم پرداخت نشود.
وام یک میلیاردی مسکن به داد خانه‌اولی‌ها می‌رسد؟ / قسط ۲۰ میلیونی در برابر درآمد ۲۲ میلیونی / شکاف بزرگ بین وام و قیمت خانه
سایت اندیشه معاصر

وام یک میلیاردی مسکن به داد خانه‌اولی‌ها می‌رسد؟ / قسط ۲۰ میلیونی در برابر درآمد ۲۲ میلیونی / شکاف بزرگ بین وام و قیمت خانه

وام یک میلیارد تومانی مسکن برای کدام گروه از خانوارهای ایرانی واقعاً قابل استفاده است و قسط آن چه سهمی از درآمد ماهانه آنها را می‌بلعد؟
بیم و امید در میان محاصره - همدلی
روزنامه همدلی

بیم و امید در میان محاصره - همدلی

زهره قلیچی فعال رسانه آمریکا می‌گوید ایران را محاصره اقتصادی کرده است. این موضوع این روزها نقل مجالس است و هر جا باشی ردی از آن خواهی یافت اما جامعه‌ی ایرانی تجربه فراوانی در این زمینه دارد. واقعیت این است که وضعیت اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت تأثیر جنگ اقتصادی قرار گرفته که [ ]
رکوردزنی «فقر مسکن» در کشور/ سبقت تاریخی موجوی «خانه‌ها» از تعداد «خانوارها»/ این پارادوکس چه پیامی دارد؟
سایت اقتصادنیوز

رکوردزنی «فقر مسکن» در کشور/ سبقت تاریخی موجوی «خانه‌ها» از تعداد «خانوارها»/ این پارادوکس چه پیامی دارد؟

اقتصادنیوز: تصویر فعلی از حجم عرضه و تقاضا در بازار مسکن می‌گوید، هم میزان عرضه به شکل بی‌سابقه از حجم تقاضا بیشتر است و هم برای اولین‌بار «مازاد خانوار ساکن» در واحدمسکونی از بین رفته است.
هزینه سرسام آور نگهداری خودروی فرسوده؛ ۱.۷ برابر خودروی نو | انگیزه متقاضی برای اسقاط چیست؟
سایت اقتصادنیوز

هزینه سرسام آور نگهداری خودروی فرسوده؛ ۱.۷ برابر خودروی نو | انگیزه متقاضی برای اسقاط چیست؟

اقتصادنیوز: محمدصادق حاتمی، مدیر ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» از دو برنامه برای افزایش جذابیت طرح اسقاط خبر داده است.
از رمان‌خوانی در نوجوانی تا کشف راز رشد اقتصادی
سایت اکوایران

از رمان‌خوانی در نوجوانی تا کشف راز رشد اقتصادی

اکوایران: روز 23 آگوست سالروز تولد کسی است که جهان به علت نظریاتش در رابطه با رشد اقتصادی به او مدیون است. سولو نقطه عطف زندگی خود را زمانی می‌داند که معلمش در دبیرستان او را تشویق به مطالعه رمان کرد؛ امری که بینش سولو را از صرف کسب نمرات بهتر به اندیشیدن تغییر داد.
بانک‌ها پشت در بازار باز ماندند
سایت اکوایران

بانک‌ها پشت در بازار باز ماندند

اکوایران: در شرایطی که بانک‌ها برای تامین نقدینگی به منابع بانک مرکزی چشم دوخته‌اند، سیاستگذار پولی همچنان دست‌ودلبازی گذشته را نشان نمی‌دهد. در آخرین عملیات بازار باز، از مجموع ۴۱۹.۹ هزار میلیارد تومان درخواست بانک‌ها تنها ۷۰ هزار میلیارد تومان پذیرفته شد؛ به این معنا که بیش از ۸۳ درصد تقاضای بانک‌ها …
زیرساخت خاموش اقتصاد هوشمند
روزنامه دنیای اقتصاد

زیرساخت خاموش اقتصاد هوشمند

ماده ۶۴ برنامه هفتم، دستیابی به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال را از تولید ناخالص ملی هدف‌گذاری کرده و ماده ۶۶ نیز دولت را مکلف کرده است با مشارکت بخش غیردولتی، زمینه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، ابری، ذخیره‌سازی و پردازشی را فراهم کند.
         
چالش جدید در تجارت ایران و هند/ سرنوشت واردات دارو، چای و برنج چه می شود؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چالش جدید در تجارت ایران و هند/ سرنوشت واردات دارو، چای و برنج چه می شود؟

صادرات هند به ایران که پس از تحریم‌های آمریکا به‌شدت کاهش یافته بود، حالا با توقف تجارت و تراکنش‌های مالی امارات و احتمال تشدید تحریم‌ها، با خطر افت بیشتر روبه‌رو شده است.
         
فاز جدید نبرد اقتصادی
روزنامه دنیای اقتصاد

فاز جدید نبرد اقتصادی

دولت آمریکا به رهبری دونالد ترامپ و با محوریت اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، مرحله تازه‌ای از فشار بر ایران را با عنوان «خشم اقتصادی» و «دی‌دی اقتصادی» آغاز کرده و تهدید کرده است تمام شریان‌های مالی و تجاری ایران و حتی کشورهای همکار با تهران را هدف قرار دهد. کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی اقتصاد ایران …
محاصره ناکام نفت ایران
روزنامه دنیای اقتصاد

محاصره ناکام نفت ایران

با وجود محاصره دریایی آمریکا، تحریم پالایشگاه‌های چینی و هشدار به بانک‌های پکن، صادرات نفت ایران متوقف نشده و تداوم فروش روزانه دست‌کم ۶۰۰هزار بشکه، نشانه‌ای از ناکامی واشنگتن در تحقق هدفی است که از سال ۲۰۱۸ به دنبال آن بوده: قطع درآمدهای نفتی ایران.
         
 تغییر کاربری سامانه خودرو
روزنامه دنیای اقتصاد

 تغییر کاربری سامانه خودرو

سامانه‌های یکپارچه عرضه خودرو که در ابتدا با هدف مدیریت فروش خودروهای داخلی و وارداتی و جلوگیری از تخلفات احتمالی در فرآیند عرضه راه‌اندازی شدند، حالا برخی از آنها با تغییر کارکرد و ابهاماتی تازه مواجه‌اند؛ به‌خصوص سامانه خودروهای وارداتی که با وجود کمرنگ‌شدن نقش آن در عرضه خودرو، همچنان با عنوان مرجع …
در تعقیب تورم
روزنامه دنیای اقتصاد

در تعقیب تورم

آخرین داده‌های رسمی و نیمه‌رسمی درباره وضعیت معیشت خانوار نشان می‌دهد که اقتصاد ایران همچنان در نقطه‌ای ایستاده که در آن، هزینه زندگی با سرعتی بیشتر از توان جبران درآمدها بالا می‌رود. تورم نقطه‌به‌نقطه تیر ۱۴۰۵ بر اساس گزارش مرکز آمار ایران به 87.9درصد رسیده و تورم سالانه نیز ۶۶درصد اعلام شده است. در …
برندگان و بازندگان بازار طلا و ارز
روزنامه هفت صبح

برندگان و بازندگان بازار طلا و ارز

اینها بازنده دوباره‌اند، یک بار وقتی مجبور به فروش شدند و یک بار حالا که قیمت دور از دسترسشان شده است
بنزین و بازی روایت‌ها | کار سخت دولت زیر سایه جنگ
روزنامه هفت صبح

بنزین و بازی روایت‌ها | کار سخت دولت زیر سایه جنگ

ابهام و اخبار متناقض درباره قیمت بنزین به‌جای آماده‌سازی جامعه، اضطراب عمومی ایجاد می‌کند. دولت باید تصمیمی شفاف، منسجم و با مشارکت مردم اتخاذ کند
روزنامه هفت صبح

خطر ارسنیک برنج های بازار ایران چقدر است؟

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی
روزنامه عصر اقتصاد

دنیای جیب‌های خالی بدون میکروفون‌های عالی

راضیه حسینی رئیس بانک مرکزی: «صبح تا شب داریم تأمین ارز می‌کنیم و سیاست پولی اعمال می‌کنیم؛ به جوسازی‌هایی که درست می‌کنند خیلی توجه نکنید.» حتماً برای شما هم پیش‌آمده است، بعد از دیدن سریالی جذاب، یا فیلمی زیبا، مدتی در حس و حال آن قرار می‌گیرید و وقتی صفحه‌ی نمایش را خاموش می‌کنید، وارد
حمله نظامی به ایران جدی است؟ | سبحانی: احیای تفاهم‌ اسلام‌آباد از نان شب واجب‌تر است، از فرصت سفر عاصم منیر به ایران استفاده کنیم
سایت اقتصادنیوز

حمله نظامی به ایران جدی است؟ | سبحانی: احیای تفاهم‌ اسلام‌آباد از نان شب واجب‌تر است، از فرصت سفر عاصم منیر به ایران استفاده …

اقتصادنیوز: یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: احیای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد از نان شب هم برای هر دو طرف واجب‌تر است؛ زیرا در صورت ادامه این روند، دشواری‌ها و درگیری‌ها در منطقه به شدت افزایش خواهد یافت.
خرید خودرو به آینده موکول شد
سایت ایران آنلاین

خرید خودرو به آینده موکول شد

خرید خودرو برای برخی از خانوارهای ایرانی، شاید مانند گذشته تصمیمی ساده و در دسترس نیست. فاصله میان درآمد و قیمت خودرو طی سال‌های اخیر، تا حدودی افزایش یافته به طوری که بخشی از متقاضیان به سمت خرید خودروی دست دوم رفته‌اند.
فاجعه قیمتی در بازار وسایل نقلیه/ قیمت موتورسیکلت  تا مرز ۱ تا ۲ میلیارد تومان پیش رفت/ حداقل قیمت 300 میلیون تومان!
سایت اقتصادنیوز

فاجعه قیمتی در بازار وسایل نقلیه/ قیمت موتورسیکلت تا مرز ۱ تا ۲ میلیارد تومان پیش رفت/ حداقل قیمت 300 میلیون تومان!

اقتصادنیوز: یک کارشناس صنعت خودرو گفت: مصرف‌کننده برای موتور ۳۰۰ میلیون تومانی برنامه‌ریزی می‌کند، تا می‌آید خرید کند، می‌شود ۴۰۰ میلیون تومان. اینها شرایط را سخت می‌کند.
آغاز فشار مالی علیه ایران
روزنامه ستاره صبح

آغاز فشار مالی علیه ایران

گروه سیاسی: پس از آغاز محاصره دریایی دوم ایران، کاخ سفید به این نتیجه رسیده که فشار اقتصادی را جایگزین جنگ کند. وزیر خزانه‌داری آمریکا و ترامپ مدعی شده‌اند که بزرگ‌ترین حمله مالی علیه ایران را آغاز کرده‌اند. آمریکا با تهدید، جنگ روانی در بازار به راه انداخته و انتظارات تورمی را بالابرده است.
         
تجربه فروپاشی اقتصادی
روزنامه ستاره صبح

تجربه فروپاشی اقتصادی

نرخ تورم ماهانه در یوگسلاوی سابق به ۳۱۳ میلیون درصد رسید و تولید ناخالص داخلی کشور ۴۵ درصد افت کرد. مردم به مبادله کالا به کالا روی آوردند.
    
مدنی زاده از «کاهش تورم» و «نجات ۶۰۰ هزار شغل» می گوید؛ مردم از کوچک شدن سفره ها می پرسند / اقتصادِ تحت کنترل با تورم ۸۷.۹ درصدی و دلار و سکه صعودی!
سایت رکنا

مدنی زاده از «کاهش تورم» و «نجات ۶۰۰ هزار شغل» می گوید؛ مردم از کوچک شدن سفره ها می پرسند / اقتصادِ تحت کنترل با تورم ۸۷.۹ …

رکنا اقتصادی: در شرایطی که تورم نقطه به نقطه مرداد ماه به ۸۷.۹ درصد رسیده، قیمت دلار و سکه طی چند روز جهش قابل توجهی داشته و افزایش هزینه های تولید فشار مضاعفی بر بنگاه ها وارد کرده است، وزیر اقتصاد از «کاهش تورم»، «کنترل شرایط اقتصادی» و جلوگیری از بیکاری حدود ۶۰۰ هزار نفر سخن می گوید؛ ادعاهایی که در …
قیمت دلار تنها پیامد افزایش تحریم‌ها نیست
سایت روزنو

قیمت دلار تنها پیامد افزایش تحریم‌ها نیست

اگر دولت فکری به حال تنظیم ارز بازار نکند یا در چارچوب کلان، چشم‌انداز ورود ارز کشور به خطر افتاده باشد، کانال ۲۰۰ هزارتومانی قیمت دلار هم موقتی نیست.
    
سایت اقتصاد 120

از بعدِ جنگ، دیگر مثل قدیم نفتمان را با تخفیف نمی‌فروشیم، بلکه جنگ باعث شده نفتمان را ۴ دلار گران‌تر از بازار بفروشیم

تعیین‌تکلیف بنزین
روزنامه شرق

تعیین‌تکلیف بنزین

تکلیف مسئله بنزین دیروز تا حدی روشن شد و یکی از مقامات دولتی خبر داد کاهش سهمیه بنزین قطعی شده، اما درباره قیمت، دولت هنوز به جمع‌بندی نرسیده است. کاهش سهمیه بنزین یکی از سه سناریوی دولت برای مهار مصرف افسارگسیخته سوخت در ایران است.
محاصره ترامپ کاملا بی‌اثر شده
روزنامه چارسوق

محاصره ترامپ کاملا بی‌اثر شده

در حالی که عبدالناصر همتی و سایر مقامات دولت چهاردهم در روزهای اخیر با اظهارنظرهای منفی خود درباره شرایط اقتصادی کشور سبب ایجاد التهاب در بازارها شده‌اند، اظهارات فعالان بخش خصوصی نشان می‌دهد کشور در تامین کالاهای اساسی هیچ مشکلی ندارد. به عنوان مثال محمد جعفری دبیر انجمن غلات ایران در گفت‌وگو با «اقتصاد۱۲۰» …
         
81 میلیارد دلار ارز صادراتی کجاست؟
روزنامه چارسوق

81 میلیارد دلار ارز صادراتی کجاست؟

عدد ۸۱ میلیارد دلار تخلف در بازگشت ارز صادراتی طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۴، به یکی از مهم‌ترین ابهامات ارزی اقتصاد ایران تبدیل شده است؛ اما توضیحات مهدی دارابی، دستیار رئیس‌کل بانک مرکزی در امور ارزی، تصویر متفاوتی از این رقم ارائه می‌کند. به گفته او، این رقم به معنای خروج یا گم‌شدن ۸۱ میلیارد دلار از کشور …
حمله اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران / تهدید به تحریم شرکای اقتصادی تهران / فشار بر 5 بخش رمزارزها، فناوری، طلا، هواپیمایی و کشتیرانی
سایت عصرایران

حمله اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران / تهدید به تحریم شرکای اقتصادی تهران / فشار بر 5 بخش رمزارزها، فناوری، طلا، هواپیمایی …

آمریکا: فشار بر «ناوگان سایه» که در کشورهای مختلف از جمله امارات، هنگ‌کنگ، چین، سنگاپور، سوئیس و برخی کشورهای اروپایی فعالیت می‌کنند و در انتقال نفت ایران و...
         
اژدهای تورم در قلب صنعت/ منتظر انفجار قیمت‌ها در نیمه دوم سال باشیم؟
سایت تابناک

اژدهای تورم در قلب صنعت/ منتظر انفجار قیمت‌ها در نیمه دوم سال باشیم؟

از پلاستیک و کاغذ تا خودرو و غذا؛ هیچ صنعتی از موج گرانی در امان نمانده است، اما ترسناک‌ترین بخش ماجرا، سرعت این گرانی است و سوال مهم این است که آیا ما در آس...
پرونده جنجالی در بانک مسکن؛ زمین خواری با امضای آقای مدیر! / ۹۵ هکتار زمین به چه کسانی رسید؟
سایت تابناک

پرونده جنجالی در بانک مسکن؛ زمین خواری با امضای آقای مدیر! / ۹۵ هکتار زمین به چه کسانی رسید؟

در پرونده واگذاری ۹۵ هکتار اراضی شرکت سرمایه‌گذاری مسکن در شهرستان شهریار، به موضوع انتقال بخشی از این اراضی به همسر یکی از مدیران بانک مسکن پرداخته شده است...
از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها
سایت نود اقتصادی

از مقابله با زمینه‌های ایجاد جهش ارزی تا راهکار‌هایی برای حل مشکل تراستی‌ها

رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفتگویی تفضیلی به تشریح ضرورت‌های سیاست‌های بهینه ارزی، واکاوی عامل اتفاقات ارزی پاییز و زمستان 1404، اقدامات لازم برای حل مشکل تراستی‌ها و همچنین جایگزینی سایر کشور‌ها به جای امارات پرداخت.
متانول جای نگرانی دارد یا نه؟
سایت نواندیش

متانول جای نگرانی دارد یا نه؟

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که استفاده از متانول به عنوان ترکیب اکسیژنه در سوخت با اهدافی ازجمله بهبود فرآیند احتراق، افزایش عدد ا...
    
سراشیبی معیشت
روزنامه دنیای اقتصاد

سراشیبی معیشت

عبور شاخص فلاکت از مرزهای تاریخی خود زنگ هشدار وضعیت نابسامان سبد مصرفی خانوار ایرانی را به صدا درآورده است. شکنندگی بازار کار و تورم بی‌سابقه در کنار یکدیگر باعث شده‌اند تا سبد مصرفی خانوار هر لحظه بیش از قبل دچار انقباض شود. مسکن‌های حمایتی تجویز شده، تا به امروز فقط توانسته‌اند کارکردی کوتاه‌مدت داشته …
صادرکنندگان، قربانی اختلاف میان دولت و بخش خصوصی
خبرگزاری ایرنا

صادرکنندگان، قربانی اختلاف میان دولت و بخش خصوصی

در حالی که اختلاف بر سر تعهدات چند میلیارد دلاری دولت‌های گذشته به واردکنندگان کالاهای اساسی وارد مرحله تازه‌ای شده است، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های فعالان اقتصادی، تأثیر مستقیم این وضعیت بر صادرکنندگان و بازگشت ارز حاصل از صادرات است؛ موضوعی که می‌تواند هزینه تجارت خارجی را افزایش داده و انگیزه صادرات …
بازار قهوه در آستانه موج گرانی/ اختلال واردات و ارز، هزینه تأمین را بالا برد
سایت صفحه اقتصاد

بازار قهوه در آستانه موج گرانی/ اختلال واردات و ارز، هزینه تأمین را بالا برد

اختلال در مسیرهای وارداتی قهوه همزمان با نوسانات ارزی، احتمال افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی را بیشتر کرده است؛ فعالان صنعت قهوه می‌گویند کاهش واردات در دوره جنگ و تغییر مسیر تأمین، هزینه ورود محموله‌ها را افزایش داده، هرچند کافه‌ها تاکنون بخشی از فشار هزینه‌ای را جذب کرده‌اند.
پنج دهه زندگی با تورم و بیکاری
روزنامه هفت صبح

پنج دهه زندگی با تورم و بیکاری

سال‌ها سیاست‌گذاری پرهزینه، هزاران میلیارد تومان تسهیلات و ده‌ها برنامه اشتغال‌زایی اجرا شده اما بازار کار ایران همچنان با بحران بیکاری و کمبود فرصت‌های شغلی پایدار دست‌وپنجه نرم می‌کند
ایران نقشه تجارتش را  بازطراحی کند
روزنامه هفت صبح

ایران نقشه تجارتش را بازطراحی کند

‌ تهران اکنون توسعه کریدورهای ریلی، هوایی و مرزی و شرکای تجاری متنوع را دنبال می‌کند تا آسیب‌پذیری کاهش یابد
قاتل خاموش توسعه؛ چگونه شکاف قیمتی، بنزین را به ابزار فساد تبدیل می‌کند؟
روزنامه عصر اقتصاد

قاتل خاموش توسعه؛ چگونه شکاف قیمتی، بنزین را به ابزار فساد تبدیل می‌کند؟

علیرضا محمودی فرد پسادکترای حرفه‌ای آینده‌پژوهی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه‌ها تصور کنید رودخانه‌ای خروشان و پنهان در زیرِ پوستِ اقتصاد ایران جریان دارد؛ رودخانه‌ای نه از آب، که از بنزین و گازوئیل؛ این جریانِ سیّال و سمی، قاچاقِ سوخت است؛ بلایی که هر سال میلیاردها دلار از ثروتِ ملی را می‌بلعد، امنیتِ …
دومینوی ناکارآمدی به شبکه مخابرات رسید
روزنامه عصر اقتصاد

دومینوی ناکارآمدی به شبکه مخابرات رسید

مریم غدیرپور دیروز هم برق بدون کوچک ترین خبر قبلی پرید و تاریکی همه جا را فرا گرفت، اما قصه پرغصه ای که امسال خیلی بیشتر از سال های قبل روی اعصاب مردم راه می رود و من به عنوان کارشناس درگیر مسائل اقتصادی هر لحظه آن را با پوست و گوشت حس می کنم،
از مصرف به تولید
روزنامه عصر اقتصاد

از مصرف به تولید

راضیه حسینی محسن رضایی: «مردم در خانه‌های خود شروع به تولید محصولات مورد نیاز جامعه کنند. هر خانه‌ای می‌تواند تبدیل به یک لانچر جنگ اقتصادی شود؛ هر محله‌ای می‌تواند تبدیل به یک پایگاه موشکی جنگ اقتصادی شود.» لطفاً لیست محصولات موردنیاز جامعه را اعلام کنید تا ما به‌سرعت و موشک‌وار شروع به تولید کنیم. …
         
واقع‌بینانه ببینیم؛ مردم دیگر توان آزمون و خطا ندارند
روزنامه عصر اقتصاد

واقع‌بینانه ببینیم؛ مردم دیگر توان آزمون و خطا ندارند

ساسان باقرپناه بیش از هر زمان دیگری لازم است درباره وضعیت اقتصاد نه با خوش‌بینی اجباری و نه با بدبینی هیجانی، بلکه واقع‌بینانه صحبت کنیم. گرانی دیگر یک اتفاق مقطعی نیست و فشار معیشتی برای بخش بزرگی از خانوارها به مسئله‌ای روزمره تبدیل شده است. در چنین شرایطی هر تصمیم تازه اقتصادی باید با حساسیت
زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد؛ ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی در عصر دیجیتال
روزنامه عصر اقتصاد

زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد؛ ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی در عصر دیجیتال

زیست‌بوم دیجیتال و اقتصاد به پیوند گسترده میان فناوری‌های دیجیتال، کسب‌وکارها، بازارها، دولت، شهروندان و زیرساخت‌های ارتباطی گفته می‌شود. در این زیست‌بوم، فناوری اطلاعات و ارتباطات به بخش جدایی‌ناپذیر فعالیت‌های اقتصادی تبدیل شده است. خرید و فروش اینترنتی، بانکداری دیجیتال، پرداخت‌های الکترونیکی، اقتصاد …
تکلیف ما چیست؟ ما جنگ‌زده‌ایم، شما هنوز از جنگ می‌گویید
روزنامه عصر اقتصاد

تکلیف ما چیست؟ ما جنگ‌زده‌ایم، شما هنوز از جنگ می‌گویید

ساسان باقرپناه جنگ برای بعضی‌ها یک واژه سیاسی است، برای بعضی‌ها تیتر خبر و برای بعضی دیگر موضوع تحلیل‌های تلویزیونی؛ اما برای مردم عادی، جنگ خیلی زود به قیمت تبدیل می‌شود. به کرایه حمل، قیمت دارو، هزینه مواد اولیه، اجاره، ارز، بیمه، کاهش فروش، نگرانی از فردا و کوچک‌تر شدن سفره تبدیل می‌شود. شاید به
نقش پررنگ ساختمان‌های دولتی در ناترازی انرژی
روزنامه عصر اقتصاد

نقش پررنگ ساختمان‌های دولتی در ناترازی انرژی

آیدا برخورداری رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با تأکید بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های دولتی، گفت: حدود 60 درصد انرژی در ساختمان‌های عمومی کشور هدر می‌رود. کسری 300 میلیون مترمکعبی گاز به عنوان سوخت اصلی نیروگاه‌ها، صنایع و بخش خانگی، یکی از نمودهای این بحران است. این میزان کسری، یعنی شبکه …