قیمت طلا امروز




 مشارکت سرمایه‌گذاران

 روزنامه پیام ما / ۱۰ ساعت قبل

نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی

سلامت یک مسئله اجتماعی است. سمن‌ها با جلب مشارکت عمومی و توسعه سرمایه اجتماعی، نقشی کلیدی در پیشگیری و حل ساختاری بحران‌های سلامت ایفا می‌کنند.
 نقش سمن‌ها در سلامت اجتماعی
وقتی از سلامت حرف می‌زنیم، معمولاً تصویرمان از جایی آغاز می‌شود که درد به آنجا رسیده است؛ بیمارستان، پزشک، پرستار، دارو و درمان. اما سلامت، بسیار پیش‌تر از بیمارستان آغاز می‌شود؛ در خانه، مدرسه، محله، سبک زندگی و در کیفیت رابطه‌ای که آدم‌ها با یکدیگر دارند. شاید به همین دلیل است که سلامت را نمی‌توان فقط در قاب نظام درمان دید. سلامت، پیش از آنکه یک مسئله پزشکی باشد، یک مسئله اجتماعی است.

جامعه‌ای که مردمش نسبت به رنج یکدیگر بی‌تفاوت‌اند، الزاماً با بیمارستان‌های بیشتر سالم‌تر نمی‌شود. جامعه سالم، جامعه‌ای است که می‌تواند پیش از آنکه یک مسئله به بحران تبدیل شود، آن را ببیند، درباره‌اش گفت‌وگو کند و برای حل آن کنار هم بایستد. اینجاست که تشکل‌های مردم‌نهاد معنای دیگری پیدا می‌کنند.

سمن‌ها فقط مجموعه‌هایی برای جمع‌آوری کمک، حمایت از بیماران یا اجرای چند پروژه حمایتی نیستند. آنها می‌توانند چشم جامعه، گوش جامعه و حافظه اجتماعی جامعه باشند؛ جایی که صدای آدم‌هایی شنیده می‌شود که گاهی در میان آمارها و گزارش‌های رسمی دیده نمی‌شوند. یک کودک، یک سالمند، یک بیمار، یک خانواده کم‌برخوردار، یک جوان گرفتار آسیب اجتماعی… سمن می‌تواند آنها را از «موضوع یک گزارش» به‌صورت یک مسئله اجتماعی تبدیل کند.اما شاید لازم باشد یک قدم جلوتر برویم و از خودمان بپرسیم: مشارکت اجتماعی واقعاً چیست؟آیا مشارکت، جمع کردن پول برای یک بیمار است؟ خرید چند دستگاه برای یک بیمارستان؟ برگزاری یک همایش؟ یا اجرای یک پروژه حمایتی؟ همه اینها ارزشمندند؛ اما مشارکت اجتماعی، اگر قرار باشد به معنای واقعی کلمه مشارکت باشد، چیزی فراتر از اینهاست.

مشارکت یعنی مردم، در حل مسئله سهم داشته باشند. یعنی جامعه فقط دریافت‌کننده خدمت نباشد؛ خودش بخشی از راه‌حل باشد. سال‌هاست برای مردم تصمیم گرفته‌ایم. شاید وقت آن رسیده باشد که با مردم تصمیم بگیریم. این دو، یکسان نیستند. وقتی برای جامعه تصمیم می‌گیریم، ممکن است یک پروژه خوب طراحی کنیم؛ اما وقتی با جامعه تصمیم می‌گیریم، احتمال بیشتری دارد که مسئله واقعی را پیدا کنیم.و شاید یکی از مهم‌ترین رسالت‌های سمن‌ها همین باشد: ترجمه تجربه زیسته مردم به مسئله قابل حل.در حوزه سلامت، این تفاوت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. ما معمولاً زمانی وارد میدان می‌شویم که مسئله اتفاق افتاده است. وقتی بیمار شد، درمان را شروع می‌کنیم. وقتی اعتیاد شکل گرفت، مداخله می‌کنیم. وقتی خانواده‌ای فروپاشید، حمایت می‌کنیم. وقتی افسردگی به بحران رسید، به فکر درمان می‌افتیم. اما پرسش مهم‌تر این است: چرا قبل‌تر نه؟

چرا سمن‌ها را به بخشی از سازوکار پیشگیری تبدیل نکنیم؟ چرا از آنها نخواهیم هر منطقه، محله و جامعه را با دقتی که شاید هیچ گزارش آماری نتواند، ببینند و یک «نقشه مسائل سلامت» برای آن ترسیم کنند؟

شاید مسئله یک محله، سلامت روان نوجوانان باشد. در محله‌ای دیگر، سالمندی. جایی دیابت و فشار خون. جایی اعتیاد. و جایی، نبود دسترسی عادلانه به خدمات سلامت. آن‌وقت به‌جای اینکه هر سازمان، پروژه‌ای را که خودش دوست دارد اجرا کند، مسئله واقعی جامعه، نقطه آغاز مداخله باشد.

این یعنی عبور از پروژه‌محوری به مسئله‌محوری. و این تغییر، بسیار مهم است. دیگر موفقیت یک شرکت این نیست که بگوید «۵۰۰ میلیون تومان برای سلامت هزینه کردیم». موفقیت این است که بتواند بگوید: در این محله، با مشارکت مردم و سمن‌ها، نرخ کنترل فشار خون را افزایش دادیم.

آنچه اهمیت دارد، مبلغ هزینه‌شده نیست. تغییری است که در زندگی انسان‌ها ایجاد شده است. اما هیچ سمنی به‌تنهایی نمی‌تواند مسائل پیچیده سلامت را حل کند.

سلامت، یک مسئله چندبازیگری است.

دولت باید سیاست‌گذار و تسهیل‌گر باشد. دانشگاه علوم پزشکی، دانش و تخصص را به میدان بیاورد. بخش خصوصی و شرکت‌ها، منابع و ظرفیت‌های خود را مسئولانه وارد کنند. شهرداری و مدیریت شهری، فضا و زیرساخت فراهم کنند. سمن‌ها، جامعه را نمایندگی و بسیج کنند. و مهم‌تر از همه، خود مردم در طراحی و اجرای راه‌حل حضور داشته باشند.

این یعنی به‌جای پروژه‌های جزیره‌ای، یک ائتلاف سلامت اجتماعی شکل بگیرد. ائتلافی که در آن هرکس سهم خودش را بداند و هیچ‌کس مالک مسئله نباشد؛ همه شریک حل آن باشند.در این میان، یک کلمه شاید از همه مهم‌تر باشد: اعتماد.اعتماد چیزی نیست که بتوان با بودجه خرید. با بخشنامه ایجاد نمی‌شود. و با یک کمپین یک‌روزه ساخته نمی‌شود. اعتماد، محصول رابطه است. وقتی مردم ببینند کسی صدایشان را می‌شنود، وقتی بدانند در روزهای سخت تنها نمی‌مانند، وقتی بتوانند در تصمیمی که درباره زندگی‌شان گرفته می‌شود، نقش داشته باشند، چیزی شکل می‌گیرد که از بسیاری از زیرساخت‌های فیزیکی ماندگارتر است: سرمایه اجتماعی.

و سمن‌ها، اگر درست فهم و حمایت شوند، یکی از مهم‌ترین سازندگان سرمایه اجتماعی‌اند. آنها میان مردم و ساختارهای رسمی پل می‌زنند؛ میان مسئله و راه‌حل واسطه می‌شوند؛ و میان بخش خصوصی، دولت و جامعه، امکان گفت‌وگو ایجاد می‌کنند.

از همین‌جا، مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها نیز معنای تازه‌ای پیدا می‌کند. مسئولیت اجتماعی نباید به چک کشیدن برای یک پروژه، خرید چند تجهیز یا انتشار چند تصویر از یک مراسم تقلیل پیدا کند. مسئولیت اجتماعی زمانی معنا پیدا می‌کند که منابع، به مسئله واقعی جامعه متصل شوند.

شرکت می‌تواند منابع داشته باشد. نظام سلامت دانش داشته باشد. دولت قدرت سیاست‌گذاری داشته باشد. اما این سمن‌ها هستند که می‌توانند نبض جامعه را لمس کنند. بنابراین شاید لازم باشد منابع سلامت نیز از همین مسیر عبور کنند: پول دنبال مسئله برود، نه مسئله دنبال پول.

سمن‌ها مسئله را شناسایی کنند، مردم در طراحی راه‌حل شریک باشند؛ متخصصان راه‌حل را ارزیابی کنند؛ شرکت‌ها و خیرین منابع را تأمین کنند؛ و در نهایت، اثر واقعی سنجیده شود. چند نفر تحت پوشش قرار گرفتند، یک شاخص سلامت چقدر تغییر کرد، رفتار مردم چه میزان تغییر کرد و برای هر نتیجه چقدر هزینه شد؟

چون در نهایت، جامعه به گزارش بیشتر نیاز ندارد، به اثر بیشتر نیاز دارد. شاید وقت آن رسیده باشد که برای سمن‌ها، به‌جای تعداد پروژه‌ها، اثر اجتماعی را معیار قرار دهیم. و به‌جای اینکه مردم را «مخاطب» برنامه‌ها بدانیم، آنها را شریک بدانیم.

اگر برای سلامت روان جوانان برنامه‌ای طراحی می‌کنیم، خود جوان‌ها باید در طراحی آن حضور داشته باشند. اگر برای سالمندان برنامه می‌سازیم، سالمندان نباید فقط دریافت‌کننده آن باشند. اگر برای کودکان تصمیم می‌گیریم، باید صدای خانواده‌ها و کسانی را که هر روز با آنها زندگی می‌کنند، بشنویم.هیچ برنامه‌ای درباره مردم، نباید بدون مردم طراحی شود.هفته تشکل و مشارکت اجتماعی، شاید بیش از آنکه هفته تقدیر از سمن‌ها باشد، فرصت خوبی برای بازنگری در معنای «با هم بودن» باشد. مشارکت اجتماعی، یک مراسم نیست. یک شعار نیست. حتی یک پروژه هم نیست.مشارکت، یک شیوه حکمرانی اجتماعی است.شیوه‌ای که در آن جامعه تماشاگر نیست. شریک است. و شاید مهم‌ترین کاری که امروز باید انجام دهیم، این باشد که مشارکت را از سطح واژه به سطح سازوکار بیاوریم: برای هر جامعه، یک نقشه مسئله داشته باشیم. برای هر مسئله، یک ائتلاف بسازیم. برای هر ائتلاف، مسئولیت روشن تعریف کنیم. برای هر هزینه، اثر قابل سنجش بخواهیم. و برای هر تصمیم، صدای مردم را به رسمیت بشناسیم.آن وقت دیگر نمی‌گوییم: «سمن‌ها در سلامت مشارکت می‌کنند.» بلکه می‌گوییم: «سمن‌ها بخشی از نظام حل مسئله سلامت جامعه‌اند.»و شاید تفاوت یک کار خیر با یک مداخله اجتماعی پایدار، دقیقاً همین‌جا باشد: کار خیر، ممکن است یک درد را برای امروز آرام کند؛ اما مشارکت اجتماعی می‌تواند توان جامعه را برای فردا بیشتر کند.

در نهایت، سلامت فقط چیزی نیست که پزشک به ما می‌دهد. بخشی از سلامت را ما برای یکدیگر می‌سازیم. در اعتمادی که ایجاد می‌کنیم. در دستی که برای دیگری دراز می‌کنیم. در مسئله‌ای که پیش از بحرانی شدن می‌بینیم. و در جامعه‌ای که یاد می‌گیرد برای نجات خودش، منتظر یک ناجی نماند.

شاید رسالت واقعی تشکل‌های اجتماعی همین باشد: کمک کنند جامعه، مراقبت از خودش را یاد بگیرد و این، شاید عمیق‌ترین معنای مشارکت اجتماعی باشد.







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
سایت عصرایران

قبل از عاشق شدن بیاموز چگونه در برف بدوی، بدون اینکه ردپایی از خود بر جای بگذاری (+صدا)

سایت اقتصاد ۲۴

عکسی از جنیفر لوپز در ۲۷ سالگی که قطعا متعجبتان می‌کند!

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/بختیار ایمانوردی در کنار مزار پدرش بیک ایمانوردی در آمریکا

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟

روز‌های گذشته آنچه بیشتر از هرچیز در تئاتر مطرح شده، قیمت بالای بلیت نمایش «آرش» نوشته امید سهرابی و کار علی سرابی است که از نیمه دوم شهریور در رویال‌هال اسپیناس پالاس اجراهایش را شروع می‌کند.
پایتخت بی‌کنسرت 
روزنامه دنیای اقتصاد

پایتخت بی‌کنسرت 

با پایان یافتن ایام سوگواری محرم و صفر و آغاز دوباره کنسرت‌های موسیقی، تهران همچنان از اجرای خوانندگان پاپ خالی است؛ انگار هنرمندان این حوزه فعلا به شهرستان‌ها کوچ کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از اعلام آتش‌بس جنگ اخیر در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ و بازگشت هنرمندان به سالن‌ها، کنسرت‌های «پاپ» مثل گذشته برگزار …
         
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب
گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)
سایت خبرآنلاین

گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)

این روزها شاهد رشد شکلی خاص و کوتاه (در حد یک جمله) از تبلیغات خصوصا در بنرهای اتوبان و خیابان‌ها هستیم که بعضا با طرح یک سوال و یا به شکلِ ایده‌ای جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده دیده می‌شوند.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.
یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین
خبرگزاری مهر

یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین

محمد خرمشاهی، طنزپرداز و روزنامه‌نگاری است که با نزدیک به یک قرن حضور در مطبوعات و برنامه‌های رادیویی، آینه‌ای از دردها و شادی‌های مردم بود و با زبانی طناز، کام جامعه را شیرین می‌کرد.
«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال
خبرگزاری مهر

«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال

یک منتقد سینما با اشاره به کلیشه های سریال های پلیسی در سال های اخیر بیان کرد که سریال «اعتراف می‌کنم» از این آثار متفاوت است.
سایت فرارو

همخوانی تصنیف «امشب شب مهتابه» توسط هنرمندان پیشکسوت

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌
روزنامه هفت صبح

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌

«ادیسه» در بهترین لحظاتش یک نمایش سینمایی خیره‌کننده و در ضعیف‌ترین بخش‌هایش حماسه‌ای گرفتار عظمت خودش است
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازیگر مطرح پس از باران: من پول غذا ندارم، هفته ای چهار وعده غذا می خورم! | ببینید

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
سایت ایران آنلاین

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

رسانه قرار است آینه باشد، نه آینه‌ای که فقط زشتی‌ها را بزرگ‌نمایی کند، بلکه آینه‌ای که واقعیت را همان‌گونه که هست پیش روی جامعه بگذارد. مسأله اما از جایی آغاز می‌شود که رسانه، به جای آنکه ابزار کشف حقیقت و مطالبه‌گری عمومی باشد، به ابزار معامله تبدیل شود، جایی که خبر نه برای آگاهی‌بخشی، بلکه برای فشار …
ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید
سایت خبرآنلاین

ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید

با تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ»، ماده ۲۷ به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های این مصوبه تبدیل شده؛ ماده‌ای که با پیش‌بینی محرومیت‌های سنگین و جریمه‌های چندبرابری برای برخی فعالیت‌های هنری، نگرانی و اعتراض گسترده سینماگران و حقوق‌دانان را به دنبال داشته است.
قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه هوش مصنوعی
سایت خبرآنلاین

قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه …

کتاب «کودکان می‌توانند بیندیشند» نوشته ران گیلمور، با ترجمه روح‌الله کریمی و زهرا حیدری، فلسفه را به جایی می‌برد که شاید بیش از هر جای دیگری به آن نیاز داریم: کلاس درس؛ جایی که کودک می‌تواند به‌جای حفظ کردن پاسخ‌ها، درباره پرسش‌هایی فکر کند که خیلی وقت‌ها بزرگسالان نیز از کنارشان عبور می‌کنند. فلسفه …
خبرگزاری ایرنا

واکنش آتش تقی‌پور به حواشی بزرگداشت زنده‌یاد علی حاتمی/ کاش حاجی واشنگتن اکران شود +فیلم

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد
خبرگزاری ایرنا

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد

تهران- ایرنا- «پرویز ناتل‌خانلری» با رفتار و کردارشان ثابت کردند که به ایران وفادار بودند. حتی در روزهای گرفتاری در ایران ماندند و به ایران خدمت کردند. ‌
پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است

نمایش «سیاوش» با حضور چهره‌هایی چون بهرام رادان، آزاده صمدی و مهدی سلطانی هنوز روی صحنه نرفته، اما یک ادعا درباره ارتباط آن با سازمان اوج کافی بود تا این پروژه پرهزینه وارد فضای سیاسی شود؛ ادعایی که عوامل نمایش رد کرده‌اند، اما سابقه پروژه‌های مشابه همچنان محل پرسش است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جهانگیر الماسی: من پول غذا ندارم و هفته‌ای ۴ بار غذا می‌خورم

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر | انصاف نیوز

محمد طباطبائی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد

بررسی عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر امری متناقض‌نما است و این به دو پارامتر اصلی برمی‌گردد. موضوع اول دو جنگ نابرابر تحمیلی و دیگری مقایسه عملکرد دولت چهاردهم با دولت‌های قبلی است. در مقایسه دولت چهاردهم با دولت‌های قلبی نتیجه روشن است. دولت چهاردهم هم -به هر دلیلی- مانند همه دولت‌ها در سالیان گذشته، …
         
سایت شهرآرانیوز

توضیح سازندگان تئاتر «آرش» درباره بلیت ۵ میلیون تومانی + عکس

روزنامه هفت صبح

روایتی خواندنی درباره سریال ‌قصه‌های جزیره و سرگذشت بازیگرانش

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟
خبرگزاری مهر

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟

مدیر انتشارات نشان معتقد است تزریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ناشران و کتابفروشان، بدون تحریک تقاضا و افزایش قدرت خرید مخاطب، نمی‌تواند مشکل اصلی بازار نشر را حل کند.
کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه
خبرگزاری ایسنا

کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه

اف. اسکات فیتزجرالد، خالق رمان «گتسبی بزرگ» که حتی در متون درسی دبیرستان‌های غرب تدریس می‌شود، در قفسه کتاب‌های خود کتاب‌هایی داشت که نوشته او نبودند. این نویسنده در یکی از دشوارترین تابستان‌های زندگی‌اش، فهرستی از کتاب‌های پیشنهادی که به عقیده او «مطالعه‌شان ضروری» را برای پرستار خود نوشت.
وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا
خبرگزاری ایسنا

وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا

حسین علیزاده همان هنرمندی است که بسیاری نه صرفا به واسطه نبوغش در موسیقی، بلکه برای شخصیتش او را می‌ستایند. علیزاده همان هنرمند جسوری است که وقتی کلامی نیاز به بیان داشته باشد و کمتر کسی حاضر به عنوان آن است، حتما آن را بیان می‌کند و بارها شده که درد دل هنرمندان موسیقی را با صدایی رسا و جسورانه به گوش …
ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید
خبرگزاری ایسنا

ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به شیخ‌الرئیس، تنها یکی از مشهورترین پزشکان تاریخ نیست؛ او از چهره‌هایی است که دانش پزشکی، فلسفه، منطق و علوم طبیعی را در یک دستگاه فکری منسجم به هم پیوند داد و اثری بر جای گذاشت که نفوذ آن از جهان اسلام فراتر رفت و قرن‌ها در دانشگاه‌های اروپا نیز حضور داشت.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.
بی‌قراری برای ایران
سایت روزنامه سازندگی

بی‌قراری برای ایران

آهنگ سرگذشت کتابی در پاس‌داشت فهیمه اکبر است
شاهنامه رایگان
سایت روزنامه سازندگی

شاهنامه رایگان

مصطفی جیحونی تصحیح‌اش از شاهنامه را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت
۷۵ سالگی استاد
سایت روزنامه سازندگی

۷۵ سالگی استاد

تولد حسین علیزاده؛ مردی که سکوتش هم موسیقی است
درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود
سایت عصرایران

درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود

از منظر جامعه‌شناسی، این اتفاق را باید در امتداد روندی بزرگ‌تر دید. کالایی‌شدن روزافزون سبک زندگی. وقتی سفر، آموزش، ورزش، سلامت، سرگرمی و حتی اوقات فراغت بیش...
         
وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
بومی‌سازی به سبک نتفلیکس
سایت فرارو

بومی‌سازی به سبک نتفلیکس

نتفلیکس نیز هرچند بعدها به سمت تولید انبوه حرکت کرد، اما موفقیت خود را مدیون تغییر یک پارادایم بود؛ اینکه پلتفرم، دیگر صرفا واسطه توزیع نیست، بلکه خود به استودیوی بزرگ تولید محتوا تبدیل می‌شود.
[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ
سایت اطلاعات آنلاین

[لیلا اردبیلی] میراث فرهنگی؛ فراتر از دیوار و سنگ

وقتی از میراث فرهنگی سخن می‌گوییم، نخستین چیزهایی که معمولاً به ذهن می‌آید بناهای تاریخی، محوطه‌های باستانی، اشیای موزه‌ای و آثار هنری است؛ چیزهایی ملموس که می‌توان آن‌ها را دید و برای حفاظت‌شان قوانین و نهادهایی در نظر گرفت...
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای زنی که ازدواج می کند اما در برقراری رابطه... | داستان فیلم ایرانی

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»
سایت عصرایران

روز پزشک؛ میراث ماندگار ابن‌سینا و نقش جاودانه امین تارخ در سریال «بوعلی سینا»

امین تارخ با ایفای نقش ابوعلی سینا، یکی از ماندگارترین بازی‌های تاریخ تلویزیون ایران را خلق کرد. «بوعلی سینا» یکی از تجربه‌های مهم و اولیه تارخ بود و او در ا...
چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟
روزنامه شرق

چرا سریال ضعیف «بدنام» این همه بیننده دارد؟

سریال «بدنام» را می‌توان یکی از ضعیف‌ترین تولیدات اخیر نمایش خانگی به شمار آورد؛ اثری که با وجود برخورداری از نام‌های شناخته‌شده و فرمولی امتحان ‌پس‌داده برای جذب مخاطب، در فیلم‌نامه، شخصیت‌پردازی و اجرا با ضعف‌های آشکاری روبه‌رو است. به گزارش خبرآنلاین روزنامه قدس نوشت: ابزار کامل برای اصلاح …
۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت
سایت عصرایران

۱۳ واقعیت دربارۀ «فرانتس کافکا»؛ مردی که رمان «مسخ» را نوشت

این واقعیت‌های کمتر شنیده‌شده، تصویری کامل‌تر از مردی ارائه می‌دهند که نام خانوادگی‌اش به یک صفت جهانی تبدیل شد: «کافکایی»؛ یعنی عجیب، کابوس‌وار، پیچیده و گر...
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد