دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی سالم بهره هوشی کودکان را افزایش می‌دهد


ایسنا: نتایج پژوهشی جدید نشان مي‌دهد: کودکانی که از اولین سال‌های زندگی خود با غذاهای سالم تغذیه شده‌اند، در مقایسه با کودکانی که رژیم‌های غذایی غنی از تنقلات فاقد ارزش غذایی را مصرف کرده‌اند، از بهره هوش (IQ) بالاتری برخوردارند.

 


رژیم غذایی سالم بهره هوشی کودکان را افزایش می‌دهد

 

محققان دانشگاه آدلاید استرالیا، هفت هزار کودک را طی سنین شش ماهگي، 15 ماهگی و دو سالگی از نظر تاثیر عادات غذایی بر IQ مورد بررسی قرار دادند.

 

نوع غذاهای انتخابی در این پژوهش، از یک سو انواع غذاهای خانگی و سنتی، غذاهای آماده کودک و شیر مادر و از سویی دیگر انوع تنقلات فاقد ارزش غذایی بود.

 

پژوهشگران در اين تحقيق دریافتند: کودکانی که تا شش ماهگی با شیر مادر تغذیه شدند و به طور منظم طی 15 تا 24 ماهگی، رژیم غذایی سالمی مانند سبزی، بقولات، پنیر و میوه را مصرف کردند، در سن هشت سالگی، دو امتیاز بالاتر از IQ مورد انتظار در این سن را از خود نشان دادند.

 

علاوه بر این، برای کودکانی که به طور منظم رژیمی شامل بیسکوییت، شکلات، آبنبات، نوشیدنی‌های شیرین و چیپس را مصرف می‌کردند، در سن هشت سالگی، دو امتیاز پایین‌تر از IQ مورد انتظار این سن گزارش شد.

 

دکتر«لیزا اسمیترز» سرپرست این پژوهش درباره نتایج به دست آمده در اين تحقيق مي‌گويد: اگرچه تفاوت IQ در بین این کودکان بسیار عظیم نبود، اما طی این تحقیق متوجه شدیم که الگوهای غذایی سنین شش تا 24 ماهگی اثر کوچک، اما قابل توجهی را بر IQ در سن 8 سالگی بر جای می‌گذارد و نتایج حاصله از حیث این که تاثیر بلندمدت غذاها را بر بهره هوشی نشان داده است، دارای اهمیت است.

 

این تحقیق در مجله «the European Journal of Epidemology» منتشر شده است.