چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
برنج مکزیکی
![برنج مکزیکی](/web/imgs/16/160/hpbt31.jpeg)
غذاهای مکزیکی همیشه با انواع فلفل طعمدار میشوند و در کشور مکزیک چیلی یا فلفل قرمز، تنوع بسیاری دارد. زادگاه گوجهفرنگی هم که گونههای مختلفی دارد، مکزیک است و در تهیه انواع غذاهای مکزیکی از این سبزی قرمزرنگ هم استفاده میشود...
میگویند غذاهای مکزیکی از نظر تازگی و اینکه از مخلوط چند سبزی تهیه میشوند، شباهت زیادی به غذاهای چینی دارند. با ما همراه شوید تا با روش طبخ یکی از این غذاهای خوشطعم آشنا شوید.
● عـادتهـای غـذایـی مـکـزیـکـیهـا
مهمترین مشخصه غذاهای مکزیکی، پرکالری و پرادویهبودن آنهاست. امکان ندارد غذای مکزیکی بخورید و متوجه طعم تند آن نشوید. یکی از غذاهای مهم مکزیکی «ترتیلا»ست. «ترتیلا» در واقع نان تردی است که آن را با انواع سس میخورند. مکزیکیها در ۳ وعده صبحانه، ناهار و شام ترتیلا میخورند.
ترکیب ترتیلای تخممرغ، در وعده صبحانه طرفداران زیادی دارد. ناهار این مردم را انواع پاستا، برنج، مرغ و گوشت قرمز تشکیل میدهد. در میان انواع موادغذایی، لوبیا، پنیر پیتزا و فلفل جزء اصلی غذاها را تشکیل میدهند.
مکزیکیها دوست دارند شام را هر چه سبکتر صرف کنند. میوه، انواع غلات، شیر و بیسکویت بخشی از شام آنها را تشکیل میدهد و باز هم اگر مایل به خوردن غذای دیگری باشند، پیتزا و تاکو (یک غذای قدیمی مکزیکی) انتخابهای بعدی هستند.
مردم این کشور کاسترد (ترکیبی از شیر و تخممرغ)، شکلات و میوهای مثل نارگیل را به عنوان دسر میخورند. از رایجترین میوهها در مکزیک میتوان به آناناس، انبه و طالبی اشاره کرد. ذرت مانند فلفل در مکزیک انواع بسیاری دارد و در تهیه بسیاری از غذاها استفاده میشود. گشنیز هم از پرمصرفترین سبزیهای برگی است که از آن در تهیه غذاهای مکزیکی استفاده میکنند.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
گوجهفرنگی / ۴ لیوان/ ۱۰۰ کیلوکالری
پیاز خردشده/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری
برنج / ۲ لیوان/ ۴۸۰ کیلوکالری
روغن کانولا/ ۲ قاشقغذاخوری/ ۱۸۰ کیلوکالری
سیر/ ۴ حبه/ ۵ کیلوکالری
نمک / به میزان دلخواه / ۰ کیلوکالری
لیموی تازه / ۱ عدد/ ۵ کیلوکالری
دانه ذرت تازه / ۱ لیوان/ ۱۶۰ کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا پیاز و گوجهفرنگی را در مخلوطکن، خوب مخلوط کنید. برنج را بعد از شستن، برای مدتی در آب بگذارید تا خیس بخورد. روغن را در قابلمهای نسبتا بزرگ بریزید و بعد از داغشدن، سیر، برنج، پیاز، گوجهفرنگی، ذرت و نمک را به آن اضافه کنید و پس از ریختن ۲ لیوان آب به مدت ۳۵-۳۰ دقیقه بگذارید این مواد بپزند. در مرحله پایانی، لیموی تازه را روی برنج بریزید، حالا پلوی شما آماده صرف است.
● مـقـدار کـالـری
این غذا در مجموع تقریبا ۱۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم، آن میان ۴ نفر، به هر نفر ۲۵۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید که برای وعده ناهار مناسب است.
● ذرت؛ ضـدبـیـمـاریهـای قـلـبـی
این غله مقدار قابلملاحظهای پتاسیم دارد بهطوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن، بدن ۲۲۰ میلیگرم پتاسیم دریافت میکند. این ماده غذایی از منابع ویتامینهای گروه B نیز است. به همین دلیل عادت به مصرف آن باعث جلوگیری از برخی بیماریهای مادرزادی نوزادان می?شود که بر اثر کمبود دریافت اسید فولیک در مادران آنها، بروز میکند. اثر مثبت دیگر ذرت دریافت فولات و اسید فولیک و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی است. این غله میتواند احتمال ابتلا به این بیماری را به خصوص در افراد مستعد کاهش دهد. البته نباید فراموش کرد که هر نصف لیوان ذرت، یک واحد غلات محسوب میشود و ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد که باید در کالری روزانه فرد محاسبه شود.
● گـوجـهفـرنـگـی؛ ضـدچـربـی خـون
یکی از پرمصرفترین سبزیها در میان مکزیکیها، گوجه فرنگی است که انواع بسیار متنوعی در این کشور دارد. این سبزی منبع ویتامین C و آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن و بتاکاروتن است. نتایج بررسیها نشان دادهاند که مصرف مرتب این سبزی با کاهش سطح LDL خون باعث کاهش کلسترول میشود و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. به تاخیر افتادن نشانههای پیری نیز یکی دیگر از فواید گوجهفرنگی است زیرا مملو از آنتیاکسیدانهایی است که با خنثی و غیرفعال کردن رادیکالهای آزاد، روند پیری را به تاخیر میاندازند. هر لیوان گوجهفرنگی خردشده یک واحد سبزی محسوب میشود و ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.
● بـرنـج؛ ضـد کـمـبـود انـرژی
یکی دیگر از غلاتی که در این غذا وجود دارد، برنج است؛ غلهای که ۱۰۰ گرم از آن، ۵۴ میلیگرم پتاسیم به بدن میرساند. برنج قهوهای منبع فیبر است و در صورت اضافه وزن و چاقی، خوردن این برنج توصیه میشود. برنج پروتینی به نام گلوتن ندارد بنابراین کسانی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند، میتوانند آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از آرد آن برای مصرف روزانه استفاده کنند. فراموش نکنید که هر ۵ قاشق غذاخوری برنج پخته، یک واحد غلات محسوب میشود و ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و این موضوع به وجود کربوهیدراتهایی برمیگردد که در آن وجود دارند بنابراین کسانی که دچار کمبود انرژی هستند، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه روزانه خود بگنجانند.
● اگر چربی خون دارید
بهتر است در تهیه این غذا از روغن زیتون استفاده کنید و سیر بیشتری در آن بریزید. زیرا هر دو این خوراکی?ها باعث کاهش چربی خون شما خواهند شد.
● اگر اضافهوزن دارید
از آنجا که این غذا از دو غله تهیه میشود، بهتر است به مقدار مصرف آنها دقت کنید زیرا در غیر این صورت بیش از مقدار موردنیاز انرژی دریافت خواهید کرد و به این ترتیب اضافهوزن و چاقی در شما شدت خواهد یافت.
● اگر یبوست دارید
دریافت فیبر از طریق این غذا برای شما مفید است. میتوانید مقدار سبزی مصرفی را با افزودن هویج، فلفل دلمهای و کرفس افزایش دهید تا مشکل گوارشیتان بهبود پیدا کند.
پروانه شهرکی
مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی مجلس شورای اسلامی
تهران قتل عربستان وزارت بهداشت هواشناسی سیل قوه قضاییه خانواده آموزش و پرورش شهرداری تهران سازمان هواشناسی حوادث
دولت سیزدهم خودرو بازار خودرو قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بازار سرمایه دلار قیمت سکه حقوق بازنشستگان بورس الکامپ
سارا بهرامی سینمای ایران سینما تخت جمشید علیرضا قربانی تئاتر تلویزیون رسانه ملی کنسرت دفاع مقدس کتاب فیلم
حوزه علمیه مغز دانش بنیان وزیر علوم ماهواره
رژیم صهیونیستی غزه جنگ غزه آمریکا اسرائیل ترکیه روسیه فرانسه دونالد ترامپ جو بایدن چین طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس یورو 2024 استقلال کریستیانو رونالدو تیم ملی پرتغال باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نقل و انتقالات سپاهان لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ اینستاگرام سامسونگ برنج اپل فیبرنوری ربات موبایل ایرانسل گوگل
قهوه تغذیه میوه کاهش وزن سرطان بیماری هندوانه سیب زمینی ورزش ویتامین لاغری