جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه شیرینی گل مینا (شیرینی مخصوص نوروز)


شیرینی گل مینا یکی از انواع شیرینی خشک است که معمولا در ایام عید نوروز طرفداران زیادی پیدا می‌کند و اغلب آن را به عنوان شیرینی مخصوص نوروز می‌شناسند.
طرز تهیه شیرینی گل مینا بسیار ساده است و به مواد اولیه زیادی نیاز ندارد و حتی می‌توان گفت تا حد زیادی طرز تهیه آن شبیه به طرز تهیه بیسکوییت شکری یا شوگر کوکویز است که برای تزیین با فوندانت یا رویال آیسینگ از آن استفاده می‌شود. در اصل بافت این شیرینی؛ خشک، بیسکوییتی و بسیار خوشمزه است. 
با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی گل مینا را آموزش ببینید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی گل مینا:

آرد سفید 000300 گرم
کره گیاهی225 گرم
پودر شکر120 گرم
زرده تخم مرغ2 عدد
پودر کاسترد1 ق غذاخوری
وانیل به میزان لازم


	طرز تهیه شیرینی گل مینا (شیرینی مخصوص نوروز) | وب

طرز تهیه شیرینی گل مینا:

  1. برای تهیه شیرینی گل مینا شما به کره‌ای که به دمای محیط رسیده باشد نیاز دارید. پس اگر از کره گیاهی استفاده می‌کنید حدود 30 دقیقه قبل از پخت و اگر از کره حیوانی استفاده می‌کنید مدت زمان بیشتری حدود یک ساعت کره را بیرون از یخچال قرار دهید تا برای پخت شیرینی آماده شود. 
  2. کره را داخل ظرف مناسبی قرار داده و کمی با همزن بزنید و بعد پودر شکر را کم‌کم به آن اضافه کنید.
  3. کره و پودر شکر را با همزن بزنید تا حدی که حالتی شبیه به خامه پیدا کرده و حجم آن تقریبا 1.5 برابر و سبک شود.  
  4. مدت زمان هم زدن کره گیاهی با پودر شکر باید چیزی حدود 8 تا 10 دقیقه و کره حیوانی 12 دقیقه باشد تا به بافت مورد نظر برسید. 
  5. حالا زرده تخم مرغ را اضافه کرده و بعد از آن وانیل یا هر اسانس دیگری مانند هل، رنده پوست لیمو، رنده پوست پرتقال و ... را اضافه کنید تا بوی ضخم تخم مرغ از بین برود. این مرحله نیز باید بین 3 تا 4 دقیقه طول بکشد.
  6. در ظرفی جداگانه، آرد را یک بار الک کرده و بعد با پودر کاسترد مخلوط کنید.
  7. حالا مخلوط آرد و پودر کاسترد را به مواد قبلی اضافه کنید و با همزن یا دست مخلوط کنید. در صورتی که مقدار آرد شما زیاد باشد موقع مخلوط‌شدن با مواد دیگر، مواد سنگین می‌شوند و به موتور همزن فشار وارد می‌شود پس در این صورت با دست به هم زدن مواد ادامه دهید. 
  8. در صورتی که بخواهید شیرینی گل مینای دو رنگ داشته باشید می‌توانید حدود 20 تا 30 گرم از آرد را به مواد اضافه نکنید و کنار بگذارید و به جای این مقدار آرد، پودر کاکائو اضافه کنید.
  9. از اینجا به بعد باید مواد را با دست ورز دهید.
  10. شیرینی‌هایی که در آن‌ها از آرد برنج یا آرد سفید استفاده می‌شوند حتما نیاز به استراحت دارند پس اگر در فصل زمستان و پاییز که هوا خنک است این شیرینی را تهیه می‌کنید، خمیر را درون سلفون پیچیده و حدود 30 دقیقه در جایی خنک قرار دهید تا استراحت کند در غیر این فصول، خمیر را درون یخچال استراحت دهید. 
  11. بعد از استراحت، خمیر را روی میز کار باز کنید و با قالب گل مینا قالب بزنید و روی کاغذ روغنی کف سینی فر بچینید. از آنجایی که دز این شیرینی از کره استفاده شده، نیازی به چرب‌کردن کف سینی نیست چون در این صورت کف شیرینی زود می‌سوزد و شیرینی به پخت لازم نمی‌رسد.
  12. وقتی همه خمیر را قالب زدید، سینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه دوم و روی پنجره سیمی قرار دهید و با دمای 175 درجه سانتی‌گراد پخت کنید.
  13. شیرینی را چند بار چک کنید، کف شیرینی باید کمی طلایی شود و باید مواظب باشید تیره نشود.
شیرینیگل مینای خوشمزه و ساده شما آماده است. شما می‌توانید این شیرینی را به جای قالب گل مینا با هر قالبی که در منزل دارید قالب بزنید و به عنوان شیرینی یا بیسکوییت به خصوص در ایام عید نوروز از آن استفاده کنید. 


	طرز تهیه شیرینی گل مینا (شیرینی مخصوص نوروز) | وب

چند نکته درباره تهیه شیرینی گل مینا:

  • تفاوت استفاده از کره گیاهی و کره حیوانی در این است که اگر برای تهیه شیرینی‌ها شما از کره گیاهی استفاده کنید به آرد بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد (حدود 20 تا 30 گرم) اما درست برعکس، اگر از کره حیوانی استفاده کنید به آرد کمتری نیاز پیدا خواهید کرد. 
  • نکته مهم دیگر این که حتما از پودر شکر استفاده کنید و نه پودر قند زیرا در صورتی که از پودر قند استفاده کنید شیرینی شما ترک خواهد خود و داخل فر باز خواهد شد. 
  • در صورتی که بخواهید مثلا امروز خمیر را درست کرده و فردا شیرینی را بپزید می‌توانید خمیر را یک روز در یخچال نگهداری کنید اما اگز خمیر را امروز درست کردید و 3 یا 4 روز بعد خواستید بپزید حتما باید آن را داخل فریزر قرار دهید. 
  • شما می‌توانید برای زیباترشدن این شیرینی، مقداری از خمیر را با رنگ خوراکی رنگ آمیزی کنید و شیرینی‌های رنگارنگ داشته باشید. 
امیدواریم این شیرینی خوشمزه و ساده را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید و برای عید نوروز 96، یک پذیرایی عالی با شیرنی خانگی دستپخت خودتان داشته باشید. 


مجله اینترنتی وب