قیمت طلا امروز




 حال خوب زن

 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۹ دقیقه قبل

تازه‌ترین خبر‌های جنگ | ترامپ: ایران در حال تغییر موضع است | آخرین خبر از وضعیت خلبانان ایرانی در قطر

از آتش بس میان ایران و آمریکا ۱۳۷ روز گذشته و مناقشه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین تحولات، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا با ادعا اینکه ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند مدعی شد: من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.
 تازه‌ترین خبر‌های جنگ | ترامپ: ایران در حال تغییر موضع است | آخرین خبر از وضعیت خلبانان ایرانی در قطر
رویداد۲۴| از ادعای جدید ترامپ و واکنش سخنگوی وزارت خارجه تا تازه‌ترین گزارش‌ها از وضعیت عبور نفتکش‌ها در تنگه هرمز و ...؛ آخرین خبر‌های مربوط به جنگ ایران و آمریکا و تحولات منطقه را اینجا بخوانید:

۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۸:۱۳ ترامپ: ایران در حال تغییر موضع است!

ترامپ می‌گوید که ایران «در حال تغییر موضع» است، در حالی که دولت او خود را برای اعمال موج جدیدی از فشارهای اقتصادی بر تهران آماده می‌کند.

ترامپ می‌گوید: «آنها اکنون در حال تغییر موضع هستند، زیرا وقتی کشوری دیگر نیروی دریایی و هوایی ندارد، حرف چندانی برای گفتن ندارد.» او افزود که «نمی‌دانم اصلاً با چه کسی باید مذاکره کنم.»/اسکان نیوز ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۷:۴۸ سرپرست وزارت دفاع: ایران هرگز تسلیم فشار نمی‌شود سردار ابن‌الرضا:

ایران با تکیه بر توان بومی، شکست راهبردی را به آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد

نتیجه این مقاومت تاکنون منجر به شکست بن‌بست راهبردی و سردرگمی برای دولت ترامپ شده است

تجاوزات اخیر نشان داد که متأسفانه منطق زور و قدرت، حتی وجه نامشروع آن، به عنصر کلیدی در روابط بین‌الملل تبدیل شده است

ایران هرگز تسلیم فشار نمی‌شود. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۶:۰۹ مسیر تازه کشتی‌رانی: جنگ علیه ایران، کره جنوبی را به قطب شمال کشاند

یورونیوز می گوید که کره جنوبی قرار است روز شنبه نخستین محموله آزمایشی کانتینری خود را از مسیر قطب شمال به اروپا بفرستد؛ مسیری که با افزایش اختلال در کشتیرانی جهانی بر اثر جنگ علیه ایران مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۵:۱۷ رایزنی تلفنی وزیران خارجه مصر و عمان درباره تنگه هرمز

وزیران خارجه مصر و عمان درباره امنیت و آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز گفت‌وگو کردند و بر کاهش تنش‌ها و از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کردند. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۵:۱۱ الاخبار: مذاکرات قالیباف با علی الزیدی درباره تحویل سلاح گروه‌های مقاومت به نتیجه قطعی نرسید روزنامه الاخبار گزارش داده در سفر محمدباقر قالیباف به بغداد، موضوع تحویل سلاح گروه‌های مقاومت به دولت عراق بدون دستیابی به توافق نهایی باقی مانده است.

بر اساس این گزارش، بخش عمده مذاکرات به موضوع صادرات نفت عراق و راهکارهای کمک به بغداد در این زمینه اختصاص داشته است.

 منابع سیاسی عراقی می‌گویند اختلافات اکنون بیشتر بر نحوه اجرا، تضمین‌ها و زمان‌بندی انحصار سلاح در دست دولت متمرکز شده و برخی چهره‌های سیاسی عراق در تلاش برای رسیدن به یک فرمول میانه هستند. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۴:۴۷ واکنش تند قالیباف به تهدیدات ترامپ علیه کشورهای دارای همکاری‌های اقتصادی با ایران محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به تهدیدات ترامپ علیه کشورهایی که به همکاری‌های تجاری و اقتصادی با ایران ادامه دهند، واکنش نشان داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ما پیام‌های متعددی از کشورهای همسایه درباره شکل‌دهی به ترتیبات امنیتی و همکاری‌های اقتصادی جدید در منطقه دریافت کرده‌ایم.

او ادامه داد: «ایالات متحده امنیت تک‌تک متحدانش را با قلدری و بی‌اعتنایی مطلق به منافع آن‌ها به‌خاطر منافع اسرائیل چنان به خطر انداخت که آن‌ها برای لحظه‌ای، تمام هستی خود را در خطر دیدند. یک نظم بومی و مستقل که واقعاً صلح و امنیت را در منطقه به ارمغان خواهد آورد.» ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۴:۱۰ رئیس‌جمهور عراق: آمریکا خواهان پایان جنگ است رئیس‌جمهور عراق گفت: ما از جمله کشورهایی هستیم که بیشترین تأثیر را از جنگ پذیرفته‌اند و بر عدم ورود به آن تأکید داریم. 

وی افزود: عراق از جنگ در منطقه آسیب دیده است.

نزار آمیدی تأکید کرد: عراق در منطقه نقشی محوری ایفا می‌کند. همه طرف‌ها نسبت به جلوگیری از کشیده شدن عراق به جنگ در منطقه حساس هستند.

او ادامه داد: عراق از جنگ در منطقه تأثیر پذیرفته و پیامدهای آن برای این کشور سنگین بوده و خسارت‌های اقتصادی هنگفتی به بار آورده است. تنگه هرمز بر کل جهان تأثیر می‌گذارد، نه فقط عراق.

نزار امیدی گفت: معتقدم ایالات متحده خواهان توافقی برای پایان دادن به جنگ است. ما استفاده از خاک عراق برای حمله به هر کشوری را نمی‌پذیریم. برخی تسهیلات برای عبور کشتی‌های حامل نفت عراق از تنگه هرمز فراهم شده است. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۳:۳۰ رویترز: تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران از دوشنبه اعلام شود رویترز نوشت: آمریکا قصد دارد شرکای تجاری ایران را هدف قرار دهد؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را در چین ایجاد کرده است. تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و قیمت نفت همچنان در حال افزایش است.

به گزارش انتخاب، ایرانی‌ها با اعتمادبه‌نفس سخن می‌گویند، اما همزمان به هزینه‌های اقتصادی جنگ اذعان دارند. آمریکا و ایران در آستانه اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا که قرار است روز دوشنبه انجام شود، پیام‌هایی قاطعانه و مقابله‌جویانه ردوبدل کردند؛ تحریم‌هایی که می‌تواند جمهوری اسلامی و مهم‌ترین شرکای تجاری آن، از جمله چین، را تحت تأثیر قرار دهد.

در حالی که جنگ به شش ماه نزدیک می‌شد، دو طرف نه در حال تبادل آتش بودند و نه مذاکرات صلح را دنبال می‌کردند. در همین حال، انتقال محموله‌های نفتی از تنگه هرمز عملاً متوقف شده است؛ زیرا تهران همچنان با تهدید به حمله به هر نفتکش غیرمجازی که تلاش کند از این آبراه باریک عبور کند، از اهرم فشار خود استفاده می‌کند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، قرار است روز دوشنبه ساعت ۲ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا (۱۸:۰۰ به وقت گرینویچ) یک کنفرانس خبری برگزار کند. او وعده داده است که از «سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران رونمایی کند و همزمان از چین خواسته است با واشنگتن همکاری کند.

بر اساس داده‌های سال ۲۰۲۵ شرکت تحلیلی کپلر، چین بیش از ۸۰ درصد نفت صادراتی ایران را خریداری می‌کند. پکن خواستار دیپلماسی شده است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز شنبه گفت اعلام قریب‌الوقوع تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا، «اعمال حاکمیت فرامرزی بر هر یک از اعضای مستقل سازمان ملل متحد» است.

او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «چنین تحریم‌های ثانویه‌ای هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که هشدار داده است هر کشوری که «هر نوع راه نجاتی» در اختیار ایران قرار دهد با پیامدهای اقتصادی مواجه خواهد شد، روز جمعه گفت واشنگتن در حال مشاهده «آنچه در این درگیری اتفاق می‌افتد» است.

ترامپ درباره ایران گفت: «آنها دوست دارند به توافق برسند، اما به نظر من هنوز آماده توافق درست نیستند.»

در حالی که آمریکا عملاً کشتی‌های ایرانی را در بنادرشان محاصره کرده است، تنگه هرمز همچنان مسدود مانده و هزاران دریانورد در صدها کشتی در آن گرفتار شده‌اند.

بر اساس داده‌های ردیابی کشتی‌ها، روز پنجشنبه تنها چهار کشتی حامل کالا از این تنگه عبور کردند و هیچ‌کدام از آنها نفتکش‌های بزرگ حامل نفت خام یا کشتی‌های حامل گاز طبیعی مایع‌شده نبودند.

با این حال، ایران پس از درخواست‌های مکرر بغداد، به تعدادی از نفتکش‌های عراقی اجازه عبور از تنگه هرمز را داده است. خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، روز شنبه این موضوع را گزارش کرد.

ایرنا اعلام کرد دریافت مجوز ویژه برای نفتکش‌های عراقی یکی از درخواست‌های اصلی بغداد در جریان سفر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، به عراق بوده است.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، گفت ارتش آمریکا به انتقال نفت با میانگین هفت‌روزه ۸ میلیون بشکه در روز از طریق تنگه کمک کرده است.

این رقم در مقایسه با بیش از ۲۰ میلیون بشکه در روز پیش از جنگ کاهش شدیدی داشته است؛ یعنی پیش از جنگ تقریباً یک بشکه از هر پنج بشکه نفت مصرف‌شده در جهان از این تنگه عبور می‌کرد.

در همین حال، ترامپ هنوز نتوانسته به اهدافی که در آغاز جنگ تعیین کرده بود، از جمله برچیدن برنامه هسته‌ای ایران، دست یابد. وضعیت برنامه هسته‌ای ایران همچنان نامشخص است، زیرا بازرسان سازمان ملل از سال ۲۰۲۵ از دسترسی به ایران محروم بوده‌اند. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۲:۱۲ تازه‌ترین اظهارات درباره اسرای ایرانی در قطر و کویت فرمانده کمیته جستجوی مفقودین خواستار اعزام یک دستگاه آمبولانس هوایی از جانب صلیب سرخ به قطر شد تا هرچه سریعتر اسرای خلبان که به شدت مجروح و بیمار هستند به کشور بازگردانده شوند.

 سردار باقرزاده ضمن استقبال از اقدام دولت قطر برای پذیرش تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران، درخواست کرد تا همکاری‌های لازم را به عمل آورد.

او با بیان این‌که مکان نگهداری اسرا روی آب مناسب نیست، از دولت قطر خواست برای حفظ سلامتی اسرا آنان را در اسرع وقت به خشکی و به بیمارستانی مجهز منتقل کنند.

سردار باقرزاده با اشاره به موافقت اولیه دولت کویت برای ملاقات سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران با 4 اسیر ایرانی در کویت، گفت: با این اقدام بارقه‌ای از امید جهت آزادی سریع این عزیزان فراهم شده است.

او از دولت کویت درخواست کرد برابر کنوانسیون‌های 4 گانه ژنو، حقوق اسرای جنگی را محترم نگه داشته و زمینه را برای ارتباط اولیه این اسراء با خانواده‌هایشان فراهم کنند.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین یادآور شد: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ مدت‌هاست در ابتکاری برای اطمینان خاطر خانواده‌های زندانیان گوانتانامو، زمینه ارتباط تصویری این اسراء با خانواده‌هایشان را فراهم کرده است. فلذا از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انتظار می‌رود در اقدامی مشابه ضمن پیگیری سریع برای آزادی اسرای ایرانی، این امکان را نیز برای برقراری ارتباط تصویری اسرای ایرانی با خانواده‌هایشان فراهم کند.  

سردار باقرزاده در همین رابطه از دفتر صلیب سرخ در منطقه کشورهای عربی درخواست کرد تا در این زمینه پیشگام باشد و تلاش‌های لازم را به عمل آورد.

  ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۱:۴۵ معاون وزیر خارجه: می‌خواهند با تشدید تحریم‌ها ملت ایران را عاصی کنند معاون وزیر خارجه در واکنش به تهدیدهای ترامپ و مقام‌های آمریکایی برای اعمال سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی علیه ایران گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران وظیفه اصلی خود می‌داند که از تمامی منافع و امنیت ملی صیانت کند و تمام توان خود را برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها به کار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، «سعید خطیب‌زاده» در گفت‌وگو با خبرنگاران و در پاسخ به تهدیدهای دونالد ترامپ و مقام‌های آمریکایی مبنی بر اعمال سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی و «کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ» علیه ایران، اظهار کرد: حاکمیت و دولت جمهوری اسلامی ایران وظیفه اصلی دارند که از تمامی منافع و امنیت ملی صیانت و حفاظت کنند. فارغ از اینکه دشمنان ما چه خباثتی را علیه ملت ایران به کار بگیرند، دولت تمام توان خود را بسیج خواهد کرد و دولت خدمتگزار، به ریاست جناب آقای دکتر پزشکیان و تمامی سران قوا، دست به دست هم داده‌اند تا تمامی این تحریم‌ها را بی‌اثر کنند.

خطیب‌زاده با بیان اینکه اقدامات جدید آمریکا ناشی از شکست این کشور در مرحله قبلی جنگ است، گفت: جنایتی که آنها مرتکب می‌شوند، ناشی از شکست‌شان در مرحله قبلی جنگ‌شان است. سال‌هاست تلاش می‌کنند ملت ایران را اذیت کنند و خجالت هم نمی‌کشند که گزاره‌های معیوب خود را در رسانه‌های بین‌المللی تکرار کنند. آنها خجالت نمی‌کشند که بگویند این تحریم‌ها را اعمال می‌کنند تا ملت ایران را عاصی کنند و تاب‌آوری ملت را به پایان برسانند.

معاون وزیر خارجه تأکید کرد: ما در یک نبرد تاریخی، ملی، میهنی، انقلابی و اسلامی قرار داریم و در این نبرد، ان‌شاءالله پیروزی با کسانی است که استقامت می‌کنند. قطعاً همانند نبردهای قبل نیز در این نبرد هم پیروز خواهیم شد و این مسیری است که روسای جمهور سابق آمریکا نیز طی کرده‌اند و در آن شکست خوردند.

خطیب‌زاده با اشاره به توئیت شب گذشته وزیر امور خارجه در این ارتباط گفت: وزیر امور خارجه دیشب در توئیتی این موضوع را یادآوری کردند که پیش از این، اولین کسی که تلاش کرد با تحریم‌های به قول خودش «فلج‌کننده»، ملت ایران را به زانو درآورد، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، آقای اوباما بود.

وی افزود: الان اصلاً معلوم نیست اوباما در کجای تاریخ قرار دارد و رفته است و آنهایی هم که امروز این جنایات جدید را مرتکب می‌شوند، حتماً به زباله‌دان تاریخ خواهند پیوست.  ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۱:۱۰ سخنگوی ارتش: انتصاب فرماندهان جدید، جدیت نظام در دفاع از کشور را نشان می‌دهد سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تشریح دستاوردهای جنگ اخیر و تغییر دکترین نظامی، به پشتیبانی خیلی خوب دولت از نیروهای مسلح در دو جنگ اخیر اشاره کرد و بیداری ژئوپلیتیکی ایرانیان را از دستاوردهای این جنگ دانست.

سرتیپ اکرمی‌نیا درباره انتصابات جدید فرماندهان نیروهای مسلح از سوی فرمانده معظم کل قوا گفت: این انتصابات نشان‌دهنده جدیت کشور و نظام برای دفاع از انقلاب، نظام و کشور و تمامیت ارضی است.

وی افزود: این انتصابات با توجه به اینکه منصوبان همه دارای سوابق درخشان دفاعی و حضور و فعالیت در عرصه‌های دفاع از کشور هستند و چهره‌هایی هستند که کاملاً برای ملت ایران شناخته شده‌اند، نشان می‌دهد که رهبر انقلاب اسلامی هوشمندانه با انتخاب این افراد می‌خواهند این پیام را به هم مردم داخل ایران و هم دشمنان در خارج از کشور بدهند که جمهوری اسلامی ایران بر سر دفاع از کشور و نظام و مردم کاملاً جدی است.

سخنگوی ارتش ادامه داد: انتصاب این افراد، که همان‌طور که گفتم از سوابق بسیار درخشانی در دفاع از کشور برخوردار هستند، تضمین‌کننده عملکرد خوب و اثربخش آنها برای دفاع از کشور در آینده خواهد بود و جدیت نظام را نشان می‌دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: این افراد هم بتوانند در جایگاهی که منصوب شدند، مثل گذشته از انقلاب و نظام و کشور به خوبی حراست و پاسداری کنند.

وی درباره ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: تغییرات اخیری که ایجاد شد یعنی ادغام قرارگاه الانبیا با ستاد کل نیروهای مسلح، به دلیل چابک‌تر کردن نیروهای مسلح، وحدت رویه، تصمیم‌گیری سریع و واکنش سریع در مقابل دشمن انجام شده که آثار و برکات بسیار زیادی در آینده خواهد داشت و توان دفاعی کشور مقابل تهدیدات دشمنان حتماً ارتقا خواهد بخشید.

سرتیپ اکرمی‌نیا افزود: محاسن بسیار زیادی این ادغام می‌تواند به همراه داشته باشد؛ از جمله وحدت فرماندهی، یکنواختی و هم‌افزایی در عمل نیروهای مسلح، سرعت عمل در پاسخگویی به تهدیدات و محاسن و مزایای دیگری که این ادغام می‌تواند به دنبال داشته باشد.

وی گفت: با توجه به شرایط جنگی فعلی، یکی از ضرورت‌های مهمی بوده که رقم خورده و نیروهای مسلح به سمت یکپارچگی بیشتر، وحدت فرماندهی و اثربخشی بیشتر پیش می‌روند. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۱:۰۲ رویترز: ایران اجازه عبور شماری از نفتکش‌های عراقی از تنگه هرمز را داد

رویترز گزارش داد: ایران به درخواست بغداد، اجازه عبور شماری از نفتکش‌های عراقی را از تنگه هرمز داده است.  ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۱:۰۱ رهبر دموکرات‌ها: جنگ علیه ایران فاجعه و اتلاف پول مالیات‌دهندگان است رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با انتقاد شدید از تداوم جنگ‌افروزی کاخ سفید علیه جمهوری اسلامی ایران، این اقدامات را «عملیات شکست حماسی» و فاجعه‌ای برای ملت آمریکا توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، «حکیم جفریز»، رهبر دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس خواستار توقف هزینه‌کرد دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی توسط دولت دونالد ترامپ برای جنگ‌های بی‌پایان خاورمیانه و اختصاص آن به بهبود معیشت شهروندان آمریکایی شد.

به گزارش الجزیره، حکیم جفریز با اشاره به پیامدهای جنگ تجاوزکارانه واشنگتن علیه ایران که تحت عنوان عملیات «خشم حماسی» به اجرا در آمد تصریح کرد: «عملیات "شکست حماسی" یک فاجعه تمام‌عیار برای مردم آمریکا بوده است.»

وی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد واشنگتن در قبال منطقه غرب آسیا خاطرنشان کرد: «دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی باید صرف کاهش هزینه‌های زندگی و بهبود شرایط معیشتی شهروندان شود، نه آنکه برای تداوم یک جنگ بی‌پایان دیگر در خاورمیانه هدر رود.»

این موضع‌گیری صریح از سوی یکی از ارشدترین مقامات دموکرات کنگره آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که دولت ایالات متحده طی ماه‌های اخیرتجاوزگری نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را ادامه داده است اما با پاسخ قاطع و بازدارنده نیروهای مسلح کشورمان مواجه شده است.

این انتقادات در شرایطی مطرح می‌شود که به اذعان صریح مقامات آمریکایی، راهبرد فشار حداکثری و ماجراجویی‌های نظامی کاخ سفید نه‌تنها هیچ دستاوردی برای منافع ایالات متحده در پی نداشته، بلکه هزینه‌های سنگین مالی و نظامی را به واشنگتن تحمیل کرده است.

۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۱:۰۰ بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، نقض حاکمیت ملی همه کشورهاست اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید اقتصادی علیه ایران در شبکه ایکس نوشت:

اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، بسیار فراتر از ادامهٔ «جنگ اقتصادی» غیرقانونی علیه یک کشور واحد است. این اقدام، به منزله تلاش برای اعمال حاکمیت فراسرزمینی آمریکا بر کلیه دولت‌های مستقل عضو سازمان ملل متحد به شمار می‌رود.

هیچ دولتی حق ندارد بانک‌ها، بنگاه‌ها یا فرودگاه‌های خارجی را - که هر یک تحت صلاحیت انحصاری حاکمیت خود هستند - وادار کند از تجارت مشروع با کشوری ثالث خودداری نمایند.

چنین تحریم‌های ثانویه‌ای هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارد. این تحریم‌ها اصل بنیادین برابری حاکمیت‌ها را که در بند ۱ مادهٔ ۲ منشور ملل متحد تثبیت شده، نقض می‌کنند و ممنوعیت عرفی مداخله در امور داخلی دولت‌ها را که دیوان بین‌المللی دادگستری در پروندهٔ نیکاراگوئه تأیید کرده، زیر پا می‌گذارند. ارعاب اقتصادی که هدف آن واداشتن یک دولت مستقل به تغییر گزینه‌های سیاستی مشروع خود باشد، یک جرم و عمل متخلفانهٔ بین‌المللی است.

وقتی این تحریم‌ها با محاصرهٔ دریایی که خود مصداق عمل تجاوزکارانه است همراه می‌شود، حاکمیت و سیادت سایر دولت‌ها را به امری موقتی و مشروط به اراده و هوس قدرتی دیگر فرو می‌کاهد. تمکین نسبت به چنین ارعاب آشکاری موجب مصونیت هیچ دولتی نخواهد شد بلکه صرفا به منزله اولویت‌بخشی به حاکمیت بیگانه و اذعان به سیطره یک طرف خارحی بر فعالیت‌های قانونی بانک‌ها، بنگاه‌های اقتصادی و فرودگاه‌های کشورهای دیگر خواهد بود.

نتیجهٔ نهایی این وضعیت، فرسایش کامل حاکمیت ملی به‌عنوان اصل بنیادین نظام روابط بین‌الدولی مبتنی بر منشور ملل متحد خواهد بود و مقدمه بازگشت فاجعه‌بار به استعمار عریان و تمام‌عیار. ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ - ۱۰:۵۹ ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند خبرنگاری از ترامپ پرسید: درباره روی آوردن ایران به جنگ اقتصادی؛ آیا این نشان می‌دهد که گزینه‌های نظامی آمریکا محدود شده است؟

ترامپ در پاسخ ادعا کرد: نه، اصلاً. این‌طور نیست. یعنی داریم می‌بینیم چه اتفاقی می‌افتد.

ترامپ درباره ایران همچنین مدعی شد: «آن‌ها خیلی دوست دارند به توافق برسند، اما به نظر من هنوز آماده نیستند که توافق درست و مناسبی را انجام دهند.»

او ادعا کرد: «من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.»







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
هزینه حمل فقط کرایه کشتی نیست - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

هزینه حمل فقط کرایه کشتی نیست - سایت خبری اقتصاد پویا

در تجارت بین‌الملل، فاصله فقط با کیلومتر سنجیده نمی‌شود؛ فاصله یک هزینه اقتصادی است. هرچه مسیر طولانی‌تر، پرریسک‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر شود، هزینه رسیدن کالا به مقصد افزایش پیدا می‌کند. ممکن است کرایه حمل فقط یکی از اجزای این هزینه باشد، اما مشکل آنجاست که افزایش ریسک معمولاً چند هزینه دیگر را نیز …
ایران و ضرورت ساخت جاده مالی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ایران و ضرورت ساخت جاده مالی - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / آسیای مرکزی با حضور کشورهایی مانند قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و قرقیزستان، بازاری مهم برای کالا و خدمات ایرانی به شمار می‌رود. نزدیکی جغرافیایی، اشتراکات تاریخی و فرهنگی، نیاز این کشورها به برخی محصولات صنعتی و کشاورزی و دسترسی ایران به آب‌های آزاد، مجموعه‌ای از مزیت‌هایی هستند …
عدالت سرانه، فشار نابرابردر طرح تخصیص بنزین: مسئله خانوارهای کم‌درآمدِ خودرودار
سایت هم میهن

عدالت سرانه، فشار نابرابردر طرح تخصیص بنزین: مسئله خانوارهای کم‌درآمدِ خودرودار

نقطه آسیب‌پذیر طرح دقیقاً در میان همان گروهی قرار دارد که سیاست اصلاح یارانه نباید فشار اصلی را بر آن تحمیل کند: خانوارهای کم‌درآمدِ خودرودار، به‌ویژه خانوارهای کوچک، دارای خودروهای پرمصرف و وابسته به خودرو برای کار و رفت‌وآمد.
سه سناریو برای مدیریت ناترازی سوخت روی میز دولت - همدلی
روزنامه همدلی

سه سناریو برای مدیریت ناترازی سوخت روی میز دولت - همدلی

این روزها با تشدید ناترازی بنزین در کنار رشد مصرف، خودروهای پرمصرف و توزیع نابرابر یارانه، سیاست‌گذار را با اصلاح تدریجی و تصمیم‌....
آیا واشنگتن و متحدانش معادله نفت خاورمیانه را تغییر داده‌اند؟
سایت اکوایران

آیا واشنگتن و متحدانش معادله نفت خاورمیانه را تغییر داده‌اند؟

اکوایران: با کمک نیروی دریایی آمریکا، شرکت‌های نفتی عربستان سعودی، کویت، قطر و امارات نفتکش‌هایی را اجاره کرده‌اند که فرستنده‌های خود را خاموش می‌کنند و نفت را از خلیج فارس، از طریق تنگه هرمز، به دریای عمان منتقل می‌کنند.
ایرانیان در محاصره گرانی و نداری - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ایرانیان در محاصره گرانی و نداری - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / برای یک خانوار، افزایش دو یا سه برابری قیمت یک کالای مصرفی در شش ماه، صرفاً به معنای گران‌تر شدن یک محصول نیست؛ این تغییر می‌تواند کل الگوی مصرف را دگرگون کند. خانواری که پیش‌تر برای خرید یک کالا، سهم مشخصی از درآمد ماهانه خود را کنار می‌گذاشت، اکنون ممکن است مجبور [ ]
سایت اکوایران

هرمز بسته شد؛ آسیا به دنبال مسیرهای جایگزین انرژی رفت

خطر تکرار سرنوشت یارانه نقدی برای بنزین
سایت عصرایران

خطر تکرار سرنوشت یارانه نقدی برای بنزین

اجرای طرح سقاب بدون تعیین دقیق مدت اجرا، سازوکار خروج، نسبت آن با اصلاح قیمت و جایگاه آن در یک برنامه جامع اصلاح انرژی، می‌تواند خطر تکرار طرح یارانه نقدی بر...
چرا راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی در ایران اجرا نمی شوند؟
سایت عصرایران

چرا راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی در ایران اجرا نمی شوند؟

مدل‌های نوین قراردادی، عصای جادویی نیستند؛ اما ابزاری است که می‌توانند بخشی از بار مالی اصلاحات صنعتی را از دوش دولت بردارند و به بخشِ خصوصی منتقل کنند.تا زم...
         
تنظیم بازار یا تهدید تولید - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

تنظیم بازار یا تهدید تولید - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین جلیلی بال / در سال‌های گذشته، ممنوعیت فصلی واردات برنج از ابتدای مرداد تا پایان آبان با هدف حمایت از تولید داخلی اعمال می‌شد. اما برای سال ۱۴۰۵ این محدودیت لغو شده و امکان ترخیص برنج وارداتی در فصل برداشت فراهم شده است. بر اساس ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی، ممنوعیت ترخیص برنج در این [ ]
سقوط اقتصادی در نبود پول قدرتمند - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

سقوط اقتصادی در نبود پول قدرتمند - سایت خبری اقتصاد پویا

کریمی/ پول ملی زمانی می‌تواند نقش واقعی خود را در اقتصاد ایفا کند که مردم بتوانند با آن قیمت‌ها را بسنجند، درآمد خود را برای آینده برنامه‌ریزی کنند، پس‌انداز داشته باشند و قراردادهای اقتصادی را بر مبنای آن تنظیم کنند. اما در شرایطی که ارزش پول با سرعت کاهش می‌یابد، ریال به‌تدریج بخشی از این [ ]
بنزین متانولی؛ همه‌چیز درباره یک خبر جنجالی
سایت فرارو

بنزین متانولی؛ همه‌چیز درباره یک خبر جنجالی

بنزین متانولی می‌تواند برای خودروهای قدیمی که استانداردهای انعطاف‌پذیری با این سوخت را ندارند، مضر باشد اما لازم است بدانید از این سوخت در اغلب کشورهای دنیا استفاده می‌شود. البته با استاندارد سه درصد نه بیشتر
هشدار یک اقتصاددان درباره رشد تورم، بیکاری و رکود اقتصادی در صورت تداوم محاصره دریایی/ جایگزین کردن دریا با جاده و ریل ممکن نیست
سایت اقتصاد ۲۴

هشدار یک اقتصاددان درباره رشد تورم، بیکاری و رکود اقتصادی در صورت تداوم محاصره دریایی/ جایگزین کردن دریا با جاده و ریل ممکن …

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت تردد کشتی‌ها در مسیر‌های دریایی برای تجارت ایران اظهار کرد: اگر کالایی نتواند از مسیر دریایی وارد کشور شود و هیچ کشتی نتواند به سمت ایران حرکت کند و در بنادر پهلو بگیرد، طبیعتاً با کاهش درآمد‌های ارزی و محدودیت دسترسی به مواد اولیه، قطعات یدکی و سایر کالا‌های مورد …
سایت اقتصاد ۲۴

افشاگری عارف درباره یارانه بنزین؛ دهک دهم ۲۳ برابر دهک اول سهم می‌برد!

نقشه عراق برای فرار از تنگه هرمز و صادرات نفت از مسیرهای جدید | پرونده تولید ۱۰ میلیون بشکه‌ نفت در روز، روی میز الزیدی
سایت اقتصادنیوز

نقشه عراق برای فرار از تنگه هرمز و صادرات نفت از مسیرهای جدید | پرونده تولید ۱۰ میلیون بشکه‌ نفت در روز، روی میز الزیدی

اقتصادنیوز: عراق با هدف افزایش تولید نفت به ۸ تا ۱۰ میلیون بشکه در روز، همزمان به دنبال افزایش سهمیه اوپک و توسعه مسیرهای صادراتی از ترکیه، سوریه و اردن است؛ برنامه‌ای که سایه اختلال در تنگه هرمز را پررنگ‌تر کرده است.
تداوم رکود و فاز انتظار در بازار خودرو تا پایان تابستان/ چرا نوسانات ارزی بازار را ملتهب نکرد؟
سایت اقتصاد ۲۴

تداوم رکود و فاز انتظار در بازار خودرو تا پایان تابستان/ چرا نوسانات ارزی بازار را ملتهب نکرد؟

یک کارشناس بازار خودرو با تأکید بر وضعیت معیشتی و رکود حاکم بر اقتصاد گفت: «به‌واسطه رکود در کسب‌وکار‌ها و جاماندن دستمزد‌ها از نرخ واقعی تورم، طبعاً مکانیسم هوشمند بازار و اقتصاد پتانسیل تأثیرپذیری پرش قیمت خودرو را در کوتاه‌مدت از بازار سلب کرده و به دلیل مجموع مواردی که گفته شد، ادامه روند رکود تعمیق‌شده …
هشدار فلاحت‌پیشه درباره مرحله جدید جنگ: از انرژی تا ورود ناتو
سایت اکوایران

هشدار فلاحت‌پیشه درباره مرحله جدید جنگ: از انرژی تا ورود ناتو

اکوایران: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با اشاره به پایان مهلت ۶۰ روزه تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، نسبت به تبدیل شدن تقابل ایران و آمریکا به «جنگ انرژی» و گسترش دامنه درگیری به سایر بازیگران منطقه‌ای هشدار داد.
محمدرضا فرزانگان؛ بنزین مازاد باید گران شود، اما نه یک‌شبه
سایت اکوایران

محمدرضا فرزانگان؛ بنزین مازاد باید گران شود، اما نه یک‌شبه

اکوایران: محمدرضا فرزانگان معتقد است نسخه بنزینی دولت نباید با یک شوک قیمتی اجرا شود؛ به گفته او، باید سهمیه پایه حفظ، قیمت مصرف مازاد به‌تدریج تعدیل و در نهایت یارانه بنزین از مالکیت خودرو به همه شهروندان منتقل شود.
         
بحران آب تمام شد؟ گزارشی از آخرین وضعیت سدهای کشور
سایت اکوایران

بحران آب تمام شد؟ گزارشی از آخرین وضعیت سدهای کشور

وضعیت سدهای کشور در سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته بهبود یافته، اما فاصله با میانگین بلندمدت همچنان در برخی سدها ادامه دارد؛ آخرین آمار وزارت نیرو را بخوانید.
تهدید به  «روز دی اقتصادی» و پیام واضح کمپین تازه ترامپ علیه تهران؛ این فیلم را قبلا دیده‌ایم؟
سایت اکوایران

تهدید به «روز دی اقتصادی» و پیام واضح کمپین تازه ترامپ علیه تهران؛ این فیلم را قبلا دیده‌ایم؟

اکوایران: با توجه به اینکه تقریباً تمام بخش‌های انرژی، مالی و حمل و نقل ایران از قبل تحت پوشش تحریم‌های ایالات متحده قرار دارند، به نظر می‌رسد هدف ترامپ اعمال تحریم‌های ثانویه بر کشورهایی است که تمام روابط خود را با ایران قطع نکرده‌اند -حتی اگر این کشورها از متحدان یا شرکای آمریکا باشند.
از تعطیلی آژانس‌ها تا مجوزفروشی؛ مردم هنوز سفر را ازسر نگرفته‌اند
سایت تجارت نیوز

از تعطیلی آژانس‌ها تا مجوزفروشی؛ مردم هنوز سفر را ازسر نگرفته‌اند

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران گفت: از حدود ۶ هزار آژانس دارای پروانه ثبت‌شده، شاید در حال حاضر حدود یک‌ششم واقعاً فعال باشند و شرایط به گونه‌ای شده که باب خرید و فروش مجوز آژانس مسافرتی به قیمت پایین باز شده است.
مقاومت پزشکیان در مقابل عزل وزیر دروغگو/ آقای میدری آن همه پاورپوینت و ادعای نظریه پردازی این بود؟
سایت تابناک

مقاومت پزشکیان در مقابل عزل وزیر دروغگو/ آقای میدری آن همه پاورپوینت و ادعای نظریه پردازی این بود؟

علی رغم همه فشار‌ها به مردم و توافقات با مجلس رئیس جمهور نسبت به تغییر وزیر رفاه مقاومت دارد، وی تلاش دارد تا با حفظ میدری به بهانه شرایط بحرانی از اصلاح کاب...
صادرات نفت؛ صفر
سایت روزنامه سازندگی

صادرات نفت؛ صفر

صریح‌ترین سخنان عبدالناصر همتی ، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران درباره تنگنای ارزی کشور:
خودروسازی‌ها را اسقاط کنید
سایت هم میهن

خودروسازی‌ها را اسقاط کنید

«اگر به دنبال اصلاح وضع موجود هستیم باید خودروسازی ها اسقاط شوند. صنعت خودرو مانند گاو شیردهی بوده که در چهار دهه اخیر تا توانسته اند آن را دوشیده اند و از ظرفیت های رانتی آن استفاده کرده اند. بنابراین این صنعت را باید اسقاط کرد.»
سایت اکوایران

اتاق امن چطور هزینه ساخت مسکن را بیش از ۱۰۰ میلیون تومان بالا می‌برد؟

چراغِ روشن ماینرها، چالش بزرگ در حل ناترازی انرژی
خبرگزاری ایسنا

چراغِ روشن ماینرها، چالش بزرگ در حل ناترازی انرژی

درست در ساعاتی که چراغ خانه‌ها خاموش، چرخ برخی واحدهای تولیدی متوقف و فعالیت کشاورزان با محدودیت برق گره خورده است، چراغ مصرف‌کنندگان پرمصرف و ماینرهای غیرمجاز همچنان محل پرسش افکار عمومی است، ماینرهایی که گفته می‌شود گاه به اندازه ده‌ها خانه برق مصرف می‌کنند و حالا این سؤال جدی را پیش روی مسئولان قرار …
مونتاژکاران‌، چهارچرخ علیه جیب مردم
روزنامه هفت صبح

مونتاژکاران‌، چهارچرخ علیه جیب مردم

افزایش قیمت خودروهای مونتاژی همزمان با ناترازی بنزین، انتقاد کارشناسان را برانگیخته است. آنان خواستار کاهش انحصار، اصلاح واردات، عرضه خودروهای کم‌مصرف و نظارت جدی‌تر شده‌اند
از کنترل نرخ ارز تا تاب‌آوری اقتصاد در شرایط تحریم
خبرگزاری ایرنا

از کنترل نرخ ارز تا تاب‌آوری اقتصاد در شرایط تحریم

تهران- ایرنا - رئیس کل اسبق بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تشدید تحریم‌ها بدون تردید هزینه و ریسک تجارت خارجی ایران را افزایش می‌دهد، معتقد است: این امر به معنای توقف تجارت خارجی یا ناتوانی کشور در تسویه مبادلات نیست زیرا ایران به دلیل سال‌های طولانی تحریم، تجربه قابل‌توجهی در یافتن مسیرهای تجاری، انتقال …
         
سه سناریو برای مدیریت ناترازی سوخت روی میز دولت
خبرگزاری ایرنا

سه سناریو برای مدیریت ناترازی سوخت روی میز دولت

تهران- ایرنا- این روزها با تشدید ناترازی بنزین در کنار رشد مصرف، خودروهای پرمصرف و توزیع نابرابر یارانه، سیاست‌گذار را با اصلاح تدریجی و تصمیم‌های پرریسک مواجه کرده تا آنجا که دولت برای مدیریت این حوزه، سه سناریو پیش روی خود قرار داده است.
پیامد قطع روابط تجاری امارات بر هزینه‌های لجستیک ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پیامد قطع روابط تجاری امارات بر هزینه‌های لجستیک ایران - مردم سالاری آنلاین

قطع روابط تجاری و مالی امارات با ایران می‌تواند هزینه حمل‌ونقل، لجستیک و مبادلات تجاری ایران را افزایش دهد
مدیران نامرئی پرونده تراستی‌ها
روزنامه هفت صبح

مدیران نامرئی پرونده تراستی‌ها

پرونده‌های تراستی‌ها از تخلف‌های ارزی عبور کرده و به مسئله‌ای ساختاری در مدیریت منابع کشور تبدیل شده است
پشت پرده افزایش تولید؛ بنزین بی‌ کیفیت در راه است؟/ هشدار؛ سونامی خرابی خودروها در راه است!
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده افزایش تولید؛ بنزین بی‌ کیفیت در راه است؟/ هشدار؛ سونامی خرابی خودروها در راه است!

اگر ادعا‌ها درباره افت کیفیت سوخت درست باشد، تبعات آن می‌تواند مستقیماً به خودرو‌ها و جیب خانوار‌ها برسد. پرسش اینجاست که افزایش ظاهری تولید بنزین چگونه محقق شده و آیا مردم قرار است هزینه این ناترازی را با افزایش مصرف، خرابی خودرو و هزینه‌های سنگین تعمیرات پرداخت کنند؟
         
هزینه سبد معیشت ۹۰ میلیونی یعنی ۷ دهک درآمدی پایین‌تر از خط فقر قرار دارند!/ ضرورت افزایش چند باره حقوق در سال
سایت اقتصاد ۲۴

هزینه سبد معیشت ۹۰ میلیونی یعنی ۷ دهک درآمدی پایین‌تر از خط فقر قرار دارند!/ ضرورت افزایش چند باره حقوق در سال

یک کارشناس بازار کار گفت: امروز شاخص قیمت تولیدکننده یا PPI در سطح بسیار بالایی قرار گرفته و رقم ۷۱ درصدی برای این شاخص اعلام شده است. این شاخص نشان می‌دهد که فشار هزینه در بخش تولید بسیار بالاست و بخشی از این افزایش قیمت‌ها در آینده نزدیک خود را در بازار مصرف نشان خواهد داد.
سایت تابناک

چگونه چین فساد را به ابزار رشد اقتصادی تبدیل کرد؟

[سیدعلی دوستی موسوی] چرا متهم اصلی ساکت است؟
سایت اطلاعات آنلاین

[سیدعلی دوستی موسوی] چرا متهم اصلی ساکت است؟

بنا بر اظهار مقامات رسمی دولت، صنعت خودرو متهم اصلی رشد مصرف بنزین در کشور است. به گفته یاسر میرزایی، معاون سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، در حالی که میانگین مصرف سوخت خودروها در جهان به زیر هفت لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد...
سایت اقتصاد 120

چرا مدام با کلماتی مثل قحطی برای کشور پهناوری مثل ایران مردم را نگران می‌کنید؟ الان ۶ ماه است درگیر جنگیم، پس قحطی کو؟!

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر بنزین را جهانی حساب می‌کنید حقوق مردم را هم ... | ویدئو

نجات اقتصاد به کمک اوراسیا - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

نجات اقتصاد به کمک اوراسیا - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از اردیبهشت ۱۴۰۴، زمینه کاهش موانع تعرفه‌ای و گسترش تجارت با روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان را فراهم کرده است. اهمیت این بازار زمانی بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم صادرات ایران به اوراسیا در هشت‌ماهه سال ۱۴۰۴ با رشد …
سایت اقتصاد 120

در ماجرای حذف ارز ترجیحی، عده‌ای بغلِ گوش رئیس‌جمهور به او اطلاعات غلط دادند و او هم فریب خورد

اماواگرها بر سر اصلاح قیمت بنزین زیر سایه جنگ | حق‌شناس: اصلاحات اقتصادی نباید ناگهانی، شوک‌آور و بدون اطلاع انجام شود
سایت اقتصادنیوز

اماواگرها بر سر اصلاح قیمت بنزین زیر سایه جنگ | حق‌شناس: اصلاحات اقتصادی نباید ناگهانی، شوک‌آور و بدون اطلاع انجام شود

اقتصادنیوز: یک تحلیلگر بازارهای مالی می‌گوید: افزایش قیمت بنزین اثر تورمی دارد. اصلاً نمی‌گویم که این طرح نباید اجرا شود، بلکه معتقد هستم باید اجرا شود، منتها زمان و شرایط خاص خودش را دارد.
مزد در تعقیب قیمت غذا؛ دستمزد پشت سفره جا ماند!
سایت آفتاب نیوز

مزد در تعقیب قیمت غذا؛ دستمزد پشت سفره جا ماند!

شهروندان ایرانی در سال‌های تازه‌سپری‌شده بار‌ها شنیدند که دستمزد‌ها افزایش یافته، یارانه‌ها بیشتر شده و دولت‌ها برای نگه‌داشتن قدرت خرید خانوار تلاش کردند.
پول‌شویی با قیمت مسکن چه می‌کند؟ | پول‌های غیرقانونی به سمت املاک لوکس می‌رود؟ | خانه‌ای که با پول کثیف خریداری شود، قیمت خانه‌های اطراف را هم تغییر خواهد داد
سایت اقتصادنیوز

پول‌شویی با قیمت مسکن چه می‌کند؟ | پول‌های غیرقانونی به سمت املاک لوکس می‌رود؟ | خانه‌ای که با پول کثیف خریداری شود، قیمت …

اقتصادنیوز: بازار املاک و مستغلات سال‌هاست در ادبیات مبارزه با پول‌شویی به‌عنوان یکی از مسیرهای مهم برای ورود پول‌های غیرقانونی به اقتصاد رسمی شناخته می‌شود.
رویافروشی در قضیه بنزین
سایت ایران آنلاین

رویافروشی در قضیه بنزین

دولت هنوز هیچ تصمیم نهایی درباره قیمت یا سهمیه بنزین نگرفته، اما در بیرون از اتاق‌های تصمیم‌گیری، چنان از «بنزین ۸۰ هزار تومانی» و «فشار حتمی بر مردم» صحبت می‌شود که گویی مصوبه ابلاغ شده و جایگاه‌ها از فردا قرار است با نرخ‌های تازه کار کنند.
تورم در سایه جنگ و راه عبور
روزنامه آرمان امروز

تورم در سایه جنگ و راه عبور

مجید بابایی آرمان امروز : در دوره جنگ، هدف سیاست اقتصادی نه تثبیت مصنوعی قیمت‌ها بلکه باید جلوگیری از تبدیل شوک جنگی به تورم باشد. برای رسیدن به این هدف نیز یکی از مهمترین اولویت‌ها هماهنگی سیاست‌های مالی دولت با سیاست‌های پولی بانک مرکزی است؛ زیرا اگر از یک طرف بانک مرکزی بخواهد تورم را [ ]
آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی …
سایت ایران اکونمیست

به همت همتیان‌ها؛ صادرات نفت= صفر

زنگ هشدار تجارت از امارات
روزنامه دنیای اقتصاد

زنگ هشدار تجارت از امارات

هفته گذشته امارات اعلام کرد همه روابط تجاری و مالی با ایران را متوقف می‌کند. این خبر از آنجا اهمیت دارد که این کشور در طول سالیان گذشته یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بوده و نقشی اساسی در دور زدن تحریم‌ها به‌خصوص در بخش مبادلات بانکی را برای ما بر عهده داشته است. قطع مسیر تجاری امارات، …
         
سایت اکوایران

۷۵ همت پول بیمه کجاست؟ ابهام در رسوب منابع شبکه فروش

سایت اکوایران

تورم نهاده‌های صنعت رکورد زد؛ موج گرانی به کالاها می‌رسد؟

اقتصاد گلوگاه‌ها؛ وقتی یک تنگه قیمت زندگی را تغییر می‌دهد
روزنامه عصر اقتصاد

اقتصاد گلوگاه‌ها؛ وقتی یک تنگه قیمت زندگی را تغییر می‌دهد

ساسان باقرپناه در نگاه اول، تنگه‌ها و مسیرهای دریایی موضوعی مربوط به کشتیرانی، تجارت بین‌الملل و شرکت‌های بزرگ به نظر می‌رسند؛ موضوعی دور از زندگی روزمره مردم. اما کافی است یکی از این مسیرها برای چند روز دچار اختلال شود تا اثر آن از روی نقشه به سفره خانوار، هزینه تولید، قیمت مواد اولیه و
پول‌شویی و خانه‌های لوکس + فایل صوتی
روزنامه دنیای اقتصاد

پول‌شویی و خانه‌های لوکس + فایل صوتی

وقتی از عوامل افزایش قیمت مسکن سخن می‌گوییم، معمولا فهرستی آشنا از تورم تا نرخ بهره، هزینه ساخت، قیمت زمین، کمبود عرضه و رشد نقدینگی پیش روی ما قرار می‌گیرد. اما عاملِ پول‌شویی کمتر دیده ‌شده است. این عامل نیز می‌تواند در شکل‌گیری قیمت‌ها نقش داشته باشد؛ عاملی که نه در آمارهای معمول بازار مسکن به‌سادگی …
دو روایت از یک بازار؛ کمبود یا رانت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دو روایت از یک بازار؛ کمبود یا رانت؟ - مردم سالاری آنلاین

بازار دستکش‌های پزشکی در ایران این روزها به میدان تقابل دو روایت تبدیل شده است. از یک سو تولیدکنندگانی که می‌گویند ظرفیت داخلی نه‌تنها نیاز کشور را تأمین می‌کند، بلکه توان صادرات به کشورهای منطقه را هم دارد. از سوی دیگر سازمان غذا و دارو که تأکید می‌کند واردات، تصمیمی موقت برای عبور از شرایط بحرانی جنگ …
شمارش معکوس برای جدایی سمیعی‌نژاد/ ایمیدرو یا باشگاه تعویض مدیران؟
سایت تابناک

شمارش معکوس برای جدایی سمیعی‌نژاد/ ایمیدرو یا باشگاه تعویض مدیران؟

میانگین عمر مدیران ایمیدرو زیر یک سال است؛ حقیقتی تلخ که نشان می‌دهد هیچ برنامه‌ای در این سازمان فرصت اجرا پیدا نمی‌کند. از محمد آقاجانلو تا سمیعی‌نژاد، همه...
چه کسی هزینه سال‌های سوخته   را می‌دهد؟
روزنامه شرق

چه کسی هزینه سال‌های سوخته را می‌دهد؟

در سیاست، پایان بحران معمولا با یک تاریخ ثبت می‌شود؛ روز آتش‌بس، توافق یا لغو تحریم. اما برای مردم، بحران در همان روز تمام نمی‌شود. آثار آن سال‌ها در اقتصاد، مهاجرت، سرمایه‌گذاری، اعتماد عمومی و حتی تصمیم‌های شخصی آدم‌ها باقی می‌ماند. اگر روزی جنگ متوقف شود و تحریم‌ها کاهش پیدا کند، یک پرسش جدی‌تر تازه …
         
مابه‌تفاوت ارز ۶ میلیون تن نهاده باید به خزانه بازگردد/ چرا مسیر حسابرسی را مسدود کردید؟
سایت تابناک

مابه‌تفاوت ارز ۶ میلیون تن نهاده باید به خزانه بازگردد/ چرا مسیر حسابرسی را مسدود کردید؟

سایه سنگین ابهامات مالی و پرونده‌های باز ارز ترجیحی، وزارت جهاد کشاورزی را در تنگنای پاسخگویی قرار داده است همچنین عدم همکاری این وزارتخانه با سازمان حسابرسی...
منتقدان بنزین رویافروشی می‌کنند! - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

منتقدان بنزین رویافروشی می‌کنند! - مردم سالاری آنلاین

مردم حق دارند نگران باشند اما منتقدان هم باید پاسخ دهند راه‌حل‌شان برای فاصله ۱۵ میلیون لیتری تولید و مصرف چیست؟ نمی‌توان همزمان انتظار داشت بنزین فراوان، ارزان و بدون محدودیت باشد، واردات هم انجام نشود؛ بودجه کشور هم تحت فشار قرار نگیرد، قاچاق هم متوقف شود، حمل‌ونقل عمومی هم توسعه یابد و هیچ تغییری …
‌اصلاحات سیاست‌گذاری انرژی و چند نکته
روزنامه شرق

‌اصلاحات سیاست‌گذاری انرژی و چند نکته

مسئله بنزین در ایران دیگر صرفا موضوع قیمت سوخت نیست، بلکه به یکی از چالش‌های مهم اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است. افزایش مصرف، فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل، قاچاق سوخت، محدودیت منابع و فاصله قابل توجه قیمت داخلی بنزین با قیمت‌های جهانی، مجموعه‌ای از مشکلات را ایجاد کرده که با یک تصمیم مقطعی قابل حل نیست.
         
هشدار همتی
روزنامه شرق

هشدار همتی

«ممکن است بدمن دولت شوم اما باید به هرکس که پول خواست بگویم شرمنده نداریم»؛ این جملاتی است که عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، در یک گفت‌وگوی صریح و کم‌سابقه در تلویزیون به زبان آورد و شفاف گفت که دولت در تنگنای مالی پیچیده‌ای به سر می‌برد.
حمله اقتصادی همه‌جانبه آمریکا چقدر به ایران آسیب می‌رساند؟
سایت اطلاعات آنلاین

حمله اقتصادی همه‌جانبه آمریکا چقدر به ایران آسیب می‌رساند؟

تقریباً شش ماه پس از آنکه دونالد ترامپ وعده پیروزی سریع بر ایران را داد، به نظر می‌رسد درگیری متوقف و چشم‌انداز پیروزی نظامی یا توافق از طریق مذاکره کمرنگ‌تر شده است.
چشم‌انداز اقتصاد و زندگی
روزنامه ستاره صبح

چشم‌انداز اقتصاد و زندگی

وقتی در جایی زلزله رخ می‌دهد، پس‌لرزه‌های آن تا مدت‌ها باقی می‌ماند. همچنین وقتی کشور زیر تیغ تحریم، جنگ یا محاصره دریایی قرار می‌گیرد، آثار آن در کوتاه‌مدت و بلندمدت ظاهر می‌شود و به‌سادگی از بین نمی‌رود. جنگ، تحریم و محاصره دریایی ثمری جز ویرانی ندارد.