جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

بدون سیم متصل شوید


بدون سیم متصل شوید

اتصال از نوع بی سیم به گونه ای است که در آن شما با یک یا چند وسیله در آن واحد ارتباط برقرار می کنید تا اطلاعات مورد نظرتان را جابه جا کنید بر همین اساس ارتباط شما از نوع فیزیکی نیست و تنها از طریق امواج صورت می گیرد

اتصال از نوع بی‌سیم به گونه‌ای است که در آن شما با یک یا چند وسیله در آن واحد ارتباط برقرار می‌کنید تا اطلاعات مورد نظرتان را جابه‌جا کنید؛ بر همین اساس ارتباط شما از نوع فیزیکی نیست و تنها از طریق امواج صورت می‌گیرد.

در این نوع ارتباطات فاصله‌ها می‌تواند کوتاه باشد یعنی در حدود چند صد متر مانند استفاده از ریموت کنترل‌ها، یا این‌که در حدود هزاران کیلومتر بین دو وسیله فاصله وجود داشته باشد مانند ارتباطات از طریق امواج رادیویی.

ارتباطات بی‌سیم شامل امواج رادیویی ثابت، متحرک و دو طرفه، تلفن‌های سلولی، PDA‌ها و شبکه‌های بی‌سیم است ولی تنها این وسایل از این نوع ارتباطات استفاده نمی‌کنند و گجت‌های دیگری چون GPS، در بازکن‌ گاراژ، ماوس‌ بی‌سیم، کیبورد، هدفون، تلویزیون و تلفن همگی با کمک امواج بی‌سیم کارهای خود را انجام می‌دهند.

گجت‌های متفاوتی که از ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌کند، ساخته شده است که در اینجا به بررسی تعداد کمی از آنها می‌پردازیم:

● سیستم‌های کنترل ترافیک

- infrared‌ و ریموت کنترل‌ تلویزیون و رادیو

- سیستم‌های لیزری برای ارتباطات point to point بین چند وسیله

سیستم‌های بسیار پیشرفته و هوشمند LMR و SMR که هر دو برای ارتباطات بی‌سیم و رادیویی در داخل شرکت‌های مختلف استفاده می‌شود.

امواج رادیویی دو طرفه مانند Family radio service، General mobile radio service و Citizen band radios

سرویس‌های رادیویی از نوع Amateur

امواج رادیویی بسیار متداول و رایج از نوع Marine VHF

ابزار‌هایی چون بادگیر‌ها و radio navigation‌ها که بیشتر در زمینه برطرف کردن مشکلات راه و ترافیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تلفن‌های سلولی و پیجر‌ها که ارتباط را برای اپلیکیشن‌های سیار ایجاد می‌کند.

GPS‌ها یا سیستم‌های مکان یاب جهانی: با کمک این سیستم‌های فوق پیشرفته کاپیتان‌های کشتی، رانندگان وسایل نقلیه، خلبان‌ها و هر کسی که به دنبال مسیر مناسب باشد، می‌تواند راه مورد نظر خود را به آسانی پیدا کند.

گجت‌های بی‌سیم مخصوص رایانه: همان طور که تا به حال دیده‌اید، ابزار‌های جانبی وجود دارد که با استفاده از این نوع ارتباط به رایانه متصل می‌شود. گجت‌هایی چون ماوس، کیبورد و پرینتر را می‌شود به دو طریق به سیستم‌تان متصل کرد؛ با USB‌های مخصوص این نوع اتصالات و همچنین با استفاده از امواج بلوتوث.

تلفن‌های بی‌سیم: این تلفن‌ها را در محدوده‌های کم می‌توان مورد استفاده قرار داد و هیچ ارتباطی به موبایل‌ها ندارد، مانند تلفن‌هایی که در بیشتر منازل استفاده قرار می‌شود.

● شبکه‌های بی‌سیم

در حقیقت استفاده از شبکه‌های بی‌سیم برای هرگجتی می‌تواند به کار رود و به وسیله خاصی اختصاص ندارد.

ساده‌ترین روش استفاده از این نوع سیستم‌ها زمانی است که کاربران لپ تاپ با کمک این مدل از شبکه‌ها می‌توانند از مکانی به مکان دیگر بروند؛ در حالی که همچنان به اینترنت متصل هستند.

علاوه بر این، شبکه‌های موبایل می‌توانند با کمک این شبکه‌ها به ماهواره متصل شده و مکالمات کاربرانشان را منتقل کند.

در چنین مواردی استفاده از شبکه‌های بی سیم بسیار مناسب است:

هنگامی که بین دو وسیله‌ای که قصد داریم اطلاعاتی تبادل شود به قدری فاصله باشد که نتوان با استفاده از سیم این ارتباط را برقرار کرد. در این صورت با استفاده از اتصالات بی سیم می‌توان به آسانی ارتباطات مورد نظر را انجام داد.

از دیگر دلایل استفاده از شبکه‌های بی‌سیم، ایجـــاد شبکه‌های پشتیبانی است تا در صورت لزوم و خراب شدن احتمالی شبکه اصلی بتوان با کمک آن نه تنها ارتباط را دوباره برقرار کرد، بلکه هیچ وقفه‌ای در کار جا به جایی اطلاعات ایجاد نشود.

مورد دیگر استفاده از این نوع شبکه‌ها برای ایجاد اتصال بین نقاط مختلف یک شرکت است؛ چرا که برخی مواقع ممکن است شما شرکتی در چند ناحیه مختلف داشته باشید و به دنبال راهی برای ایجاد اتصال بین تمام این نقاط مختلف بگردید. تنها راه حل شما استفاده از شبکه‌های بی‌سیم برای ایجاد ارتباط بین تمام آن نقاط خواهد بود.

علاوه بر این، در مواردی که نتوان با استفاده از سیم‌های معمولی اتصالات موردنظر شبکه‌تان را برقرار کنید، می‌توانید این شبکه‌ها را مورد استفاده قرار دهید، زیرا بعضی مواقع به خاطر بالا بودن هزینه شبکه معمولی با کمک سیم‌های ارتباطی، می‌توان با صرف هزینه‌ای کمتر، شبکه بی‌سیم راه‌اندازی کرد و در نهایت برای ایجاد ارتباط بین شبکه‌های مختلف و کاربران آنها، در شرایطی که این کاربران در یک نقطه خاص و مشخصی ساکن نباشند.

● مدل‌های مختلف شبکه‌های بی‌سیم

اولین مدل از ارتباطات شبکه‌های بی‌سیم با امواج رادیویی یا به بیان دیگر شبکه‌های رادیویی است.

حالت دوم این نوع شبکه‌ها از طریق ارتباطات شبکه‌های microwave چه به صورت شبکه‌هایی با طول مسیر‌های بسیار زیاد یا کم شکل گرفته است و حالت سوم این نوع از شبکه‌ها به واسطه اتصالات کوتاه امواج infrared می‌تواند راه اندازی شود.

گجت‌ها می‌توانند انواع این ارتباطات را داشته باشند: ارتباط وسیله به وسیله (یا نقطه به نقطه)، ارتباط یک نقطه به چند نقطه، broadcast کردن، استفاده از شبکه‌های سلولی.

یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌هایی که با کمک ارتباطات بی‌سیم کار می‌کند شبکه‌های موبایل است که براساس آمار موجود سال ۲۰۱۰ تعداد کاربران این شبکه‌ها حدود ۴.۶ میلیارد کاربر بوده است. موبایل‌ها با استفاده از امواج رادیویی برای کاربران امکان برقراری تماس را در جهان ایجاد می‌کنند.

ارسال و دریافت اطلاعات بدون استفاده از سیم یکی از مهم‌ترین ارکان شبکه‌های mobile است. برای طراحی چنین شبکه‌هایی می‌توان از نرم‌افزار‌های مخصوص ایجاد ارتباط و مدیریت نحوه این ارتباطات استفاده کرد. این مدل از شبکه‌ها در محدوده سرویس‌دهی و نحوه کاربردشان متفاوت هستند.

برای نمونه Wi-Fi‌ نوعی شبکه بی‌سیم محلی است که امکان برقراری ارتباط رایانه‌‌ها به اینترنت را فراهم می‌کند. این سرویس‌های جا‌به‌جایی اطلاعات را نیز می‌توان برای محدوده‌هایی تا ۱۵ مایل مورد استفاده قرار داد و داده‌ها را از طریق‌ آن جابه‌جا کرد.

الهام اندرابی

منبع:www.wikipedia.com