پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

خوراکی‌های ممنوعه


خوراکی‌های ممنوعه

مشخصات یک «غذای مضر» را می‌توان به ‌این شکل خلاصه کرد: میزان بالای شکر تصفیه شده، آرد بدون سبوس (آرد سفید)، چربی‌های ترانس و اشباع شده، نمک یا سدیم فراوان و یا مواد نگه‌دارنده و …

مشخصات یک «غذای مضر» را می‌توان به ‌این شکل خلاصه کرد: میزان بالای شکر تصفیه شده، آرد بدون سبوس (آرد سفید)، چربی‌های ترانس و اشباع شده، نمک یا سدیم فراوان و یا مواد نگه‌دارنده و رنگی...

مواردی مانند فقدان پروتیین، ویتامین‌ها و فیبر نیز می‌تواند جزو این خصوصیات باشد. با این وجود نباید فراموش کرد که چه بخواهیم و چه نخواهیم این گونه مواد غذایی جزیی از فرهنگ غذایی کشور به شمار می‌روند و واقعیت آن است که مصرف نوشابه‌ها، چیپس و سایر تنقلات – به صورت کم و کنترل شده – باعث مشکل خاصی نمی‌شود. در واقع آنچه در مورد «خوراکی‌های مضر» مطرح می‌شود، میزان بالای مصرف آنها و حضور فراوان آنهای در سبد غذایی خانواده‌ها به قیمت حذف مواد لبنی، میوه‌ها و سبزیجات است. تبلیغات در این زمینه نقش مهمی دارد و توجه به استفاده از بیسکوییت‌ها و نان‌های سبوس دار و استفاده از دوغ به جای نوشیدنی‌های مرسوم می‌تواند نقش مهمی در سلامت جامعه داشته باشد.