قیمت طلا امروز




 طرح های نیمه تمام

 روزنامه آرمان امروز / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۲

خدمات زیرساختی دولت چهاردهم؛ از آبگیری سد باباحیدر تا شتاب‌بخشی به طرح بن _ بروجن

آرمان امروز : شهرکرد- شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری- دولت چهاردهم در چهارمحال و بختیاری با تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و تقویت زیرساخت‌های تأمین آب، اجرای چند طرح اولویت‌دار را شتاب بخشیده است؛ از آبگیری سد باباحیدر و آغاز عملیات اجرایی تصفیه‌خانه این سد تا پیشرفت ۸۰ درصدی طرح آبرسانی بن ـ [ ]
 خدمات زیرساختی دولت چهاردهم؛ از آبگیری سد باباحیدر تا شتاب‌بخشی به طرح بن _ بروجن

آرمان امروز : شهرکرد- شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری- دولت چهاردهم در چهارمحال و بختیاری با تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و تقویت زیرساخت‌های تأمین آب، اجرای چند طرح اولویت‌دار را شتاب بخشیده است؛ از آبگیری سد باباحیدر و آغاز عملیات اجرایی تصفیه‌خانه این سد تا پیشرفت ۸۰ درصدی طرح آبرسانی بن ـ بروجن و توسعه ظرفیت ذخیره‌سازی آب، اقداماتی که با هدف افزایش پایداری تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی استان دنبال می‌شود

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری، آب به عنوان مهم‌ترین نیاز توسعه چهارمحال و بختیاری مطرح است؛ استانی که با وجود قرار گرفتن در سرچشمه رودخانه‌های مهم کشور، در سال‌های اخیر با خشکسالی، کاهش بارش و فشار بر منابع آب زیرزمینی مواجه شده است.

در چنین شرایطی، تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و توسعه زیرساخت‌های تامین آب به یکی از اولویت‌های اصلی استان تبدیل شده است. دولت چهاردهم در یک سال گذشته با تمرکز بر تکمیل طرح‌های اولویت‌دار، تامین اعتبار پروژه‌های نیمه‌تمام، آبگیری سد باباحیدر و توسعه ظرفیت ذخیره و تصفیه آب، گام‌هایی برای افزایش پایداری منابع آبی استان برداشته است.

در همین زمینه، درباره مهمترین اقدامات انجام شده و برنامه‌های دولت چهاردهم برای تامین آب پایدار چهارمحال و بختیاری، با مسلم صادقی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گفت وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید: تقویت زیرساخت‌های تامین آب چهارمحال و بختیاری مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با تشریح اقدامات دولت چهاردهم در حوزه آب استان گفت: تقویت زیرساخت‌های تأمین آب، تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و اجرای پروژه‌های جدید از مهم‌ترین برنامه‌های دولت چهاردهم برای ایجاد امنیت و تأمین پایدار آب در استان است مسلم صادقی افزود: در حوزه آب پروژه‌های متعددی در استان در حال اجراست، اما سه طرح اولویت‌دار شامل طرح آبرسانی بن ـ بروجن، طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان و سد باباحیدر و خط انتقال آن به دلیل تاثیر مستقیم بر تامین آب پایدار مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

وی اظهار داشت: برای اجرای این طرح‌ها در سال گذشته هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار بودجه‌ای پیش‌بینی شد که ۹ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال، معادل ۱۱۱ درصد اعتبار پیش‌بینی‌شده، تخصیص یافت و در مجموع نزدیک به یک‌هزار میلیارد تومان کار اجرایی انجام شد. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مجموع هزینه انجام‌شده در این طرح‌های اولویت‌دار به حدود ۲ هزار میلیارد تومان(همت) رسیده است و تامین اعتبار برای تکمیل آنها همچنان در دستور کار قرار دارد.

پیشرفت ۸۰ درصدی طرح بن ـ بروجن صادقی درباره آخرین وضعیت طرح آبرسانی بن ـ بروجن گفت: این طرح اکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یک‌سوم آن، معادل حدود ۳۰ درصد، وارد مدار بهره‌برداری شده است.

وی افزود: این طرح برای تکمیل به تامین اعتبار نیاز دارد و در سفر رییس‌جمهور ۲۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آن اختصاص یافت که قرار است طی سه سال هزینه شود. صادقی تصریح کرد: بر همین اساس، مناقصات و کارهای باقی‌مانده طرح با این اعتبار پیش‌بینی شده است و در صورت تزریق اعتبارات جدید، امکان تکمیل طرح در مدت سه سال وجود دارد و در غیر این صورت، زمان اجرای آن متناسب با میزان تخصیص اعتبار افزایش خواهد یافت.

ایشان خاطرنشان کرد: با تکمیل طرح آبرسانی بن ـ بروجن، حدود ۴۵۶ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش قرار می‌گیرند که بیش از نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری است. تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام؛ مهم‌ترین دستاورد دولت چهاردهم مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: مهم‌ترین دستاورد دولت چهاردهم در حوزه آبرسانی استان، تکمیل و به سرانجام رساندن طرح‌های نیمه‌تمام است که می‌تواند به پایداری کمی و کیفی آب کمک کند. وی افزود: در همین چارچوب، مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی طرح آبرسانی بن ـ بروجن، مخزن پنج هزار مترمکعبی طرح باباحیدر و تصفیه‌خانه باباحیدر در قالب طرح‌های بزرگ‌تر تعریف شده‌اند و هر کدام بخشی از زنجیره تامین و پایداری آب را تکمیل می‌کنند.

صادقی اظهار داشت: کلنگ‌زنی این سه پروژه در هفته دولت پارسال انجام شد که یکی از آنها تصفیه‌خانه باباحیدر است و در حال حاضر حدود ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۲ مخزن نیز آماده بهره‌برداری هستند. وی ادامه داد: برای تصفیه‌خانه باباحیدر ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده بود که جذب شد و برای امسال نیز چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است که با تخصیص آن، روند اجرای پروژه ادامه پیدا خواهد کرد. ظرفیت ذخیره آب پاک بن ـ بروجن دو برابر می‌شود.

صادقی درباره مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی طرح آبرسانی بن ـ بروجن گفت: این مخزن در واقع بخشی از پایداری خط انتقال بن ـ بروجن است و با بهره‌برداری از آن، ظرفیت ذخیره آب پاک تصفیه‌خانه از ۱۵ هزار مترمکعب به ۳۰ هزار مترمکعب افزایش می‌یابد. وی افزود: افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی به‌ویژه در زمان بروز قطعی، تعمیرات و نگهداری تاسیسات اهمیت دارد و می‌تواند امکان تداوم تامین آب را برای مدت بیشتری فراهم کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: مخزن پنج هزار مترمکعبی باباحیدر نیز در قالب طرح جامع این منطقه تعریف شده و پس از تکمیل سایر اجزای طرح، به‌عنوان مخزن پشتیبان در تأمین آب شهرستان فارسان نقش خواهد داشت.

وی یکی دیگر از اقدامات مهم در حوزه آب استان را اخذ ماده ۲۳ طرح انتقال آب از چشمه آب سفید به بروجن و لردگان عنوان کرد و گفت: این طرح به‌صورت مشترک میان شرکت آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب و شرکت آب و نیرو و در مجموعه وزارت نیرو دنبال شده و اخذ ماده ۲۳ آن از اقدامات مهم انجام‌شده در این حوزه است.

آبگیری سد باباحیدر؛ از اقدامات شاخص دولت چهاردهم صادقی با اشاره به آبگیری سد باباحیدر گفت: یکی از اقدامات شاخص انجام‌شده، اخذ مجوز زیست‌محیطی نهایی و مجوز آبگیری سد و آغاز فرآیند آبگیری آن در سال گذشته بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: با چاه‌های مجاز دارای اضافه‌برداشت نیز مطابق قانون برخورد می‌شود، اما هدف اصلی حفاظت از آبخوان‌ها و تضمین امکان استفاده از منابع آب برای آینده است. وی تاکید کرد: حفاظت از منابع آب یک موضوع فرابخشی است و همکاری دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، جهاد کشاورزی، فرمانداری‌ها، دهیاری‌ها و مردم در این زمینه تعیین‌کننده است.

کشاورزی باید با آب کمتر و بهره‌وری بیشتر دنبال شود مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری درباره مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: هدف شرکت محدود کردن تولید نیست، بلکه باید تولید را با آب کمتر و بهره‌وری بیشتر دنبال کرد. وی افزود: کشاورزی باید به سمت استفاده از روش‌های نوین آبیاری، اصلاح الگوی کشت، کاهش برداشت از منابع زیرزمینی و افزایش بهره‌وری حرکت کند.

صادقی تاکید کرد: باید با مقدار مشخصی آب، ارزش اقتصادی بیشتری ایجاد کرد؛ چرا که آب نباید فقط مصرف شود، بلکه باید مدیریت شود. مدیریت هوشمند آب با استفاده از فناوری وی با اشاره به نقش فناوری در مدیریت منابع آب گفت: امروز مدیریت آب بدون اطلاعات دقیق امکان‌پذیر نیست و باید بدانیم چه مقدار آب داریم، چه میزان برداشت می‌شود، در کجا مصرف می‌شود و روند منابع آب چگونه است. صادقی افزود: استفاده از کنتورهای هوشمند، پایش چاه‌ها، سامانه‌های اطلاعاتی، سنجش از دور و ابزارهای نوین، امکان تصمیم‌گیری دقیق‌تر را فراهم می‌کند. وی گفت: شرکت آب منطقه‌ای تلاش کرده است از ظرفیت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارتقای مدیریت منابع آب استفاده کند و موضوع آموزش و توسعه دانش تخصصی در حوزه‌هایی مانند سنجش از دور منابع آب نیز دنبال شده است.

سدها به‌تنهایی راه‌حل همه مسائل آب نیستند صادقی با بیان اینکه سدها یکی از ابزارهای مدیریت منابع آب هستند اظهار داشت: سدها کمک می‌کنند آب در زمان مناسب ذخیره و در زمان نیاز مدیریت شود، اما سد به‌تنهایی راه‌حل همه مسائل آب نیست. وی افزود: در کنار ذخیره‌سازی و انتقال آب باید مدیریت آبخوان‌ها، کنترل برداشت، کاهش مصرف، تغذیه مصنوعی و مدیریت رودخانه‌ها نیز دنبال شود و نگاه به منابع آب باید یکپارچه باشد. مردم مهم‌ترین شریک مدیریت آب هستند مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با تاکید بر نقش مردم در مدیریت منابع آب گفت: دولت و دستگاه‌های اجرایی وظیفه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌ها را دارند، اما مردم مهم‌ترین شریک مدیریت آب هستند. وی افزود: مدیریت آب فقط با ساخت سد و اجرای پروژه اتفاق نمی‌افتد؛ وقتی یک شهروند در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کند، یک کشاورز برداشت خود را مدیریت می‌کند و یک صنعت به سمت بازچرخانی آب می‌رود، همه در مدیریت منابع آب سهیم هستند.

صادقی خاطرنشان کرد: باید از «مصرف‌کننده آب» به «همکار مدیریت آب» تبدیل شویم و این تغییر نگاه برای آینده منابع آب استان بسیار مهم است. وی گفت: آب فقط یک موضوع برای امروز نیست، بلکه آینده فرزندان ماست و باید همه مردم، کشاورزان، صنعتگران، اصناف، دستگاه‌های اجرایی و رسانه‌ها در مسیر مدیریت منابع آب در کنار شرکت آب منطقه‌ای باشند. صادقی تاکید کرد: شرکت آب منطقه‌ای خود را خدمتگزار مردم می‌داند و با تمام توان برای تأمین آب پایدار و حفاظت از منابع آبی استان تلاش می‌کند، اما موفقیت در این مسیر بدون همراهی مردم امکان‌پذیر نیست. وی افزود: چهارمحال و بختیاری سرمایه آبی ارزشمندی دارد و وظیفه همه است که این سرمایه را برای آینده حفظ کنیم.

صادقی افزود: در این فرآیند حدود پنج تا ۶ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد ذخیره شد که حدود ۳۰ درصد ظرفیت آبگیری آن را شامل می‌شود. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این میزان ذخیره آب در ماه‌هایی که آبدهی رودخانه فعلی منطقه محدود و کمتر می‌شود، کمک می‌کند بخشی از نیاز آبی کشاورزان از محل ذخیره سد تأمین شود و در نتیجه فشار بر منابع آب زیرزمینی و چاه‌های شهرستان فارسان کاهش یابد.

وی گفت: رودخانه «خشکه‌رود» که آبدهی آن به‌صورت فصلی است و بیشتر در زمستان آب دارد و در تابستان خشک می‌شود، یکی از منابع آبی منطقه است و ذخیره سد می‌تواند در تأمین بخشی از نیازهای آبی منطقه نقش داشته باشد. سد باباحیدر ظرفیت تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت فارسان را دارد

صادقی اظهار داشت: سد باباحیدر حدود ۲۶ میلیون مترمکعب ظرفیت تنظیم آب دارد که از این میزان حدود ۱۰ میلیون مترمکعب برای تأمین آب شرب و حدود ۲ میلیون مترمکعب برای تامین آب صنعت شهرستان در نظر گرفته شده است. وی افزود: با تکمیل سامانه تصفیه‌خانه و سایر اجزای طرح، آب شرب مورد نیاز شهرستان فارسان به‌صورت کامل برای حدود ۱۳۶ هزار نفر جمعیت تامین می‌شود و بخشی از نیاز بخش کشاورزی و صنعت نیز از این سد تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اجرای این طرح موجب پایداری بیشتر تامین آب در شهرستان فارسان می‌شود و بخشی از آب مورد استفاده در مسیر انتقال آب از کوهرنگ به شهرکرد نیز در شهرستان فارسان مصرف می‌شود و مابقی می‌تواند به‌عنوان پدافند و پشتیبان تامین آب مرکز استان مورد استفاده قرار گیرد. وی تاکید کرد: به این ترتیب، تکمیل طرح سد باباحیدر می‌تواند به افزایش پایداری تامین آب در شهرستان فارسان و مرکز استان کمک کند. توسعه زیرساخت‌ها بدون حفاظت از منابع آب کافی نیست صادقی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه‌های سازه‌ای به‌تنهایی برای حل مشکلات آب کافی نیست گفت: همه اقدامات باید در کنار اقدامات غیرسازه‌ای، مدیریتی، صرفه‌جویی، مدیریت مصرف، افزایش بهره‌وری آب، نصب کنتورهای هوشمند و حفاظت از منابع آب دنبال شود.

وی افزود: اگر طرح‌های توسعه‌ای برای تامین، انتقال و تصفیه آب اجرا شود، اما همزمان حفاظت و مدیریت مصرف آب مورد توجه قرار نگیرد، نمی‌توان به پایداری مطلوب دست یافت. چهارمحال و بختیاری همچنان با تنش آبی مواجه است مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت منابع آب استان گفت: با وجود قرار گرفتن سرچشمه بخش مهمی از رودخانه‌های بزرگ کشور در چهارمحال و بختیاری، باید میان ظرفیت آبی و آب قابل دسترس و قابل بهره‌برداری تفاوت قائل شد. وی افزود: تغییرات اقلیمی، کاهش بارش‌ها، افزایش دما، افزایش تبخیر و استمرار خشکسالی موجب شده منابع آب استان تحت فشار قرار گیرد.

صادقی ادامه داد: اگر چه شرایط بارشی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته بهتر شده است، اما همچنان نسبت به میانگین بلندمدت با کسری بارش مواجه هستیم و استان همچنان در شرایط تنش آبی قرار دارد. حدود پنج هزار حلقه چاه در استان وجود دارد وی با اشاره به وضعیت آب‌های زیرزمینی استان گفت: حدود پنج هزار حلقه چاه در استان وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آنها مربوط به بخش کشاورزی است و به همین دلیل مدیریت مصرف در این بخش اهمیت زیادی دارد. صادقی آب زیرزمینی را یک ذخیره راهبردی(استراتژیک) دانست و افزود: اگر یک آبخوان برای مدت طولانی تحت فشار قرار گیرد، جبران کسری آن بسیار دشوار و زمان‌بر خواهد بود.

وی تاکید کرد: برداشت از چاه‌های مجاز باید در چارچوب میزان مجاز انجام شود و در مواردی که اضافه‌برداشت احراز شود، مطابق قانون اقدام خواهد شد. ۴۰ درصد چاه‌های استان کنتور هوشمند دارند مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به روند نصب کنتورهای هوشمند گفت: حدود ۴۰ درصد چاه‌های استان دارای کنتور هوشمند هستند و این روند باید تکمیل شود. وی افزود: کنتور هوشمند تنها یک وسیله اندازه‌گیری نیست، بلکه ابزاری برای مدیریت منابع آب است و با اندازه‌گیری دقیق میزان برداشت، امکان کنترل اضافه‌برداشت و حفاظت بهتر از منابع زیرزمینی فراهم می‌شود. صادقی گفت: در کنار کنتورهای هوشمند، پایش، بازرسی، کنترل برداشت و استفاده از سامانه‌های هوشمند نیز دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه چاه غیرمجاز به معنای برداشت از سرمایه عمومی بدون مجوز است، اظهار کرد: شرکت آب منطقه‌ای با همکاری دستگاه قضایی و سایر دستگاه‌های مسوول، شناسایی و تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز را دنبال می‌کند. به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
گرانی ظروف آشپزخانه، بازار تعمیر قابلمه را رونق داد
روزنامه هفت صبح

گرانی ظروف آشپزخانه، بازار تعمیر قابلمه را رونق داد

قابلمه‌های قدیمی که زمانی دور انداخته می‌شدند، حالا با تعویض دسته، روکش، رنگ‌کاری و قلع‌اندود کردن به آشپزخانه‌ها برمی‌گردند
خواب تابستانی نوجوانان؛ بمب ساعتی که باید تا قبل از مِهر خنثی شود
سایت عصرایران

خواب تابستانی نوجوانان؛ بمب ساعتی که باید تا قبل از مِهر خنثی شود

آیا تعطیلات تابستان برای خواب نوجوانان مفید است یا مضر؟ جدیدترین پژوهش‌های بین‌المللی نشان می‌دهند تغییر ساعت خواب در تابستان چگونه بر مغز، خلق‌وخو و بازگشت...
فقط با روزی ۲ ساعت سکوت مغزتان را از نو بسازید
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فقط با روزی ۲ ساعت سکوت مغزتان را از نو بسازید

پژوهشگران با بررسی نتایج آزمایشگاهی درباره مغز به این نتیجه رسیدند که دوری موقت از هیاهو و سروصدا می‌تواند فرصتی ارزشمند برای استراحت ذهن، کاهش فشار روانی و پردازش بهتر اطلاعات فراهم کند.
ویدیو/ روزی چند بار قیمت دلار و طلا را چک می‌کنید؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ روزی چند بار قیمت دلار و طلا را چک می‌کنید؟

روزانه چند بار صفحه گوشی را برای دیدن آخرین نرخ طلا، دلار یا رمزارزها رفرش می‌کنید؟ بخش عمده‌ای از جامعه ایران به دلیل نوسانات تورمی، روزانه ده‌ها بار قیمت دلار، طلا یا ارزهای دیجیتال را چک می‌کنند. شاید در نگاه اول به نظر برسد این کار برای حفظ هوشیاری مالی و صیانت از ارزش دارایی‌ها ضروری است؛ اما واقعیت …
مثبت و منفی خانه‌های بازی کودکان
خبرگزاری ایسنا

مثبت و منفی خانه‌های بازی کودکان

بازی برای کودک فواید زیادی دارد و به رشد شخصیتی و فردی او کمک می‌کند و بازی خارج از خانه نیز برای تحرک و افزایش تعادل و قوای جسمانی کودکان مفید است اما بعضی اوقات به علت گرما یا آلودگی والدین ترجیح می‌دهند کودک خود را به خانه بازی ببرند که باید نکات منفی و مثبت این خانه‌ها مورد توجه خانواده‌ها باشد.
تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال
خبرگزاری ایسنا

تربیت دوقلوها؛ از مهار حسادت تا تقویت استقلال

یک روانشناس با تاکید بر ضرورت به‌رسمیت‌ شناختن هویت مستقل دوقلوها، از والدین خواست ضمن پرهیز از مقایسه، برچسب‌زنی و سنجش یک کودک با موفقیت‌های دیگری، عدالت تربیتی را نه در رفتار یکسان، بلکه در مدیریت چالش‌هایی مانند وابستگی، رقابت و تفاوت‌های دوران بلوغ و پاسخگویی به نیازهای فردی هرکدام جست‌وجو کنند.
آیا «چت جی پی تی»  حافظه ما را ضعیف می‌کند
خبرگزاری ایرنا

آیا «چت جی پی تی» حافظه ما را ضعیف می‌کند

تهران-ایرنا - از فراموش کردن شماره تلفن‌ها تا ناتوانی در فکر کردن؛ هوش مصنوعی چگونه رابطه ما با حافظه را تغییر می‌دهد؟
چالش‌های والدین در عصر اینترنت آزاد - همدلی
روزنامه همدلی

چالش‌های والدین در عصر اینترنت آزاد - همدلی

بهاره عابدی ابرده پژوهشگر کودکی، یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوره‌های زندگی انسان است؛ دوره‌ای که شخصیت، مهارت‌های اجتماعی، هیجانی و شناختی فرد در آن شکل می‌گیرد. امروزه کودکان در کنار خانواده، مدرسه و دوستان، با یک محیط تأثیرگذار دیگر نیز روبه‌رو هستند: فضای مجازی. گسترش تلفن‌های هوشمند، تبلت، بازی‌های …
نسخه جدید تعادل کار و زندگی
روزنامه دنیای اقتصاد

نسخه جدید تعادل کار و زندگی

در سال ۱۹۲۶، هنری فورد علاوه بر یکشنبه، شنبه را هم برای کارکنانش تعطیل کرد و به این ترتیب، تعطیلات آخر هفته دو روزه برای تفریح، عبادت یا حتی هیچ کاری نکردن، شکل گرفت. اما این روزها روال آنقدر تغییر کرده که دیگر شباهتی به شکل اولیه خود ندارد. به مدت یازده سال، از ۱۹۲۹ تا ۱۹۴۰، اتحاد جماهیر شوروی تعطیلات …
پایان جوانی در ۳۲ سالگی؛ پژوهش جدید سن بزرگسالی را تغییر داد
سایت عصرایران

پایان جوانی در ۳۲ سالگی؛ پژوهش جدید سن بزرگسالی را تغییر داد

یافته‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد آنچه از نظر اجتماعی و روانی «بزرگسالی» می‌نامیم، ممکن است از نظر ساختار و ارتباطات مغزی دیرتر از آن چیزی آغاز شود که تصو...
آیا بروز اختلاف نظر به معنای پایان روز‌های عاشقانه در زندگی مشترک زوجین است؟
سایت شهرآرانیوز

آیا بروز اختلاف نظر به معنای پایان روز‌های عاشقانه در زندگی مشترک زوجین است؟

به گفته یک زوج‌درمانگر، بسیاری از زوج‌ها به اشتباه تصور می‌کنند که یک رابطه سالم، رابطه‌ای کاملا بدون اصطکاک است. همین باور غلط باعث می‌شود با کوچک‌ترین تنشی، احساس ناامیدی کنند و پایه‌های زندگی‌شان را سست ببینند.
تربیت و خانواده | وقتی کودک قهر می کند پدر و مادر چه واکنشی نشان دهند؟
روزنامه هفت صبح

تربیت و خانواده | وقتی کودک قهر می کند پدر و مادر چه واکنشی نشان دهند؟

قهر کردن یکی از رفتارهایی است که ممکن است کودکان برای بیان ناراحتی یا رسیدن به خواسته های خود از آن استفاده کنند. واکنش والدین در این موقعیت اهمیت زیادی دارد و برخورد نادرست می تواند باعث تکرار این رفتار شود. در این مطلب با دلایل قهر کودکان و راهکارهایی برای برخورد درست و آرام با آنها آشنا می شوید.
از جهان بینی تا پوست تخمه: در زندگی مشترک درباره کدام یک حرف بزنیم؟
سایت عصرایران

از جهان بینی تا پوست تخمه: در زندگی مشترک درباره کدام یک حرف بزنیم؟

اگر من جای کسی بودم که می‌خواهد ازدواج کند، علاوه بر گفت‌وگو درباره جهان‌بینی، ارزش‌ها و آینده، فهرستی از صد مسئله کوچک زندگی روزمره تهیه می‌کردم و درباره آن...
الفبای تاب‌آوری؛ 11 عبارت که نشان‌دهنده روحیه استثنائی هستند!
سایت فرارو

الفبای تاب‌آوری؛ 11 عبارت که نشان‌دهنده روحیه استثنائی هستند!

کلمات روزمره می‌توانند بازتابی از هوش هیجانی بالا باشند و افراد مقتدر با تعیین مرزهای اخلاقی و پذیرش صادقانه‌ی خطا، ثبات روانی خود را در برابر فشارهای محیطی حفظ می‌کنند.
علاقه به شیرینی‌جات می‌تواند بر تصمیمات شما تاثیر گذارد
خبرگزاری مهر

علاقه به شیرینی‌جات می‌تواند بر تصمیمات شما تاثیر گذارد

محققان می‌گویند که علاقه به شیرینی جات نظیر بستنی، آب‌نبات، شکلات و شیرینی ممکن است دریچه‌ای به نحوه تصمیم‌گیری افراد باشد.
آیا محتوای پلتفرم‌های نمایش خانگی برای کودکان امن است
خبرگزاری ایرنا

آیا محتوای پلتفرم‌های نمایش خانگی برای کودکان امن است

تهران - ایرنا - کابوس‌های شبانه، اضطراب، الگوبرداری از ابرقهرمان‌های خیالی و فاصله گرفتن از واقعیت؛ این‌ها فقط بخشی از اثرات پنهان فیلم‌ها و سریال‌هایی است که کودکان هر روز در پلتفرم‌های نمایش خانگی تماشا می‌کنند. یک روانشناس کودک هشدار می‌دهد که والدین نباید صرفاً به برچسب‌های سنی و مجوزها اعتماد کنند.
توهم پناه عاطفی در چت‌جی‌پی‌تی
سایت جوان آنلاین

توهم پناه عاطفی در چت‌جی‌پی‌تی

این روز‌ها ویدئو‌های شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد نسخه‌های جدید ابزار‌های هوش مصنوعی ارتباط عاطفی با ماشین را عادی‌سازی می‌کنند
موفقیت اتفاقی نیست
خبرگزاری ایرنا

موفقیت اتفاقی نیست

ایرنا- تهران- بسیاری از ما در مقطعی از زندگی، هنگامی که با وجود تلاش بسیار توانسته‌ایم به موفقیتی دست یابیم، این فکر در ذهنمان عبور می‌کند که من لایق رسیدن به این موفقیت نبوده‌ام و به زودی دستم برای دیگران رو می‌شود. این احساس که روان‌شناسان آن را سندرم ایمپاستر یا پدیده فریبکار می‌نامند، موفقیت‌های …
چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم: خردمند یا باهوش؟
روزنامه عصر اقتصاد

چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم: خردمند یا باهوش؟

دکتر مهدی شاگردی (دکتر شاکری)؛ پزشک و پژوهشگر هوش و شخصیت کودکان و نوجوانان آیا هوش برای موفقیت و زندگی ایده‌آل کافی است؟ لازم است بدانید بررسی بسیاری از شخصیت‌هایی که در کودکی و نوجوانی همیشه مورد تشویق و تمجید به علت هوش بالای خود بوده‌اند و حتی موفق به کسب رده‌های بالای تحصیلی و
بلایی که خوردن نان کپک‌زده بر سر بدن می‌آورد؛ چه باید کرد؟ + روش های جلوگیری از کپک‌زدن نان
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بلایی که خوردن نان کپک‌زده بر سر بدن می‌آورد؛ چه باید کرد؟ + روش های جلوگیری از کپک‌زدن نان

خوردن تصادفی مقدار کمی نان کپک‌زده معمولاً برای افراد سالم مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما در برخی موارد می‌تواند باعث ناراحتی گوارشی یا واکنش آلرژیک شود. نکته مهم این است که نان کپک‌زده را نباید با جدا کردن بخش آلوده مصرف کرد.
رازهای زیبایی زنان خاورمیانه؛ ترفندهای سنتی برای پوست، مو و ظاهری شاداب
روزنامه هفت صبح

رازهای زیبایی زنان خاورمیانه؛ ترفندهای سنتی برای پوست، مو و ظاهری شاداب

ترفندهای زیبایی خاورمیانه ترکیبی از سنت، فرهنگ و استفاده از مواد طبیعی هستند؛ از حنا و روغن زیتون گرفته تا عسل، رایحه‌های گیاهی و سبک‌های خاص آرایش چشم.
         
مراقبت یا کنترل؟ مرز باریکی که گم می‌شود
خبرگزاری ایرنا

مراقبت یا کنترل؟ مرز باریکی که گم می‌شود

تهران- ایرنا- وقتی پای امنیت فرزندان به میان می‌آید، بسیاری از والدین به ابزارهای ردیابی دیجیتال پناه می‌برند، ابزارهایی که قرار است آرامش خاطر بیاورند اما گاهی بی‌آنکه متوجه باشیم، مرز مراقبت را پشت سر گذاشته و به کنترل‌گری پنهان تبدیل می‌شوند.
تاثیر شوخی بر شخصیت کودکان چیست؟
سایت خبرفوری

تاثیر شوخی بر شخصیت کودکان چیست؟

سبک شوخی در محیط خانواده، نه تنها بر فضای خانه تأثیر می‌گذارد، بلکه شخصیت و شیوه‌های ارتباطی کودک را در آینده شکل می‌دهد و والدین نقش کلیدی در آموزش قواعد احترام، شوخ‌طبعی و مرزهای ارتباطی به فرزندان دارند.
نسخه ابن‌سینا در دنیای مدرن؛ پزشک درون خود باشید
خبرگزاری ایرنا

نسخه ابن‌سینا در دنیای مدرن؛ پزشک درون خود باشید

تهران- ایرنا- در حالی که ما در جست‌وجوی سریع‌ترین داروها برای کوچک‌ترین دردها هستیم، ابوعلی سینا هزار سال پیش، نسخه سلامتی را در جای دیگری پیچید: در سبک زندگی ما. روز پزشک، فرصتی است برای آشتی با بدن و بازگشت به این حقیقت ساده که ما خودمان، اولین و مهم‌ترین «پزشک درون» خود هستیم؛ اگر مسئولیت عادت‌هایمان …
روان‌ شناسی می‌ گوید: ضرب‌ المثل قدیمی «درخت از میوه خودش نمی‌ خورد» درس مهمی درباره بخشندگی در خود دارد
سایت اندیشه معاصر

روان‌ شناسی می‌ گوید: ضرب‌ المثل قدیمی «درخت از میوه خودش نمی‌ خورد» درس مهمی درباره بخشندگی در خود دارد

این ضرب‌المثل در فرهنگی که موفقیت فردی را بیش از هر چیز با میزان دستاورد و دارایی می‌سنجد، معنای جالبی پیدا می‌کند. پیام آن نفی جاه‌طلبی نیست؛ بلکه یادآوری می‌کند که ارزش آنچه می‌سازیم، زمانی کامل‌تر می‌شود که دیگران نیز از آن بهره ببرند.
رژیم لاغری یا ورزش؛ برای کاهش وزن کدام‌یک مهم‌تر است؟
روزنامه هفت صبح

رژیم لاغری یا ورزش؛ برای کاهش وزن کدام‌یک مهم‌تر است؟

بسیاری از افراد برای لاغر شدن بین دو انتخاب مردد هستند: کمتر غذا بخورند یا بیشتر ورزش کنند؟ واقعیت این است که هیچ‌کدام به تنهایی برای همه افراد بهترین راهکار نیست.
         
صمیمیت  در عصر دیجیتال؛ چرا دورهمی‌های ما رنگ باخته‌اند؟
خبرگزاری ایسنا

صمیمیت در عصر دیجیتال؛ چرا دورهمی‌های ما رنگ باخته‌اند؟

یک روانشناس با مقایسه دورهمی‌های خانوادگی گذشته با ارتباطات دیجیتال امروز، گفت: در گذشته ارتباط چهره‌به‌چهره، حضور چند نسل در کنار یکدیگر و فعالیت‌های مشترک، زمینه انتقال تجربه، هویت‌بخشی، احساس تعلق و گفت‌وگوی عمیق را فراهم می‌کرد، در حالی که ارتباطات امروز با وجود گستردگی بیشتر، در بسیاری موارد کوتاه، …
وقتی مغز در برابر وسوسه‌های اینترنت کم می‌آورد
خبرگزاری ایسنا

وقتی مغز در برابر وسوسه‌های اینترنت کم می‌آورد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، نقش قشر پیش‌پیشانی در کنترل رفتار و پیشگیری از استفاده افراطی از فضای مجازی را تشریح کرد.
ویدیو/ شبکه‌های اجتماعی چگونه ما را از بدن خودمان ناراضی می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ شبکه‌های اجتماعی چگونه ما را از بدن خودمان ناراضی می‌کنند؟

شبکه‌های اجتماعی با نمایش مداوم بدن‌های ایده‌آل و محتوای موسوم به «الهام‌بخشی لاغری»، می‌توانند نگاه افراد به بدن و رابطه آن‌ها با غذا را تحت‌تأثیر قرار دهند؛ مقایسه با تصاویری که اغلب واقعیت پشت آن‌ها را نشان نمی‌دهند، در برخی افراد به نارضایتی از بدن و رفتارهای غذایی ناسالم منجر می‌شود.
برنامه ساده پیشنهادی یک پزشک برای داشتن روزی سالم‌تر
سایت رویداد‌ ۲۴

برنامه ساده پیشنهادی یک پزشک برای داشتن روزی سالم‌تر

تریشا پاسریچا، پزشک متخصص یادداشتی در واشنگتن پست نوشته و در آن توضیح داده که چطور می توان روزتان را جوری تنظیم کنید که احساس بهتری داشته باشید. خواندن این مطلب به مناسبت روز پزشک خالی از لطف نیست.
بهترین روش ترک سیگار چیست؟ 1+7 راهکار بدون شکست برای ترک سیگار
سایت اطلاعات آنلاین

بهترین روش ترک سیگار چیست؟ 1+7 راهکار بدون شکست برای ترک سیگار

بهترین روش ترک سیگار ترکیبی از تصمیم قطعی برای ترک، تعیین یک زمان مشخص و تغییر عادت‌ها و محرک‌های روزمره است.
حرکات ساده و مؤثر برای یک تمرین کامل در خانه؛ بدون نیاز به باشگاه!
روزنامه هفت صبح

حرکات ساده و مؤثر برای یک تمرین کامل در خانه؛ بدون نیاز به باشگاه!

در این مقاله، با انواع حرکات ورزشی آشنا می‌شوید؛ از تمرینات خانگی ساده گرفته تا حرکات پیشرفته‌تر باشگاهی و حتی تمرین‌هایی که عملکرد بدن را در فعالیت‌های روزمره بهبود می‌بخشند.
         
چطور اعتمادبه‌نفس کودک را افزایش دهیم؟ راهکارهایی که والدین باید بدانند
روزنامه هفت صبح

چطور اعتمادبه‌نفس کودک را افزایش دهیم؟ راهکارهایی که والدین باید بدانند

اعتماد به نفس زمانی شکل می‌گیرد که کودک به توانایی‌های خود باور داشته باشد و بداند می‌تواند از عهده کارهای متناسب با سنش برآید.
چرا وقتی هوا داغ می‌شود، مردم بیشتر به جان همدیگر می‌افتند؟
سایت عصرایران

چرا وقتی هوا داغ می‌شود، مردم بیشتر به جان همدیگر می‌افتند؟

آقای قاضی می‌گوید: «در علم جرم‌شناسی نظریه‌ای به نام نظریه جرم‌شناسی محیطی وجود دارد که براساس آن آب‌وهوا بر میزان ارتکاب جرم و افزایش درگیری و کشمکش‌های افر...
         
مراقب زندگی در نزدیکی خشکشویی‌ها باشید!
خبرگزاری ایسنا

مراقب زندگی در نزدیکی خشکشویی‌ها باشید!

یک مطالعه بزرگ در ایالات متحده نشان می‌دهد که زندگی در نزدیکی خشکشویی‌ها با خطر ابتلا به بیماری‌های حاد زوال عقل مرتبط است.
چرا بعضی‌ها با صدای بلند صحبت می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا بعضی‌ها با صدای بلند صحبت می‌کنند؟

بلند صحبت‌کردن همیشه نشانه ویژگی شخصیتی یا اختلال روانی نیست و می‌تواند از عادت‌های خانوادگی، محیط رشد، فرهنگ و شرایط شنوایی ناشی شود؛ با این حال، تداوم آن در روابط و محیط کار موجب حواس‌پرتی و تخریب ارتباطات می‌شود و در زمان تعارض، اگر با هدف ترساندن یا تهدید طرف مقابل باشد، نوعی آزار روانی محسوب می‌شود.
چرا بعضی مردان زنان مطلقه را برای ازدواج انتخاب می‌کنند؟؛ واقعیتی که کمتر درباره‌اش حرف می‌زنیم
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

چرا بعضی مردان زنان مطلقه را برای ازدواج انتخاب می‌کنند؟؛ واقعیتی که کمتر درباره‌اش حرف می‌زنیم

آنچه ممکن است برای بعضی افراد جذاب باشد، خودِ طلاق نیست؛ بلکه تجربه، شناخت و تغییر نگرش فرد بعد از یک رابطه جدی است.
کنسرو را یک‌بار بجوشانیم و چند روز نگه داریم؟ پاسخ مهم درباره خطر بوتولیسم
سایت دیدبان ایران

کنسرو را یک‌بار بجوشانیم و چند روز نگه داریم؟ پاسخ مهم درباره خطر بوتولیسم

آیا می‌توان کنسرو را یک‌بار جوشاند و بعد چند ساعت یا چند روز بدون جوشاندن مجدد مصرف کرد؟ این سؤال به‌ویژه در سفر و شرایط بحرانی برای بسیاری از خانواده‌ها مطرح است. فاخره بهبهانی می‌گوید کنسروهای جوشیده‌شده را بدون باز کردن درِ قوطی نمی‌توان برای مدت طولانی نگهداری کرد و پس از حدود ۲ تا ۳ ساعت، برای مصرف …
«فقط به خودت برس»؛ توصیه‌ای برای آرامش یا نسخه‌ای برای توقف؟
خبرگزاری ایسنا

«فقط به خودت برس»؛ توصیه‌ای برای آرامش یا نسخه‌ای برای توقف؟

یک کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی معتقد است، زندگی خوب، فقط زندگی‌ای نیست که در آن حال ما خوب باشد، بلکه زندگی‌ای است که در آن خودِ ما نیز بهتر شده باشیم. یعنی صبورتر، مسئول‌تر، توانمندتر، بخشنده‌تر و مقاوم‌تر شده باشیم.
چرا اغلب مردان در مقابل خشونت خانگی همسران‌شان سکوت می‌کنند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا اغلب مردان در مقابل خشونت خانگی همسران‌شان سکوت می‌کنند؟

پژوهشگران می‌گویند اغلب مردانی که توسط همسران خود مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند، سکوت می‌کنند و یک مطالعه جدید دلیل آن را دریافته است.
خانه را با آشپزخانه‌ای همیشه تمیز، شاداب کنید
خبرگزاری ایرنا

خانه را با آشپزخانه‌ای همیشه تمیز، شاداب کنید

تهران - ایرنا - تمیز نگه داشتن آشپزخانه فقط برای ظاهر قشنگ نیست؛ باعث می‌شود بوهای بد کمتر شود و عمر وسایل هم بیشتر بماند. در این راهنما، روش‌های ساده و کاربردی برای سینک براق، تمیز کردن سینی فر، اجاق گاز و همچنین هود را مرحله‌به‌مرحله می‌بینید.
یک «حوصله ندارم» ساده یا زنگ خطر؟
خبرگزاری ایرنا

یک «حوصله ندارم» ساده یا زنگ خطر؟

تهران-ایرنا- یک فیلم را پلی می‌کنیم، چند دقیقه می‌گذرد و تلویزیون را خاموش می‌کنیم. کتابی را که مدت‌ها برای خواندنش ذوق داشتیم، برمی‌داریم اما حوصله چند صفحه‌اش را هم نداریم. پیام دوستی را می‌بینیم و به جای جواب دادن، گوشی را کنار می‌گذاریم. حتی گاهی برای دیدن آدم‌هایی که دوستشان داریم هم انرژی کافی …
۴ جای تهران برای ۴ مدل شب‌گردی
سایت فرارو

۴ جای تهران برای ۴ مدل شب‌گردی

همه شب‌گردی‌ها شبیه هم نیستند. گاهی دلمان یک شام مفصل می‌خواهد، گاهی دوست داریم با خانواده چند ساعت بیرون باشیم و بعضی شب‌ها هم فقط می‌خواهیم راه برویم و شهر را تماشا کنیم. تهران برای هرکدام از این حال‌وهواها یک پیشنهاد جذاب دارد.
         
طرز تهیه سوغورمه کبابی؛ غذای مشهور ترکی
سایت فرارو

طرز تهیه سوغورمه کبابی؛ غذای مشهور ترکی

سوغورمه کباب نوعی کباب ترکی بسیار مشهور است که از ترکیب کوفته قلقلی با سسی از بادمجان کبابی، فلفل و گوجه فرنگی تهیه می‌شود.
یک هفته بدون قند؛ تغییراتی که بدن شما را شگفت‌زده می‌کند
روزنامه هفت صبح

یک هفته بدون قند؛ تغییراتی که بدن شما را شگفت‌زده می‌کند

قندهای افزوده نباید از 6 درصد کل کالری روزانه تجاوز کنند‌ که معادل میانگین حدود 6 قاشق چای‌خوری برای زنان و 9 قاشق چای‌خوری برای مردان است
         
5 اصل شبانه برای افزایش طول عمر و بهبود سلامتی
سایت فرارو

5 اصل شبانه برای افزایش طول عمر و بهبود سلامتی

یک برنامه منظم شبانه، از زمان آخرین وعده غذایی و نخ دندان کشیدن گرفته تا ساعت خواب، می‌تواند در بهبود کیفیت خواب، سلامت عمومی و روند سالم‌تر پیر شدن نقش داشته باشد.
چطور آثار خطرناک بی تحرکی راجبران کنیم؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

چطور آثار خطرناک بی تحرکی راجبران کنیم؟

شواهد زیادی حاکی از آن است که نشستن طولانی‌مدت ممکن است به اندازه سیگار کشیدن برای سلامتی خطرناک باشد. با این حال، یک مطالعه کوچک نشان می‌دهد که پنج دقیقه پیاده‌روی سبک به ازای هر ۳۰ دقیقه نشستن، می‌تواند به جبران این آسیب کمک کند.
4 ابزار خانگی که زمان را شکست دادند و ظاهرا تا ابد وجود خواهند داشت! (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

4 ابزار خانگی که زمان را شکست دادند و ظاهرا تا ابد وجود خواهند داشت! (+اینفوگرافیک)

برخی از ساده ترین وسایل خانه ما سده هاست که بدون تغییر بنیادی باقی مانده اند؛ زیرا طراحی و هدف ساخت آن ها از همان ابتدا نزدیک به بی نقص بوده است.
صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال‌مان بهتر شود؟
سایت برترینها

صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال‌مان بهتر شود؟

نمی‌شود به آدم‌هایی که نگرانِ ارزش پول، امنیت و آینده هستند، توصیه کرد دخیل ببندید، یوگا کنید، کمتر اخبار ببینید و نگاهتان به نیمۀ پر لیوان باشد. حال خوبِ جامعه از کیفیتِ حکم رانی، وضعیت معیشتی، امنیت، آزادی، آرامش پایدار و چشم‌اندازی می‌آید که شهروندان از فردای خود دارند. در این شرایط چطور می‌توان از …
         
تیپ شخصیتی‌تان را با راه رفتن بشناسید
خبرگزاری ایلنا

تیپ شخصیتی‌تان را با راه رفتن بشناسید

روان‌شناسان پیوند‌هایی شگفت‌انگیز میان سرعت گام‌برداشتن افراد و شخصیت، طرز فکر و حتی رویکرد آنها در قبال چالش‌های زندگی کشف کرده‌اند.
چطور بدون شنبه یک‌شنبه شدن سه رنگ را در استایلمان به کار ببریم؟ - چی بپوشم
سایت چی بپوشم

چطور بدون شنبه یک‌شنبه شدن سه رنگ را در استایلمان به کار ببریم؟ - چی بپوشم

گاهی یک استایل شیک فقط به انتخاب لباس‌های زیبا نیاز ندارد. قانون سه رنگ، یکی از ساده‌ترین ترفندها برای رسیدن به تعادل است.
ساعت صرف صبحانه‌وشام و تاثیر آن بر طول عمر
سایت دیدارنیوز

ساعت صرف صبحانه‌وشام و تاثیر آن بر طول عمر

یک مطالعه جدید و گسترده در آمریکا نشان می‌دهد که ساعت صرف صبحانه و شام می‌تواند بر طول عمر افراد تأثیرگذار باشد.
         
خطاهای رایج در تشخیص «شوخی» با «تمسخر»/ تاثیر شوخی بر شخصیت کودکان
خبرگزاری ایسنا

خطاهای رایج در تشخیص «شوخی» با «تمسخر»/ تاثیر شوخی بر شخصیت کودکان

سبک شوخی در محیط خانواده، نه تنها بر فضای خانه تأثیر می‌گذارد، بلکه شخصیت و شیوه‌های ارتباطی کودک را در آینده شکل می‌دهد و والدین نقش کلیدی در آموزش قواعد احترام، شوخ‌طبعی و مرزهای ارتباطی به فرزندان دارند.
تغییر معیارهای انتخاب همسر
روزنامه هفت صبح

تغییر معیارهای انتخاب همسر

سفرها، موفقیت‌ها، مهمانی‌ها و روزهای خوب بیشتر دیده می‌شوند. درمقابل شکست، خستگی، اختلاف و نگرانی معمولاً جایی در صفحات مجازی ندارند
نخود، غذایی ارزان‌ برای سیری و سلامت
روزنامه هفت صبح

نخود، غذایی ارزان‌ برای سیری و سلامت

ماندگاری مناسب، دسترسی آسان و قیمت نسبتا پایین نیز نخود را به گزینه‌ای قابل‌دسترس برای خانواده‌هایی با بودجه‌های مختلف تبدیل کرده است
         
نوروفیدبک جایگزین مناسبی در دوره کودکی برای جبران تاخیر رشدی کودکان بیش فعال دارای کمبود توجه و اختلالات یادگیری نیست
سایت فرارو

نوروفیدبک جایگزین مناسبی در دوره کودکی برای جبران تاخیر رشدی کودکان بیش فعال دارای کمبود توجه و اختلالات یادگیری نیست

دوران رشد به دوره سنی زیر 18 سال و به ویژه دوره کودکی و سنین قبل از دبستان مربوط می‌شود که دوران بروز علائم اختلالات رشدی-عصبی است.
سیستم‌عامل زندگی چیست؟ راهنمای جامع مدیریت کارها، عادت‌ها و بار ذهنی
سایت فرارو

سیستم‌عامل زندگی چیست؟ راهنمای جامع مدیریت کارها، عادت‌ها و بار ذهنی

فراموشی موعد پرداخت قبض، نوبت پزشک، برنامه مدرسه فرزندان یا کارهای عقب‌افتاده، بیش از آن‌که نشانه بی‌نظمی فردی باشد، حاصل نبود یک سیستم قابل‌اعتماد است. «سیستم‌عامل زندگی»، مدلی چهارلایه برای ثبت کارها، اولویت‌بندی، خودکارسازی تصمیم‌ها و بازبینی منظم ارائه می‌دهد؛ مدلی که می‌کوشد بار ذهنی روزمره را از …
چرا ازدواج نمی کنیم؟/ پول مهم است اما مهمتر اینکه  همسر موردنظر در دسترس نیست!
سایت دیدبان ایران

چرا ازدواج نمی کنیم؟/ پول مهم است اما مهمتر اینکه همسر موردنظر در دسترس نیست!

نتایج یک پیمایش ملی درباره «نگرش به ازدواج در میان افراد مجرد» نشان می‌دهد که برخلاف تصور رایج، مسئله ازدواج فقط از جنس اقتصاد نیست؛ بخش مهمی از مجردها هنوز ازدواج را مرحله‌ای مهم از زندگی می‌دانند، اما برای ورود به زندگی مشترک به‌دنبال انتخاب درست، رابطه باکیفیت و اطمینان از آینده هستند.
واقعا دوستان سمی داریم؟ | آسیب‌هایی که حذف معاشرت به همراه دارد - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

واقعا دوستان سمی داریم؟ | آسیب‌هایی که حذف معاشرت به همراه دارد - مجله اینترنتی کولاک

متخصصان درموردِ داشتن ارتباط اجتماعی و معاشرت با دیگران و تاثیر آن بر روی سلامت جسم و روان همواره تأکید می‌کنند.
پاستلی‌ها دوباره ترند شدند؛ چرا رنگ‌های لطیف در فشن ۲۰۲۶ همه‌جا دیده می‌شوند؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

پاستلی‌ها دوباره ترند شدند؛ چرا رنگ‌های لطیف در فشن ۲۰۲۶ همه‌جا دیده می‌شوند؟ - مجله اینترنتی کولاک

اگر فکر می‌کردید رنگ‌های پاستلی فقط مخصوص بهار و استایل‌های دخترانه هستند، وقت آن رسیده که نظرتان را عوض کنید. در ترندهای فشن ۲۰۲۶، رنگ‌های لطیف دوباره جایگاه