سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

نان در مایکروویو گرم می شود یا خشک؟


نان در مایکروویو گرم می شود یا خشک؟

یکی از سوال‌های خوانندگان عزیز این است که چرا نان در مایکروویو خشک می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت وقتی نانی که در فریزر منجمد شده با مایکروویو گرم می‌کنیم، مقداری از …

یکی از سوال‌های خوانندگان عزیز این است که چرا نان در مایکروویو خشک می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت وقتی نانی که در فریزر منجمد شده با مایکروویو گرم می‌کنیم، مقداری از رطوبت آن بخار می‌شود بنابراین طبیعتا نان بعد از خارج شدن از مایکروویو و قرارگرفتن در مجاورت هوا خشک خواهد شد...

این موضوع ربطی به مایکروویو ندارد و نان را با هر روشی بخواهیم از حالت انجماد درآوریم و گرم کنیم، خشک خواهد شد. البته بهترین راه این است که آن را به‌اندازه نیاز داخل مایکروویو قرار دهیم. کوتاه‌کردن زمان و کمتر گرم‌کردن نان هم به دیرتر خشک‌شدن آن کمک می‌کند.

نگهداری نان بعد از گرم‌شدن داخل کیسه نایلونی یا پارچه‌ای هم می‌تواند جلوی خشک شدن سریع آن را بگیرد. نانی که بعد از گرم کردن درست نگهداری شده باشد و خشک نشود، می‌توان دوباره داخل فریزر گذاشت.

گرم و سردکردن چندباره نان تا حدی باعث کاهش رطوبت و سریع‌تر خشک‌شدن آن می‌شود به همین دلیل بهتر است آن را به اندازه مصرف از فریزر خارج کرد اما به هر حال اگر نانی باقی ماند، می‌توان آن را دوباره داخل فریزر گذاشت. این کار از ارزش غذایی نان (به‌خصوص در مقدار ویتامین‌ها و املاح موجود) کم نمی‌کند. هر قدر گرمایی که به نان داده می‌شود، شدید باشد احتمال خشک شدن بعدی آن نیز بیشتر خواهد بود زیرا بیش از نیاز گرم شدن باعث می‌شود نان آب خود را از دست بدهد. فراموش نکنید که این موضوع در مقدار کالری‌ای که با خوردن نان به بدن می‌رسد، تاثیری ندارد و ۸۰ کیلوکالری به ازای هر ۳۰ گرم نان است.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی و مدیرگروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس