پنجشنبه, ۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 23 May, 2024
مجله ویستا

شکلات؛ هرچه تیره‌تر، بهتر


شکلات؛ هرچه تیره‌تر، بهتر

پایه و اساس انواع شکلات‌ها و کاکائو‌ها گیاهان هستند. گیاهان تیره‌رنگی که برای سلامتی بسیار مفیدند و فایده‌شان به خاطر داشتن فلاونویید است که به عنوان آنتی‌اکسیدان همه آن …

پایه و اساس انواع شکلات‌ها و کاکائو‌ها گیاهان هستند. گیاهان تیره‌رنگی که برای سلامتی بسیار مفیدند و فایده‌شان به خاطر داشتن فلاونویید است که به عنوان آنتی‌اکسیدان همه آن را می‌شناسند...

بارها از خود ما شنیده‌اید که این ترکیبات به وسیله خنثی سازی رادیکال‌های آزاد از بدن در برابر پیری زودرس محافظت می‌کنند و شکلات و کاکائوی سیاه یا به اصطلاح تلخ حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان (تقریبا ۸ برابر توت‌فرنگی) است. فلاونوییدها همچنین در تنظیم فشارخون و تعادل برقرار کردن بین هورمون‌های بدن بسیار مفیدند. نتایج تازه‌ترین تحقیقاتی که محققان ایتالیایی آن را انجام داده‌اند، نشان می‌دهد که مصرف روزانه ۱۰۰ گرم شکلات سیاه به مدت ۱۵ روز، به‌طور محسوسی فشارخون افرادی که به بیماری فشارخون بالا مبتلا هستند را کاهش می‌دهد، در حالی که مصرف همین میزان از شکلات و کاکائوهای سفید هیچ تاثیری در کاهش فشارخون ندارد. آنها همچنین اظهار داشته اند که مصرف شکلات تلخ و سیاه در کنترل دیابت هم مفید است و اعلام نتایج این تحقیقات در حالی است که دکتر کلودیوفری، سرپرست این مطالعات، نسبت به مصرف بی‌‌رویه شکلات‌های سیاه هشدار داده و می‌گوید: «مردم باید در مصرف هر محصولی حد تعادل را رعایت کنند. شکلات‌ها و کاکائوهای تلخ هر چند حاوی مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ هستند اما به میزان قابل توجهی هم چربی و کالری دارند.» بنابراین آنهایی که قصد گنجاندن شکلات سیاه را در رژیم روزانه‌شان دارند باید به همان اندازه کالری و چربی مواد غذایی دیگر را از سبد خریدشان حذف کنند تا از شر اضافه وزن در امان بمانند. شاید جالب باشد که بدانید خوراکی‌های دیگر حاوی آنتی‌اکسیدان‌ مثل چای هم روی کاهش فشارخون بی‌تاثیر نیستند. یکی دیگر از فواید شکلات‌های سیاه برای دیابتی‌هاست. آنهایی که از ترس بالا رفتن قندخونشان دور انواع شکلات و شیرینی‌ها را خط کشیده‌اند اما پژوهشگران می‌گویند که مصرف کاکائوهای تلخ و سیاه به اندازه مناسب، هیچ ضرری برای دیابتی‌ها در پی ندارد. اگر بخواهیم به طور خلاصه مهم‌ترین فواید شکلات سیاه را بگوییم، باید به این چند مورد بسنده ‌کنیم:

ـ خوردن شکلات سیاه باعث آزاد شدن آندروفین در مغز می‌شود، هورمونی که به ما کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانیم درد را تحمل کنیم.

ـ خوردن شکلات ممکن است اشتها را افزایش دهد اما به خودی خود باعث افزایش وزن چشم‌گیر نمی‌شود.

ـ خوردن شکلات سیاه، شدت سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.

ـ خوردن شکلات سیاه خطرات بیماری‌های قلبی و احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها را می‌کاهد.