سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

تاثیر پارامترهای متفاوت بر کیفیت و میزان جذب آب به وسیله ژل حاصل از پکتین تفاله چغندرقند برای ساخت ابر جاذب


تاثیر پارامترهای متفاوت بر کیفیت و میزان جذب آب به وسیله ژل حاصل از پکتین تفاله چغندرقند برای ساخت ابر جاذب

با توجه به تولید زیاد تفاله چغندر قند در صنایع تولید قند کشور, پکتین استخراج شده از تفاله ی چغندرقند نسبت به انواع مشابه دارای مزیت های زیادی است اگر چه کوشش های گذشته برای صنعتی کردن پکتین حاصل از تفاله ی چغندر قند به خاطر کیفیت کم ژل آن ناقص ماند, اما این تحقیق نشان داد که ممکن است آینده ای جدید برای افزایش کاربردهای این فرآورده گشوده شود

با توجه به تولید زیاد تفاله چغندر قند در صنایع تولید قند کشور، پکتین استخراج شده از تفاله‌ی چغندرقند نسبت به انواع مشابه دارای مزیت‌های زیادی است. اگر چه کوشش‌های گذشته برای صنعتی کردن پکتین حاصل از تفاله‌ی چغندر قند به‌خاطر کیفیت کم ژل آن ناقص ماند، اما این تحقیق نشان داد که ممکن است آینده ای جدید برای افزایش کاربردهای این فرآورده گشوده شود. در این تحقیقات ژل پکتین استخراج ‌شده از تفاله‌ی‌ چغندرقند شاهرودی مورد بررسی قرار گرفت. عملیات استخراج پکتین به کمک محلول قلیایی سرد و سپس اسیدی گرم انجام شد. همچنین تاثیر پارامترهای درصد مواد قندی، غلظت پکتین، میزان کلسیم و میزان آنزیم پراکسیداز بر میزان جهندگی، سختی و میزان جذب آب به ‌وسیله‌ی ژل بررسی شدند. شرایط بهینه برای تشکیل ژل مطلوب که از پکتین به ‌کار رفته در این تحقیقات به ‌دست آمد عبارت ‌اند از:

ـ درصد مواد قندی: ۱۵ درصد، میزان آنزیم پراکسیداز:

۱۷۰pu/gr of pectin، غلظت پکتین اگر تنها جذب آب ژل مورد نظر باشد: ۱۰ درصد، غلظت پکتین اگر تنها استحکام و سختی ژل مورد نظر باشد: ۱۵ درصد، میزان کلسیم اگر تنها جذب آب ژل مورد نظر باشد:

/gr of pectin mgr CaCl۲۶۰، میزان کلسیم اگر تنها استحکام ژل مورد نظر باشد: /gr of pectin mgr CaCl۲ ۸۰ . به ‌کاربردن آنزیم پراکسیداز و هیدروژن پراکسید به ‌عنوان اکسید کننده هم ‌زمان با کلسیم، ماده‌ی قندی و مقدار مناسب از پکتین LM یادشده باعث به ‌وجودآمدن ویژگی‌های جالبی از جمله کاهش بسیار زیاد زمان تشکیل ژل از ۵ دقیقه الی ۲۴ ساعت به ۱۵ الی ۲۰ ثانیه و همچنین استحکام مطلوب ژل ‌شده است.

عنوان فایل
تاثیر پارامترهای متفاوت بر کیفیت و میزان جذب آب به ‌وسیله‌ ژل حاصل از پکتین تفاله چغندرقند برای ساخت ابر جاذب application/pdf
tasire parametrhaye motefavet bar keifiyat va mizan.pdf
312 KB
دانلود

بهمن ابراهیمی حسین ‌زاده

ایران عالم زاده

علی اکبر سیف کردی